Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
last mohicans
#82051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Eno Zovka pofalila Dinčeka, veli fin dečko. @prpa likes this 
- Login77777
#82052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I ja sam odma na Prpu mislio…
Sto je drago @meridiyanu
Last edited by Login77777 on 14/02/2023 22:20, edited 1 time in total.
-
NediM17
#82053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zna li mu DaHlia za to.
-
HelaS
-
palermo
#82055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nije samo Prpi. Valjda je svima nama drago kad pohvale stizu sa svih strana. I istocne I zapadne.
- Point.
#82056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Kad te kučka poput Zovko, koja otvoreno lobira protiv države u kojoj je rođena, hvali zna se da nisu čista posla. Da ima obraza, Kulinovska Ubleha bi se poklopila po ušima.
-
Novak20
#82057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Niti sam oduševljen niti vjerujem Dini ali zar nije VM uplatilo milijun KM iz budžetskih rezervi stradalima u Turskoj ?archi_a wrote: ↑14/02/2023 18:40 Napisat ću o nečem aktuelnom.
Osoba, koja nije imala šta da kaže na traljav odgovor vijeća ministara, u kojem i sam sjedi (čak šta više, branila je kolegu nešića i njihove postupke). Osoba, koja je u nedostatku nečeg pametnog izvalila kako Bosna i Hercegovina i nije mogla da koordinira i organizuje slanje spasilačkih službi iz BiH, jer nema svoju spasilačku službu i da je sasvim normalno da su to uradile samoinicijativno entitetske službedanas je hladno otišla u Tursku. Sutra će se sastajati, pa će mu onda organizovati turu po srušenom području. On ima obraz da priđe tim spasiocima i da im nešto priča?
Da dolazili su u Tursku iz Katara. To je prva zemlja odakle je neki zvaničnik došao, ali je sa sobom dopremio i 10.000 kontejnera za stanovanje i smještaj najugroženijih. Šta je ovaj naš, osim mahanja ušima, želja i pozdrava odnio?
Postoji video call, može se kontaktirati kolega na istom nivou, bolje da je uplatio 20.000 BAM kao pomoć unesrećenim (a toliko će najmanje da košta ovaj njegov izlet). Više bi takva uplata dobrog donijela.
Jesam, ljut sam i povraća mi se. Ide se u obilazak ljudi, za koje nisi ni znao da su se organizovali i otišli. Šta ti njima možeš reći i dobroga učiniti? I nema srama? Jeftini populizam.![]()
Uostalom, evo što kaže Dino na tu temu, a mene interesira koliko je uplatio i što su uradili beg Bakir i SDA da pomognu turskom narodu.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... inija.html
“Mislim da smo jedna od zemalja sa najvećim brojem spasilaca, preko 160 ljudi na terenu. Psi tragači su postali već legendarni. Razgovaraćemo o tome koliko možemo pomoći u ovoj teškoj situaciji“, rekao je Konaković.
Na pitanje da li je Vijeće ministara čiji je i sam dio uradio dovoljno, obzirom da nikada nije donesena očekivana odluka o slanju mješovitog tima za Tursku, zbog čega su entiteti donijeli svoje odluke i poslali ljude na teren.
“Zadovoljan sam brzinom i načinom na koji su reagovale entitetske vlade, neću im prigovarati. Biće vremena da se podvuče linija i da pregledamo koliko smo administrativno ispoštovali okvirni Zakon o zaštiti i spasavanju, teško je bilo dok se spasavaju ljudski životi tražiti neke mailove, jel neko tražio pomoć, jel neko tražio dozvolu, jel Vijeće ministara adekvatno reagovalo. U tim trenucima sam se trudio da ne dolijevam političko ulje na vatru“, rekao je Konaković.
Ministar vansjkih poslova dodaje da ako se gledaju nadležnosti državnog nivoa, može se Vijeću ministara nešto prigovoriti, ali i da su ministri glasajući da se izdvoje sredstva iz rezerve za budžet koji nije veliki, reagovali u skladu sa mogućnostima Savjeta ministara.
“Čini mi se da se svi da jesmo maksimum, da se čak natječemo u tome ko će više dobrih stvari uraditi u ovoj situaciji. Pokušaću da to i dalje dominira, biće vremena za podvlačenje računa, mogli smo da smo sinhronizovali mehanizam EU, pa značajno povućio dio sredstava i ojačati timove.
Na koncu, Konaković je ocijenio da je ljudski ponosan na sve Bosance i Hercegovce koji su ovih dana, na najbolji način predstavili BiH u Turskoj.
-
Novak20
#82058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Novak20
#82059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne lobira ona protiv BiH nego za Hrvate u BiH. Kao što i ti u Švedskoj lobiraš za Bošnjake, a protiv države tri naroda i Ostalih.
-
palermo
-
Spit_fire
#82061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-
Spit_fire
#82062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Student_u_Ostavci
#82063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Željana Zovko poručila da Bošnjaci grade mit na povijesti stradanja i genocida
-
Spit_fire
#82064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ah te zle BosnjeStudent_u_Ostavci wrote: ↑14/02/2023 23:00Željana Zovko poručila da Bošnjaci grade mit na povijesti stradanja i genocida![]()
- Prpa.ba
#82065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da Trojanci znaju citati i razmisljati, odavno bi se zabrinuli, a sad izjave katolicke radikalke iz parlamenta tzv. EU manje-vise ne mijenjaju nista.. 
Nama sve jasno uz rastucu bazu dokaza, a Trojanci se nastavljaju polahko osipati kako fotelje dolaze na naplatu..
