Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#8201 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Tko više uzima...o tome ne bih. Nije pristojno a i glupa priča.
Samo bih rekao glede toga: Bože podrži.
Nije bilo pristojno ni kada ste nakon uvodjenja PDVa skrsili milijarde na kupovinu glasova javnog sektora, pa ste to opet napravili, a to i dalje radite. :D

Ali kita, nema vise, valja se pomotati i naguziti za pare MMF-a. Zato i nema vise "reformi" - jer se doslo i do toga. I do skolstva, zdravstva, PIO/MIO reforme, i mase drugih stvari koje pocinju da bole i budzetsku bazu. Cak i dio te baze pocinje pakovati kofere za EU, i u Sarajevu i u Mostaru.

A kod nas? Primamo, bujrum ako znas posao. Mislim da sefa vec znas. :)
Altsa

#8202 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Altsa »

512MB wrote:Dakle Hafis ljevicar :D
Prije ce biti da je levat :D
512MB

#8203 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Tko više uzima...o tome ne bih. Nije pristojno a i glupa priča.
Samo bih rekao glede toga: Bože podrži.
Nije bilo pristojno ni kada ste nakon uvodjenja PDVa skrsili milijarde na kupovinu glasova javnog sektora, pa ste to opet napravili, a to i dalje radite. :D

Ali kita, nema vise, valja se pomotati i naguziti za pare MMF-a. Zato i nema vise "reformi" - jer se doslo i do toga. I do skolstva, zdravstva, PIO/MIO reforme, i mase drugih stvari koje pocinju da bole i budzetsku bazu. Cak i dio te baze pocinje pakovati kofere za EU, i u Sarajevu i u Mostaru.

Kakvog imas posla gazda :D
Alfons Kauders

#8204 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

512MB wrote:
Alfons Kauders wrote:

Treba mi matematićara i analitićara.
Hafis

#8205 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
512MB wrote:
Alfons Kauders wrote:

Treba mi matematićara i analitićara.
Taj sam. Hoće li smetati i znanstveni doktorat iz javnog zdravstva i kliničke biomedicine ?
Alfons Kauders

#8206 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote: Taj sam. Hoće li smetati i znanstveni doktorat iz javnog zdravstva i kliničke biomedicine ?
Smetati nece, ali nece ni pomoci. Zavisi sta si koristio of softwarea. :)
Tomahawk11
Globalni moderator

#8207 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Doktor medicine, matematike....analiticar...i klix forum 8-)
Hafis

#8208 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote: Taj sam. Hoće li smetati i znanstveni doktorat iz javnog zdravstva i kliničke biomedicine ?
SPSS rasturam do binoma.
Alfons Kauders

#8209 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Tomahawk11 wrote:Doktor medicine, matematike....analiticar...i klix forum 8-)
Svasta ćoek stigne :D a vala isti sam... Radim sat duze svaki dan zato jer u pauzama zlostavljam narod po forumu.
seln

#8210 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Covjek ne spava, ne odmara, hrani se samo jednom mjesecno kao piton, a pari se samo kad Ukrajinke u Mostaru imaju "dan otvorenih vrata".
Tako stigne sve te doktorate....
Hafis

#8211 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

I vrsni jebač-presretač, od milošte zvan ''Utješinović''....da budemo precizni.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8212 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
Svasta ćoek stigne :D a vala isti sam... Radim sat duze svaki dan zato jer u pauzama zlostavljam narod po forumu.
Zajebancija ok....zajebajem se i ja u toku radnog vremena po forumu....al nisam doktor svega i svacega....
Tomahawk11
Globalni moderator

#8213 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Hafis wrote:
I vrsni jebač-presretač, od milošte zvan ''Utješinović''....da budemo precizni.
:thumbup:
Alfons Kauders

#8214 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote:
SPSS rasturam do binoma.
Ok, ali to je sirok pojam. Konkretno, data mining je prilicno trazen, a ostalo ide teze (cesce je on-site). E sad, nije mi struka pa ne znam detalje, jer ogromne su razlike izmedju komercijalnog weba i nauke. Pretpostavljam da si morao raditi i jedno i drugo, ako ti je bilo do "primanja", sto nije lose.

Takodjer, kod nekih kolaborativnih projekata je open source vec standard, pa moras do binoma i onaj open source, kako se zove PPPP, PPPS PPSP, PTSP il neki kurac. :D Koristis li i to? Jer se ne razumijem, meni to manje vise isti kurac. :)
Hafis

#8215 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Tomahawk11 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Zajebancija ok....zajebajem se i ja u toku radnog vremena po forumu....al nisam doktor svega i svacega....
Ako imaš nekih problema i nedoumica u svezi zdravlja...ne moraš ti, možda netko tvoj, slobodno mi se obrati na pp. (samo mi se čini da mi je inbox, pun, a nešto mi ne ide pražnjenje..neki mu je vrag).
Ima da se iznenadiš...pozitivno.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8216 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Tomahawk11 »

Ne treba, hvala lijepo.
Zdravlje, da kucnem u drvo :thumbup:
tandmand

#8217 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Image
Hafis

#8218 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Alfons Kauders wrote:
Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Smetati nece, ali nece ni pomoci. Zavisi sta si koristio of softwarea. :)
SPSS rasturam do binoma.
Ok, ali to je sirok pojam. Konkretno, data mining je prilicno trazen, a ostalo ide teze (cesce je on-site). E sad, nije mi struka pa ne znam detalje, jer ogromne su razlike izmedju komercijalnog weba i nauke. Pretpostavljam da si morao raditi i jedno i drugo, ako ti je bilo do "primanja", sto nije lose.

