Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Maharadza

#82026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

shalla wrote:
crnivrag wrote:
shalla wrote:Briferom :mrgreen:

Na speedtestu, na analiti, wifiman...
Na laptopu i na mobitelu...

Na TV-u u kojem je wired net, izmjeri čak i najviše, 90, ali ok, tv ne može preko 100mb... Ali na mobitelu i laptopu nema šanse da pređe 75... Što je najgore, imam ovaj njihov router i svoj tplink, koju god mrežu da izmjerim isto bude. Dolazili, promijenili skroz kabal koji dolazi sa stuba u kuću, lafo stavili deblji (ok nije lafo fkt je deblji) ma džaba...
Treba ti Cat 5E ili Cat6 UTP kabal i gigaabitna mrežna kartica.

Kad to pribaviš, spoji se direktno na Telemach modem, i onda opali speed test prema Telemach serveru.
Da izviniš kurac palac ;-)
Moram samo kupiti taj kabal, mrežnu, laptop u koji će ta mrežna ići jer ovom ima 5 godina i to je to.
P. S. Davno su me naučili da testovi prema Sarajevu nisu mjerodavni pa uvijek idem Beograd, Zagreb, Beč i sl... Jesu li me pogrešno učili :?:
Testove radi prema Frankfurtu, jer je tamo glavni hub/čvorište za EU:
DE-CIX (Deutscher Commercial Internet Exchange) is a carrier- and data center-neutral internet exchange point (IXP) situated in Frankfurt, Germany.[3] It is the largest exchange point worldwide in terms of peak traffic with a maximum throughput of more than 6.7 Tbit/s (terabits per second).
https://en.wikipedia.org/wiki/DE-CIX

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_I ... ts_by_size

A i kod gaming-a su mnogi multiplayer serveri host-ani upravo u Frankfurtu! :thumbup:
semirsar

#82027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

shalla wrote:Hajde šta hoćete, ja plaćam paket koji bi trebao imati download 200, meni nikad nije 80 prešao :lol:
aj bre nemoj tako, pa ja nejmam ni tijeh 80 :sad:
Image
Image
semirsar

#82028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

@Telemach,
pros'o mi trial period na EON smart tv aplikaciji. Mere li kako jos jednom, nikako da se odlucim, bezbeli mi malo fali?! :mrgreen:
crnivrag

#82029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote:@Telemach,
pros'o mi trial period na EON smart tv aplikaciji. Mere li kako jos jednom, nikako da se odlucim, bezbeli mi malo fali?! :mrgreen:
Jesi proždrljiv (hint može još, samo se ponovo registruješ za trial sa drugim e-mailom :P)
semirsar

#82030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:
Jesi proždrljiv (hint može još, samo se ponovo registruješ za trial sa drugim e-mailom :P)
e vis', ne volem da laziram generalije i adrese, a mailova ima ihahaaaj, al' djaba... taki sam :mrgreen:
crnivrag

#82031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: e vis', ne volem da laziram generalije i adrese, a mailova ima ihahaaaj, al' djaba... taki sam :mrgreen:
Milo moje iskreno stvorenjce :pasamoj:
NediM17

#82032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

Koliko me sjecanje sluzi, nekad u aprilu-maju ce biti 6 punih godina kako sam pretplatnik i za to vrijeme je moj paket poskupio 7KM i 60KF (naravno kada uracunamo i ovo najavljeno poskupljenje). Aferim.
MTV

#82033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

crnivrag wrote:
Zar nemogu skontat po IP adresi da neko lazira pa ga trajno banuju.
Da se ogradim nisam nikako probao taj trial.
Samso

#82034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

MTV wrote:
crnivrag wrote:
Zar nemogu skontat po IP adresi da neko lazira pa ga trajno banuju.
Da se ogradim nisam nikako probao taj trial.
Ip adresa nije neki problem. Problem je sto osim maila trebas verifikovati broj mob sms-om i prosto sumnjam da je moguce vezati jedan broj za vise razlicitih adresa.
duffy_duck

#82035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Mislim da je nakon 5 godina saradnje sa vama dosao kraj na moju i vasu zalost. Poskupljivati uslugu bez nekog nadogradivanja iste je stvarno u najmanju ruku tuzno.
Ima altenativa ali nemaju Sport Klubove i slicno ali ima i iptv kupit za cvaju uzmem neki internet i uzivaj.
Ako se nekako mozemo dogovoriti na moju i vasu radost tu sam za dogovor.
Jer ovako vise ne moze i opet cete poskupiti vjerovatno uslugu naredne godine.
Radar71

#82036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

duffy_duck wrote:Mislim da je nakon 5 godina saradnje sa vama dosao kraj na moju i vasu zalost. Poskupljivati uslugu bez nekog nadogradivanja iste je stvarno u najmanju ruku tuzno.
Ima altenativa ali nemaju Sport Klubove i slicno ali ima i iptv kupit za cvaju uzmem neki internet i uzivaj.
Ako se nekako mozemo dogovoriti na moju i vasu radost tu sam za dogovor.
Jer ovako vise ne moze i opet cete poskupiti vjerovatno uslugu naredne godine.
to stari raskida ugovor :D
hipija

#82037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Filmbox paket ide u okviru Total Tv kao posebni paket, ali ne i u ostatku UG.
AS5 i AS6 jos uvijek ne mogu emitirati na podrucju BiH.

