Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#81851 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nisi ba Kurd dok ti Kiki ne aminuje. Nisi Hrvat bez Čovića a ni Bosnjo bez Sarafine il kako se zove ona sto otvara teme o krmetu
Kikibombona

#81852 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Krokodajl wrote:Nije jedini, iznenadio sam se koliko ljudi koje dole znam su Kurdi, samo Kiki što se to ne fura po Istanbulu, imam prijateljicu koja je Gruzijka, ni to nisam znao ali familija joj iz Artvina, pa priča kako je dedo pobjego iz Gruzije.

Ataturk je to ućero u glavu, sad ko će čupat ne znam, al kako stvari stoje neće niko.

Fura Kurdsko kako ne fura, slavi Newroz, mati nosi one čaršafe, priča i Kurdski, samo što lika zaboli za tim ima u životu prečeg posla :D
Ima raznih slucajeva. Pritisak sredine cini cuda. A turski pritisak je zestok, nije popularno furati 'kurdijaniti' u Turskoj. Bio je dokumentarac na Al Dzaziri, postavljao sam na temi Turska. Djevojka rodjena u Istanbulu. Otac je odgajao kao Turkinju da ne bi imala probleme koje je imao on. Cim su se docepali Kanade, udahnuli slobodu punim plucima, odjebali su turski identitet.

Mozes misliti koliko je Kurda u Kobaniju, Kamisliju, Efrinu, a pogotovo Alepu, velicalo Bashara Asada kada je bio bog i batina i kada si radi sitnice mogao zavrsiti u cuzi?

A sada, cim su osjetili sigurnost i moc, svi su odjebali Asada.

Isti slucaj u Iraku.

Tako bi sutra bilo u Turskoj da kurdska vojska uspostavi vlast. Odjebali bi svi Tursku. To se zacas okrene. I kod nas je bila Jugoslavija, bratstvo i jedinstvo, pa kada je kucnuo cas, svaka ptica se pridruzila svome jatu, sa rijetkim izuzecima.

stvar je da se vecina kurda tako osjeca i ponasa
u suprotnom bi turci tesko zaustavili 12-15miliona(po kikijevom mezhebu 30) ljudi koji zele drzavu
Japine

HDP je uzeo 6 000 000 na izborima. Na to dodaj odredjen procenat koji ne glasaju a podrzavaju, dodaj maloljetnike, pa eto ti cifre od 12 miliona.

Problem je u tome sto dobar dio Kurda mrzi PKK iz razlicitih razloga a HDP vezu za PKK. Da na izbore izadje Barzani, neka kurdska islamska stranka i HDP, kurdske stranke bi isle hladno preko 10 miliona.
madner

#81853 Re: Sirija vol. 2

Post by madner »

Cuj ovog kako je kurd :)
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#81854 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Kikibombona wrote: Enes Begovic?
Ne slusam brdsko-planinsku muziku, da i ja tebi malo sa visine, ali sam cuo tu pjesmu. :D

Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati. Uostalom, ko su i sta su Bosanci. Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje. Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. I sada je de facto protektorat. U Mostaru nema izbora, pitanje je da li ce biti na drzavnom i ostalim nivoima u narednom periodu. Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati. Mi smo tek dvije decenije demokratija. Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu.

Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!?

A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!??
Sad si usro motku i počeo provocirati ali ću se suszdržati od psovki.
"Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati." Ni ostali oko nas nisu bolji.
" Uostalom, ko su i sta su Bosanci." Narod koji se ima čim ponositi ali mu se kvalitetno podvaljuje,
"Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje." pročitaj ovo još jednom pa popij vode.
" Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. " Dijeliš pamet, a prilično si neupučen. Slijedći put za ovakvu izjavu rizikovat ću ban.
" I sada je de facto protektorat. " Definitivno si neupćen. Da je protektorat mi bi mirno spavali, a sekirali bi se u Briselu.
"Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati." nešto i pogodiš.
"Mi smo tek dvije decenije demokratija." opet fula. ja ne vidjeh demokratije od antičke grčke pa do danas.
"Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu. A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!?? " nije da nešto i nepogodiš.
"Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!? " za to niko nema kvalitetne temelje.
Molim te ubuduće da ne vrijeđaš ono što je nekom sveto jerr će ići povratna.
insomnia78

#81855 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Pogodi ga barel boNbom
sarajevoxxxx

#81856 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Raqqa: 22 osobe poginule u novom masakru kojeg su danas počinili avioni koalicije. Radi se o izbjeglicama iz Tedmura. Među poginulima je i 4 djece i 8 žena.

