Ne znam šta se čudiš.... kao da smo mi bolji.fosna2014 wrote:Ja se pitam kada ce taj narod Arapski shvatiti da moraju raditi malo na edukaciji da ne bi doslo do potpunog kraha. Kako ih ljudi izradise pa to je strasno. Rafalaju se od Magreba pa sve do Iranskih polja. Cesto se zapitam koliko moras biti blesav da takvo nesto sebi dopustis. Kao jedno veliko selo.
Irak
-
Novak20
#8201 Re: ISIS zauzeo Mosul
- insomnia78
#8202 Re: ISIS zauzeo Mosul
U pravu si, vi ste jos i gori
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8203 Re: ISIS zauzeo Mosul
Džihadisti opkoljeni u Tikritu
Izvor: Tanjug
Bagdad -- Nekoliko hiljada iračkih vojnika opkolilo je pripadnike ekstremne džihadističke organizacije Islamska država u Tikritu.
Nakon prodora u taj grad i oko njega irački komandanti veruju da je najveća pobeda Bagdada nad ID samo pitanje vremena.
"Sada krećemo u drugu fazu plana. Trudimo se da naši gubici budu što manji. Vreme je na našoj strani, mi imamo inicijativu", izjavio je juče, 11. dana ofanzive na Tikrit, irački ministar odbrane Halid al-Obeidi.
Međutim niko od nadležnih nije izneo podatke o žrtvama od početka do sada najveće ofanzive na Tikrit, glavni grad provincije Salahedin koji se nalazi u rukama džihadista od juna prošle godine.
-
Novak20
#8204 Re: ISIS zauzeo Mosul
Izvini, jel' to ti meni?insomnia78 wrote:U pravu si, vi ste jos i gori
Pod "mi" sam podrazumjevao narode koji su ratovali u raspadu bivše Juge. Šta ti podrazumjevaš pod ovo "vi"? Ako nije tajna...
- insomnia78
#8205 Re: ISIS zauzeo Mosul
Nije tajna, kakva tajna opste je poznata cinjenica zbog koga se, kako ti to kazes, ratovalo na ovim prostorima
Samo je jedan narod sa ovih prostora ucestvovao u svakom ratu 90-tih "od Vardara pa do Triglava, od Djerdapa sve do Jadrana" i samo je jedan narod odgovoran za jedini genocid na evropskom tlu pocinjen poslije WWII
Tu pricu, ko nas bre zavadi, ostavi za ove petokolonase, putincad, kvazi ljevicare i liberalcice koji svoje znanje crpe sa YT filmica i opskurnih site-ova
Samo je jedan narod sa ovih prostora ucestvovao u svakom ratu 90-tih "od Vardara pa do Triglava, od Djerdapa sve do Jadrana" i samo je jedan narod odgovoran za jedini genocid na evropskom tlu pocinjen poslije WWII
Tu pricu, ko nas bre zavadi, ostavi za ove petokolonase, putincad, kvazi ljevicare i liberalcice koji svoje znanje crpe sa YT filmica i opskurnih site-ova
- insomnia78
#8206 Re: ISIS zauzeo Mosul
To, rokaj brate, ne zali granatepici wrote:Džihadisti opkoljeni u Tikritu
Izvor: Tanjug
Bagdad -- Nekoliko hiljada iračkih vojnika opkolilo je pripadnike ekstremne džihadističke organizacije Islamska država u Tikritu.
Nakon prodora u taj grad i oko njega irački komandanti veruju da je najveća pobeda Bagdada nad ID samo pitanje vremena.
"Sada krećemo u drugu fazu plana. Trudimo se da naši gubici budu što manji. Vreme je na našoj strani, mi imamo inicijativu", izjavio je juče, 11. dana ofanzive na Tikrit, irački ministar odbrane Halid al-Obeidi.
Međutim niko od nadležnih nije izneo podatke o žrtvama od početka do sada najveće ofanzive na Tikrit, glavni grad provincije Salahedin koji se nalazi u rukama džihadista od juna prošle godine.

