triconja wrote:Tomahawk11 wrote:Recimo da poznajem prilike. Ne pričam na osnovu slikovnica.
Dobro onda, naravno da je bolje sve sto je proizvedeno daleko od stetnika i industrije/auta i sa sto manjom upotrebom raznih sredstava za zastitu (znaci daleko od stetnika).
Ali sto se tice proizvodnje povrca da bi bilo kvalitetno moraju se planete poklopit jer kisa u pogresno vrijeme moze znacit da propada vise od pola proizvodnje, leptir frljavo uzleti sa stabljike i eto ti tries posto propalo
Koke prave krupnija i bolja jaja ali se koristi druga vrsta koka za taj poduhvat i te koke manje jaja proizvode nego one industrijske. I tu ti ima raznih nesigurnosti ali eto.
Sto se ne proizvodi hrana na ovaj bolji nacin nego se proizvodi masovno kako se vec proizvodi? Pa zato sto nije niko budala da propadne jer mu je kupus ili paprike unistila kisa. Ako hoces zdravu hranu preseli se gdje nema industrije i motiku u ruke, ha ja.
A čuj, opasnost od nametnika je uvijek tu, kao i vremenske (ne)prilike. Sve se može osušiti, istruhnuti, pojesti leptiri. Al jabuku koja stoji dva mjeseca i nije boju promijenila, ja ne smijem pojesti
Ma ova od 2 KM ko da jedem petrolej u odnosu na domaća. Čak je i vizuelno primjetna debela razlika.
Hrana se masovno proizvodi, jer tako diktira tržište, tako diktira potreba. Puno je svijeta na planeti da bi se išlo pješke.
Ipak, mislim da smo mi još uvijek u prilici da biramo između plastike i pravog.