Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#8201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote:
Znaci, ako Dodik ne vjeruje u BiH ne trebam ni ja :roll:

Eto, ja sam naivna i vjerujem da ime nade za BiH, narocito sada. I ne zelim zivjeti u bosnjakistanu

Ne radi se o pojedincu pa ni Dodiku ali uzmi za primjer na kojoj prici dodik boija izbore... i drugi primjer dok se antiBosanskoHercegovacke snage grupisu u jedan tabor (SNSD-HDZ-SDS- grupa intelekutalaca) tzv probosnanske snage se razjedinjuju SDP-SDA na jednoj strani SBB-SBiH-grupa intelktualaca na drugoj strani...
Ja licno vjerujem u opstojnost BiH kao geografske cjeline ali bas kao Sidran ne vjerujem u opstojnost BiH kao politicke, nacionalne i svake druge cjeline....znaci ne vjerujem u nju ali bih joj dao sansu
Pa SDP je bar u FBiH dobio izbore, znaci da je onih koji su za BiH bar u Federaciji zasad vise nego onih koji ne vjeruju u BiH.
A zadnjih dana sam cula dosta ljudi koji inace nisu glasaci ni SDP ni SDA, kako podrzavaju Zlaju u svemu sto je ucinio da formira vlast. Isto tako, i kako su razocarani Fahrom i Haretom.
To sto su politicari i mediji glasniji, ne znaci da su vazniji niti brojniji.

Ti ne vjeruj, a ja necu da vjerujem da bih sutra trebala zivjeti u bosnjackom toru.
Komrad

#8202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote: Pa SDP je bar u FBiH dobio izbore, znaci da je onih koji su za BiH bar u Federaciji zasad vise nego onih koji ne vjeruju u BiH.
A zadnjih dana sam cula dosta ljudi koji inace nisu glasaci ni SDP ni SDA, kako podrzavaju Zlaju u svemu sto je ucinio da formira vlast. Isto tako, i kako su razocarani Fahrom i Haretom.

Ti ne vjeruj, a ja necu da vjerujem da bih sutra trebala zivjeti u bosnjackom toru.
Pa cinjenica jeste da je SDP dobio najvise glasove alo ako saberemo glasove onih stranaka koji dijele ideju SDPa vidjet cemo da imaju manju podrsku nego stranke koje ne dijele tu ideju ... na zalost to je tako
Ja sam uvijek glasao za SDP i uvijek cu toj ideji davati glas bez obzira na to sto iskreno ne vjerujem u nju
dakle mislim da smo blize stvaranju 3 entiteta nego 4 SDPove multietnicke regije ...
Ali to sve nije razlog da se ne uhvatimo u kostac sa problemima korpupcije, ekonomija itd.. zato od mene puna podrska SDPu i premijeru Niksicu
Dasi

#8203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Put do treceg u tri koraka :D

1.
Image

2.
Image
plain vanilla

#8204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote: Pa SDP je bar u FBiH dobio izbore, znaci da je onih koji su za BiH bar u Federaciji zasad vise nego onih koji ne vjeruju u BiH.

Pa cinjenica jeste da je SDP dobio najvise glasove alo ako saberemo glasove onih stranaka koji dijele ideju SDPa vidjet cemo da imaju manju podrsku nego stranke koje ne dijele tu ideju ... na zalost to je tako
Ja sam uvijek glasao za SDP i uvijek cu toj ideji davati glas bez obzira na to sto iskreno ne vjerujem u nju
dakle mislim da smo blize stvaranju 3 entiteta nego 4 SDPove multietnicke regije ...
Ali to sve nije razlog da se ne uhvatimo u kostac sa problemima korpupcije, ekonomija itd.. zato od mene puna podrska SDPu i premijeru Niksicu
Ti vec dugo zagovaras stvaranje Treceg entiteta, ali cak i da dodje do toga, to ne znaci da nema nade za BiH. Mozda drugacija organizacija, izborni zakon, uredjenje, ali svejedno, Bosna ostaje.
Komrad

