Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- the_hooligan_ec
#8201 Re: Pitamo Mehanicare ?
@Dzontra_Volta hvala na postavljenom clanu drago mi je da sam i to rijesio. Naime nisam nikad pjenu koristio ali da mi je tocak manji nosio bih ga sa sobom nego kod mene je 15" felga zauzme vise od pola gepeka nema potrebe po gradu,naravno da sa sprejem ne planiram nikad van sarajeva ici tu ide u gepek rezerva guma.
A sto se tice te sajle za slepu kolegi na poslu su trazili cak su mu i htjeli kaznu pisati radi tog.
A sto se tice te sajle za slepu kolegi na poslu su trazili cak su mu i htjeli kaznu pisati radi tog.
-
vnm
#8202 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pravilnik o dimenzijama, ukupnoj masi, opremi itd. je jasan sto se toga tice.
Član 154.
Putnička motorna vozila moraju imati uže, sajlu ili teleskopsku krutu vezu za vuču, dok vozila namijenjena za prijevoz opasnih materija moraju imati polugu za vuču i pripadajući homologacijski dokument.
Član 154.
Putnička motorna vozila moraju imati uže, sajlu ili teleskopsku krutu vezu za vuču, dok vozila namijenjena za prijevoz opasnih materija moraju imati polugu za vuču i pripadajući homologacijski dokument.
- amar1994
#8203 Re: Pitamo Mehanicare ?
kupi ovu sto japanci stavljajuthe_hooligan_ec wrote:@Dzontra_Volta hvala na postavljenom clanu drago mi je da sam i to rijesio. Naime nisam nikad pjenu koristio ali da mi je tocak manji nosio bih ga sa sobom nego kod mene je 15" felga zauzme vise od pola gepeka nema potrebe po gradu,naravno da sa sprejem ne planiram nikad van sarajeva ici tu ide u gepek rezerva guma.
-
riko-ga
#8204 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav.Ko zna gdje da popravim(ako se to moze popravljati uopste) drzace za gepek.Auto je Reno Scenic ili se to mora mijenjati komplet.Naime ne drze ni sekunde vise kada otvorim gepek.Prije je znalo zezati ponekad al sada ne funkcionise nikako.Hvala.
- MOSALJOZE
#8205 Re: Pitamo Mehanicare ?

Maloprije vidjeh
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#8206 Re: Pitamo Mehanicare ?
riko-ga wrote:Pozdrav.Ko zna gdje da popravim(ako se to moze popravljati uopste) drzace za gepek.Auto je Reno Scenic ili se to mora mijenjati komplet.Naime ne drze ni sekunde vise kada otvorim gepek.Prije je znalo zezati ponekad al sada ne funkcionise nikako.Hvala.
MIslis na amortizere gepeka?????!!!! To mozes kupiti u svakoj bolje opremljenoj prodavnici auto dijelova, ili nadjes dobru letvu.
- Rugafet
#8207 Re: Pitamo Mehanicare ?
Probaj malo rukom povuc amortizer prema sebi da ga malo 'izbacis iz vinkla' tako bolje zapne kad dignes vrata, nadam se da si me razumio.
-
riko-ga
#8208 Re: Pitamo Mehanicare ?
OK.Hvala.Koliko sam svatio to se ne da popraviti.Naravno osim ovoga sto Rugafet predlaze
No mislim da to nebi dalo zeljeni efekat
- shlauf
#8209 Re: Pitamo Mehanicare ?
U RenoShopu oko cvaje po komadu (Magneti Marelli)
-
walk_M-A-N
#8210 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakav sprej.. Ja sam imao nezgodu van grada u po noći kada se guma poderala. Čisto sumnjam da bi je neki sprej zakrpio. Stara dobra guma, baš ova 80.preludezalude wrote:![]()
Ali...za one koji misle da je sprej neka sigurnost, da ih razocaram. Pogotovo zimi. Guma ispuhala prosle zime i od dva nova spreja u gepeku niti jedan nije funkcionisao. Da li im zima ne godi ili sta vec... Sreca desilo se u sred grada pa nije bio veliki problem dopremiti rezervni tocak od kuce. Znaci, najbolja opcija da se izbjegnu neugodnosti je dobre gume na autu i rezervni tocak u gepeku. A da se samo zakon zadovolji moze i bez rezervnog tocka u gepeku uz odgovarajucu drugu opremu.
