Sirija vol. 2

Locked
Al-Batros

#81801 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

japin_mutapi wrote:
    mirsek wrote:
    japin_mutapi wrote:sadam je bio istinski antiimperijalista i veliki vodja arapa, jedina brana i smetnja amerikancima i bankarima
    odbio je da iracku naftu daje americi i evropi djaba i zato je svrgnut sa vlasti, a svi arapski lideri su ga izdali za saku dolara

sve je bilo bolje za vrijeme sadama
    Sto je antiimperijalista napao Iran i Kuvajt ?
    borio se za svoj narod i drzavu
    homeini je pozvao sije u iraku na ustanak i bili su spremni da vojno intervenisu kako bi im pomogli i okupirali irak, sto se ovih dana i desava
    kuvajt je iracka provincija i to je bilo vracanje kuvajta matici i zapravo je sadam oslobodio kuvajt
    zli imperijalisti u savezu sa arapskim kraljevima i „predsjednicima" su unistili irak, koji je predvodio borbu za oslobodjenje arapa

sadam je bio gospodin najveci, vodio svoj narod bogatstvu i sreci
    Nisi ti baš najbistriji čini mi se...
    Al-Batros

#81802 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

Kikibombona wrote: Naravno da je perzijska. I to 'perzijska islamisticka'. Sekularni Perzijanci su ucutkani. Imas primjer iracke armije koja je arapska-siitska. Kurdska nije sigurno. Isto tako, imas primjer sirijske basisticke/sekularne/nacionalisticke armije. Kurdska sigurno nije. Kada se Kurdima ponudi izbor, svakako da ce pristupiti kurdskoj a ne perzijskoj armiji. Imas primjer Iraka i Sirije. Imas primjer Turske kada su stotine hiljada Kurda izasle na ulice da pozdrave Peshmerge - kurdsku armiju.

Sto se tice izbora, zar ne vidis da si debelo ofulao? :D :D :D :D

Jesi procitao link?
    I na njemu pise da je izlaznost u provinciji Kurdistan 58%, znatno ispod drzavnog prosjeka koji iznosi 73%?

Sve sto sam napisao je potvrdjeno u clanku Rudawa. Postavio sam i mapu koja dokazuje da je najveca izlaznost u perzijskim provincijama a najmanja u provincijama Kurdistan, Luristan i Beludzistan.

Na lokalnim izborima, perzijske stranke, dvije vodece, su dozivjele potop u Beludzistanu i drugim neperzijskim sredinama. To je pokazatelj da narod gaji otpor prema perijskoj dominaciji.

Nikad nemoj zaboraviti da su ne tako davno Azeri i Kurdi proglasili nezavisnost u Iranu. Beludzistanci i Arapi vrebaju priliku. Na prostoru Irana bi mogli u buducnosti imati najmanje pet republika. Svakoj 'jugoslaviji', pa tako i iranskoj, kad-tad dodje kraj.
    Normalno da će "perzijske stranke" biti poražene u neperzijskim sredinama. To je isto da očekuješ da u Grudama ili Vlasenici izbore dobije bošnjačka stranka ili obrnuto, jer svako glasa za svoje, uvijek bilo i biće.
    Kakvih bolan 5 republika? Misliš da ta tvoja pogana, nepismena kurdska plemena mogu išta konkretno uraditi osim što skakuću po brdima i jebu divokoze. Azeri proglasili nezavisnost, a ovaj Hamenei je Azer koliko se sjećam.
    De bolan sjaši više sa tim Kurdima. Obična brdska polurasa bez zemlje, kulture, običaja i bilo čega što bi ih činilo narodom. Samo je Sadam znao kako sa njima i bio je upravu.
    aratet

#81803 Re: Sirija vol. 2

Post by aratet »

Al-Batros wrote:
    Kikibombona wrote: Naravno da je perzijska. I to 'perzijska islamisticka'. Sekularni Perzijanci su ucutkani. Imas primjer iracke armije koja je arapska-siitska. Kurdska nije sigurno. Isto tako, imas primjer sirijske basisticke/sekularne/nacionalisticke armije. Kurdska sigurno nije. Kada se Kurdima ponudi izbor, svakako da ce pristupiti kurdskoj a ne perzijskoj armiji. Imas primjer Iraka i Sirije. Imas primjer Turske kada su stotine hiljada Kurda izasle na ulice da pozdrave Peshmerge - kurdsku armiju.