#8205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote: Ti vec dugo zagovaras stvaranje Treceg entiteta, ali cak i da dodje do toga, to ne znaci da nema nade za BiH. Mozda drugacija organizacija, izborni zakon, uredjenje, ali svejedno, Bosna ostaje.
Ja ne zagovaram stvaranje treceg entiteta nego i protiv takvog uredjenja nemam nista protiv ukoliko se ispostuju odredjeni principi... i nemam protiv treceg nista ali samo onda kada to mom narodu odgovara....
trenutno Bosnjackom narodu takva organzijacija BiH neodgovara iz vise razloga

Ti evo recimo vjerujes u opstojnost BiH iz nekih svojih razloga al mislim da nije uredu spocitavati Sidranu to sto on ne vjeruje u opstojnost BiH jer i on ima neke svoje razloge
Dasi

#8206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

obrisa mi zoom "treci entitet" :sad:
zoome, zoome :x :D
obrisi onda i text, sad nema smisla :)
Last edited by Dasi on 03/04/2011 02:18, edited 1 time in total.
Komrad

#8207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

zagazaga wrote:
po tvojim pisanjima ovdje na forumu......neBja rekla :roll: .........uvijek svoje fiks-ideje prekrivaš sdp-om....zašto jednostavno ne kažeš tako i tako, a ne glumiti tu.....kome :?
Zaista ne znam po cemu si ti zakljucila da ja nisam glasac SDPa kada sam uvijek ovdje na forumu a i malo dalje od njega branio postupke SDPa ...
To sto sam ja postovalac SDPa ne znaci da se sa svim njihovim djelima i postupacima slazem..
plain vanilla

#8208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Komrad wrote:
plain vanilla wrote: Ti vec dugo zagovaras stvaranje Treceg entiteta, ali cak i da dodje do toga, to ne znaci da nema nade za BiH. Mozda drugacija organizacija, izborni zakon, uredjenje, ali svejedno, Bosna ostaje.
Ja ne zagovaram stvaranje treceg entiteta nego i protiv takvog uredjenja nemam nista protiv ukoliko se ispostuju odredjeni principi... i nemam protiv treceg nista ali samo onda kada to mom narodu odgovara....
trenutno Bosnjackom narodu takva organzijacija BiH neodgovara iz vise razloga

Ti evo recimo vjerujes u opstojnost BiH iz nekih svojih razloga al mislim da nije uredu spocitavati Sidranu to sto on ne vjeruje u opstojnost BiH jer i on ima neke svoje razloge
Dodiku smijem spocitavati, a Sidranu ne smijem?
Hocu da spocitavam svakome, to je moje pravo. Svakojaki intelektualci su nam bas odmogli u ovom periodu, a posto ja nisam ni bosnjacki intelektualac niti jedan od 3 Senada, meni preostaje samo forum kao mjesto gdje mogu reci da vjerujem u ovu nasu Bosnu i Hercegovinu.
plain vanilla

#8209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Dasi wrote:obrisa mi zoom "treci entitet" :sad:
samo nema treceg koraka
de nam prepricaj sta je bilo na trecoj slici :D

prva dva :thumbup:
Dasi

#8210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

plain vanilla wrote:
samo nema treceg koraka

erotika :)
zoom majorizira golotinju :)
plain vanilla

#8211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Dasi wrote:
plain vanilla wrote:
samo nema treceg koraka

erotika :)
zoom majorizira golotinju :)
hajd bolje golotinju nego nas :lol:
Komrad

#8212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

zagazaga wrote:
od izbora ''boriš'' se za treći a sdp podržavaš samo kad se neko suprostavi tvojim stavovima.....opet te pitam, kome glumiš?
Od izbora? ja bih rekao mnogo prije.... ne borim se samo kazem da nemam nista ni protiv takvog uredjenja
jer za mene je svejedno jel ima 2,3,5 ili 10 entiteta ako ce se postovati odredjeni principi ...