PS ovo tema postala buvljak, gdje u Sa..
-
mahalas505
#8211 Re: Pitamo Mehanicare ?
5:53, napuha 2.92, jel ovaj uredjaj mjeri u promilima? Ako je to tacno to je bas za zatvora.
-
zdruzdjo
#8212 Re: Pitamo Mehanicare ?
E pa vjerovao ili ne, ovaj popravak bas dadne zeljene rezultate.riko-ga wrote:OK.Hvala.Koliko sam svatio to se ne da popraviti.Naravno osim ovoga sto Rugafet predlazeNo mislim da to nebi dalo zeljeni efekat
Meni je majstor tako na peugeotu "popravio" i vjeruj da je jos tri godine funkcionisalo besprijekorno. Prodao sam ga takvog.
-
Nermin_BH
#8213 Re: Pitamo Mehanicare ?
.
Last edited by Nermin_BH on 30/03/2017 03:44, edited 1 time in total.
- Herr Flick
#8214 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koje servo ulje ide u Peugeot 407? Danas odem u ovu prodavnicu auto dijelova i kazem da mi treba servo ulje,kaze koje ti treba ima crveno i zeleno i sta ja znam otvorim haubu i on skine onaj cep sa servo pumpe i dole onako zeleno zuckasta boja i kaze ide zeleni i nalije mi neki liqui moly central hydraulic,onako malo jer je falilo,i sad dodjem kuci malo proguglam kad ono u neke se sipa crveno total
Sta sad ako je nekom igrom slucajaa u mene bilo crvevno ali je davalo nijansu zeleno zuckaste,hoce li biti kakvih problema
- bleee_sa
#8215 Re: Pitamo Mehanicare ?
Kakav problem, sad ćeš motat volan dva kruga 
-
Kataklinger
#8216 Re: Pitamo Mehanicare ?
E jebi ga, da je bilo crveno, nasuo bi ti crveno a ti bi pitao, šta ako ide slučajno to zeleno a kod mene davalo nijansu crvenog?Herr Flick wrote:Koje servo ulje ide u Peugeot 407? Danas odem u ovu prodavnicu auto dijelova i kazem da mi treba servo ulje,kaze koje ti treba ima crveno i zeleno i sta ja znam otvorim haubu i on skine onaj cep sa servo pumpe i dole onako zeleno zuckasta boja i kaze ide zeleni i nalije mi neki liqui moly central hydraulic,onako malo jer je falilo,i sad dodjem kuci malo proguglam kad ono u neke se sipa crveno total![]()
![]()
Sta sad ako je nekom igrom slucajaa u mene bilo crvevno ali je davalo nijansu zeleno zuckaste,hoce li biti kakvih problema
-
novi_korisnik
#8218 Re: Pitamo Mehanicare ?
condy wrote:Koji akumulator i koje snage si stavio ?novi_korisnik wrote:Pozdrav,
U pitanju je vozilo Seat Leon 1.9 TDI, 81KW ASV motor..
Od onih velikih minusa imam probleme prilikom paljenja, sumnjam na anlaser, ali mislim da on nije jedini problem..
Kad je bilo -20, nisam mogo upaliti.. Odma nakon toga stavim novi aku i nove grijace iako su stari radili ( bacali ko neku varnicu prilikom testiranja ali su bili stari).
Sad mi se dešava sljedece, nebitno koja je temp vani -5, 0, 5, 10 *C ... Prilikom verglanja kod prvog, auto ne pali odma kao prije, vec kazaljka skoci na nekih 500 obrtaja i tu se zadržava sekundu dvije, i za to vrijeme moram držati kljuc okrenut, jer ako ga pustim gasi se auto.. Kad je hladnije to zna potrajari i 3-4s .. Nakon što upali, iz auspuha izađe neki tamno sivi dim, i nakon toga auto uopšte ne dimi. Laički gledano dim je jako težak, ako nema vjetra ostaje na istom mjestu jako dugo i ne pomjera se ni gore ni dole, vec stoji iza auta. isto tako ako i ima vjetra vjetar ga nosi nekih 20-30m i ne uspijeva ga tako lahko razbiti iz oblaka. Ima neki specifican smrad.. Nakon prvog paljenja više se ne javljaju ovi problemi.. Nisam primjetio da mi od tog momenta fali snage, ne troši više, nema crnog, bijelog dima, ništa... Tipujem da sam nešto zafrkno jer sam kad su bili poveci minusi 2-3 puta zagrijavio prije prvog paljenja.. Filter goriva ima 25k km... Katalizator je na autu.Probao sam mjenjati pumpe (BP, BPP, EnergoPetrol) ali nije pomoglo
Sad sto se tice anlasera, nakon sto auto upali, cuje se neki cudan zvuk kao režanje u trajanju od sekundu.. Ovo se dešava bez obzira koji put u danu palim auto..
