Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8201 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

@HM 2011, ohladi malo. ok?
Styling

#8202 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

MuaDib wrote:
HM 2011 wrote:
MuaDib wrote:Vidim ozbiljno su se mnogi prihvatili uputstva iz Centrale.
Centrala - molim lokal tri dvojčice tri trojčice....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E moja centralo.....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Styling wrote: Ti kad nemas nista pametno reci, iz rukava izvlacis Centralu. Po tebi smo svi koji se ne slazemo s tobom iz neke Centrale. :-) :lol:
Čim vas tangira, zna sa da nisam daleko od istine. Zna se čiji je potpis u vašem trolanju, da ne kažem spinovanju.
Zipa, Muadibe, eto Centrale. :run:
bob_rock

#8203 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

biske wrote:
HM 2011 wrote:
biske wrote:@hm 2011

sve sam ja upratio. gorljivo si podržavao deef sve do momenta dok se u istoj nisi okušao i nisi uspio. kraj priče.

nemam političkih ambicija, realno gledam stvari. "'nako" znači sljedeće: da je deef super - nije. da je i ovakav (još uvijek) najbolja opcija u ovoj kleptomanskonacionalističkoj konkurenciji - jeste.

zaobiđi me, molim te.

od 288 stranice - od 15.12. sam preokrenuo priču sa ima šanse, postoji nada, tinja u meni - na nema šanse......

a uporan sam....
ne kontam samo zašto se meni obraćaš, fino sam ti napisao da nisam ni u mjesnom odboru a kamoli u nekom iznad toga.
Jesi,jesi, znam te ja :)
biske

#8204 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

bob_rock wrote: Jesi,jesi, znam te ja :)
nisam... nema mjesta. :)
HM 2011

#8205 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

lerdi wrote:Msilim da imamo novog @antimobbing na forumu. Ovo je možda za nijansu blaža verzija ali je to tu negdje. Koliko je onaj volio pisati po forumu ne bi me čudilo da se radi o istoj osobi jer priča je skoro identična. Sve se uglavnom svodi na "Napiši što više da razumiju što manje".
Chmoljo me u/pozorio i postujem to....

Ako nije jasno pokušati ću razjasniti nejasno....

Sa provokacijama nemam nista niti me takvi stavovi mogu isprovocirati taman da je polovina familije izgubila braneći lično mene...

Pročitaj ponovno i ponovno - provjeri - na kraju možda razumiješ - a ako ne razumiješ ima škola - edukacija - ja ti tu ne mogu pomoći ....

A da mi tek vidis kockaste glave - ostao bi zatečen....

Svaki narod zaslužuje svoju vlast - i zna sta je najbolje za njega.Zar ne?
Last edited by HM 2011 on 03/02/2014 15:03, edited 1 time in total.
bob_rock

#8206 Re: Odg: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bob_rock »

biske wrote:
bob_rock wrote: Jesi,jesi, znam te ja :)
nisam... nema mjesta. :)
Stipu ti to. Takvi kao ti...
HM 2011

#8207 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Hoćete promjene -

Šta je DF iznjeo kao strateški potez na ovo pitanje :

Balkanske limuzine s plavim rotacionim svjetlom
Rotaciona svjetla, sirene i kolona crnih limuzina. Svaki vozač u državama Balkana odmah zna šta mu je činiti: skloni se u stranu, da ne budeš pregažen. O tome, te o jednom zanimljivom fudbalskom transeferu pišu i mediji.

Plava rotaciona svjetla u retrovizoru i sirene - limuzine velikom brzinom prolaze kraj ustrašenih vozača i prolaznika na jednoj magistralnoj cesti u Srbiji. Koji li je to visoki strani gost došao u posjetu šumama koje se prostiru od Topole pa do Vinče, pita se novinar lista Neue Zürcher Zeitung. I uopšte: zbog čega toliki broj limuzina s plavim rotacionim svjetlima juri cestama Srbije? Ovaj list o tome piše:
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić: crna limuzina s ljetnim gumama?
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić: crna limuzina s ljetnim gumama?
"Ministar policije Ivica Dačić konačno je rasvijetlio zagonetku: rotaciona svjetla na vozilima su se namnožila proteklih godina i postala su stvar prestiža. Nemaju ih samo ministri, nego čak i predsjednici opština i direktori javnih ustanova ne mogu više bez njih. Rotaciona svjetla su trenutno ugrađena na oko 10.000 automobila. Iako su ona predviđena samo za policiju, vatrogasce i hitnu pomoć, u međuvremenu su se njima opremili i funkcioneri s raznih nivoa vlasti. Prema zakonu čak ni svi ministri ne bi smjeli da imaju vozilo s tim uređajem.
Mediji su počeli da postavljaju kritična pitanja. Zbog čega su političarima uopšte potrebna brza vozila iz takozvane "gornje klase".
DW.DE

