Sirija vol. 2

Locked
Mlohavi

#8201 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

husein_kapetan wrote:Ovo vec po koji put ponavljam..
Skoro kompletan dijapazon ATGM-ova.. TOW-ova sa HEAT bojevom glavom nema skoro nikakav ucinak u smislu trenutnog dejstva.. vec strogo kumulativno..
Tako da bilo kakva upotreba proiv zive sile... a ne oklopa.. je doslovce bacanje ovih skupih orudja..sa jedne strane..
A sa druge dobrano govori o pripremljenosti i mentalitetu korisnika..
Naravno da je rasipanje i da bi jedan dobar pogodak s 60mm minobacacem u onakvu grupu postigao vise, ali dok god im se isplati potrositi 50tak hiljada dolara tudeg novce za izbacivanje 2-3 neprijatelja iz stroja, nek' trose, iscekujemo nove snimke.

Da ne pretjeramo s osporavanjem ucinka, pomenut cemo i onih par snimaka kad po nekoliko komada razlicitih vojnika leti u zrak. 8)
direstraits0078

#8202 Re: Sirija vol. 2

Post by direstraits0078 »

Mlohavi wrote:
Skoro kompletan dijapazon ATGM-ova.. TOW-ova sa HEAT bojevom glavom nema skoro nikakav ucinak u smislu trenutnog dejstva.. vec strogo kumulativno..
Tako da bilo kakva upotreba proiv zive sile... a ne oklopa.. je doslovce bacanje ovih skupih orudja..sa jedne strane..
Naravno da je rasipanje i da bi jedan dobar pogodak s 60mm minobacacem u onakvu grupu postigao vise, ali dok god im se isplati potrositi 50tak hiljada dolara tudeg novce za izbacivanje 2-3 neprijatelja iz stroja, nek' trose, iscekujemo nove snimke.

Da ne pretjeramo s osporavanjem ucinka, pomenut cemo i onih par snimaka kad po nekoliko komada razlicitih vojnika leti u zrak. 8)
Treba prici pa gadjati sa 60-kom... Ovi to rade sa sigurne udaljenosti.
Mlohavi

#8203 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

direstraits0078 wrote:
Treba prici pa gadjati sa 60-kom... Ovi to rade sa sigurne udaljenosti.
U usta ih jebem nek mi daju 60k dolara koliko kosta jedan bgm71, ja cu im prici na kilometar i pljusnut par komada, pa sta bude. :D
Iako moze i preko 2km, al' preciznosti radi, drugarski ja im to s kilometra za 100k maraka. 8)
husein_kapetan

#8204 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Mlohavi wrote:

Ne pricam bez razloga.. jer znam.. meni je bukvalno rb projektil pred nogama eksplodirao.. tokom rata.. dva metra sam u vis odskocio.. mislio sam bez nogu ostadoh.. od svega samo na par mjesta uniforma poderana.. i kolicina stiskovine za nevjerovati..
Mada se na prvu cini da masakr prave .. ovi HEATprojektili blizinski (osim ako te izravno ne pogodi) jedino ti ponos moze povrijediti..
Mada ne gledam ove snimke cesto predpostavljam da osim gomile prasine kumulativno dejstvo ovih projektila pravi veoma visoku temperaturu sasredjeno.. stoga i "bacanje u zrak" od dejstva toplotnog udara i eksplozije same..
Ipak.. moja misao naime predhodnog bijese da u ovim uslovima..efektivno napravise ogroman ucinak zaustavljajuci kompletan oklop SAA.. kako u ofanzivnom tako i defanzivnom dejstvu.. ali da ce ovo biti kljuc nekakva uspijeha.. ne vjerujem ..
Stoga i pasus kojim zeljeh podvuci beskorisnost ove investirane strategije koju ipak uredno prenosite.. valjda nadajuci se..
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8205 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

kakva komedija ... čuj sa sigurne udaljenosti gađaju, pičkice, vako nako, lako im je sa tovovima haj nek im priđu pa čvoku opale jednu kad su magupi
:lol: :lol:
Challenger__

#8206 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
Image
Image
Christmas atmosphere in the streets #Damascus, #Syria, today.
Image
Volunteers bring Christmas spirit to soldiers stationed on the frontlines near #Jobar, #Damascus, #Syria.
I šta će među ovim ljudima ona tekfirijska duhovna sirotinja? Neka idu u Raqqu, tamo im je mjesto...
Mlohavi

