Ja ovdje ne vidjeh ni jedno ubistvo...moke_31 wrote:Zločini iračke vojske i hašda u Mosulu, prevod je nepotreban:
https://twitter.com/voiceofsunnis/statu ... 9152208897
Može li @salik i ovo umotati u kakav fini iransko-asadovski celofan, ili možda Krok, doktor za relativizaciju Asadovih zločina...
Sirija vol. 2
- Nadzornik
#81826 Re: Sirija vol. 2
- Ironmen
#81827 Re: Sirija vol. 2
Nadzornik wrote:26 padobrana sa hranom je danas stiglo u Deir ez-Zor.
Inace monsturmi isila su sinoc pokrenuli veliki masivni napad na Zor sukobi jos uvkek traju ali izgleda da SAA cvrsto stoji i kljuceve grada Zora cuva
- Ironmen
#81828 Re: Sirija vol. 2
Borci isila, lavovi Tikrita, nobelovci bijeli sljemovi i tampon Zona brigada Zinki..
Zivjela revolucija

Zivjela revolucija
- Kikibombona
#81829 Re: Sirija vol. 2
Ja mislim da trebas vjerovati Kikiju i Salihu!Nadzornik wrote:Salih Muslim,Sirijski Kurdi ne traze nezavisni Kurdistan vec demokratsku Siriju.
http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/08082017
Kome sad vjerovati,KIKI-ju ili Salihu...
Kikibombona wrote:Asadov rezim je danas porucio da izbori u Sjevernoj Siriji nece dovesti do podjele zemlje.
I dobro kazu. O podjeli zemlje niko ne govori osim Asadovog rezima.
Kurdi nikada, nijednom izjavom, nisu nagovjestili raspad Sirije. Kurdi cijelo vrijeme insistiraju na demokratskoj i federalnoj Siriji, sa autonomnom federalnom jedinicom na sjeveru drzave. I to je to.Kikibombona wrote:U Iraku ce proglasiti nezavisnost, to je vec gotova stvar.
U Siriji nece. To im uopste nije cilj. Nisu imali nijednu separatisticku izjavu kamoli sta vise.
Raspad zemlje jedino spominju Asadovci.
Raka, planiranje napada!

- insomnia78
#81830 Re: Sirija vol. 2
Nisi bas tako blagonaklono gledo na "zlocine" Armijedječak sa šibicama wrote:Kakve veze Assad ima sa Mosulom, i otkad je zlocin pretuci isilovca koji je mozebitno par dana ranije silovao 7-godisnju jazidi curicu.
- Krokodajl
#81831 Re: Sirija vol. 2
Nema veze Asad s Irakom i Mosulom.moke_31 wrote:Zločini iračke vojske i hašda u Mosulu, prevod je nepotreban:
https://twitter.com/voiceofsunnis/statu ... 9152208897
Može li @salik i ovo umotati u kakav fini iransko-asadovski celofan, ili možda Krok, doktor za relativizaciju Asadovih zločina...
Ali evo da se ne mučim odgovorom evo ti odgovor jednog forumaša od nekidan
"Kakav ratni zločin? Jedan na jedan fašista kontao enklava i to, misli lahko će. Jedan zarobljen ostali poginuli u hiljaditoj po redu neuspjeloj vojnoj operaciji najvećih kukavica na planeti."
Dobro je glava ostala na ramenu, a davno sam rekao Iračani nek se dobro zamisle šta rade da ne bi bilo opet sutra "vidi ISIL ulazi bez otpora u gradove".
Last edited by Krokodajl on 08/08/2017 17:17, edited 1 time in total.
- NajdraziVodjaa
#81832 Re: Sirija vol. 2
Ja mogu napisati doktorat o nasoj zaostalosti i manama ali isto tako mogu odgovorno reci da smo za Kurde i ostale narode iz tog podrucja civilizacijski nivo kakav oni nece biti ni za 200 godina. Jarane korida u Cevljanovicima ti dodje ko koncert Becke filharmonije u poredjenju sa obrezivanjima djevocica i krvnim osvetama...Kada hoces da pricas o zaostalosti i primitivizmu Bosnjaka, Srba i Hrvata onda to pricaj u poredjenju sa nekim naprednijim drustvima (mada i to bi se dalo diskutovati) a ne sa nekakvim Kurdima koji su dva tri vijeka iza nas ovakvih...Kikibombona wrote:Enes Begovic?Al-Batros wrote:
Znaš onu od Enesa: "Kad me pitaš, koji sam znanac..."![]()
![]()
![]()
Kojem ti narodu pripadaš kad bi tako dijelio države i prekrajao granice samo na račun jednog naroda?