Ovi filmski kanali sa logom MaxSelect i slicno su napravljeni od autora iptv liste koji ubacuju piratske verzije najnovijih filmova, nalijepe logo koji nekada zna biti jako mastovit poput "HBO Family", ili " Fox Premium" i vrte jedan te isti film na tim kanalima po mjesec dana.

To znaci da ti kanali koji strimuju najnovije filmove, ni pod razno ne bi mogli u ponudu, (jer je rijec o pirateriji) sto nije slucaj recimo sa ovim Filmbox paketom ili AS kanalima u nekoj bliskoj buducnosti.
TheWatcher

#82038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

jebes to bolje da nam daju izvornu tv u hd-u :oops:
kakaljin

#82039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Meni nisu otkljucani cinestar kanali niti pink kanali u ovom gratis periodu.
crnivrag

#82040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote:Meni nisu otkljucani cinestar kanali niti pink kanali u ovom gratis periodu.
Ako imaš CI modul, izvadi ga van, pa ga ponovo vrati, a ako je u pitanju resiver, onda opali jedan reset.
kakaljin

#82041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
kakaljin wrote:Meni nisu otkljucani cinestar kanali niti pink kanali u ovom gratis periodu.
Ako imaš CI modul, izvadi ga van, pa ga ponovo vrati, a ako je u pitanju resiver, onda opali jedan reset.
Prvo sam to uradio pa onda napisao post :thumbup:
Cracked

#82042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

Jedno pitanje.

Ako se uzme ovaj EON paket, jel se i dalje može uzeti CI modul za drugi tv? Jer bojim se da se stara nece snaci sa eon-om.
crnivrag

#82043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Cracked wrote:Jedno pitanje.

Ako se uzme ovaj EON paket, jel se i dalje može uzeti CI modul za drugi tv? Jer bojim se da se stara nece snaci sa eon-om.
Može, 3.5 KM mjesečno.
crnivrag

#82044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
Benq

#82045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Vidjet cemo sta ce dati Premium korisnicima :roll:
semirsar

#82046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

crnivrag wrote:Image
mescini si mi ti nesto nezadovoljan? :shock: :? :mrgreen:
duffy_duck

#82047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

crnivrag wrote:Image
Prava slika i u pravo vrijeme.
crnivrag

#82048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

semirsar wrote: mescini si mi ti nesto nezadovoljan? :shock: :? :mrgreen:
https://forum.klix.ba/telemach-all-abou ... #p15370987
odmor

#82049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote:
odmor wrote:@Samso ma kakvi. Trica ide za bajram.
Telemašak unosi dašak promjena :dance:
Pjesnice, mogo si te rijeci bolje rasporedit, da se barem malo rimuje, da se izgubi smisao.

@Telemach sta Hanifa dobiva na Duo tel senior paketu ovim stalnim poskupljenjem.
Net nema, telefon se ne unapredjuje, a tv je prije imala start paket te joj je raznim poskupljenjima kao dato da u svom paketu ima osnovni paket. Sad nakon izmisljanja eon paketa i bajagi unapredjenja usluga ona je ponovo unazadjena i oduzet joj osnovni pa ima samo start paket. Sad od aprila ponovo poskupljuje a i dalje samo start paket.
Unapredjenja koja spominjete ovaj paket uopste ne dotice jer u ovom paketu ni net ni tel ni tv nisu unapredjeni.
crnivrag

#82050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

odmor wrote:
@Telemach sta Hanifa dobiva na Duo tel senior paketu ovim stalnim poskupljenjem.
Net nema, telefon se ne unapredjuje, a tv je prije imala start paket te joj je raznim poskupljenjima kao dato da u svom paketu ima osnovni paket. Sad nakon izmisljanja eon paketa i bajagi unapredjenja usluga ona je ponovo unazadjena i oduzet joj osnovni pa ima samo start paket. Sad od aprila ponovo poskupljuje a i dalje samo start paket.
Unapredjenja koja spominjete ovaj paket uopste ne dotice jer u ovom paketu ni net ni tel ni tv nisu unapredjeni.
Upravo Hanifa dobija 12 SVOD foldera, CineStar Premiere HD i Pink pakete.

Neka se malo zabavi uz Zauder, ima dobrih emisija koje će pobuditi strast u njoj :D
Locked