#8207 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

husein_kapetan wrote: Ne pricam bez razloga.. jer znam.. meni je bukvalno rb projektil pred nogama eksplodirao.. tokom rata.. dva metra sam u vis odskocio.. mislio sam bez nogu ostadoh.. od svega samo na par mjesta uniforma poderana.. i kolicina stiskovine za nevjerovati..
Mada se na prvu cini da masakr prave .. ovi HEATprojektili blizinski (osim ako te izravno ne pogodi) jedino ti ponos moze povrijediti..
Mada ne gledam ove snimke cesto predpostavljam da osim gomile prasine kumulativno dejstvo ovih projektila pravi veoma visoku temperaturu sasredjeno.. stoga i "bacanje u zrak" od dejstva toplotnog udara i eksplozije same..
Ipak.. moja misao naime predhodnog bijese da u ovim uslovima..efektivno napravise ogroman ucinak zaustavljajuci kompletan oklop SAA.. kako u ofanzivnom tako i defanzivnom dejstvu.. ali da ce ovo biti kljuc nekakva uspijeha.. ne vjerujem ..
Stoga i pasus kojim zeljeh podvuci beskorisnost ove investirane strategije koju ipak uredno prenosite.. valjda nadajuci se..
Zbog HEAT bojeve glave ako proleti par metara iza ili par metara ispred pogodi, vjerovatno bez nekih posljedica po vojnike.
Na otvorenom, bas savrseno moraju pjesadinci stajati da bi direktan pogodak prvog dosao glave i onih par koji stoje iza njega, koji se nalaze u pravcu usmjeravanja energije eksplozije. Nerijetko bas tako i stoje, pa ovi pokusaji i ne budu tako uzaludni, a ja se nadam da ce u buducnosti takvih da bude sve vise.

Ove snimke najvise prenosim jer su mi iako mozda ruzno zvuci, najzanimljiviji dio ovog rata. Koliko sam upratio, gotovo uvijek se ovim ATGMovima djeluje na neprijateljske vojnike, njihovog djelovanja su postedeni civili. Snimljen je svaki upotrebljeni TOW, najbolje dokumentovani dio ovog rata je upravo upotreba ovih sistema, a vala i prilicno jasno se vidi rezultat svakog od njih sto je jos jedna prednost.
Zbog toga, ne osjecam ni mrvicu griznje savjesti kad gledam i podijelim snimak na kojem covjek pod oruzjem dobije 5-6kg eksploziva u stomak.

Tanak sam takoder i na MLRS djelovanje SAA iako ni u kojem slucaju ne vrijedi ovo sto napisah za ATGM, al' sta mogu, nisam savrsen. 8)
Mlohavi

#8208 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

japin_mutapi wrote:kakva komedija ... čuj sa sigurne udaljenosti gađaju, pičkice, vako nako, lako im je sa tovovima haj nek im priđu pa čvoku opale jednu kad su magupi
Pa i djeluju uglavnom sa sigurne udaljenosti. Iznad 2.5km je vecina pogodaka, al' djeluju i oni drugi s visine od 5-6km. 8)
Kikibombona

#8209 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Turska vojska teskim naoruzanjem gadja selo Yabse i silose u okolini Gire Sipija.
Challenger__

#8210 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Dara, Homs, Latakija...

Image

Tako širom Sirije pod kontrolom vlade iz Damaska. Sasvim je pristojno širom Bliskog istoka, sjevera Afrike, u muslimanskom svijetu uopšte, osim u vehabijskim monarhijama, vehabijskim sivim zonama Sirije i Iraka i u Turskoj.

Vehabijski entiteti i Turska su definitivno teško bolesna društva.
Last edited by Challenger__ on 24/12/2015 22:40, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#8211 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Turska vojska teskim naoruzanjem gadja selo Yabse i silose u okolini Gire Sipija.
Yabse je dva kilometra zapadno od Tel Ebjeda.Pored Yabse Turci su granatirali vojne tačke YPG-a u El-Bevabeh i El-Menbatah

http://wikimapia.org/2834942/ar/%D8%AA% ... 9%8A%D8%B6
Co0l

#8212 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

republikauzicka wrote:Sirija prije i poslije "demokratizacije"

Velika Ummayad džamija u Aleppu
Image
Image

Bolinca Al-Kindi u Aleppu
Image

Ulice Homsa
Image
Jos kad bi nam pojasnio ko je sravnio Homs i bombardovao Umayad dzamiju...
Challenger__