Orci trpe poraze na svim frontovima
PS: Za to vrijeme u Bagdadu "fashion show"
Ne dajte mracnim silama da pobjede

-
Bodkin
#8208 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sta kzes, kvaziljevicari, liberali i putincad na istoj strani. Cirkusinsomnia78 wrote:Nije tajna, kakva tajna opste je poznata cinjenica zbog koga se, kako ti to kazes, ratovalo na ovim prostorima
- fosna2014
#8209 Re: ISIS zauzeo Mosul
*Zastava sunitskog plemena Al-Jubur u Tikritu:

- insomnia78
#8210 Re: ISIS zauzeo Mosul
Vidi im ibrika
Ovo neke meraklije
Ovo neke meraklije
- Kikibombona
#8211 Re: ISIS zauzeo Mosul
Iracka vojska i sunitska plemena napreduju u Tikritufosna2014 wrote:*Zastava sunitskog plemena Al-Jubur u Tikritu:
- Fantassin
#8212 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:Vidi im ibrika![]()
Ovo neke meraklije
-
Novak20
#8213 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:Nije tajna, kakva tajna opste je poznata cinjenica zbog koga se, kako ti to kazes, ratovalo na ovim prostorima
@ insomnia78
Moram ti reči nisam pripadnik tog "genocidnog" naroda na koji aludiraš. Na kraju krajeva i da jesam, zaboli te, kao što mene zaboli kojem narodu, stranci, grupi ili bilo čemu ti pripadaš.
To ko nas bre zavadi nisam pomenuo. Samo sam mislio i rekao da su Arapi nasjeli na isti fol podjela i ratova kao i večina naroda bivše Juge. Nismo se kulturno razišli kao Česi i Slovaci, jbg.
Nisam izašao iz konteksta teme, nisam provocirao ni pojedinačno ni grupno nikoga pa ne znam odakle ti onda pravo da ljepiš etikete kao da si kupio znanje od Staljina ili barem Slobodana M. To za petokolonaše mi je najjače
Šta reči, koju poruku poslati osim one stare: Džaba ti škola, džaba ti znanje kad odeš iz sela a selo ne ode iz tebe.
- fosna2014
#8214 Re: ISIS zauzeo Mosul
*Stanje u Tikritu

- crveno lijevo = Iracka vojska + plemena
- crveno desno = IS
* Pro-government forces seize large sections of Tikrit on March 10 and 11. On March 12, they take control of the western neighborhoods, leaving only the presidential palace complex and small pockets of the city center in ISIS hands.

- crveno lijevo = Iracka vojska + plemena
- crveno desno = IS
* Pro-government forces seize large sections of Tikrit on March 10 and 11. On March 12, they take control of the western neighborhoods, leaving only the presidential palace complex and small pockets of the city center in ISIS hands.
- dragma
- Vozim: Pješe
#8215 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:U pravu si, vi ste jos i gori
I na osnovu njegovog pseudonima si zaključio da pripada anamo njima?!
I svi su oni isti, i ovi (koji su ostali) ovdje i oni tamo jel de?
Aferim.
- fosna2014
#8216 Re: ISIS zauzeo Mosul
Inace razlog toga je sto takva vrsta ibrika predstavlja simbol grada Tikrita:insomnia78 wrote:Vidi im ibrika![]()
Ovo neke meraklije

