SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fox_Fox

#8201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Dope_Man wrote:Danas sam prosao oko pola 6 prema Ilidzi, bila je ta guzva bukvalno od semafora u Nedjaricima sve do Ilidze (tj. do iza semafora kod energoinvesta, gdje se autoput ukljucuje u glavnu). Uzrok je, koliko sam vidio, neki sleper koji su policajci zaustavili. Prosao sam tu prije pola sata, i dalje stoji zaustavljen sleper u lijevoj (ne iskljucnoj) traci na semaforu, tu je i par policijskih auta i policija regulise saobracaj. Nesto je cudno oko tog kamiona. Zasto klix ne salje Feđu da slika.. ja taman posao da uslikam kad me pusti policajac da prodjem dalje pa nisam stigao.
Ja sam oko 4 bio na tom semaforu i tada je stajao kamion a ispred njega patrola ali koliko sam ja vidio policija opušteno priča sa vozačem, nešto se smješkaju, njima dobrila.
Dope_Man

#8202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dope_Man »

insaneinthebrain wrote:i ja sam vidio taj sleper oko 5:15. ja kontao udes a ono samo vozac stoji ispred i pet policajaca oko njega :?
Nesto je cudno tu, radnik na EP pumpi prekoputa mi rece da je bilo skoro desetak patrola tu nesto ranije. Da je zavirit pod ceradu da skontamo sta li je ispod :skoljka:

Prvo sam mislio da je pokvaren kad sam prolazio, ali brate mili za 3 sata bi se nasao kamion da ga odslepa sa glavne pa sigurno nije to.
Fox_Fox

#8203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Fox_Fox »

Dope_Man wrote:
insaneinthebrain wrote:i ja sam vidio taj sleper oko 5:15. ja kontao udes a ono samo vozac stoji ispred i pet policajaca oko njega :?
Nesto je cudno tu, radnik na EP pumpi prekoputa mi rece da je bilo skoro desetak patrola tu nesto ranije. Da je zavirit pod ceradu da skontamo sta li je ispod :skoljka:

Prvo sam mislio da je pokvaren kad sam prolazio, ali brate mili za 3 sata bi se nasao kamion da ga odslepa sa glavne pa sigurno nije to.
Čekamo klix sa zvaničnom objavom mupa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

da nisu prevozili atome?
drug_profi

#8205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

kudrilo wrote:
"Ne možemo više ovo izdržati, preteško je. Zato želimo govoriti u javnosti. Zanima me šta je Meris Ćato radio prvih deset dana, a nakon što je moj sin povrijeđen. Isti dan je bilo jasno da nešto nije u redu jer je imao samo povredu glave, pa je bilo malo vjerovatno da se radilo o saobraćajnoj nesreći. To su čak primijetili i službenici Hitne pomoći koji su to zaključili prema položaju u kojem je pronađen. Isto su primijetili i ljekari jer je imao samo hematom glave ispod kože, nije imao niti jednu drugu povredu, a takav hematom mogao je nastati samo od udarca. Šta je tužilac radio tada? Bio je na licu mjesta, šta je poduzeo?", pita se Muriz.
Opet pitam, zašto bi ocu bilo u interesu da laže na koji način je ubijen njegov sin? Ništa mu ga neće vratiti nazad, ali će ga istina bar smiriti u traženju pravde. Nema razloga da se čovjek buni da je situacija čista, tj. da je momak stradao od udara kombija. Zašto ne bi prihvatio tu činjenicu? Što bi mu bilo lakše da je ubijen drugačije? Opet ponavljam, čovjek nije lud, samo želi istinu i vjerovatno i zna istinu, ali ne može da pređe preko toga da se ona neće procesuirati i da će ubica ili ubice ostati na slobodi, što je normalno.
Možda je izmanipulisan od drugih ljudi koji ga koriste za svoje ciljeve?
vješalica

#8206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

ne razumijem motiv brisanja posta
u kojem je prenesena sadržina izjave oca rahmetli dženana
fuj
The BEN10

#8207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by The BEN10 »

Jeste li primijetili da se patrole šetkaju gradom? Evo jučer i dns ih primijetih.
MOSALJOZE

#8208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MOSALJOZE »

Sinoc oko 23:30 iz pravca Elidze ništa do Malte gdje se nalazila specijalna.Naredna pozicija Vijećnica,prije toga sam zaobišao kombi specijalne,kretao se 20 km/h :evil:
Radari kod Mašinske,Čvila,Otoka,Remiza,Energoinvest
pepeljara

#8209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by pepeljara »

Fino, odmah mirnije

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#8210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

sace bankrotirati kanton
wolfie

#8211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Show program kad god se nesto slicno desi, brzo ce na staro.
jao_situacije

#8212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

Fox_Fox wrote:
Dope_Man wrote:

Čekamo klix sa zvaničnom objavom mupa.
može biti svašta, od municije oružja kisika ili bilo čega drugog što je zapaljivo ili opasno
vjerovatno čekaju da se ta ruta kojom će ići oslobodi pa zatvori
znam kad su na ukcs tako dovozili nešto, bilo baš puno policije
jao_situacije

#8213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

The BEN10 wrote:Jeste li primijetili da se patrole šetkaju gradom? Evo jučer i dns ih primijetih.
magla i ubleha
da nije smjene ne bi se pomakli iz kafana
Dope_Man