Od velikih minusa sam prešao 3 500km, uz poprilicno tešku nogu na gasu...
Po svemu sudeći pogrešan akumuluator si stavio, lošije kvalitete sa nedovoljno Ah.
Malo kasnim
Energizer kupljen u Vespromu 75Ah.. Nije do njega.. Bio sam na jugu prošle hefte.. Problemi ostali isti džaba sto je najmanja temperatura u noci bila 10*C .. Nešto je oko dizni, jer sam 100% uvijeren da ulazi gorivo dok auto stoji.. Jer vodu i ulje ne troši..A osjetilo bi se za 2 mjeseca da je trosio nešto od toga jer ide to u pofinim kolicinama sa obzirom na kolicinu dima koji izbaci pri paljenju.. Jos sam nesto primjetio kad je nageto auto naprijed nema nikakvih problema... Snimit cu video neki za par dana pa objavim.. Zanima me da li 1.9 TDI ASV ima podloške dizni ili nesto slicno ili je moguce da gorivo ulazi samo kroz dizne ?
- Ned071
#8219 Re: Pitamo Mehanicare ?
novi_korisnik wrote:
Malo kasnim![]()
Energizer kupljen u Vespromu 75Ah.. Nije do njega.. Bio sam na jugu prošle hefte.. Problemi ostali isti džaba sto je najmanja temperatura u noci bila 10*C .. Nešto je oko dizni, jer sam 100% uvijeren da ulazi gorivo dok auto stoji.. Jer vodu i ulje ne troši..A osjetilo bi se za 2 mjeseca da je trosio nešto od toga jer ide to u pofinim kolicinama sa obzirom na kolicinu dima koji izbaci pri paljenju.. Jos sam nesto primjetio kad je nageto auto naprijed nema nikakvih problema... Snimit cu video neki za par dana pa objavim.. Zanima me da li 1.9 TDI ASV ima podloške dizni ili nesto slicno ili je moguce da gorivo ulazi samo kroz dizne ?
kljuc problema. vuce ti zrak negdje... neka podloska ili crijevo
-
novi_korisnik
#8220 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ned071 wrote:novi_korisnik wrote:
Malo kasnim![]()
kljuc problema. vuce ti zrak negdje... neka podloska ili crijevo
Imaš li nekog majstora za preporuciti u Sarajevu koji bi fino mogao da pregleda motor i da utvrdi uzrok a ne da promjenim pola motora a problem ostane isti
- Ned071
#8221 Re: Pitamo Mehanicare ?
- bleee_sa
#8222 Re: Pitamo Mehanicare ?
ko da na istog mislimoNed071 wrote:Imam al ters. Dresiro cuku da jede tdi znak
- skafiskafsnjak
#8223 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pritisnem gas ...do 2000 obrtaja, i kad pustim zacuje se pistanje..ne tako jako, ali se cuje.
Moze li biti nesto drugo osim turbine?
Ne trosi ulje, ne dimi, vuce kako treba... hahaha
Moze li biti nesto drugo osim turbine?
- amar1994
#8224 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ned071 wrote:Imam al ters. Dresiro cuku da jede tdi znak
- Ned071
#8225 Re: Pitamo Mehanicare ?
Moze. Crijevo neko od turbine... Jesam postao struĆnjak u pmskafiskafsnjak wrote:Pritisnem gas ...do 2000 obrtaja, i kad pustim zacuje se pistanje..ne tako jako, ali se cuje.
Moze li biti nesto drugo osim turbine?![]()