„Defektna demokratija“ na Zapadnom Balkanu
Bosna i Hercegovina i dalje „šuti i trpi“

Takva pitanja se najčešće postavljaju u katoličkoj Hrvatskoj, gdje je Papa ostavio veliki utisak nakon što je skromnom francuskom vozilu (Renault 4) dao prednost u odnosu na njemački "plemeniti model". Nezadovoljstvo je izazvala jedna političarka gradskih vlasti Siska koja je novcem poreskih obveznika za 75.000 švicarskih franaka kupila službeni automobil. U njenoj opštini ni vaspitačice u obdaništima ne dobijaju redovno platu.
Ipak, korisnici službenih vozila nisu uvijek oduševljeni što moraju u njima da se voze. Tako se predsjednik Srbije nedavno požalio da služba za održavanje vozila još uvijek na njegov automobil nije montirala zimske gume. Protiv leda i snijega na ulicama malo će mu pomoći plavo rotaciono svjetlo", piše Neue Zürcher Zeitung.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Funkcija, Funkcija...

I ja se piscu tih redaka moram izvinuti - iako mi još nije stavljeno do znanja da je uopšte pročitao šta sam pisao.... a o tome da razumije to što piše - u to još nismo niti ušli....

Fukcija, Funkcija...

JeVtino...
shiljak

#8208 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

@HM 2011, previše si na ovoj temi, a nisi ništa pozitivno do sad rekao :D I nije važno ko vodi stranku i ko je u stranci, nego je važno šta nude i kako će da rade. A to što nude još nisu ništa rekli jer to tek dolazi, a šta rade to će se tek viditi nakon izbora.
HM 2011

#8209 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:@HM 2011, previše si na ovoj temi, a nisi ništa pozitivno do sad rekao :D I nije važno ko vodi stranku i ko je u stranci, nego je važno šta nude i kako će da rade. A to što nude još nisu ništa rekli jer to tek dolazi, a šta rade to će se tek viditi nakon izbora.
Previše je šta ? Meni zanimljivo....

Kažeš nije važno ko vodi stranku i ko je u stranci - relativiziranje - ali hajde recimo da to nije važno (a jako je važno - zbog same činjenice šta ko nosi u sebi)

Šta nude je važno i kako će da rade ?

Uh kako moraju ponuditi provodive stvari i koliko moraju istrajati u tome -

a veliko je pitanje i hoće li preći izborni prag ako ovako nastave - jer komplet članstvo - rukovodstvo - obavijeno šutnjom - šuti se na veliko i malo - čekaju se zadaće jer se nema ideje koji će smijer rukovodstvo odabrati - šuti se "ko biva pametno i mudro" da se ne bi obećalo više dobroga nego što će rukovodstvo ograničiti svojim dekretom......

Jel ti razumiješ šta piše - u ovim gore redovima teksta ? Jesi li ti svjestan šta piše tu ? Jel barem znaš klimati glavom i govoriti da gospodine ? Možeš li barem reći "Biće Biće". Gukni ako ne govoriš - šta si se stiso......

Ima li barem riječi od novih nada BH političke scene ?

Da gdina. Marjanovića dovedemo na forum pa da barem kaže iskreno i otvoreno ne bi li vam odčepio barem koju ideju....

Postoji li ograničenje za dobro i dobrotu ?

Hoćemo da uvedemo ograničenje u smislu - treba narod samo lagati u facu i mrvice mu sa stola gurati a samo sebi grabiti ?

Jel zna iko od vas pozicioniranih i nepozicioniraih i simpatizera i nesimpatizera ne samo DF-a nego svih stranki prepoznati šta je dobro za ovaj narod i društvo a šta zlo ?

Hoćemo li na kraju krajeva malu debatu ?

Rekao mi jednom jedan - ne bacaj biserje pred svinje....

Sve ovo što sam napisao nije biserje niti ste vi svinje........ niti je iko svinja......

Izreka je sama od sebe glupa.

Dajte mi samo jednu stvar odgovorite - kako to da Vam ja nisam u stranci ? Al fakat - kako ? Zovi Komšića i pitaj ga ? Zovi onog kako se zove Alibabić - pitaj i njega ?
shiljak

#8210 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Prvo ovo što si pisao zadnjih 10-tak (ne da mi se brojati) postova sigurno niko živ neće čitati osim ovog s kim si se ti zakačio :-D Ne zato što si predugačno pisao, nego jednostavno ne vidim razloga što bi neko ovo čitao jer je priča nevažna, ne zna se kud vodi i o čemu se uopte priča.

I tako skoro svaka komunikacija završi, kad se neko "sa strane" ubaci i počen nešto nevažno da priča :D Kako bi ti rekao, ko dodik kad izvali i sad bi mi trebali ko diskutovat o tom.