Nama sve jasno uz rastucu bazu dokaza, a Trojanci se nastavljaju polahko osipati kako fotelje dolaze na naplatu..
Last edited by Prpa.ba on 14/02/2023 23:03, edited 1 time in total.
-
Spit_fire
#82066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iako je osuđen, Žarko Laketa prošao sigurnosne provjere OSA-e za pristup tajnim podacima
Sutra ce ih proc i Nesic, proso bi ih i Kordic vjerovatno iako je ratni zlocinac...
I niko ni mukajet....svaka cast trojci prije svega PRINCIPIJELNO
Sutra ce ih proc i Nesic, proso bi ih i Kordic vjerovatno iako je ratni zlocinac...
I niko ni mukajet....svaka cast trojci prije svega PRINCIPIJELNO
- Prpa.ba
#82067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Neki novi pregovaraci.. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#82068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- BHCluster
-
Spit_fire
#82070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zovko, Karamatic, Covic, Stevandic, Dodik, Vucic, Radman, Telgetija...pa nez ocm jos samo da se Mladic iz Haga javi putem linka i kaze koju o relaksaciji
Last edited by Spit_fire on 14/02/2023 23:09, edited 1 time in total.
- Pandakonda
#82071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Problem kod Lakete je sam zakon. On jeste osuđivan ali nakon zastare on ima pravo da se vrati na bilo koje radno mjesto. Ne kazem da ga podrzavam ali to nije prvi slucaj. Zornić je također tako mogao biti imenovan kao direktor toplana jer mu je presuda za ratne zlocine zastarila.
-
Spit_fire
#82072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma hajde bgt Cavara na crnoj listi..al samo Americkoj ha ja..nije u ostalih 200 drzavaPandakonda wrote: ↑14/02/2023 23:08 Problem kod Lakete je sam zakon. On jeste osuđivan ali nakon zastare on ima pravo da se vrati na bilo koje radno mjesto. Ne kazem da ga podrzavam ali to nije prvi slucaj. Zornić je također tako mogao biti imenovan kao direktor toplana jer mu je presuda za ratne zlocine zastarila.
- Pandakonda
#82073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da su glasali protiv cavare onda ni kadrovi osmorke ne bi prosli. A na drugoj strani bi svakako ostao HDZov covjek u rukovodstvu koji bi sprovodio istu politiku. Znaci blokiranjem ne bi dobio nista osim da ne mozes imenovati svogSpit_fire wrote: ↑14/02/2023 23:10Ma hajde bgt Cavara na crnoj listi..al samo Americkoj ha ja..nije u ostalih 200 drzavaPandakonda wrote: ↑14/02/2023 23:08 Problem kod Lakete je sam zakon. On jeste osuđivan ali nakon zastare on ima pravo da se vrati na bilo koje radno mjesto. Ne kazem da ga podrzavam ali to nije prvi slucaj. Zornić je također tako mogao biti imenovan kao direktor toplana jer mu je presuda za ratne zlocine zastarila.
-
Novak20
#82074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dokaz da se od previše politike može ozbiljno prolupati.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... lkanu.html
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... lkanu.html
Izjave za BHRT osvjedočenog hrvatskog lobiste Josipa Juratovića kriju opasnu zamjenu teza i predstavljaju žestoku manipulaciju kako bi se proputinovska arhitektura sakrila u Bosni. Arhitektura osovine Berlin – Moskva - EU se ruši u Bosni i na visokom predstavniku Schmidtu, poručio je državni zastupnik Šemsudin Mehmedović (SDA).
On je dodao da je Juratović pokušao omalovažiti i umanjiti snažne i teške kritike koje su upućene Schmidtu na saslušanjima pred parlamentarcima u Britaniji i EU te diskvalificirati teške optužbe grupe njemačkih diplomata i bivših zaposlenika OHR-a iznesene u pismu Bundestagu.
“U BiH se vodi paralelni rat Rusije protiv Ukrajine. Ovdje se to radi političkim sredstvima. Ovo je bio napad na Bosnu ruskih dronova tipa Juratović. Podržavam uvrštenje Juratovićevih izjava na BHRT na Mapu proruskih poteza na Balkanu. Pogodovanje Zagrebu i Beogradu da ostvaruju svoje ciljeve u Bosni je pogodovanje Putinu da ostvaruje svoje ciljeve u Ukrajini. Juratović pogoduje tim ciljevima”, smatra Mehmedović.
Dodaje da svijet mora znati istinu: “Ovdje dvije Rusije, hrvatska rusija i srbijanska rusija stvaraju svoje proruske oblasti i djeluju po principima ruskog svijeta”.
“Dio ruskog svijeta na Balkanu je i hrvatski lobista Juratović koji se otvoreno stavio na stranu hegomonističke proruske i proputinovske politike vlade Andreja Plenkovića. Njegov je cilj maskirati proruske igrače na Balkanu. A cilj je predati Bosnu pod indirektnu upravu Putinovim igračima na Balkanu, Hrvatskoj i Srbiji. Podsjećam na ono što je oko saslušanja Schmidta rekao Kurt Bassuener, suosnivač i viši suradnik Vijeća za politiku demokratizacije koji je također konstatovao da međunarodna zajednice duže vrijeme vodi “zombie” politku prema Bosni i Hercegovini, očekujući da se nešto promijeni iako imaju isti pristup”, navodi Mehmedović.
-
last mohicans
#82075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Haha, sta tek reći za Srbe koji se stolećima bore protiv celoga sveta.Student_u_Ostavci wrote: ↑14/02/2023 23:00Željana Zovko poručila da Bošnjaci grade mit na povijesti stradanja i genocida![]()