Ja sam oko 4 bio na tom semaforu i tada je stajao kamion a ispred njega patrola ali koliko sam ja vidio policija opušteno priča sa vozačem, nešto se smješkaju, njima dobrila.Dope_Man wrote:Danas sam prosao oko pola 6 prema Ilidzi, bila je ta guzva bukvalno od semafora u Nedjaricima sve do Ilidze (tj. do iza semafora kod energoinvesta, gdje se autoput ukljucuje u glavnu). Uzrok je, koliko sam vidio, neki sleper koji su policajci zaustavili. Prosao sam tu prije pola sata, i dalje stoji zaustavljen sleper u lijevoj (ne iskljucnoj) traci na semaforu, tu je i par policijskih auta i policija regulise saobracaj. Nesto je cudno oko tog kamiona. Zasto klix ne salje Feđu da slika.. ja taman posao da uslikam kad me pusti policajac da prodjem dalje pa nisam stigao.
SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
-
Fox_Fox
#8201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- Dope_Man
#8202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nesto je cudno tu, radnik na EP pumpi prekoputa mi rece da je bilo skoro desetak patrola tu nesto ranije. Da je zavirit pod ceradu da skontamo sta li je ispodinsaneinthebrain wrote:i ja sam vidio taj sleper oko 5:15. ja kontao udes a ono samo vozac stoji ispred i pet policajaca oko njega
Prvo sam mislio da je pokvaren kad sam prolazio, ali brate mili za 3 sata bi se nasao kamion da ga odslepa sa glavne pa sigurno nije to.
-
Fox_Fox
#8203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Čekamo klix sa zvaničnom objavom mupa.Dope_Man wrote:Nesto je cudno tu, radnik na EP pumpi prekoputa mi rece da je bilo skoro desetak patrola tu nesto ranije. Da je zavirit pod ceradu da skontamo sta li je ispodinsaneinthebrain wrote:i ja sam vidio taj sleper oko 5:15. ja kontao udes a ono samo vozac stoji ispred i pet policajaca oko njega
Prvo sam mislio da je pokvaren kad sam prolazio, ali brate mili za 3 sata bi se nasao kamion da ga odslepa sa glavne pa sigurno nije to.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
da nisu prevozili atome?
- drug_profi
#8205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda je izmanipulisan od drugih ljudi koji ga koriste za svoje ciljeve?kudrilo wrote:Opet pitam, zašto bi ocu bilo u interesu da laže na koji način je ubijen njegov sin? Ništa mu ga neće vratiti nazad, ali će ga istina bar smiriti u traženju pravde. Nema razloga da se čovjek buni da je situacija čista, tj. da je momak stradao od udara kombija. Zašto ne bi prihvatio tu činjenicu? Što bi mu bilo lakše da je ubijen drugačije? Opet ponavljam, čovjek nije lud, samo želi istinu i vjerovatno i zna istinu, ali ne može da pređe preko toga da se ona neće procesuirati i da će ubica ili ubice ostati na slobodi, što je normalno."Ne možemo više ovo izdržati, preteško je. Zato želimo govoriti u javnosti. Zanima me šta je Meris Ćato radio prvih deset dana, a nakon što je moj sin povrijeđen. Isti dan je bilo jasno da nešto nije u redu jer je imao samo povredu glave, pa je bilo malo vjerovatno da se radilo o saobraćajnoj nesreći. To su čak primijetili i službenici Hitne pomoći koji su to zaključili prema položaju u kojem je pronađen. Isto su primijetili i ljekari jer je imao samo hematom glave ispod kože, nije imao niti jednu drugu povredu, a takav hematom mogao je nastati samo od udarca. Šta je tužilac radio tada? Bio je na licu mjesta, šta je poduzeo?", pita se Muriz.
- vješalica
#8206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne razumijem motiv brisanja posta
u kojem je prenesena sadržina izjave oca rahmetli dženana
fuj
u kojem je prenesena sadržina izjave oca rahmetli dženana
fuj
-
The BEN10
#8207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Jeste li primijetili da se patrole šetkaju gradom? Evo jučer i dns ih primijetih.
- MOSALJOZE
#8208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sinoc oko 23:30 iz pravca Elidze ništa do Malte gdje se nalazila specijalna.Naredna pozicija Vijećnica,prije toga sam zaobišao kombi specijalne,kretao se 20 km/h
Radari kod Mašinske,Čvila,Otoka,Remiza,Energoinvest
Radari kod Mašinske,Čvila,Otoka,Remiza,Energoinvest
- pepeljara
#8209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Fino, odmah mirnije
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
sace bankrotirati kanton
-
wolfie
#8211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Show program kad god se nesto slicno desi, brzo ce na staro.