Ne glumim nikom jer nema potrebe za tim na forumu
Bosnolog

#8213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Bosnolog »

zagazaga wrote:
Komrad wrote:
po tvojim pisanjima ovdje na forumu......neBja rekla :roll: .........uvijek svoje fiks-ideje prekrivaš sdp-om....zašto jednostavno ne kažeš tako i tako, a ne glumiti tu.....kome :?
:thumbup:

Bingo!
Komrad je jedan od najkamufliranijih protagonista i zagovornih troetnickog podjeljenog tora sa kojim sam vodio u nekoliko navrata polemike gdje je pokazao svoju podrsku Karadordevu a sto bi bio uvod u kraj BiH,Njegova kvazi spika kako je SDP-ov glasac je ubleha kojom se pokusava pokriti,

Nije on jedini forumas koji s vremena na vrijeme proturi takvu po BiH unistavajucu ideju,ima ih jos mada to direktno ne izjavljuju ali se moze procitati izmedu redova njihovih postova,... :razz:

Stjepan Kljujic je takode pokazao da je trojanac javno napadajuci SDP cime je pokazao svoje skrivene nakane koje iznenadise mnoge naivce dajuci direktnu podrsku anti BH Krade ze stranci ciji je bio osnivac ;-)
udarnik35

#8214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by udarnik35 »

Komrad wrote:
zagazaga wrote:
od izbora ''boriš'' se za treći a sdp podržavaš samo kad se neko suprostavi tvojim stavovima.....opet te pitam, kome glumiš?
Od izbora? ja bih rekao mnogo prije.... ne borim se samo kazem da nemam nista ni protiv takvog uredjenja
jer za mene je svejedno jel ima 2,3,5 ili 10 entiteta ako ce se postovati odredjeni principi ...

Meni nije svejedno jer ti kantoni sa preglomaznom birokratskom aparaturom pojedose milijarde maraka.
Komrad

#8215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Bosnolog wrote: :thumbup:

Bingo!
Komrad je jedan od najkamufliranijih protagonista i zagovornih troetnickog podjeljenog tora sa kojim sam vodio u nekoliko navrata polemike gdje je pokazao svoju podrsku Karadordevu a sto bi bio uvod u kraj BiH,Njegova kvazi spika kako je SDP-ov glasac je ubleha kojom se pokusava pokriti,

Nije on jedini forumas koji s vremena na vrijeme proturi takvu po BiH unistavajucu ideju,ima ih jos mada to direktno ne izjavljuju ali se moze procitati izmedu redova njihovih postova,... :razz:

Stjepan Kljujic je takode pokazao da je trojanac javno napadajuci SDP cime je pokazao svoje skrivene nakane koje iznenadise mnoge naivce dajuci direktnu podrsku anti BH Krade ze stranci ciji je bio osnivac ;-)

Boga mi si otisao predaleko
Dasi

#8216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Komrad wrote:
zagazaga wrote:

Glumis Nemcima :)
Jel' stvarno mislis da bi se sa entitetima postovali principi i da bi svima bilo bolje? Drug, u takvom uredjenju BiH handrili bi te i srbi i hrvati a boga mi najvise bosnjaci.
plain vanilla

#8217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

dje onaj Bosnolog da kaze ono o bojama, najradije to od njega cujem :D
Komrad

#8218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

zagazaga wrote:
lako je sa čaršije naprđivat.......i tebi i sidranu, BiH ima i biće, nadživjela je ona i veće gabelje od vas :bih:
Ne sumnjam ja da ce i mene i Sidrana prezivjeti ali i Sidran ima pravo na svoje vidjenje buducnosti ove zemlje bas kao i ti a i ja
plain vanilla

#8219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
lako je sa čaršije naprđivat.......i tebi i sidranu, BiH ima i biće, nadživjela je ona i veće gabelje od vas :bih:
:bih: :bih:
Komrad

