AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
febo_acm
#8201 Re: AC Milan
Lose odradjen prelazni rok zbog "besparice". Nakon titule su trebala 3 top igraca da se napravi iskorak... ovako ce biti borba za prva 4 mjesta ukljucujuci i prvo. Moralo je ovo puno bolje da se odradi.
-
Gli invincibili
#8203 Re: AC Milan
Jeste besparica ali neslažem se s ostalim, solidan prijelazni rok s obzirom na budžet i prodaju kluba gdje smo bili u tranziciji - Origi, De ketelaere, Thiaw, Vranckx i Dest još su se vratili s posudbe Pobega i Adli. Osim De Ketelaere, sve mladi jeftini igrači s velikim potencijalom. Ako se pokaže da je neki od njih loš izbor, zamjeniti će novi vlasnici s boljim igračima jer sad očekujem puno veći budžet za transfere.
Bit će borba za prvo mjesto i u LP-u očekujem prolaz u knock out fazu gdje onda sve zavisi od ždrijeba
-
febo_acm
#8204 Re: AC Milan
Origi - mačak u vreći, lik koji igrao u Liverpoolu čisto da se ostali odmore
Dest - lik više na tribinama nego na terenu
Thiaw - ?
Vranckx - ??
Adli - rotacija
Pobega - bio ok u Torinu, ali samo ok
CDK - lik izgleda kao pojačanje
Za drugog i trećeg tvrdim da 80% ljudi nisu čuli nikada. Ne kažem da su loši igrači, ali Milanu su trebala pojačanja, a ne igrači da popune roster. Milan i dalje nema ubitačnog napadača i odlično desno krilo. CDK mi izgleda kao odličan CM, tako i dalje treba desetka. Sve da i CDK bude ta desetka, šta smo mi bolji nego prošle sezone?
Danas sam upalio YT da vidim ko je ovaj Vranckx i izgleda kao da može biti dobar igrač.
Titula je osvojena sa više sreće nego pameti i mislio sam da će se dovesti 2-3 dobra igrača. Tri mjeseca se odugovlačilo sa Sanchezom zbog par miliona, malo je falilo da se i CDK izgubi.
Treba da se odbrani titula u napadu Giroud, Origi i lik koji ima 40 godina i neće igrati u ovoj godini. Sreća pa imamo 4-5 top igrača i nadam se da će ih zdravlje poslužiti da opet izguraju sezonu na svojim leđima, sami. Ja kad vidim Mesiasa i Saleta na krilu, meni dođe da povratim. Nije ni Diaz daleko od toga.
Thiaw - ?
Vranckx - ??
Adli - rotacija
Za drugog i trećeg tvrdim da 80% ljudi nisu čuli nikada. Ne kažem da su loši igrači, ali Milanu su trebala pojačanja, a ne igrači da popune roster. Milan i dalje nema ubitačnog napadača i odlično desno krilo. CDK mi izgleda kao odličan CM, tako i dalje treba desetka. Sve da i CDK bude ta desetka, šta smo mi bolji nego prošle sezone?
Danas sam upalio YT da vidim ko je ovaj Vranckx i izgleda kao da može biti dobar igrač.
Titula je osvojena sa više sreće nego pameti i mislio sam da će se dovesti 2-3 dobra igrača. Tri mjeseca se odugovlačilo sa Sanchezom zbog par miliona, malo je falilo da se i CDK izgubi.
Treba da se odbrani titula u napadu Giroud, Origi i lik koji ima 40 godina i neće igrati u ovoj godini. Sreća pa imamo 4-5 top igrača i nadam se da će ih zdravlje poslužiti da opet izguraju sezonu na svojim leđima, sami. Ja kad vidim Mesiasa i Saleta na krilu, meni dođe da povratim. Nije ni Diaz daleko od toga.
- Romanista 101%
#8205 Re: AC Milan
Milan je meni i u ovoj sezoni favorit broj 1. A onda ide Inter, Juve i Roma.
Imaju najvise samopouzdanja bas zbog scudetta, uigrani su i nekako disu zajedno kao tim. I igraci sa klupe dosta dobro reaguju kada se ubace u igru.
Imaju najvise samopouzdanja bas zbog scudetta, uigrani su i nekako disu zajedno kao tim. I igraci sa klupe dosta dobro reaguju kada se ubace u igru.