- insomnia78
#8217 Re: ISIS zauzeo Mosul
Super, hvalafosna2014 wrote:Inace razlog toga je sto takva vrsta ibrika predstavlja simbol grada Tikrita:insomnia78 wrote:Vidi im ibrika![]()
Ovo neke meraklije
- insomnia78
#8218 Re: ISIS zauzeo Mosul
De badragma wrote:insomnia78 wrote:U pravu si, vi ste jos i gori
Aferim.
Prelistaj mu malo postove
I da, svako ko me ide uvjeravati da je rat neka zavjera zapada presucujuci ulogu i doprinos srbije i bosanskih srba je isti ko i cetnici pa da mi je otac
Sve da i jeste najveca moguca zavjera to ne amnestira srbe za pocinjene zlocine i podrsku zlocincima i dan danas
Isto ko sto i to sto vi proglasavate ISIL jevrejskom zavjerom ne opravdava ove koji su jedva docekali ideju halifata i poletili klati i ubijati
- dragma
- Vozim: Pješe
#8219 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:De badragma wrote:insomnia78 wrote:U pravu si, vi ste jos i gori
Aferim.
Prelistaj mu malo postove
I da, svako ko me ide uvjeravati da je rat neka zavjera zapada presucujuci ulogu i doprinos srbije i bosanskih srba je isti ko i cetnici pa da mi je otac
Sve da i jeste najveca moguca zavjera to ne amnestira srbe za pocinjene zlocine i podrsku zlocincima i dan danas
Isto ko sto i to sto vi proglasavate ISIL jevrejskom zavjerom ne opravdava ove koji su jedva docekali ideju halifata i poletili klati i ubijati
Ma nemam pametnijeg posla, on je meni nebitan isto kao što si mi nebitan i ti, ali štagod da je laj'o to ti opet ne daje za pravo da generalizuješ.
A tu priču o zavjeri mogu prosipati samo pticama na grani. Toliko.
I molim te, nemoj da me trpaš ni u kakve tabore, to što kažeš vi proglašavate ovo, vi pričate ono....
Mani me budalaština, ja sam individua, moje mišljenje i moje riječi su samo moje.
- Fantassin
#8220 Re: ISIS zauzeo Mosul
Kalifat nece prezivjeti.Lucky Strike wrote:Sta vi mislite hoće li se kriza u Siriji i Iraku (postojanje ISIL-a) moći riješiti političkim putem, a ne vojnim sredstvima? Kakvu sudbinu prognozirate ISIL-u, može li opstati kao što je opstala RS u BIH?
Može li kalifat preživjeti, inače kako prognozirate kraj rata u Siriji i i Iraku?
Neće vječno ratovati, sigurno.
Kurdi ce dobiti veliku autonomiju na vecoj teritoriji u Iraku.
SAA i FSA ce doci dk nekog sporazuma,sa time da ce SAA napredovati jos i pritisnuti pobunjenike tako da ce taj sporazum ici u korist vladi Sirije vise nego pobunjenicima ako se budu gledali ciljevi te 2 zaracene strane (pa SAA protiv 50ak grupa moze se reci od kojih je
vec nekoliko potpisalo sporazume sa vladom)
Kurdi ce dobiti opsirnu autonomiju u Siriji.
-
zrakomlat
#8221 Re: ISIS zauzeo Mosul
insomnia78 wrote:Vidi im ibrika![]()
Ovo neke meraklije
-
zrakomlat
#8222 Re: ISIS zauzeo Mosul
To je tu negdje otprilike s tim da bih ja dodao još jednu stavku, isis i slični će vjerovatno otići u neku gerilu, pa će još dugo biti aktuelne explozivne džematlije za vrijeme džume, explozivni kupci po pijacama tokom špice, naoružane bande od 30-50 ljudu koji će napadati sela "onih drugih" i bježati i sl.Fantassin wrote:Kalifat nece prezivjeti.Lucky Strike wrote:Sta vi mislite hoće li se kriza u Siriji i Iraku (postojanje ISIL-a) moći riješiti političkim putem, a ne vojnim sredstvima? Kakvu sudbinu prognozirate ISIL-u, može li opstati kao što je opstala RS u BIH?
Može li kalifat preživjeti, inače kako prognozirate kraj rata u Siriji i i Iraku?
Neće vječno ratovati, sigurno.
Kurdi ce dobiti veliku autonomiju na vecoj teritoriji u Iraku.
SAA i FSA ce doci dk nekog sporazuma,sa time da ce SAA napredovati jos i pritisnuti pobunjenike tako da ce taj sporazum ici u korist vladi Sirije vise nego pobunjenicima ako se budu gledali ciljevi te 2 zaracene strane (pa SAA protiv 50ak grupa moze se reci od kojih je
vec nekoliko potpisalo sporazume sa vladom)
Kurdi ce dobiti opsirnu autonomiju u Siriji.
- Grover
- Challenger__
- Kikibombona
#8225 Re: ISIS zauzeo Mosul
Sto Iranci uvaljuju Amerima, Izraelu, Saudima i ostaloj ekipi

http://rudaw.net/english/middleeast/iraq/130320151
Ne mogu im nista kada se bore protiv istog protivnika.
Samo gutaju knedle, vjerovatno.....
Nakon sto su formirali veliku cisto krscansku jedinicu, Pesmerge su isto uradili sa Turkmenima
http://basnews.com/en/news/2015/03/10/t ... mic-state/
Turkmenska zastava pored zastave Kurdistana na tvrdjavi u Kirkuku.

18 ISILovaca se predalo Pesmergama u regiji Kirkuk

http://rudaw.net/english/middleeast/iraq/130320151
Ne mogu im nista kada se bore protiv istog protivnika.
Nakon sto su formirali veliku cisto krscansku jedinicu, Pesmerge su isto uradili sa Turkmenima
http://basnews.com/en/news/2015/03/10/t ... mic-state/
Turkmenska zastava pored zastave Kurdistana na tvrdjavi u Kirkuku.

18 ISILovaca se predalo Pesmergama u regiji Kirkuk