Trudnjače i porodilje online

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
DaffyDuck

#8201 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaffyDuck »

Anelicha wrote:Posto mi je jutros "ispao" taj sukrvavo-sluzavi cep.. A prije tog,cijelu noc me ledja prooobadala u nepravilnim razmacima,30-15min bol nakon tog krvarenja je skoro pa prestao..nisam mogla zaspati al sam se smirila... Jel obavezan odlazak u bolnicu? :-$ :-$
Vjerovatno ce te i ostaviti za dva dana. Samo se kreci, puno setaj jer ce ti biti lakse.
I ne idi u bolicu dok ne moras :D
Anelicha

#8202 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

DaffyDuck wrote:
Anelicha wrote:Posto mi je jutros "ispao" taj sukrvavo-sluzavi cep.. A prije tog,cijelu noc me ledja prooobadala u nepravilnim razmacima,30-15min bol nakon tog krvarenja je skoro pa prestao..nisam mogla zaspati al sam se smirila... Jel obavezan odlazak u bolnicu? :-$ :-$
Vjerovatno ce te i ostaviti za dva dana. Samo se kreci, puno setaj jer ce ti biti lakse.
Zato jos ne micem :-$ al ledjaa me ubise povremeno :-( krecem se po kuci,ne usudjujem se van izaci sama aaa sunce (vrucinu nmg nikako) pa malo hodam,sjedim,lezim... Stvari cekaju kraj vrata pa kad bude nepodnosljivo...
I da,okej je da se i sad primjeti pomalo smedjkastog iscjedka pri odlasku u wc? :-$
DaffyDuck

#8203 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaffyDuck »

Normalno je, i meni je bilo tako. Kasnio bebac u odnosu na doktorov termin :)
Nije tako vruce vani, ako imas s kim idi setaj. I da ne mislis na ledja i sta te boli i kako. Samo se kreci, najgore ce ti biti ako se opustis i legnes, onda samo razmisljas sta boli :D
Sretno :)
safran

#8204 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Anelicha wrote:
DaffyDuck wrote:
Zato jos ne micem :-$ al ledjaa me ubise povremeno :-( krecem se po kuci,ne usudjujem se van izaci sama aaa sunce (vrucinu nmg nikako) pa malo hodam,sjedim,lezim... Stvari cekaju kraj vrata pa kad bude nepodnosljivo...
I da,okej je da se i sad primjeti pomalo smedjkastog iscjedka pri odlasku u wc? :-$
Ja sam tako pred prvi porod išla od kafane do kafane, svuda samo ne kući. Naveče me u 10 muž odvukao kući, nije mogao više izdurat. Umorkio se. Tek se sutra oko 4 popodne iskipala.
Anelicha

#8205 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

DaffyDuck wrote:Normalno je, i meni je bilo tako. Kasnio bebac u odnosu na doktorov termin :)
Nije tako vruce vani, ako imas s kim idi setaj. I da ne mislis na ledja i sta te boli i kako. Samo se kreci, najgore ce ti biti ako se opustis i legnes, onda samo razmisljas sta boli :D

Ah nije bas da imam s kim... -.- ja o bolu ne razmisljam,kad zaboli pokusavam da ne panicarim i predisem.. Pratim i svako koliko se javlja i koliko traje.. (da mi je ova smirenost i na porodu,uhh) I moja beba profurala termin hehehe valjda nece jos duuugo.
Btw,preporuka za doktora/doktoricu u Vojnoj?
Last edited by Anelicha on 08/04/2014 15:26, edited 1 time in total.
radenska

#8206 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

Ja izgleda ponovo trudna :D Evo me vec panika uhvatila heheh
Koliko se pije folne kiseline dnevno, je li ona jedna tabletica i mogu li se uzeti bez recepta, jos mi rano da idem doktoru
DaffyDuck

#8207 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaffyDuck »

Polako @radenska, sacekaj sa folnom dok ne odes do doktora :) i CESTITAM :kiss:

@anelicha moja preporuka je Dr. Masic :thumbup:
bizet

#8208 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by bizet »

ooooooo radenska, cestitam! :)
niko_niko_kao_ja

#8209 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

DaffyDuck wrote:Polako @radenska, sacekaj sa folnom dok ne odes do doktora :) i CESTITAM :kiss:

dr. Masic ne radi u vojnoj bolnici vec skoro dvije godine.
DaffyDuck

#8210 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaffyDuck »

niko_niko_kao_ja wrote:
DaffyDuck wrote:Polako @radenska, sacekaj sa folnom dok ne odes do doktora :) i CESTITAM :kiss:

To stvarno nisam znala, sorry. Gdje je sad?
putujucidzindas

#8211 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by putujucidzindas »

radenska wrote:Ja izgleda ponovo trudna :D Evo me vec panika uhvatila heheh
Koliko se pije folne kiseline dnevno, je li ona jedna tabletica i mogu li se uzeti bez recepta, jos mi rano da idem doktoru
slobodno uzmi folnu - po preporuci svakog ljekara, folna se smije piti i prije trudnoce, kao priprema. Mozes je uzeti bez recepta - cini mi se da ide 1x dnevno 1 tabletica - pitaj u apoteci
radenska

#8212 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by radenska »

