GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- Oligarh
#8201 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja koliko vidim na jednoj od slika, a nadam se da sam i dovoljno pismen, na trenutnoj vijesti iz Grasa na portalu, da na opomeni iz Volksbanke koju jedan od radnika gura pred kameru piše "kao jemac glavnog dužnika", Znači, dotični je jemac, a opomena dolazi po neplaćanju glavnog dužnika. Kakve veze ima računovodstvo Grasa sa opomenom jemcu?
- uglavnomja
#8202 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
cek malo o cemu to ti?Alfons Kauders wrote:pa nema gras racunovodstvo...uglavnomja wrote:jeste, jeste, df krade pare zadnjih 5 godina, hakeri jedni pokvareni, uapdnu u platni sistem grasa pa sve rate kredita sebi na racun prebace
vidis da ljudi strajkuju zato sto im neko iz vlade skida te pare... dakle nemaju racunovodstvo, vlastiti racun, vlastite dugove - nista
je li ti fali neki smajli?
svaka skola, koja nema vlastite prihode, i neku skupu imovinu (samo zgrada i namjestaj i nesto sice) i 50-100 radnika ima svoje racunovodstvo, kako nece firma sa 2.000 radnika, vlastitim prihodima i imovinom od x miliona maraka?
-
FreakyStyley
#8203 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Danas sam se prejebo maksimalno. Sreca pa raja ove kombije voza, marka i po, dvije do grada. U povratku kad sam cek'o bus il' da naidje neko s kombijem uhvatise drotovi frajera sto kombi vozi, na malti, valjda jos i kazne poceli pisat, vidim peglaju ga nesto.
Kakvi lesinari.
- uglavnomja
#8204 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oligarh wrote:Ja koliko vidim na jednoj od slika, a nadam se da sam i dovoljno pismen, na trenutnoj vijesti iz Grasa na portalu, da na opomeni iz Volksbanke koju jedan od radnika gura pred kameru piše "kao jemac glavnog dužnika", Znači, dotični je jemac, a opomena dolazi po neplaćanju glavnog dužnika. Kakve veze ima računovodstvo Grasa sa opomenom jemcu?
moja reakcija je bila na tekst, gdje bukvalno stoji: skidaju mi rate sa racuna, a pare ne dolaze banci.
ne znam sta si ti vidio
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
- Alfons Kauders
#8206 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nikakve, kao ni sto vlada nema nikakve veze s njihovim racunovodstvom...Oligarh wrote:Ja koliko vidim na jednoj od slika, a nadam se da sam i dovoljno pismen, na trenutnoj vijesti iz Grasa na portalu, da na opomeni iz Volksbanke koju jedan od radnika gura pred kameru piše "kao jemac glavnog dužnika", Znači, dotični je jemac, a opomena dolazi po neplaćanju glavnog dužnika. Kakve veze ima računovodstvo Grasa sa opomenom jemcu?
rijec je o hrpi polupismenih lopina koje lazu kad zinu... mada je sasvim moguce da je lik toliko ogranicen da ni njemu nije jasno gdje radi, kome je jemac, ko mu placa platu i sl...
takvi obicno i bivaju zaposleni u javnim preduzecima...
- uglavnomja
#8207 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
i najglasniji u trazenju "prava"Alfons Kauders wrote:nikakve, kao ni sto vlada nema nikakve veze s njihovim racunovodstvom...Oligarh wrote:Ja koliko vidim na jednoj od slika, a nadam se da sam i dovoljno pismen, na trenutnoj vijesti iz Grasa na portalu, da na opomeni iz Volksbanke koju jedan od radnika gura pred kameru piše "kao jemac glavnog dužnika", Znači, dotični je jemac, a opomena dolazi po neplaćanju glavnog dužnika. Kakve veze ima računovodstvo Grasa sa opomenom jemcu?
rijec je o hrpi polupismenih lopina koje lazu kad zinu... mada je sasvim moguce da je lik toliko ogranicen da ni njemu nije jasno gdje radi, kome je jemac, ko mu placa platu i sl...