Evo pročitao sam ti zadnji post, ovo ispod "Šta nude je važno i kako će da rade ?" nema nikakvog konkretnog odgovora, pitanja, nekog citata, nego sve nešto okolo ti pišeš:-D

Šta gukni golube? O čemu ti?
Koji je plan sdp-a od 2014-2018? Evo izbori se bliže a nisu ništa rekli. Je li sda rekao? Je li sbb? O čemu pričaš jarane :razz: I ovako ispade i moj post suvišan i bezveze sam pisao..
Corto Maltese

#8211 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Činilo se da je citat hefte već odabran, al se dilema pojavila:
dustaban wrote:Za DF treba glasati KONTRA SDP-u, UPRKOS SDA-u, UMJESTO za SBB i UNATOC onakvom Komsicu!
HM 2011 wrote:Željko Komšić... Nije neviđena ubleha - nego je već viđena ubleha
HM 2011

#8212 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:Prvo ovo što si pisao zadnjih 10-tak (ne da mi se brojati) postova sigurno niko živ neće čitati osim ovog s kim si se ti zakačio :-D Ne zato što si predugačno pisao, nego jednostavno ne vidim razloga što bi neko ovo čitao jer je priča nevažna, ne zna se kud vodi i o čemu se uopte priča.

I tako skoro svaka komunikacija završi, kad se neko "sa strane" ubaci i počen nešto nevažno da priča :D Kako bi ti rekao, ko dodik kad izvali i sad bi mi trebali ko diskutovat o tom.

Evo pročitao sam ti zadnji post, ovo ispod "Šta nude je važno i kako će da rade ?" nema nikakvog konkretnog odgovora, pitanja, nekog citata, nego sve nešto okolo ti pišeš:-D

Šta gukni golube? O čemu ti?
Koji je plan sdp-a od 2014-2018? Evo izbori se bliže a nisu ništa rekli. Je li sda rekao? Je li sbb? O čemu pričaš jarane :razz: I ovako ispade i moj post suvišan i bezveze sam pisao..

Čovječe - pojma nemam koji je plan SDP-a ali ako predstvljaš nekakvu frontu - budi fronta....

Čita neko budi siguran - i ne samo neko - nego masa raje - priča šta je Komšić rekao na nekom samitu u Gračanici je nevažna jer nije konkretna - priča šta sa problemom grasa, grijanja i slično u Kantonu Sarajevo, proizvodnjom papira A4 formata u BIH to su konkretne priče -

Te priče ne pričaju članovi DF-a na temi DF-a pa da se nadovežem na te priče - ne pričaju ih pa da dam sugestiju za ispravak, pričam ih ja lično - i ti ih smatrašš napadom na neke nove snage.........

O kakvim novim snagama mi pričamo ovdje - hoću li ti ja voditi predizbornu kampanju i hoću li ti ja provoditi ideje nakon izbora - ako već danas smatraš da je to nevažno smeće - a ja ti uopšte nisam dio stranke....

HU is YOu ? What want you ?

šta "govori" govori ti i okupi one što su izabrani neka govore i pišu ? Krem de la Krem... Daj malu debaticu da razbacimo...
Last edited by HM 2011 on 03/02/2014 18:12, edited 1 time in total.
Prpa.ba

#8213 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Prpa.ba »

vfzh4e7z34 wrote:gluho bilo polemike ciknut će neko za kompom od muke :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
shiljak

#8214 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

@HM 2011

Kad sam čuo za "frontu", mislio sam da će na prvo predstavljanje fronte biti recimo na stadionu koševo, ili na grbavici, ali u večernjim satima, po mraku.. da će ljudi doći, a komšić bi sa helikopterom se spustio na travnjak, naravno preko užeta, gdje bi ga dočekao mikrofon.

Onda bi ona mjesta koja nisu popunjena na stadionu se popunila, jer bi ljudi čuli da je komšić došao helikopterom i spustio se užetom, bio bi uživo prenos na facetv-u. Pa bi tako ljudi došli na koševo maksuz da ga vide.

Tačno sat vremena nakon toga, došao bi ponovo helikopter i spustila se nepoznata osoba, nepoznata jer je imala masku anonimusa. Svi bi se pitali ko je to, došao bi on do mikrofona i skinuo masku - svi su vrisnuli u glas - bio je to marjanović. On je odma došao do mikrofona i glasno rekao "MI SMO FRONTA!"