#8213 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Orci opet napadaju Zor:
#DeirEzzor: Intense clashes between #SAA and Islamic State (#IS) fighters in Al-Rusfa neighborhood. #Sy
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#8214 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Mlohavi wrote:
japin_mutapi wrote:kakva komedija ... čuj sa sigurne udaljenosti gađaju, pičkice, vako nako, lako im je sa tovovima haj nek im priđu pa čvoku opale jednu kad su magupi
Pa i djeluju uglavnom sa sigurne udaljenosti. Iznad 2.5km je vecina pogodaka, al' djeluju i oni drugi s visine od 5-6km. 8)
jasno sve
moj post je upućen ovom tzv. kapetanu i ostalima, jer nije prvi put da kukaju i plaču kako rebeli tuku tovovima iz daljine i da ih zbog toga nazivaju raznim imenima
jao_situacije

#8215 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

walter kurtz wrote:
salik79 wrote: Znam :D Ali isto tako znam da bi post'o i "umjeren", ako bi postojala mogucnost da te zarobe ove iz "female republican guard" :D
lijepe su sirijke ali ni blizu kao one tvoje iranke :mrgreen:
ihhhh kakvu ja iranku znam, waltere
stati pa gledati
jao_situacije

#8216 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

japin_mutapi wrote:
Mlohavi wrote:
jasno sve
moj post je upućen ovom tzv. kapetanu i ostalima, jer nije prvi put da kukaju i plaču kako rebeli tuku tovovima iz daljine i da ih zbog toga nazivaju raznim imenima
pa i rokaju iz daljine, ali realno oni i nisu neka vojna sila, pitanje je šta bi bilo da nemaju toliko towova
Challenger__

#8217 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
Image
Image
Tankers destroyed by #RuAF in north #Aleppo countryside today
Kikibombona

#8218 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:Orci opet napadaju Zor:
#DeirEzzor: Intense clashes between #SAA and Islamic State (#IS) fighters in Al-Rusfa neighborhood. #Sy
A monstrumi iz Damaska im salju pojacanja, 4 000 zombija, da im dodatno otezaju...

Bas lijepo!
Co0l

#8219 Re: Sirija vol. 2

Post by Co0l »

jao_situacije wrote:
japin_mutapi wrote:
Mlohavi wrote: Pa i djeluju uglavnom sa sigurne udaljenosti. Iznad 2.5km je vecina pogodaka, al' djeluju i oni drugi s visine od 5-6km. 8)
jasno sve
pa i rokaju iz daljine, ali realno oni i nisu neka vojna sila, pitanje je šta bi bilo da nemaju toliko towova
Nisu ih imali prvih godina rata pa su opet izdrzali.
Challenger__

#8220 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Kikibombona wrote:A monstrumi iz Damaska im salju pojacanja, 4 000 zombija, da im dodatno otezaju...

Bas lijepo!
Pišeš gluposti.

1. 4.000 je sa članovima familije;
2. To je rezultat dogovora;
3. Sirija je i Damask i Raqqa;

Sasvim legitiman dogovor koji se tiče samo Sirije i nikoga više.
jao_situacije

#8221 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

Co0l wrote:
Nisu ih imali prvih godina rata pa su opet izdrzali.
mrsko mi je provjeravati kad su dobili pošiljke, ali eto nek bude da su prvu godinu bez towa ratovali
Challenger__

#8222 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Damaščani (stanovnici Damaska) ne žele "hilafet". Njih 4.000 želi. Neka idu.
Miran Damask, mirna Raqqa.

______
husein_kapetan

#8223 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Svi smo mi ovdje "takozvani"..bez iznimka..
A ako ovo poklonici novog poretka zvanog "arapsko proljece" misle da je dovoljno djelovanje ovih sistema da slome i uniste SAA tim bolje..
Biti ce sasvim dovoljno materijala za gurati pod nos kada pipa prestane kapati..
jao_situacije

#8224 Re: Sirija vol. 2

Post by jao_situacije »

ne valja.
nek idu kod tanija i nek prave "hilafet"
Kikibombona

#8225 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Challenger__ wrote:
Pišeš gluposti.

1. 4.000 je sa članovima familije;
2. To je rezultat dogovora;
3. Sirija je i Damask i Raqqa;

Sasvim legitiman dogovor koji se tiče samo Sirije i nikoga više.
Bas lijepo da sklapaju dogovor sa najvecim monstrumima danasnjice. To je jasan pokazatelj da monstrume boli kurac za okruzene ljude u Zoru. Prepusteni su sami sebi, isto kao bijeda u Kindi, Mengu, Abu Duharu, Tagbi itd itd.
Locked