-
Gli invincibili
#8206 Re: AC Milan
Sa dosta toga se slažem ali, Origi je dobar džoker s klupe ( zabijao je u polufinalima i finalma LP-a te derbijima) i to će postati/ostati i sljedeće sezone kad odu Ibra i Giroud a dovede se kapitalac na 9-tku. Ovi ostali, osim CDK, su mladi, potencijalni i dovedeni za klupe i ako se pokažu kao pogodak ostaće i poslije ove sezone. S obzirom na vrhunsku scouting ekipu Milana očekuje da će neki od njih ostati dugoročno i postati važan dio timafebo_acm wrote: ↑01/09/2022 22:45 Origi - mačak u vreći, lik koji igrao u Liverpoolu čisto da se ostali odmore
Thiaw - ?
Vranckx - ??
Adli - rotacija
Nažalost, ovo ljeto Milan nije u mogućnosti dovesti 2-3 dokazana igrača jer su stari vlasnici bukvalno čuvali već prodan klub i nemožeš očekivati da će oni ulagati ili davati dugoročne, skupe ugovore novim igračima. Sad je evo to sve završeno i za nadati se da će tek sad početi prava ulaganja. Maldinijev uslov za produženje je bio da mu se omogući dovodjenje kapitalaca svaki prijelazni rok. Sad je to bio CDK za 35 mil, sljedeće ljeto će to biti neko za 45-50mil a za dvije godine to ide na 60+. Novi vlasnici su već reki da žele održiv projekt tipa Liverpool ili Bayern a ne pumpanje kao PSG ili Man City jer to nije budućnost fudbala na duže staze. Treba biti strpljiv i Milan će se polako vratiti na vrh Europskog fudbala. Otežavajuća okolnost je raspadnuta, zastarjela, korumpirana Serie A
Ali i ja živim za dan kad će Messi-ass i Sale odjebati iz kluba
-
Gli invincibili
#8207 Re: AC Milan
Po meni je prvi Milan pa Inter, Roma pa tek Juve/Napoli. Mada je još vrlo rano te u novembu prije SP-a i poslije ovog zgusnutog rasporeda će biti malo jasnijeRomanista 101% wrote: ↑01/09/2022 23:30 Milan je meni i u ovoj sezoni favorit broj 1. A onda ide Inter, Juve i Roma.
- Point.
#8208 Re: AC Milan
Čuj roma 
-
Gli invincibili
#8210 Re: AC Milan
Odličnih zadnjih 30min poluvremena. Trebali smo biti u vodstvu, šteta
-
Rob_Atl
#8211 Re: AC Milan
Ovako ako nastave dace im 2 gola. Bezveze primise go, odbrana ispade skroz. Inter 1 sut na go i to ovaj sto su dali 
-
guruguru95
#8214 Re: AC Milan
Šta kažu "stručnjaci"? "Mrtvi" Milan nezasluženo osvojio scudetto?
Vafammocc
Vafammocc
- vicious
#8216 Re: AC Milan
Leao majstorski 
-
Gli invincibili
#8217 Re: AC Milan
Leao!!!! Platiti mu šta god traži samo produžit ugovor pod moranjem!
Gazi govnare
Gazi govnare
-
Gli invincibili
#8219 Re: AC Milan
Fakat kakav derbi! Zaslužena pobjeda Forza Milan! 
-
febo_acm
#8220 Re: AC Milan
Leao kada ima svoj dan moze igrati sa 10 juniora 
Ali kako volim kada Giroud zabije u jakoj utakmici

Ali kako volim kada Giroud zabije u jakoj utakmici
- Romanista 101%
#8221 Re: AC Milan
Ide Leao, a Bastoni, de Vrij, Skriniar, Handanovic, Brozovic, Darmian i Dumfries sami u odbrani 
-
guruguru95
#8222 Re: AC Milan
Romanista 101% wrote: ↑03/09/2022 20:43 Ide Leao, a Bastoni, de Vrij, Skriniar, Handanovic, Brozovic, Darmian i Dumfries sami u odbrani![]()
-
Gli invincibili
#8224 Re: AC Milan
Romanista 101% wrote: ↑03/09/2022 20:43 Ide Leao, a Bastoni, de Vrij, Skriniar, Handanovic, Brozovic, Darmian i Dumfries sami u odbrani![]()
-
Azrail
#8225 Re: AC Milan
Ne znam ni ja ništa o Thiaw-u i Vranckx-u, ali Moncada je na nekoliko primjera pokazao da zna šta radi, tako da ću vjerovati da je i ovaj put pogođenofebo_acm wrote: ↑01/09/2022 22:45 Origi - mačak u vreći, lik koji igrao u Liverpoolu čisto da se ostali odmore
Thiaw - ?
Vranckx - ??
Adli - rotacija