#8214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dope_Man »

jao_situacije wrote: može biti svašta, od municije oružja kisika ili bilo čega drugog što je zapaljivo ili opasno
Sto je najgore nikad necemo saznati.. kamiona jutros nema :D

Mada opet, da je nesto tako opasno, to se valjda planira unaprijed, ruta, vrijeme polaska, ciscenje uluca od saobracaja itd.. ne zaustavis ga na semaforu na glavnoj gradskoj ulici cekajuci nesto.
Nepass

#8215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Nepass »

Dope_Man wrote:
jao_situacije wrote: može biti svašta, od municije oružja kisika ili bilo čega drugog što je zapaljivo ili opasno
Sto je najgore nikad necemo saznati.. kamiona jutros nema :D

Mada opet, da je nesto tako opasno, to se valjda planira unaprijed, ruta, vrijeme polaska, ciscenje uluca od saobracaja itd.. ne zaustavis ga na semaforu na glavnoj gradskoj ulici cekajuci nesto.
Municija se najavi pa ih policija prati. Pobjeda iz gz kad izvozi ide nasa policija sa rotacijom ispred, pa u rs njihovi preuzmu, pa ulazak u fbih opet nasi, na granici hrvati itd
mirzet87sa

#8216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mirzet87sa »

Prevoz opasnih tvari se vrsi pod pratnjom, jal vojne ili obicne policije..
peepeep

#8217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by peepeep »

Očekivano, nažalost:

Kantonalni sud Sarajevo odlučio: Pomagači Sanjina Sefića ostaju na slobodi

I mali će vjerovatno biti na slobodi veoma brzo, očito je da imaju nekoga u sudu da ih dobro vadi.
oldtajmer

#8218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by oldtajmer »

peepeep wrote:Očekivano, nažalost:

Kantonalni sud Sarajevo odlučio: Pomagači Sanjina Sefića ostaju na slobodi

I mali će vjerovatno biti na slobodi veoma brzo, očito je da imaju nekoga u sudu da ih dobro vadi.
hebes ti ovakvo sudstvo,slusam sinoc i onu burzicku kaze kako je sud arslanagicima i kompaniji ukinuo sve mjere zabrane a ljudi pokrali ko zna koliko miliona,to svaka budala zna a ne sud
ultima_palabra

#8219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ultima_palabra »

Pa dobro sad, koja je pravna osnova za njihov pritvor? Niti je djelo koje su počinili naročito teško, ne postoji opasnost od ponavljanja, ne postoji mogućnost uticaja na proces i svjedoke, ne znam jedino kolika je mogućnost da bježe van države kao jaran im.
Muhamed Đakmić

#8220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

ultima_palabra wrote:Pa dobro sad, koja je pravna osnova za njihov pritvor? Niti je djelo koje su počinili naročito teško, ne postoji opasnost od ponavljanja, ne postoji mogućnost uticaja na proces i svjedoke, ne znam jedino kolika je mogućnost da bježe van države kao jaran im.
Ma u atmosferi javnog linča, jedino bi raji pravedno bilo da ih se riješi metkom u čelo u istom momentu.

Nije problem što se oni mogu braniti sa slobode, nego što mnogi drugi dobijaju isto pravo a koji ga baš nikako ne zaslužuju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ima li pravnog osnova povratnici u cinjenju kriminalnih djela?
Ovaj pisonja je, sto bi rekli, vec od ranije poznat organima gonjenja.
Ili mu se u ovom slucaju ne pika sve to, ipak je drugom pomagao da bjezi :roll:
Ljakan

#8222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

oldtajmer wrote: hebes ti ovakvo sudstvo,slusam sinoc i onu burzicku kaze kako je sud arslanagicima i kompaniji ukinuo sve mjere zabrane a ljudi pokrali ko zna koliko miliona,to svaka budala zna a ne sud

Pogledaj od 7 do 10 minute i sve ce ti biti jasno kad je sud u pitanju.
"Na sudu nikad ne pobjeđuje istina nego onaj ko ima kvalitetnije i jace dokaze"
Muhamed Đakmić

#8223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:Ima li pravnog osnova povratnici u cinjenju kriminalnih djela?
Ovaj pisonja je, sto bi rekli, vec od ranije poznat organima gonjenja.
Ili mu se u ovom slucaju ne pika sve to, ipak je drugom pomagao da bjezi :roll:
Ma drugo je to. Mislim, nisam upućen da li bi trebao ležati u zatvoru za neke stvari od ranije ili ne, to ne znam. I ako bi trebao, to je upravo problem koji sam u onoj rečenici ispod opisao. Za ovo konkretno djelo, mislim da nema potrebe da bude u zatvoru do presude.
julisiz es grant

#8224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Ljakan wrote:
oldtajmer wrote: hebes ti ovakvo sudstvo,slusam sinoc i onu burzicku kaze kako je sud arslanagicima i kompaniji ukinuo sve mjere zabrane a ljudi pokrali ko zna koliko miliona,to svaka budala zna a ne sud

Pogledaj od 7 do 10 minute i sve ce ti biti jasno kad je sud u pitanju.
"Na sudu nikad ne pobjeđuje istina nego onaj ko ima kvalitetnije i jace dokaze"
To nije karakteristika samo našeg pravosuđa već svih svugdje.
Trebali bolji primjer od SAD i slučaja OJ Simpsona?
Ljakan

#8225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Ljakan »

A ko je uopste rekao da to vazi samo kod nas?
Post Reply