"Sve je kurdska zemlja gdje je kurdski grob" ili kako ono već ide?
Naravno da ću pisati sa visine o bilo kojem narodu koji je toliko prevrtljiv i od kojeg možeš očekivati samo nož u leđa. Što se tiče sirijskog sukoba, najviše sam cijenio Kurde, ali njihova pogana i podla politika (hajde malo sa SAA, pa ih zajebi, hajde malo sa FSA, pa ih zajebi, hajde sa Turcima kolji Armene pa i njih zajebi poslije, sad su kao braća sa Armenima, lafo neki komunisti, a jedini saveznik SAD) me je navela da o njima tako razmišljam. Jednostavno gomila prljavih beskičmenjaka i prevaranata bez ideala i principa koji šalju žene u rat da bi oni mogli protestovati po Njemačkoj i UK. Još ih Izrael podržava i oni gotive Jehudije, a kukaju kako nemaju državu, jednostavno su fuj...
Ne slusam brdsko-planinsku muziku, da i ja tebi malo sa visine, ali sam cuo tu pjesmu.![]()
Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati. Uostalom, ko su i sta su Bosanci. Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje. Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. I sada je de facto protektorat. U Mostaru nema izbora, pitanje je da li ce biti na drzavnom i ostalim nivoima u narednom periodu. Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati. Mi smo tek dvije decenije demokratija. Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu.
Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!?
A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!??
- insomnia78
#81833 Re: Sirija vol. 2
O cemu ce on pricati ta covjek nikad nije vidio Kurda u zivo
- Krokodajl
#81834 Re: Sirija vol. 2
Vidiš Turčina vidio si sve te narode tamoinsomnia78 wrote:O cemu ce on pricati ta covjek nikad nije vidio Kurda u zivo
Ja sam u Turskoj Kurda upozno a da i nisam znao da su Kurdi, navija za Bešiktaš klete se u Ataturka, skontaš da je Kurd samo kad počne spominjat kad ode familiji u Hakari ili Van za Newroz
Još su najjači kad počnu pričat viceve o Armenima, ja ne znam kako ljudima ono može biti smješno, a ovamo fol Kurdi se izvinjavaju za genocid
Last edited by Krokodajl on 08/08/2017 17:34, edited 3 times in total.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#81835 Re: Sirija vol. 2
more bit bidne da ne bidnedječak sa šibicama wrote:Kakve veze Assad ima sa Mosulom, i otkad je zlocin pretuci isilovca koji je mozebitno par dana ranije silovao 7-godisnju jazidi curicu.
- Čitalac
#81836 Re: Sirija vol. 2
I u ustavu Rojave (koji bi, siguran sam, svaki normalan čovek potpisao) u članu 3 jasno stoji:Kikibombona wrote: Kurdi nikada, nijednom izjavom, nisu nagovjestili raspad Sirije. Kurdi cijelo vrijeme insistiraju na demokratskoj i federalnoj Siriji, sa autonomnom federalnom jedinicom na sjeveru drzave. I to je to.
Raspad zemlje jedino spominju Asadovci.
Član 12:Syria is a free, sovereign and democratic state, governed by a parliamentary system based on principles of decentralization and pluralism.
The Autonomous Regions form an integral part of Syria. It is a model for a future decentralized system of federal governance in Syria.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#81837 Re: Sirija vol. 2
I ti bas volis duge postove citatioannes wrote:ajd sad da ovo rasčistimo...
@Saliče sta ti tvrdiš a šta kurdski agitator @kiki?
ne može vas bog pohvatat
- dragma
- Vozim: Pješe
#81838 Re: Sirija vol. 2
A šta onda reći za ove hairlije iz kolijevke civilzacije što se međusobno (na najbestilniji način) ubijaju po Siriji i kojima Kurdi mogu održati lekciju o humanosti i normama civilizovanog ponašanja u ratnim prilikama?NajdraziVodjaa wrote:Covjek je rekao istinu, svako ko je bio u kontaktu sa Kurdima bilo na zapadu ili bliskom istoku slicnog je misljenja da su primitivan i zaostali narod cak i za standarde sredine u kojoj obitavaju dje narodi bas nisu neki naprednjaci...
