Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Braco_18

#8201 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Smrcak15 wrote:
Braco_18 wrote:Znaš ti dobro o kojim nebulozama ja pričam, nemoj da ponavljam šta ti ljudi ovdje godinama tumače ...
ako ti mislis da cu ja pogadjati ko mara gatara sta si ti mislio , mozda ovo mozda ono...prevario si se

ljudi ovdje svasta pisu, neznam uopste sta to ti ciljas.
Znam da znaš ...pametan si koliko i odkačen ... pratim ovaj forum već duze vrijeme i pročito sam na stotine stranica na ovome pdf-u čisto iz dosade :-)
Zato neću uopšte da ulazim u tu raspravu sa tobom... ali imam jedno drugo pitanje.... ako može, de mi reci ...
Ako bi imao izbor iz medju ateiste i kuranije ... sa kojim bi volio više sjediti i cijelu noć filozofirati o istini ili ne istini ??
Smrcak15

#8202 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Braco_18 wrote:
Smrcak15 wrote:
Braco_18 wrote:Znaš ti dobro o kojim nebulozama ja pričam, nemoj da ponavljam šta ti ljudi ovdje godinama tumače ...
ako ti mislis da cu ja pogadjati ko mara gatara sta si ti mislio , mozda ovo mozda ono...prevario si se

ljudi ovdje svasta pisu, neznam uopste sta to ti ciljas.
Znam da znaš ...pametan si koliko i odkačen ... pratim ovaj forum već duze vrijeme i pročito sam na stotine stranica na ovome pdf-u čisto iz dosade :-)
Zato neću uopšte da ulazim u tu raspravu sa tobom... ali imam jedno drugo pitanje.... ako može, de mi reci ...
Ako bi imao izbor iz medju ateiste i kuranije ... sa kojim bi volio više sjediti i cijelu noć filozofirati o istini ili ne istini ??
sa ateistom....Kuranije su smijesna raja koje je licno Muhammed nagovijestio
Braco_18

#8203 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Zašto ateista ?? Pusti sad jednom to što je Muhammed nagovjestio ...znam da ti to puno znači, ali ipak pusti jednom živ bio... znači ateista ti više odgovara nego, neko ko ipak vjeruje u allaha i kuran ?? Zašto ??
Smrcak15

#8204 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Braco_18 wrote:Zašto ateista ?? Pusti sad jednom to što je Muhammed nagovjestio ...znam da ti to puno znači, ali ipak pusti jednom živ bio... znači ateista ti više odgovara nego, neko ko ipak vjeruje u allaha i kuran ?? Zašto ??
zato sto su Kuranije nemaju neke argumente, dok ateisti inekako pokusavaju koliko toliko neke smisljenje argumente da daju protiv.
Braco_18

#8205 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Braco_18 »

Smrcak15 wrote:
Braco_18 wrote:Zašto ateista ?? Pusti sad jednom to što je Muhammed nagovjestio ...znam da ti to puno znači, ali ipak pusti jednom živ bio... znači ateista ti više odgovara nego, neko ko ipak vjeruje u allaha i kuran ?? Zašto ??
zato sto su Kuranije nemaju neke argumente, dok ateisti inekako pokusavaju koliko toliko neke smisljenje argumente da daju protiv.
Ljudi ateisti su crtali karikature o muhammedu.... i znamo šta bude... ljudi ateisti se iz simjavuju vašem svjetonazoru .... ono baš se šprdaju i glupo im.. i opet ateista bolji od kuranije ??? Izvini, ali ne kontam... ako može objasni ....
Smrcak15

#8206 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Braco_18 wrote: Ljudi ateisti su crtali karikature o muhammedu.... i znamo šta bude... ljudi ateisti se iz simjavuju vašem svjetonazoru .... ono baš se šprdaju i glupo im.. i opet ateista bolji od kuranije ??? Izvini, ali ne kontam... ako može objasni ....
a boze sacuvaj :-) za nepovjerovati, ovdje ne pricamo ko je bolji, naravno da je i Kuranija milion puta bolji od ateiste ako cemo gledati sa vjerske strane ne ulaziti kakav je ko kao osoba. mada i ateista moe biti daleko bolja osoba karakterom nego neko ko je i na "Kuranu i sunnetu"

nego je pitanje bilo, s kim bi vise volio diskutovati cijelu noc,
naravno sa ateistom upravo zbog tih stvari sto si naveo gore...zato sto se sprdaju i glupo im...eh upravo sa takvima mi je uzivancija filozofirati/promuhabetiti koju.

interesntno kako brzo okrenete stvari naopako, jednu se pricu sad prica drugi dan se drugo prica.
broj dva

#8207 Re: Ateizam vs. Religija

Post by broj dva »

Uhapsen muskarac u svetoj zemlji.

https://www.theguardian.com/world/2018/ ... with-woman

Zasto ? (ako vam se ne da citati) - pa za nemoral, doruckovao za nekom zenom.
A ne ko ovi nasi tuzitelji...
beni-bu-man