- Alfons Kauders
#8208 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa vidis da idioti misle da im vlada direktno placa... a ne njihovo racunovodstvo...uglavnomja wrote:cek malo o cemu to ti?Alfons Kauders wrote:pa nema gras racunovodstvo...uglavnomja wrote:jeste, jeste, df krade pare zadnjih 5 godina, hakeri jedni pokvareni, uapdnu u platni sistem grasa pa sve rate kredita sebi na racun prebace
vidis da ljudi strajkuju zato sto im neko iz vlade skida te pare... dakle nemaju racunovodstvo, vlastiti racun, vlastite dugove - nista
je li ti fali neki smajli?
svaka skola, koja nema vlastite prihode, i neku skupu imovinu (samo zgrada i namjestaj i nesto sice) i 50-100 radnika ima svoje racunovodstvo, kako nece firma sa 2.000 radnika, vlastitim prihodima i imovinom od x miliona maraka?
eto dobre ideje za ustedu - rastjerati im cijelo racunovodstvo, pa neka pod stare dane uce sabirat i oduzimat
- Oligarh
#8209 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja sam vidio sliku na portalu (15.po redu) u tekstu: Radnici GRAS-a: Bubica se hvatao za međunožje i govorio da ćemo to dobitiuglavnomja wrote: moja reakcija je bila na tekst, gdje bukvalno stoji: skidaju mi rate sa racuna, a pare ne dolaze banci.
ne znam sta si ti vidio
Valjda vise vjerujem svojim ocima, nego tudjim rijecima. Ne referiram uopste na tvoj post, vec samo vidim ono sta pise
-
StupskaBitanga
#8210 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Neki od njih mislim da nemaju ni 4. osnovne
- kamen spoticanja
#8211 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
.."gradjani sarajeva strajkujemo jer moramo vracat kredite "Alfons Kauders wrote:nikakve, kao ni sto vlada nema nikakve veze s njihovim racunovodstvom...Oligarh wrote:Ja koliko vidim na jednoj od slika, a nadam se da sam i dovoljno pismen, na trenutnoj vijesti iz Grasa na portalu, da na opomeni iz Volksbanke koju jedan od radnika gura pred kameru piše "kao jemac glavnog dužnika", Znači, dotični je jemac, a opomena dolazi po neplaćanju glavnog dužnika. Kakve veze ima računovodstvo Grasa sa opomenom jemcu?
-
hhaarree
#8212 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
brata mi ovi ne znaju ni sto strajkuju
ne zna se ni ko pije ni ko placa, ni gdje rade, ni kome se zale, ni ko im placa/ne placa
-
FreakyStyley
#8213 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hajmo svi pred GRAS otic i uhvatit se za medjunozje, k'o zivi zid i da ih okruzimo.
- akcid
#8214 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima li ovdje imalo odgovornosti Vlade Kantona Sarajevo?
-
StupskaBitanga
#8215 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
bašhhaarree wrote:brata mi ovi ne znaju ni sto strajkujune zna se ni ko pije ni ko placa, ni gdje rade, ni kome se zale, ni ko im placa/ne placa
-
udrch
#8216 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
svaka čast za oko sokolovo..Oligarh wrote:Ja koliko vidim na jednoj od slika, a nadam se da sam i dovoljno pismen, na trenutnoj vijesti iz Grasa na portalu, da na opomeni iz Volksbanke koju jedan od radnika gura pred kameru piše "kao jemac glavnog dužnika", Znači, dotični je jemac, a opomena dolazi po neplaćanju glavnog dužnika. Kakve veze ima računovodstvo Grasa sa opomenom jemcu?