Imena poginulih građana:

#تدمر #تنسيقية_تدمر #شهداء #Palmyra ::

مجزرة بشعة ارتكبتها طائرات #التحالف_الدولي بحق عائلات نازحة من مدينة تدمر في #الرقة أمس، راح ضحيتها أكثر من 22 شهيد مدني، أغلبهم نساء وأطفال، وهناك العديد من المفقودين والذين لا يزالوا تحت الأنقاض.

ما استطعنا توثيقه من أسماء الضحايا:

1- حنان عدنان التواب.
2- مهند حسام التواب.
3- فتحية حسام التواب.
4- رهف حسام التواب.
5- أحمد حسام التواب.
6- خالدية مرعي التواب.
7- مها محمد حسن التواب.
8- مجد محمد حسن التواب.
9- ملك محمد حسن التواب.
10- هديل محمد حسن التواب.
11- فاطمة محمد حسن التواب.
12- دالين قاسم حسين التواب.
13- ياسمين قاسم حسين التواب.
14- هيام قاسم حسين التواب.
15- فتحية محمد العاشر.
16- زوجة السيد جهاد المروح.
17- طفلة ابنة جهاد المروح.
18- والدة السيد جهاد المروح.
19- زوجة علي حسين المروح.
20- طفل، ابن علي حسين المروح.
21- طفل، ابن علي حسين المروح.
22- طفل، ابن علي حسين المروح.
ioannes

#81857 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ne znam što se kikiju rugate....
sve u vezi BiH je pogodio

to je za to sto promatra situaciju objektivno...
a vezi kurda nije objektivan,to je jače od njega
Kikibombona

#81858 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

arman1 wrote:
Kikibombona wrote: Enes Begovic?
Ne slusam brdsko-planinsku muziku, da i ja tebi malo sa visine, ali sam cuo tu pjesmu. :D

Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati. Uostalom, ko su i sta su Bosanci. Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje. Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. I sada je de facto protektorat. U Mostaru nema izbora, pitanje je da li ce biti na drzavnom i ostalim nivoima u narednom periodu. Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati. Mi smo tek dvije decenije demokratija. Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu.

Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!?

A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!??
Sad si usro motku i počeo provocirati ali ću se suszdržati od psovki.
"Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati." Ni ostali oko nas nisu bolji.
" Uostalom, ko su i sta su Bosanci." Narod koji se ima čim ponositi ali mu se kvalitetno podvaljuje,
"Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje." pročitaj ovo još jednom pa popij vode.
" Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. " Dijeliš pamet, a prilično si neupučen. Slijedći put za ovakvu izjavu rizikovat ću ban.
" I sada je de facto protektorat. " Definitivno si neupćen. Da je protektorat mi bi mirno spavali, a sekirali bi se u Briselu.
"Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati." nešto i pogodiš.
"Mi smo tek dvije decenije demokratija." opet fula. ja ne vidjeh demokratije od antičke grčke pa do danas.
"Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu. A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!?? " nije da nešto i nepogodiš.
"Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!? " za to niko nema kvalitetne temelje.
Molim te ubuduće da ne vrijeđaš ono što je nekom sveto jerr će ići povratna.
U kuci svojoj odredjuj sta ce ko pisati. Cuj ti nekoga upozoravas, prijetis, opominjes? :lol: Jesi tako zajeban u zivom kontaktu?

Ponekad pomislim da je ova tema dusevna bolnica. Sve nekakvi likovi koji ne mogu kontrolisati bijes, sve nesto zajebano, nadrkano. Pa decko moj, meni u zivotu niko nije prijetio, drsko se obracao, neces ni ti ovdje, na jebenom forumu. Ko si ti uopste, neki faktor? Zaobidji me, a ja cu pisati sta mi kurcu ceif.

Fakat ne vjerujem kakvi likovi...

Koji su to tripovi u glavi. Glumiti facu na jebenom forumu i nametati nekakav autoritet. Jebo te, isto djeca, ne moze biti da se radi o odraslim osobama. Boli me kita sta ko pise na forumu, ne mogu zamisliti da nekome prijetim/opominjem/upozoravam preko jebenog interneta. :-) :D
insomnia78

#81859 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Cuj ponekad pomisli. E moj Kiki :lol:
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#81860 Re: Sirija vol. 2

Post by arman1 »

Kikibombona wrote:
U kuci svojoj odredjuj sta ce ko pisati. Cuj ti nekoga upozoravas, prijetis, opominjes? :lol: Jesi tako zajeban u zivom kontaktu?

