raoul duke wrote:Mozda mi je nick provokativan , ali zaista nema nikakve veze sa bilo kakvom propagandom.
Vec 5 godina se bavim istrazivanjem sa ''virtualnim prijateljima'' iz Engleske i preostalog svijeta, jer je malo zainteresovanih u BiH (mozda grijesim, jer nikada nisam ni pokusao da okupim neku ekipu, zato je ovo jedan od pokusaja)
Za autora teme@ Ako si gledao/la Matrix , neke stvari bi ti bile lakse za razumijeti. Ako posmatras film Matrix, i izvuces samo suštinu (iako se smatrao vrhuncom naucne fantastike pocetkom 21. stoljeca) , mozes da razmotris par poruka koje salje film. Morpheus daje Neo-u 2 tablete ( izbor ).
Plava- ostaje da zivi u svijetu kakvom je dotad zivio , svijet iluzije. Crvena-odlazak u pravi svijet , realnost koju ne vidimo, iz koje nema vise povratka.
Na tebi je da odlucis.
1.Da zivis u iluziji, slusajuci nasu estradu koja salje zaista divne poruke kao npr. ''Suzama sam lijepio tapete'' (ne zelim da uvrijedim fanove ove 'prekrasne' muzike), da jedes divnu hranu sa pojacivacima ukusa koji su potencijalni uzrocnici raka, tumora, otkazivanja bubrega (Aspartam, Fluor,.. ) , da bivas izmanupulisan od silnih reklama, da gledas TV kanale iza kojih se kriju razne propagande.
2. Da zapocnes vlastito istrazivanje, kao jedini nacin da se probudiš iz matrice. Jedino sam sebe mozes da iskljucis iz kapsule (poredjenje sa Matrix filmom).
Svakako ce i ovaj moj post biti zaboravljen medju stotinama drugih koji pokusavaju pokazati svoj kapacitet nakon sto su spoznali da je neko ''mason'' ili ne. Svaka budala vise zna za masonske loze, pokusaj se razlikovati pa ponavljam istraziti to dublje, iako ti neke cinjenice mogu potpuno promjeniti zivot, kao sto su moj. Od muslimana do potpunog agnostika (religija nestala preko noci).
Da ne duljim, ono za sta sam ja zainteresovan jeste pokretanje projekta u BiH, koji bi iznosio cinjenice, historijske dokumente, i ostale stvari koje su nam pred ocima , ali ih ne zelimo prihvatiti prosto iz jednog jedinog razloga, straha.
Zato sam se i registrovao na forum, vjerovatno ima onih koji bi zeljeli da se prikljuce projektu koji jos nije ni osmisljen. Ko je zainteresovan , moze preko PM.
I jos nesto, Arrivals je projekt prilicno dobar, ali nije izvoran. Pokusaj sa knjigama David Ick-a, definitivno najpouzdaniji izvori.
Sretno

L&L