Eto to mi je bilo prvo palo na pamet kad sam čuo za tu frontu, kad ono ništa od tog, reko isti ko svi drugi, ništa novo :roll:
vivaldi

#8215 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vivaldi »

shiljak wrote:@HM 2011

Kad sam čuo za "frontu", mislio sam da će na prvo predstavljanje fronte biti recimo na stadionu koševo, ili na grbavici, ali u večernjim satima, po mraku.. da će ljudi doći, a komšić bi sa helikopterom se spustio na travnjak, naravno preko užeta, gdje bi ga dočekao mikrofon.

Onda bi ona mjesta koja nisu popunjena na stadionu se popunila, jer bi ljudi čuli da je komšić došao helikopterom i spustio se užetom, bio bi uživo prenos na facetv-u. Pa bi tako ljudi došli na koševo maksuz da ga vide.

Tačno sat vremena nakon toga, došao bi ponovo helikopter i spustila se nepoznata osoba, nepoznata jer je imala masku anonimusa. Svi bi se pitali ko je to, došao bi on do mikrofona i skinuo masku - svi su vrisnuli u glas - bio je to marjanović. On je odma došao do mikrofona i glasno rekao "MI SMO FRONTA!"

Eto to mi je bilo prvo palo na pamet kad sam čuo za tu frontu, kad ono ništa od tog, reko isti ko svi drugi, ništa novo :roll:
bas ko lepa brena na stadion levskog u sofiji

samo sto je brena mogla nafat 100 hiljada ljudi :D
weredsf

#8216 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Daleko manje je dovoljno za tvoj angazman :D :D
shiljak

#8217 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

vivaldi wrote:

Brena je bila treća, dok je klizila niz konop i mahala df-ovcima, komšić joj je pjevao "hajde mala da pravimo lom"
Havatar

#8218 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

shiljak wrote:
vivaldi wrote:

Brena je bila treća, dok je klizila niz konop i mahala df-ovcima, komšić joj je pjevao "hajde mala da pravimo lom"
Hoces da kazes da je Komsic rusilacki nastrojen 8-)
shiljak

#8219 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Bravo majstore. Nakon predstavljanje stranke i breninog koncerta, neko iz mase se začuo "izdajniče, doveo si nam brenu umjesto halida"
HM 2011

#8220 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

U zdravlju i veselju u bolje sutra....

hahaha

huhuhu.....

a fakat nije zajebancija....
shiljak

#8221 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Ma imaš sve odgovore kod nikšića

Ko su ovi na forumu što diskutuju?
http://www.youtube.com/watch?v=M7V6JFTUdS8#t=29

Hoće li komšić znati voditi stranku?
http://www.youtube.com/watch?v=f797eI3pMeI#t=82

Da li će se stranka pokazati dobra ili loša?
http://www.youtube.com/watch?v=lD0wNogzJnQ

Eto, u tri klipa stalo sve ovo što se pisalo u ovoj temi.
The BEN10

#8222 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

shiljak wrote:Ma imaš sve odgovore kod nikšića
:-D
HM 2011

#8223 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:Ma imaš sve odgovore kod nikšića

Ko su ovi na forumu što diskutuju?
http://www.youtube.com/watch?v=M7V6JFTUdS8#t=29

Hoće li komšić znati voditi stranku?
http://www.youtube.com/watch?v=f797eI3pMeI#t=82

Da li će se stranka pokazati dobra ili loša?
http://www.youtube.com/watch?v=lD0wNogzJnQ

Njega pratim u svemu - zaista interesantan lik:

Ja ti govorim - diraj to, radi to, a ne šta će ti to....

Evo mojih izbora:

i ovo.....

Last edited by HM 2011 on 04/02/2014 17:20, edited 1 time in total.
shiljak

#8224 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča :D

Lik napravio stranku, hej, učlanio već preko 5.000 ljudi u stranku.. otvorio stranke "širom bih" (za razliku od drugih), i sad ko on nešto radi.. a ko prije skupio dosta glasova od naroda, i sad se nešto fura, stranku ko otvorio. I još ko svi kradu na vlasti, nekakvi tenderi, stotine firmi zatvorili i državnih uništili, a komšić eto ne zna ni kredit da vrati što je digo.

Dosta.
HM 2011

#8225 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

shiljak wrote:upravo tako, samo što si ti ovaj što priča a komšić ovaj o kome priča :D

Lik napravio stranku, hej, učlanio već preko 5.000 ljudi u stranku.. otvorio stranke "širom bih" (za razliku od drugih), i sad ko on nešto radi.. a ko prije skupio dosta glasova od naroda, i sad se nešto fura, stranku ko otvorio. I još ko svi kradu na vlasti, nekakvi tenderi, stotine firmi zatvorili i državnih uništili, a komšić eto ne zna ni kredit da vrati što je digo.

Dosta.
Nije samo to - tu nedostaje 180.000 - idi dalje - pomješao si uloge....

Last edited by HM 2011 on 04/02/2014 17:25, edited 1 time in total.
Post Reply