Ponekad pomislim da je ova tema dusevna bolnica. Sve nekakvi likovi koji ne mogu kontrolisati bijes, sve nesto zajebano, nadrkano. Pa decko moj, meni u zivotu niko nije prijetio, drsko se obracao, neces ni ti ovdje, na jebenom forumu. Ko si ti uopste, neki faktor? Zaobidji me, a ja cu pisati sta mi kurcu ceif.

Fakat ne vjerujem kakvi likovi...

Koji su to tripovi u glavi. Glumiti facu na jebenom forumu i nametati nekakav autoritet. Jebo te, isto djeca, ne moze biti da se radi o odraslim osobama. Boli me kita sta ko pise na forumu, ne mogu zamisliti da nekome prijetim/opominjem/upozoravam preko jebenog interneta. :-) :D
Ti si definitivno bolestan. H....lite svikurdi svijeta pa vrijeđaj do hanuke.
Kikibombona

#81861 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

:-)

Turska vojska izabrala novo vodstvo. Erdogan u Maltaji najavio ofanzivu na YPG.

- moramo premostiti strahove i podnijeti zrtvu, bolje to uraditi na teritoriju Sirije nego u vlastitom dvoristu
- da bi neutralisali muhe prvo moramo isusiti mocvaru

Opet prijeti!
sarajevoxxxx

#81862 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Al Abadi: Koalicija nema pravo da obavlja zračne udare u zemlji bez vladine dozvole.

العبادي: التحالف لا يملك صلاحيات تنفيذ ضربات في البلاد دون موافقة الحكومة
للاشتراك بتلغرام قناة الجسر https://t.me/aljisr

Prije dva dana u napadu na pripadnike šiitskog Hašda u blizini sirijske granice poginulo i ranjeno je preko 100 šiitskih boraca. Pentagon je demantovao da stoje iza napada, dok je Isil objavio da su izveli napad na vojni konvoj šiitskih milicija te da su sve likvidirali ili zarobili.
sumirprimus

#81863 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

ma isilovci ih poderali, al ljepse zvuci ako su ameri :D
sarajevoxxxx

#81864 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kurdski KNC: Spremni smo učestvovati na federalnim izborima ako PYD prihvati da se vrati realizaciji tačaka iz dogovora 2014. koji obuhvata vojni i politički dogovor, te da federalizaciju neće jednostrano proglasiti, već nakon dogovora sa SNC-om koji predstavlja različite komponente u društvu.

المجلس الوطني الكردي مستعد للمشاركة في الانتخابات الفدرالية إن قبل ب ي د العودة لتطبيق بنود اتفاق هوك 2014، والذي تضمن اتفاق عسكري وسياسي.
وان لا تعلن الفدرالية من طرف واحد وانما بعد التحاور مع الائتلاف الذي يمثل مختلف المكونات السورية.
http://wp.me/p5rHWt-hSi

Mustafa Abdi

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7520966477
dječak sa šibicama

#81865 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Slobodna Pedofilska Armija

Image
muhafuca

#81866 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Tolerantni Kurdi otjerase Gay-ove iz Rake :D :D :D

"Ne'š se ti meni ovdje pederisat" :izet:

The umbrella #YPG/#PKK foreign fighter unit says #IRPGF [the one with the LGBT subunit, #TQILA] was expelled from #Raqqa on 5 August 2017.

Code: Select all

https://twitter.com/KyleWOrton/status/894849444629405696
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Presusila pipa "umjerenim rebelsima" - svi digli ruke od njih izgleda

ovi sto su zivili po hotelima u Zenevi morat ce izgleda jeftinije garsonjere van grada pocet trazit :-)
The Syrian opposition interim gov is broke. They stopped distributing salaries and work is on a volunteer basis

Code: Select all

https://twitter.com/IbrahimAlAssil/status/895009478822821888
Nadzornik

#81867 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Image
Nadzornik

#81868 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

SAA pronasla veliku kolicinu oruzja tokom cesljanja novo oslobodjenih podrucja.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
rajv0sa

#81869 Re: Sirija vol. 2

Post by rajv0sa »

moke_31 wrote:Zločini iračke vojske i hašda u Mosulu, prevod je nepotreban:

https://twitter.com/voiceofsunnis/statu ... 9152208897

Može li @salik i ovo umotati u kakav fini iransko-asadovski celofan, ili možda Krok, doktor za relativizaciju Asadovih zločina...
Za iracke zlocine kriv asad i iran, bravo mangupe, ili ja to njusim generalizaciju?