- NajdraziVodjaa
#81839 Re: Sirija vol. 2
Pa poremeceni likovi koji u svojim drustvima to ne mgou pa su otisli dole da zive poremeceni zivot u sredini dje je to postalo normalno. To isto se moze reci i za one zapadnjake kod Kurda fol Svedjani, Danci, Amerikanci, Britanci itd itd.. igralo se CODa i CSa online pa malo otisli uzivo da probaju.dragma wrote:A šta onda reći za ove hairlije iz kolijevke civilzacije što se međusobno (na najbestilniji način) ubijaju po Siriji i kojima Kurdi mogu održati lekciju o humanosti i normama civilizovanog ponašanja u ratnim prilikama?NajdraziVodjaa wrote:Covjek je rekao istinu, svako ko je bio u kontaktu sa Kurdima bilo na zapadu ili bliskom istoku slicnog je misljenja da su primitivan i zaostali narod cak i za standarde sredine u kojoj obitavaju dje narodi bas nisu neki naprednjaci...
-
Juliuscezar
#81840 Re: Sirija vol. 2
To su ovi alijini kurdiKrokodajl wrote:Vidiš Turčina vidio si sve te narode tamoinsomnia78 wrote:O cemu ce on pricati ta covjek nikad nije vidio Kurda u zivo
Ja sam u Turskoj Kurda upozno a da i nisam znao da su Kurdi, navija za Bešiktaš klete se u Ataturka, skontaš da je Kurd samo kad počne spominjat kad ode familiji u Hakari ili Van za Newroz
Još su najjači kad počnu pričat viceve o Armenima, ja ne znam kako ljudima ono može biti smješno, a ovamo fol Kurdi se izvinjavaju za genocid![]()
![]()
- dragma
#81841 Re: Sirija vol. 2
Ne govorim o onim koji su došli već o ovim domaćim. Ti neandertalci su davno apsolvirana tema i nisu vrijedni da se spominju.NajdraziVodjaa wrote:Pa poremeceni likovi koji u svojim drustvima to ne mgou pa su otisli dole da zive poremeceni zivot u sredini dje je to postalo normalno. To isto se moze reci i za one zapadnjake kod Kurda fol Svedjani, Danci, Amerikanci, Britanci itd itd.. igralo se CODa i CSa online pa malo otisli uzivo da probaju.dragma wrote:A šta onda reći za ove hairlije iz kolijevke civilzacije što se međusobno (na najbestilniji način) ubijaju po Siriji i kojima Kurdi mogu održati lekciju o humanosti i normama civilizovanog ponašanja u ratnim prilikama?NajdraziVodjaa wrote:Covjek je rekao istinu, svako ko je bio u kontaktu sa Kurdima bilo na zapadu ili bliskom istoku slicnog je misljenja da su primitivan i zaostali narod cak i za standarde sredine u kojoj obitavaju dje narodi bas nisu neki naprednjaci...
- NajdraziVodjaa
#81842 Re: Sirija vol. 2
Pa nisu ni oni nista napredniji od Kurda neki su i mnogo gori od njih...sljam od Isila vecinom cine Arapi, toliko i o njima...
- dragma
#81843 Re: Sirija vol. 2
Opet ti vodu na svoju vodenicu, "Govorim" o domaćim arapima, pripadnicima obadvije strane, sirijcima koji se međusobno kolju i nemilosrdno ubijaju.
Na najmonstruozniji način i bez imalo milosti, i to ne samo u borbi. Malo je ijedna zaraćena strana pokazala milosti prema civilima ili ne daj bože prema zarobljenicima.
E njima kurdi mogu biti primjer humanosti i civilizovanog ponašanja a te predrasude i ta površno-dogmatska tumačenja kurdske kulture i načina života uopšte mogu svi mačku o rep.
Na najmonstruozniji način i bez imalo milosti, i to ne samo u borbi. Malo je ijedna zaraćena strana pokazala milosti prema civilima ili ne daj bože prema zarobljenicima.
E njima kurdi mogu biti primjer humanosti i civilizovanog ponašanja a te predrasude i ta površno-dogmatska tumačenja kurdske kulture i načina života uopšte mogu svi mačku o rep.