Takodjer, kod nekih kolaborativnih projekata je open source vec standard, pa moras do binoma i onaj open source, kako se zove PPPP, PPPS PPSP, PTSP il neki kurac. :D Koristis li i to? Jer se ne razumijem, meni to manje vise isti kurac. :)
Pokušat ću ti objasniti.
SPSS je statistički softver. Jako je skup. Recimo naši zavodi za statistiku rade s njim.
Da ti približim, dat ću ti jedan primjer iz struke, neću iz medicinskih istraživanja.
Recimo, imaš jaku ponudu, mnogo nekih artikala za povoljne pare.
Opipao bi tržište, da znaš otprilike koiko bi uzeo i koja bi ti bila ciljana populacija.
Recimo da je ženski kozmetički artikl. normalno, sondirat ćeš teren određenom anketom,
Takve ankete treba znati sastaviti, ali ih jer još teže obraditi, to jest rastumačiuti njene rezultate.,
rezultati se prebacuju u elektronički oblik i ubacuju u program.
Tu nastupa statističar i određuje ti koja ti je ciljana grupa, kojoj dobnoj skupini pripada, klasnoj, vjerskoj, imovinskoj...određuje ti ima li veze njen bračni status, njena kilaža, njeno obrazovanje, prtimanja, inteligencija i kako sve to korelira s ambalažom,cijenom, marketingom...jednom riječju dobiješ sve podatke prevedene ba najedbnostavniji riječnik...a neumoljivo su točni, jer matematika ne griješi
Ma, mislim to je malo komplicirano...i za ove pješadince što ne kontaju: statistika se ne studira, ona je umjetnost matematike, i nju znaš ili ne znaš.
To se godinama uči kroz cjeloživotno usavršavanje i termelj je svake znbanosti, medicine posebno. ...kao što rekoh: više imamo pilota airbusa u BiH nego dobrih statističara.
Pa što vi mislite kako se utvrđuje efektnost nekog lijeka, to jest isplati li se ulagati kapital u neki novi lijek recimo neki antilipidemik pored nekoliko postojećih. Uložiš novce u početno istraživanje s nekoliko tisuća dobrovoljava i kojima polovici daješ taj novi lijek a drugoj polovici recimo neki koji je najprodavaniji i danima, mjesecima mjeriš rezultate.
I na koncu šta? Kako odrediti je li ovaj tvoj novi lijek bolji i što je najbitnije je li STATISTIČKI ZNAČAJNO bolji.
Ako ti je loš statističar i njemu se u obradi rezultatza pokaže značajnost i ti uložiš kapital u proizvodnju tog lijeka...nakon godinu-dvije dođu rezultati s terena koji kažu da je taj lijek šaša i ideš u bankrot.
Gdje si pogrtiješio - negdje je nešto zajebao statističar.
Znači ako se dobro odradi statistička analiza i pokaže se značajnost, nemaš brige, to je to.
statixx

#8219 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by statixx »

Hafis wrote:I vrsni jebač-presretač
Koristis li udnu tuljicu tokom tjelospojke?
Maraschino

#8220 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Image

jos jedna u nizu ljiga.
Hafis

#8221 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Hafis »

Maraschino wrote:Image

jos jedna u nizu ljiga.
A pomozi sirotu na svoju sramotu.
Ako je itko operiran od nacija i tih sranja to je Baka. Poznajem ga cijeli svoj život.
Još ih čovjek pohvali i sve najbolje o njima, i onda ga sačekaše na onu najeftiniju patetiku.
Doduše ne radi se o ljudima iz Veleža već o par ljudi, iz tzv. navijačke udruge, klasičnih lokalnih mahalaša i neradnika, čiji je radius kretanja 300-400 metara.
Baka je govorio iz kurtoazije, ali nije rekao ništa što nije tako.

Pa hvala Bogu da se Velež 1992. raspao na dva dijela.
512MB

#8222 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by 512MB »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: Ok, ali to je sirok pojam. Konkretno, data mining je prilicno trazen, a ostalo ide teze (cesce je on-site). E sad, nije mi struka pa ne znam detalje, jer ogromne su razlike izmedju komercijalnog weba i nauke. Pretpostavljam da si morao raditi i jedno i drugo, ako ti je bilo do "primanja", sto nije lose.