Sto se tice izbora, zar ne vidis da si debelo ofulao? :D :D :D :D

Jesi procitao link?
    I na njemu pise da je izlaznost u provinciji Kurdistan 58%, znatno ispod drzavnog prosjeka koji iznosi 73%?

Sve sto sam napisao je potvrdjeno u clanku Rudawa. Postavio sam i mapu koja dokazuje da je najveca izlaznost u perzijskim provincijama a najmanja u provincijama Kurdistan, Luristan i Beludzistan.

Na lokalnim izborima, perzijske stranke, dvije vodece, su dozivjele potop u Beludzistanu i drugim neperzijskim sredinama. To je pokazatelj da narod gaji otpor prema perijskoj dominaciji.

Nikad nemoj zaboraviti da su ne tako davno Azeri i Kurdi proglasili nezavisnost u Iranu. Beludzistanci i Arapi vrebaju priliku. Na prostoru Irana bi mogli u buducnosti imati najmanje pet republika. Svakoj 'jugoslaviji', pa tako i iranskoj, kad-tad dodje kraj.
    Normalno da će "perzijske stranke" biti poražene u neperzijskim sredinama. To je isto da očekuješ da u Grudama ili Vlasenici izbore dobije bošnjačka stranka ili obrnuto, jer svako glasa za svoje, uvijek bilo i biće.
    Kakvih bolan 5 republika? Misliš da ta tvoja pogana, nepismena kurdska plemena mogu išta konkretno uraditi osim što skakuću po brdima i jebu divokoze. Azeri proglasili nezavisnost, a ovaj Hamenei je Azer koliko se sjećam.
    De bolan sjaši više sa tim Kurdima. Obična brdska polurasa bez zemlje, kulture, običaja i bilo čega što bi ih činilo narodom. Samo je Sadam znao kako sa njima i bio je upravu.
    Toliko je bio upravu da je na kraju bjezao od istih.
    Kikibombona

#81804 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Al-Batros wrote:Normalno da će "perzijske stranke" biti poražene u neperzijskim sredinama. To je isto da očekuješ da u Grudama ili Vlasenici izbore dobije bošnjačka stranka ili obrnuto, jer svako glasa za svoje, uvijek bilo i biće.
    Kojem narodu pripadas nesreco pa pises ovako sa visine? :lol: :(

Zalsono i smijesno.
    NajdraziVodjaa

#81805 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Covjek je rekao istinu, svako ko je bio u kontaktu sa Kurdima bilo na zapadu ili bliskom istoku slicnog je misljenja da su primitivan i zaostali narod cak i za standarde sredine u kojoj obitavaju dje narodi bas nisu neki naprednjaci...
    DaysleepeR

#81806 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

može neko nekog ne voljeti, ne simpatisati, ne cijeniti i sl, ali baš posezati za fašizmom nije lijepo
    sunceKOtepsija

#81807 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Al-Batros

#81808 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

Kikibombona wrote:
    Al-Batros wrote:Normalno da će "perzijske stranke" biti poražene u neperzijskim sredinama. To je isto da očekuješ da u Grudama ili Vlasenici izbore dobije bošnjačka stranka ili obrnuto, jer svako glasa za svoje, uvijek bilo i biće.

Zalsono i smijesno.
    Znaš onu od Enesa: "Kad me pitaš, koji sam znanac..." :bih: :bih: :bih:

Kojem ti narodu pripadaš kad bi tako dijelio države i prekrajao granice samo na račun jednog naroda?
    "Sve je kurdska zemlja gdje je kurdski grob" ili kako ono već ide?

Naravno da ću pisati sa visine o bilo kojem narodu koji je toliko prevrtljiv i od kojeg možeš očekivati samo nož u leđa. Što se tiče sirijskog sukoba, najviše sam cijenio Kurde, ali njihova pogana i podla politika (hajde malo sa SAA, pa ih zajebi, hajde malo sa FSA, pa ih zajebi, hajde sa Turcima kolji Armene pa i njih zajebi poslije, sad su kao braća sa Armenima, lafo neki komunisti, a jedini saveznik SAD) me je navela da o njima tako razmišljam. Jednostavno gomila prljavih beskičmenjaka i prevaranata bez ideala i principa koji šalju žene u rat da bi oni mogli protestovati po Njemačkoj i UK. Još ih Izrael podržava i oni gotive Jehudije, a kukaju kako nemaju državu, jednostavno su fuj...
    ioannes