- Čitalac
#81844 Re: Sirija vol. 2
"Primitivni i zaostali Kurdi" su, kao potpuni autsajderi na početku sukoba, uspeli da očuvaju stanovništvo, ponude najkonkretniju političku platformu, steknu simpatije širom sveta i pridobiju moćne zaštitnike. Malo li je?
- walter kurtz
#81845 Re: Sirija vol. 2
Kikijev blog 3278 stranica 
- NajdraziVodjaa
#81846 Re: Sirija vol. 2
Sta ba na svoj mlin? Na domace arape sam i mislio...
Nisu Kurdi pridobili nicije simpatije jer su sposobni i pametni vec zato sto su ostali slamka spasa zapada koji je ocito sa pobunjenicima popusio rat protiv Rusa i Assada pa su iskoristili Kurde da usicare nesto u Siriji kad im je projekat umjerenih pobunjenika demokrata se raspao na proste faktore.
Nisu Kurdi pridobili nicije simpatije jer su sposobni i pametni vec zato sto su ostali slamka spasa zapada koji je ocito sa pobunjenicima popusio rat protiv Rusa i Assada pa su iskoristili Kurde da usicare nesto u Siriji kad im je projekat umjerenih pobunjenika demokrata se raspao na proste faktore.
- dragma
#81847 Re: Sirija vol. 2
Mojne mi politike i filozofiranja, pročitaj pažljivo šta sam napisao i na šta se odnosio moj upis. Zbog čega sam započeo diskusiju sa tobom, na koje tvoje riječi sam reagovao.
A to, ko koga gotivi i zašto, kakvi su nečiji politički motivi i strategija, miljenik zapada, anamo nake (kvazi) demokrate, Rusi, Ameri, kur*i, palci...o tome nisam riječ rekao niti mi pada na pamet da izmišljam toplu vodu.
A to, ko koga gotivi i zašto, kakvi su nečiji politički motivi i strategija, miljenik zapada, anamo nake (kvazi) demokrate, Rusi, Ameri, kur*i, palci...o tome nisam riječ rekao niti mi pada na pamet da izmišljam toplu vodu.
- Kikibombona
#81848 Re: Sirija vol. 2
Taj tvoj poznanik je reprezent Kurda jednako kao sto Dzevad Galijasevic reprezent Bosnjaka ili Desnica Radivojevic reprezent Srba.Krokodajl wrote:Vidiš Turčina vidio si sve te narode tamoinsomnia78 wrote:O cemu ce on pricati ta covjek nikad nije vidio Kurda u zivo
Još su najjači kad počnu pričat viceve o Armenima, ja ne znam kako ljudima ono može biti smješno, a ovamo fol Kurdi se izvinjavaju za genocid![]()
![]()
On moze biti porijeklom Kurd, ali se osjeca kao Turcin ili glumi. Ako ne fura nista sto je kurdsko, kako onda moze biti Kurd?
- Krokodajl
#81849 Re: Sirija vol. 2
Nije jedini, iznenadio sam se koliko ljudi koje dole znam su Kurdi, samo Kiki što se to ne fura po Istanbulu, imam prijateljicu koja je Gruzijka, ni to nisam znao ali familija joj iz Artvina, pa priča kako je dedo pobjego iz Gruzije.Kikibombona wrote:Taj tvoj poznanik je reprezent Kurda jednako kao sto Dzevad Galijasevic reprezent Bosnjaka ili Desnica Radivojevic reprezent Srba.Krokodajl wrote:Vidiš Turčina vidio si sve te narode tamoinsomnia78 wrote:O cemu ce on pricati ta covjek nikad nije vidio Kurda u zivo
![]()
![]()
On moze biti porijeklom Kurd, ali se osjeca kao Turcin ili glumi. Ako ne fura nista sto je kurdsko, kako onda moze biti Kurd?
Ataturk je to ućero u glavu, sad ko će čupat ne znam, al kako stvari stoje neće niko.
Fura Kurdsko kako ne fura, slavi Newroz, mati nosi one čaršafe, priča i Kurdski, samo što lika zaboli za tim ima u životu prečeg posla
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#81850 Re: Sirija vol. 2
stvar je da se vecina kurda tako osjeca i ponasa
u suprotnom bi turci tesko zaustavili 12-15miliona(po kikijevom mezhebu 30) ljudi koji zele drzavu
u suprotnom bi turci tesko zaustavili 12-15miliona(po kikijevom mezhebu 30) ljudi koji zele drzavu