#8220 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Dasi wrote: Glumis Nemcima :)
Jel' stvarno mislis da bi se sa entitetima postovali principi i da bi svima bilo bolje? Drug, u takvom uredjenju BiH handrili bi te i srbi i hrvati a boga mi najvise bosnjaci.
Ne mislim da bi se sa entitetima postovali principi ali bi ih podrzao samo onda ukoliko bi bio siguran da bi se oni postovali .... a vjerovatnoca toga je 0.1%
Dasi

#8221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Komrad wrote:
Ne mislim da bi se sa entitetima postovali principi ali bi ih podrzao samo onda ukoliko bi bio siguran da bi se oni postovali .... a vjerovatnoca toga je 0.1%
Eto vidis da glumis Nemcima :) Znaci za cjelovitu si BiH ;-)
BiH dok se entiteti ne rastope :)
Last edited by Dasi on 03/04/2011 02:35, edited 1 time in total.
Komrad

#8222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Dasi wrote:
Komrad wrote:
Eto vidis da glumis Nemcima :) Znaci za cjelovitu si BiH ;-)
Znaci da mi je svejedno ...
Ali cu uvijek dati prednost cjelovitoj u odnosnu na rasturanje
Dasi

#8223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Dasi »

Dodik u Sarajevu tražio Teheran
Autor: BUKA
Objavljeno: 02.04.2011 u 06:12

Prema pisanju Slobodne Bosne predsjednik RS Milorad Dodik izrazio je zainteresovanost za kreditnu liniju Irana u iznosu od 150 miliona eura za jačanje ekonomskih veza i finansiranje izvoznih projekata.
Dodik je za tu aktivnost angažirao potpredsjednika RS Enesa Suljkanovića koji je telefonski kontaktirao iranskog ambasadora u BiH Gholamreza Yousefija. Suljkanovi je, kako se navodi, predložio da se uskoro o toj temi razgovara na sastanku u Banjaluci što je ambasador i prihvatio.
Iako je u svojim nastupima često pominjao kako ga Sarajevo podsjeća na glavni grad Irana, teheranske pare izgleda da će dobro doći u popunjavanju rupa u budžetu RS.
Vlada RS je trenutno jedina sposobna da odgovori svih zahtjevima "mrskog Teherana" kada je riječ o ovoj kreditnoj liniji.
Koji bilmez!!! Moze kredit ali za normalan N/FS BiH
plain vanilla

#8224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

zagazaga wrote:
Komrad wrote:
zagazaga wrote:
Ne sumnjam ja da ce i mene i Sidrana prezivjeti ali i Sidran ima pravo na svoje vidjenje buducnosti ove zemlje bas kao i ti a i ja
naravno da imate, to ja ne osporavam......ali svoje mišljenje kažeš i onda stojiš iza toga, ako ti se sviđa pomisao da jednog dana živiš u bošnjakistanu, fino to kažeš i guraš tu ideju pa APP, a ne kriti se iza sdp-a....već smo jednom raspravljali o tome kako neki bošnjak u srebrenici ili banjaluci vidi te vaše napade ''pameti''
rugamo se Vlajkiju, optuzujemo Hrvate da su halalili RS, a trebamo raditi isto?
i aplaudirati nekome ko kaze da nema Bosne?
jok, jok
Komrad

#8225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

plain vanilla wrote: rugamo se Vlajkiju, optuzujemo Hrvate da su halalili RS, a trebamo raditi isto?
i aplaudirati nekome ko kaze da nema Bosne?
jok, jok
Sta ti imas halaliti ili ja? ako su je halile hiljade skandinavaca, amerikanaca, europljana itd... sta nama preostaje...
mada sam nekoliko puta rekao kako se te stvari mogu rijesiti bar sto se tice povratka Bosnjaka u RS i njihovog ekonmoskoh i politickog jacanja u tom entitetu....
Locked