#8208 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

broj dva wrote:Uhapsen muskarac u svetoj zemlji.

https://www.theguardian.com/world/2018/ ... with-woman

Zasto ? (ako vam se ne da citati) - pa za nemoral, doruckovao za nekom zenom.
A ne ko ovi nasi tuzitelji...
Shoooj divi je kako jede ispod onog cuda :lol: :lol: :lol:
beni-bu-man

#8209 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

sherbett wrote: Joj e tako sam ja gledala jednu na sunnylandu jela je slasoled :mrgreen: znaci gledam i sve si mislim sad kad se pikapa.. neka jede ko covjek al ne

Nego.. kako oni sad znaju identiet ove?
Isto neka zivotinja
beni-bu-man

#8210 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

sherbett wrote:
beni-bu-man wrote:
sherbett wrote: Joj e tako sam ja gledala jednu na sunnylandu jela je slasoled :mrgreen: znaci gledam i sve si mislim sad kad se pikapa.. neka jede ko covjek al ne

Isto neka zivotinja
Daj :roll:
Meni su bas simpaticne.
Prvo sam ih se bojala.. onda ih bas zagotivila. Htjela s jednom opalit selfie na carsiji.. al sta znam jel smijem pitat uopce
Pa zivotinje su simpaticne :lol: :lol: :lol:
славянин

#8211 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

beni-bu-man wrote:

Isto neka zivotinja
Ne valja ti tako oslovljavati ljude... ona je odrasla u drustvu gdje je to norma i gdje porodica od malih nogu uci da tako treba i mora se ... upravo to je problem - da je ona sama slobodnom voljom odlucila da se tako pokrije to bi bilo apsolutno uredu... ali opet kazem ne valja tako oslovljavati ljude nebitno.
beni-bu-man

#8212 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

славянин wrote:
beni-bu-man wrote:

Isto neka zivotinja
Ne valja ti tako oslovljavati ljude... ona je odrasla u drustvu gdje je to norma i gdje porodica od malih nogu uci da tako treba i mora se ... upravo to je problem - da je ona sama slobodnom voljom odlucila da se tako pokrije to bi bilo apsolutno uredu... ali opet kazem ne valja tako oslovljavati ljude nebitno.
samo kazem :mrgreen:
Dozer

#8213 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote: sa ateistom....Kuranije su smijesna raja koje je licno Muhammed nagovijestio
I ti ovdje pogazi direktnu Allahovu naredbu... Ako se dobro sjecam, u nekoj suri pise da se vjernici ne trebaju druziti s nevjernicima, ako vec imaju vjernike da se s njima druze :mrgreen:
Smrcak15

#8214 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote: sa ateistom....Kuranije su smijesna raja koje je licno Muhammed nagovijestio
I ti ovdje pogazi direktnu Allahovu naredbu... Ako se dobro sjecam, u nekoj suri pise da se vjernici ne trebaju druziti s nevjernicima, ako vec imaju vjernike da se s njima druze :mrgreen:
nisi ti to bas dobro razumio, kao obicno sto fulas.
Dozer

#8215 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Da, da...stalno ja fulam (i svi ostali), a ti si vazda 1000% u pravu, a :D

Jos kad bi to bila istina, bilo bi super, a tebe bi proglasili novim poslanikom :D
Doduse, ne ispunjavas osnovni uslov - nepismenost, ali nisi ni predaleko od toga, pa cemo ti progledati kroz prste. :D
vatrogasac

#8216 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Dozer wrote:Da, da...stalno ja fulam (i svi ostali), a ti si vazda 1000% u pravu, a :D
Nije isključeno ako si pod uticajem nestručne literature.

Antiislamska knjiga puna grešaka bestseler u Njemačkoj
Dozer

#8217 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

vatrogasac wrote: Nije isključeno ako si pod uticajem nestručne literature.

Ja se sjecam da sam ovo sto gore njemu rekoh procitao u Kur'anu. Drugu literaturu te vrste, a nakon svih bajki u Kur'anu i Bibliji, ni ne citam, niti me zanima, tako da ni ne mogu biti pod uticajem nestrucne literature.

P.S. Pretpostavljam da je Kur'an "strucna" literatura, posto su ostale "nestrucne" :D
Eh, da i ovo procitam :lol:
vatrogasac

#8218 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Dozer wrote:
vatrogasac wrote: Nije isključeno ako si pod uticajem nestručne literature.

Ja se sjecam da sam ovo sto gore njemu rekoh procitao u Kur'anu. Drugu literaturu te vrste, a nakon svih bajki u Kur'anu i Bibliji, ni ne citam, niti me zanima, tako da ni ne mogu biti pod uticajem nestrucne literature.