Pokušat ću ti objasniti.
SPSS je statistički softver. Jako je skup. Recimo naši zavodi za statistiku rade s njim.
Da ti približim, dat ću ti jedan primjer iz struke, neću iz medicinskih istraživanja.
Recimo, imaš jaku ponudu, mnogo nekih artikala za povoljne pare.
Opipao bi tržište, da znaš otprilike koiko bi uzeo i koja bi ti bila ciljana populacija.
Recimo da je ženski kozmetički artikl. normalno, sondirat ćeš teren određenom anketom,
Takve ankete treba znati sastaviti, ali ih jer još teže obraditi, to jest rastumačiuti njene rezultate.,
rezultati se prebacuju u elektronički oblik i ubacuju u program.
Tu nastupa statističar i određuje ti koja ti je ciljana grupa, kojoj dobnoj skupini pripada, klasnoj, vjerskoj, imovinskoj...određuje ti ima li veze njen bračni status, njena kilaža, njeno obrazovanje, prtimanja, inteligencija i kako sve to korelira s ambalažom,cijenom, marketingom...jednom riječju dobiješ sve podatke prevedene ba najedbnostavniji riječnik...a neumoljivo su točni, jer matematika ne griješi
Ma, mislim to je malo komplicirano...i za ove pješadince što ne kontaju: statistika se ne studira, ona je umjetnost matematike, i nju znaš ili ne znaš.
To se godinama uči kroz cjeloživotno usavršavanje i termelj je svake znbanosti, medicine posebno. ...kao što rekoh: više imamo pilota airbusa u BiH nego dobrih statističara.
Pa što vi mislite kako se utvrđuje efektnost nekog lijeka, to jest isplati li se ulagati kapital u neki novi lijek recimo neki antilipidemik pored nekoliko postojećih. Uložiš novce u početno istraživanje s nekoliko tisuća dobrovoljava i kojima polovici daješ taj novi lijek a drugoj polovici recimo neki koji je najprodavaniji i danima, mjesecima mjeriš rezultate.
I na koncu šta? Kako odrediti je li ovaj tvoj novi lijek bolji i što je najbitnije je li STATISTIČKI ZNAČAJNO bolji.
Ako ti je loš statističar i njemu se u obradi rezultatza pokaže značajnost i ti uložiš kapital u proizvodnju tog lijeka...nakon godinu-dvije dođu rezultati s terena koji kažu da je taj lijek šaša i ideš u bankrot.
Gdje si pogrtiješio - negdje je nešto zajebao statističar.
Znači ako se dobro odradi statistička analiza i pokaže se značajnost, nemaš brige, to je to.
A tu si dakle u mojoj domeni 8-) kod nas ovamo se te zajebancije rade u SAS, a SPSS handre studenti u 3. semestru informatike. Doture onda si trazena roba, kazem ti sa barem 5 godina iskustva ti nadjem poslic u Njemackoj za minimalac od 150 milja eura godisnje, ako ti se bas guraju prekovremeni ides i na 200k/p.a. Jos ako znas baratat SQLom onda si manga. Samo nemoj zaboravit da men ide 5% u padze :thumbup:

Znas li da takih strucnjaka ima mozda 10 u citavoj EU? Satrase se kompanije trazeci data scientists. Hamerikanci su tu malo dalje...
Maraschino

#8223 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Cuj raspao se na dva dijela. Na Velez 1 i Velez 2. :roll:

Pravi rodjeni protjerani i stadion okupiran od nosioca europskih vrijednosti.

Baku sam nekada cijenio ali sve je uradio da unisti repku. Dovodio je za litar vina decke da proba u reprezentaciji...Velez volio a sada ove jos vise kao da su ga oni stvorili...
megaman4

#8224 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by megaman4 »

Hafis wrote:
Maraschino wrote:Image

jos jedna u nizu ljiga.
A pomozi sirotu na svoju sramotu.
Ako je itko operiran od nacija i tih sranja to je Baka. Poznajem ga cijeli svoj život.
Još ih čovjek pohvali i sve najbolje o njima, i onda ga sačekaše na onu najeftiniju patetiku.
Doduše ne radi se o ljudima iz Veleža već o par ljudi, iz tzv. navijačke udruge, klasičnih lokalnih mahalaša i neradnika, čiji je radius kretanja 300-400 metara.
Baka je govorio iz kurtoazije, ali nije rekao ništa što nije tako.

Pa hvala Bogu da se Velež 1992. raspao na dva dijela.
Na tvoju zalost, a na nasu radost, Velez je jedan i nije se raspao. :thumbup:

Tu mitomaniju ostavi za sebe.

Cim je Sliskovic obukao dres madjara iz medjugorja, prestao je biti Velezovac.

Toliko o njemu.
Point.

#8225 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Point. »

Cuj ti jebaca, raspo se Velez na dva dijela :lol:

Baka je konacno pokazao pravo, ljigavo lice jebo mu Zrinjski tetku. U kojem klubu je izgradio ime?
Last edited by Point. on 31/05/2017 16:50, edited 1 time in total.
Post Reply