- jao_situacije
#8212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
može biti svašta, od municije oružja kisika ili bilo čega drugog što je zapaljivo ili opasnoFox_Fox wrote:Čekamo klix sa zvaničnom objavom mupa.Dope_Man wrote:Nesto je cudno tu, radnik na EP pumpi prekoputa mi rece da je bilo skoro desetak patrola tu nesto ranije. Da je zavirit pod ceradu da skontamo sta li je ispodinsaneinthebrain wrote:i ja sam vidio taj sleper oko 5:15. ja kontao udes a ono samo vozac stoji ispred i pet policajaca oko njega
vjerovatno čekaju da se ta ruta kojom će ići oslobodi pa zatvori
znam kad su na ukcs tako dovozili nešto, bilo baš puno policije
- jao_situacije
#8213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
magla i ublehaThe BEN10 wrote:Jeste li primijetili da se patrole šetkaju gradom? Evo jučer i dns ih primijetih.
da nije smjene ne bi se pomakli iz kafana
- Dope_Man
#8214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sto je najgore nikad necemo saznati.. kamiona jutros nemajao_situacije wrote: može biti svašta, od municije oružja kisika ili bilo čega drugog što je zapaljivo ili opasno
Mada opet, da je nesto tako opasno, to se valjda planira unaprijed, ruta, vrijeme polaska, ciscenje uluca od saobracaja itd.. ne zaustavis ga na semaforu na glavnoj gradskoj ulici cekajuci nesto.
-
Nepass
#8215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Municija se najavi pa ih policija prati. Pobjeda iz gz kad izvozi ide nasa policija sa rotacijom ispred, pa u rs njihovi preuzmu, pa ulazak u fbih opet nasi, na granici hrvati itdDope_Man wrote:Sto je najgore nikad necemo saznati.. kamiona jutros nemajao_situacije wrote: može biti svašta, od municije oružja kisika ili bilo čega drugog što je zapaljivo ili opasno
Mada opet, da je nesto tako opasno, to se valjda planira unaprijed, ruta, vrijeme polaska, ciscenje uluca od saobracaja itd.. ne zaustavis ga na semaforu na glavnoj gradskoj ulici cekajuci nesto.
-
mirzet87sa
#8216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Prevoz opasnih tvari se vrsi pod pratnjom, jal vojne ili obicne policije..
-
peepeep
#8217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Očekivano, nažalost:
Kantonalni sud Sarajevo odlučio: Pomagači Sanjina Sefića ostaju na slobodi
I mali će vjerovatno biti na slobodi veoma brzo, očito je da imaju nekoga u sudu da ih dobro vadi.
I mali će vjerovatno biti na slobodi veoma brzo, očito je da imaju nekoga u sudu da ih dobro vadi.
- oldtajmer
#8218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
hebes ti ovakvo sudstvo,slusam sinoc i onu burzicku kaze kako je sud arslanagicima i kompaniji ukinuo sve mjere zabrane a ljudi pokrali ko zna koliko miliona,to svaka budala zna a ne sudpeepeep wrote:Očekivano, nažalost:
- ultima_palabra
#8219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Pa dobro sad, koja je pravna osnova za njihov pritvor? Niti je djelo koje su počinili naročito teško, ne postoji opasnost od ponavljanja, ne postoji mogućnost uticaja na proces i svjedoke, ne znam jedino kolika je mogućnost da bježe van države kao jaran im.
- Muhamed Đakmić
#8220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma u atmosferi javnog linča, jedino bi raji pravedno bilo da ih se riješi metkom u čelo u istom momentu.ultima_palabra wrote:Pa dobro sad, koja je pravna osnova za njihov pritvor? Niti je djelo koje su počinili naročito teško, ne postoji opasnost od ponavljanja, ne postoji mogućnost uticaja na proces i svjedoke, ne znam jedino kolika je mogućnost da bježe van države kao jaran im.
Nije problem što se oni mogu braniti sa slobode, nego što mnogi drugi dobijaju isto pravo a koji ga baš nikako ne zaslužuju.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima li pravnog osnova povratnici u cinjenju kriminalnih djela?
Ovaj pisonja je, sto bi rekli, vec od ranije poznat organima gonjenja.
Ili mu se u ovom slucaju ne pika sve to, ipak je drugom pomagao da bjezi
- Ljakan
#8222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
oldtajmer wrote: hebes ti ovakvo sudstvo,slusam sinoc i onu burzicku kaze kako je sud arslanagicima i kompaniji ukinuo sve mjere zabrane a ljudi pokrali ko zna koliko miliona,to svaka budala zna a ne sud
Pogledaj od 7 do 10 minute i sve ce ti biti jasno kad je sud u pitanju.
"Na sudu nikad ne pobjeđuje istina nego onaj ko ima kvalitetnije i jace dokaze"
- Muhamed Đakmić
#8223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma drugo je to. Mislim, nisam upućen da li bi trebao ležati u zatvoru za neke stvari od ranije ili ne, to ne znam. I ako bi trebao, to je upravo problem koji sam u onoj rečenici ispod opisao. Za ovo konkretno djelo, mislim da nema potrebe da bude u zatvoru do presude.Tomahawk11 wrote:Ima li pravnog osnova povratnici u cinjenju kriminalnih djela?
-
julisiz es grant
#8224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
To nije karakteristika samo našeg pravosuđa već svih svugdje.Ljakan wrote:oldtajmer wrote: hebes ti ovakvo sudstvo,slusam sinoc i onu burzicku kaze kako je sud arslanagicima i kompaniji ukinuo sve mjere zabrane a ljudi pokrali ko zna koliko miliona,to svaka budala zna a ne sud
Pogledaj od 7 do 10 minute i sve ce ti biti jasno kad je sud u pitanju.
"Na sudu nikad ne pobjeđuje istina nego onaj ko ima kvalitetnije i jace dokaze"
Trebali bolji primjer od SAD i slučaja OJ Simpsona?
- Ljakan
#8225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
A ko je uopste rekao da to vazi samo kod nas?