A racun voice of sunnis :mrgreen:
dječak sa šibicama

#81870 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Pazi im konzervirane municije, ovo jos iz hladnog rata.
NajdraziVodjaa

#81871 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Interesantno zlocini iracke vojske se spominju u kontekstu Assada :-) a ne njihovog saveznika Amerikanaca koji su pored saucesnistva u tim zlocinima Iracke vojske jos i pocinili vlastite avio udarima u kojima je stradalo masu civila. Naravno da po medijima nije bilo kmecanja i krokodilskih suza kao u slucaju ruskog bombardovanja u Aleppu, nema Mosulskih bijelih kaciga heroja ovjencanih oskarom, nema pet vijesti dnevno o izvlacenju leseva ispod rusevina a bgm Mosul povelik grad sravnjen sa zemljom, da su ga Rusi bombardovali kladim se da bi na dnevnoj bazi citali o Ruskim zlocinima nad neduznim civilima :oops:
Čitalac

#81872 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Zapadni donatori i humanitarne organizacije mogli bi da obustave pošiljke humanitarne pomoći za Idlib jer ne žele da ekstremna HTS, deo Al Kaide, kontroliše raspodelu te pomoći. Ukoliko se to dogodi, dva miliona ljudi biće u gotovo bezizlaznoj situaciji, piše Aron Lund.

Prema njegovim rečima, Idlib čeka mračna budućnost, a intervencija međunarodne zajednice je praktično neizbežna, baš kao i u drugim delovima sveta koji su potpali pod kontrolu ekstremista.
The American Syria expert Sam Heller has described Idlib’s future prospects as “a jihadist-run mountain Gaza,” with civilians exposed to bombing and sporadic ground attacks, dwindling aid, failing public services, and predatory jihadi rule.

In the long run, however, Idlib seems less tenable as an Islamist enclave than Palestine’s Gaza Strip, which is run by the much more pragmatic Muslim Brotherhood offshoot Hamas – terrorist-listed in the West, to be sure, but also tacitly tolerated as part of a regional conflict.

But whenever the Salafi-jihadi school to which Tahrir al-Sham belongs has planted its flag in a country – be it in Libya, Mali, Yemen, or Somalia – it has triggered an international military response of some sort. The international community is unlikely to feel differently about Syria and simply accept Idlib’s consolidation as an outlaw haven for extremist foreign fighters and jihadi training camps.
https://www.irinnews.org/analysis/2017/ ... tern-syria
sarajevoxxxx

#81873 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Režimski zvanični izvori: Broj poginulih u Siriji (samo na teritoriji pod kontrolom režima) od početka rata je veći od 400 000

https://www.enabbaladi.net/archives/166229?so=recent
Ironmen

#81874 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Čitalac wrote:Zapadni donatori i humanitarne organizacije mogli bi da obustave pošiljke humanitarne pomoći za Idlib jer ne žele da ekstremna HTS, deo Al Kaide, kontroliše raspodelu te pomoći. Ukoliko se to dogodi, dva miliona ljudi biće u gotovo bezizlaznoj situaciji, piše Aron Lund.

Prema njegovim rečima, Idlib čeka mračna budućnost, a intervencija međunarodne zajednice je praktično neizbežna, baš kao i u drugim delovima sveta koji su potpali pod kontrolu ekstremista.
The American Syria expert Sam Heller has described Idlib’s future prospects as “a jihadist-run mountain Gaza,” with civilians exposed to bombing and sporadic ground attacks, dwindling aid, failing public services, and predatory jihadi rule.

In the long run, however, Idlib seems less tenable as an Islamist enclave than Palestine’s Gaza Strip, which is run by the much more pragmatic Muslim Brotherhood offshoot Hamas – terrorist-listed in the West, to be sure, but also tacitly tolerated as part of a regional conflict.

But whenever the Salafi-jihadi school to which Tahrir al-Sham belongs has planted its flag in a country – be it in Libya, Mali, Yemen, or Somalia – it has triggered an international military response of some sort. The international community is unlikely to feel differently about Syria and simply accept Idlib’s consolidation as an outlaw haven for extremist foreign fighters and jihadi training camps.
https://www.irinnews.org/analysis/2017/ ... tern-syria
Turska i zapad polako ali sigurno pustaju Idlibski emirat svima je to jasno po raznim izjavama da se naslutiti kako ce zavrsiti Idlib, Najgore ce opet proci civili jer Turska sigurno nece dozvoliti prelaz preko granice.
Ironmen

#81875 Re: Sirija vol. 2

Post by Ironmen »

Significant progress on Jordan border, Syrian army control more areas including border base
Ode jordanska granica :lol: :lol:
Locked