P.S. Pretpostavljam da je Kur'an "strucna" literatura, posto su ostale "nestrucne" :D
Eh, da i ovo procitam :lol:
Ako si čitao Kur'an kao što ga je čitao Thilo Sarrazin onda isto proizvodi veliku sumnju da li si ti to pročitano dobro shvatio.
cendlerbing

#8219 Re: Ateizam vs. Religija

Post by cendlerbing »

Možeš nabrojati svakakve epitete, ali nazvati Nihila glupim...je baš urnebesno smiješno. :lol:
Dozer

#8220 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

vatrogasac wrote: Ako si čitao Kur'an kao što ga je čitao Thilo Sarrazin onda isto proizvodi veliku sumnju da li si ti to pročitano dobro shvatio.
Vidim, vecina muslimana ga je odlicno shvatila, pa im/vam svako malo treba neki tumac, cak i haman 1500 godina kasnije. Aferim :D
vatrogasac

#8221 Re: Ateizam vs. Religija

Post by vatrogasac »

Dozer wrote:
vatrogasac wrote: Ako si čitao Kur'an kao što ga je čitao Thilo Sarrazin onda isto proizvodi veliku sumnju da li si ti to pročitano dobro shvatio.
Vidim, vecina muslimana ga je odlicno shvatila, pa im/vam svako malo treba neki tumac, cak i haman 1500 godina kasnije. Aferim :D
Pošto mi se ne da pisati studija, tebi na razmišljanje, zašto Objava nije došla samo Ademu a.s. i eto eventualno još Ibrahimu a.s. da se obnovi nego je trajala i trajala? Pošto je čovječanstvo provedeno kroz podučavanje, da li je to podučavanje kroz razumijevanje završeno jer čovjek stalno proširuje shvatanja svijeta koji ga okružuje proučavajući Božije zakone?
Hakiz

#8222 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Hakiz »

I sa tim objavama treba prvo raščistiti.

Neka sjednu jevrej, hrišćanin i musliman i na kraju se dogovore koja je objava prava. Ionko je od istog im boga.

A ne kao sada, svako tjera svoje.
славянин

#8223 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Hakiz wrote:I sa tim objavama treba prvo raščistiti.

Neka sjednu jevrej, hrišćanin i musliman i na kraju se dogovore koja je objava prava. Ionko je od istog im boga.

Mislim da bi to eskaliralo vrlo brzo u fizicki obracun uz vjerovatnu upotrebu oruzija :D - mislim da ako se par hiljada godina nisu dogovorili tesko da ce i sada .. a dogovor je prilicno nemoguc jer svaka religija tvrdi da je bas ta ona “prava”
beni-bu-man

#8224 Re: Ateizam vs. Religija

Post by beni-bu-man »

славянин wrote:
Hakiz wrote:I sa tim objavama treba prvo raščistiti.

Mislim da bi to eskaliralo vrlo brzo u fizicki obracun uz vjerovatnu upotrebu oruzija :D - mislim da ako se par hiljada godina nisu dogovorili tesko da ce i sada .. a dogovor je prilicno nemoguc jer svaka religija tvrdi da je bas ta ona “prava”
eskaliralo bi to unutar jedne religije
Dozer

#8225 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

vatrogasac wrote:
Dozer wrote:
Pošto mi se ne da pisati studija, tebi na razmišljanje, zašto Objava nije došla samo Ademu a.s. i eto eventualno još Ibrahimu a.s. da se obnovi nego je trajala i trajala? Pošto je čovječanstvo provedeno kroz podučavanje, da li je to podučavanje kroz razumijevanje završeno jer čovjek stalno proširuje shvatanja svijeta koji ga okružuje proučavajući Božije zakone?
Cel, cek... Objava je "trajal i trajala"...? Koliko je to trajala, od kada tacno, i gdje pise ili ko kaze da je bas tako "trajala i trajala"?
Hint: Ako kazes da to tako pise u Kur'anu, hadisima i sl., odmah u startu moras shvatiti jednu stvar - to je sve napisano na samom kraju tih "objava", cime ne da nema kredibilitet, nego je cak i smijesno.
Isto kao da neko danas uzme i na svoj nacin prepise sadrzaj necega od prije 500 godina, a onda kaze - ovo sto ja pisem je jedino tacno, a ono sto su pisali prije mene je budalastina i laz, a zapravo je samo malo drugacije napisao sve sto se vec ranije znalo.
I ovo je upravo ono sto je uradjeno u Kur'anu - sabrane su razne dostupne price ljudi sa svih strana, tada dostupno znanje i otkrica koja su otkrivena stotinama i hiljadama godina ranije (sto smo vec prilicno detaljno elaborirali i potvdili kroz ovu temu), sve je to zapisivano na razne nacine i kroz vise decenija, a onda je ukomponovano u jednu knjigu i predstavljeno kao bozija rijec na jedan opisni nacin (sto je opet u skladu s arapskim jezikom i pismom koji su - opisni).
Ne ide ovo, zar ne...
Locked