[quote="DaffyDuck"]Polako @radenska, sacekaj sa folnom dok ne odes do doktora :) i CESTITAM :kiss:

Ma nesto sam citala eto kao par mjeseci prije trudnoce ( u toku pokusavanja :D) da se treba vec poceti piti , pa zato pitam. Ipak cu pricekati doktora i molim Boga da ova trudnoca bude laksa od prve.
DaffyDuck

#8213 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by DaffyDuck »

sad sam se i ja sjetila kad sam citala ono uputstvo od folne, kako spomenu i @putujucidzindas mislim da se moze piti i kao priprema za trudnocu.
Mis mekinjas

#8214 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Mis mekinjas »

Folacin se moze piti uvijek. :)
affidavit

#8215 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by affidavit »

radenska wrote:Ja izgleda ponovo trudna :D Evo me vec panika uhvatila heheh
Cestitam @radenska :-D , slobodno uzmi folnu kiselinu, ja sam je pila prije trudnoce, pijes jednu tableticu dnevno, mislim da pise i u uputstvu.
LieToMe

#8216 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by LieToMe »

folna se moze piti i 3-4 mjeseca prije trudnoce, cak sta vise, preporucljiva je da se pije kao suplement ili dodatak ishrani :wink:

radenska cestitam :thumbup:
CherryLips

#8217 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by CherryLips »

Uhh danas setamo,ja kako vidim koju trudnicu samo kontam" da je i meni ovo",kad sam rekla muzu samo me preko oka pogledao,u smislu" jesi luda" :D :-D
niko_niko_kao_ja

#8218 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by niko_niko_kao_ja »

DaffyDuck wrote:
niko_niko_kao_ja wrote:

To stvarno nisam znala, sorry. Gdje je sad?
MUP-ova ambulanta.
safran

#8219 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by safran »

Anelicha wrote:
DaffyDuck wrote:Normalno je, i meni je bilo tako. Kasnio bebac u odnosu na doktorov termin :)

Ah nije bas da imam s kim... -.- ja o bolu ne razmisljam,kad zaboli pokusavam da ne panicarim i predisem.. Pratim i svako koliko se javlja i koliko traje.. (da mi je ova smirenost i na porodu,uhh) I moja beba profurala termin hehehe valjda nece jos duuugo.
Btw,preporuka za doktora/doktoricu u Vojnoj?
Nemoj se opterećivati doktorom - na porodu svakako bude ljekar koji se zadesi u dežuri. E jedino ako neko spomene carski onda dr. Nakaš. U stvari, svakako Nakaš - malo je onako, hmmmmm, nekonvencionalan pa te opusti. Ali stvarno se nemoj opterećivati, tu su iskusne babice a i ljekari su OK.
suza81

#8220 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by suza81 »

Vojna... Dr. Aida :thumbup:
julisiz es grant

#8221 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by julisiz es grant »

Za te dileme oko CTG-a:
Već sam pisao, nema jasnih stavova. Kada je trudnoća uredna, ja žene pošaljem na CTG 7-10 dana prije termina, šta će ranije da se bezveze maltretira.
Kada bilo kakav problem postoji (hipertenzija, zastoj u rastu, dijabetes) ili ako "nanjušim" problem na porodu (npr. posumnjam na disproprciju ili postoji anomalija položaja i stava djeteta), šaljem na početku 9. mjeseca ili ranije.
Znam da je malo specifično iz vaše perspektive, postoji taj momenat "da znaju za mene", ali što žene rekoše, svakako će vas porađati onaj ko je dežurni kada se desi porod, velika je vjerovatnoća da će to biti specijalizant.
A sve slučajeve za koje "treba znati" (primjeri navedeni gore) doktor koji vodi trudnoću dužan je da na vakat pošalje sa svom potrebnom dokumentacijom i to je to.
julisiz es grant

#8222 Re: Trudnjače i porodilje online

suza81 wrote:Vojna... Dr. Aida :thumbup:
Kraljica :-D
Anelicha

#8223 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Anelicha »

julisiz es grant wrote:
suza81 wrote:Vojna... Dr. Aida :thumbup:
Kraljica :-D
Koji sam peh,kad ja dodjem nece je biti.. cula sam da jedino ona i radi 4D ultrazvuk u vojnoj :s
Il da je bar vcrs na poslu,daj Boze da izdrzim cijelu noc
julisiz es grant

#8224 Re: Trudnjače i porodilje online

Anelicha wrote:
Koji sam peh,kad ja dodjem nece je biti.. cula sam da jedino ona i radi 4D ultrazvuk u vojnoj :s
Il da je bar vcrs na poslu,daj Boze da izdrzim cijelu noc
Ma sta ima veze, dobri su ti svi u Vojnoj, doktori i babice.
Nego, ona je "rijetka zvjerka", kao jedina žena među muškim doktorima na odjelu :-D
A UZ, bilo 2D ili 4D ti je sada, kada si pred sam porod, najčešće od akademskog značaja.
Magarece_godine

#8225 Re: Trudnjače i porodilje online

Post by Magarece_godine »

Šta biva s koncima nakon epiziotomije doktore ? Tope se, ispadaju ? Da li ima neki krajnji rok kada trebaju ispasti ?
Post Reply