- Alfons Kauders
#8217 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ne znajuhhaarree wrote:brata mi ovi ne znaju ni sto strajkujune zna se ni ko pije ni ko placa, ni gdje rade, ni kome se zale, ni ko im placa/ne placa
skontaj da je mahom rijec o slabo obrazovanim ljudima koji u vecini slucajeva nikad nisu ni imali neki drugi posao... oni zive u svom svijetu, pojma nemaju sta se desava s njihovom sopstvenom firmom... i kao takvi jako su podlozni raznim manipulacijama
to je bukvalno intelektualni nivo djeteta od 15tak godina
kad se tako gleda, onda je jasno kako mala grupica hohstaplera moze kontrolisati toliku firmu... naravno ne cijelu, ali dovoljno je da oko sebe okupe dovoljno krkana da oni malo normalniji i pismeniji ne talasaju - jer nece da i njima bude "pusti me da ga hraknem"
-
udrch
#8218 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ako proguraš ovaj prijedlog dobićeš nobelovu nagradushiljak wrote:treba svim ovim dati otkaz i zaposlit cigane da voze, tako riješimo dva problema odjednom
- uglavnomja
#8219 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oligarh wrote:Ja sam vidio sliku na portalu (15.po redu) u tekstu: Radnici GRAS-a: Bubica se hvatao za međunožje i govorio da ćemo to dobitiuglavnomja wrote: moja reakcija je bila na tekst, gdje bukvalno stoji: skidaju mi rate sa racuna, a pare ne dolaze banci.
ne znam sta si ti vidio
Valjda vise vjerujem svojim ocima, nego tudjim rijecima. Ne referiram uopste na tvoj post, vec samo vidim ono sta pise
ja samo nastavljam na temu krdita
znaci lik pristane da bude jemac hajrudinu i ode u banku i potpise dokument. kad hajrudin prestane placati rate, banka salje potpisani dokument o jemstvu racunovodstvu firme i i firma je DUZNA da skida iznos sa plate. Ocito ti iznosi nisu skidani jer ne bi doslo do ovog pisma... e, a sad da li su skidani pa otisli negdje drugo, ili nisu skidani, ili je jemac ubijedio racunovodstvo da sacekaju da on hajrudina natjera... ne znam.
- kamen spoticanja
#8220 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima...nisu jos pohapsili banditeakcid wrote:Ima li ovdje imalo odgovornosti Vlade Kantona Sarajevo?
- BHF_Manijak
#8221 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Naravno da ima, no ja kad se bunim (GRAS) onda odem tome protiv kojeg se bunim, a ne handrim masu od 500.000 ljudi! Kontas?akcid wrote:Ima li ovdje imalo odgovornosti Vlade Kantona Sarajevo?
Ako im je vlada kriva, a jeste, onda nek idu gore i nek protestuju, sta zajebaju ljude 5 dana!
- akcid
#8222 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Alfons Kauders wrote:ne znajuhhaarree wrote:brata mi ovi ne znaju ni sto strajkujune zna se ni ko pije ni ko placa, ni gdje rade, ni kome se zale, ni ko im placa/ne placa
skontaj da je mahom rijec o slabo obrazovanim ljudima koji u vecini slucajeva nikad nisu ni imali neki drugi posao... oni zive u svom svijetu, pojma nemaju sta se desava s njihovom sopstvenom firmom... i kao takvi jako su podlozni raznim manipulacijama
to je bukvalno intelektualni nivo djeteta od 15tak godina
kad se tako gleda, onda je jasno kako mala grupica hohstaplera moze kontrolisati toliku firmu... naravno ne cijelu, ali dovoljno je da oko sebe okupe dovoljno krkana da oni malo normalniji i pismeniji ne talasaju - jer nece da i njima bude "pusti me da ga hraknem"
Zar je za egzistencijalni zahtjev za puko preživljavanje potrebno visoko obrazovanje?
Da li je iko od zvaničnika, neko iz Vlade KS saslušao te ljude, da li je iko razgovarao i pokušao sniziti tenzije? Ili ministar Bubica ima prejak bič, pa ne dozvoljava bilo kakav komentar na mogući razgovor i sporazum
-
StupskaBitanga
#8223 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hajde de mislim da im trebamo biti zahvalni što smo nabili kilometraže za godinu 
-
Domy31
#8224 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nemaakcid wrote:Ima li ovdje imalo odgovornosti Vlade Kantona Sarajevo?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#8225 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ja ne shvatam sto je sjednica tek sutra ? :O