#81809 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

ajd sad da ovo rasčistimo...
    @Saliče sta ti tvrdiš a šta kurdski agitator @kiki?
    ne može vas bog pohvatat
    Nadzornik

#81810 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kikibombona wrote:

Zalsono i smijesno.
    Nije on vidio ovu sliku,srecom... :D

Danas bi iole normalan covjek trebao da vidi da su se pojedini ogrijesili o kurde a @KIKI covjek sa istancanim osjecajem za
    pravdu je to vec davno uocio... :thumbup:

P.S. znam engleski i ne za ebavam te... 8-)

Image
    Kikibombona

#81811 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Al-Batros wrote:

Kojem ti narodu pripadaš kad bi tako dijelio države i prekrajao granice samo na račun jednog naroda?

Naravno da ću pisati sa visine o bilo kojem narodu koji je toliko prevrtljiv i od kojeg možeš očekivati samo nož u leđa. Što se tiče sirijskog sukoba, najviše sam cijenio Kurde, ali njihova pogana i podla politika (hajde malo sa SAA, pa ih zajebi, hajde malo sa FSA, pa ih zajebi, hajde sa Turcima kolji Armene pa i njih zajebi poslije, sad su kao braća sa Armenima, lafo neki komunisti, a jedini saveznik SAD) me je navela da o njima tako razmišljam. Jednostavno gomila prljavih beskičmenjaka i prevaranata bez ideala i principa koji šalju žene u rat da bi oni mogli protestovati po Njemačkoj i UK. Još ih Izrael podržava i oni gotive Jehudije, a kukaju kako nemaju državu, jednostavno su fuj...
    Enes Begovic?

Ne slusam brdsko-planinsku muziku, da i ja tebi malo sa visine, ali sam cuo tu pjesmu. :D

Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati. Uostalom, ko su i sta su Bosanci. Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje. Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. I sada je de facto protektorat. U Mostaru nema izbora, pitanje je da li ce biti na drzavnom i ostalim nivoima u narednom periodu. Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati. Mi smo tek dvije decenije demokratija. Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu.

Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!?

A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!??
    AleksoMKD

#81812 Re: Sirija vol. 2

Post by AleksoMKD »

Toliko od Gejeva koji se bore protiv ISIS-a.

https://mobile.twitter.com/AntifaTabur/ ... 5534725121

@IRPGF yesterday got kicked out of #Raqqa, hopefully soon from #Rojava - We need less empty propaganda, more fighting.
    sumirprimus

#81813 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

za te istocnjake smo zapad kako god okrenes.
    Bosanci su gradjani drzave Bosne i Hercegovine... :thumbup: :kiss:
    kako lako popljujes vlastitu zemlju a ovde godinama pricas i siris kurdsku stvar za nepovjerovat,a mako iz zenice nisi..
    i ti nekom drzis predavanja forumski profesore doktore kikibonbona.
    Al-Batros

#81814 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

Kikibombona wrote:
    Al-Batros wrote:

Enes Begovic?

Ne slusam brdsko-planinsku muziku, da i ja tebi malo sa visine, ali sam cuo tu pjesmu. :D

Bosanci su posljednji koji bi se trebali bilo kome rugati. Uostalom, ko su i sta su Bosanci. Srpsko i hrvatsko pleme negiraju bosanstvo, dok Bosnjaci smatraju da im se bosanstvo podvaljuje. Bosna i Hercegovina nikada nije bila nezavisna. I sada je de facto protektorat. U Mostaru nema izbora, pitanje je da li ce biti na drzavnom i ostalim nivoima u narednom periodu. Politicari su najobicna stoka, kriminalci i nesposobnjakovici, koji bas nista ne znaju napraviti. Narod do srzi korumpiran i prevrtljiv, svi gledaju kako zajebati/ukrasti/nogu potpetljati. Mi smo tek dvije decenije demokratija. Kasnimo za razvijenim drzavama par stotina godina. Nase ogledalo je korida u Cevljanovicima. To nam je najposjecenija kulturna manifestacija. Imamo predivnu prirodu koju smo maksimalno zagadili. Rijekama plovi gomila smeca. Jos nismo nacili da se smece baca u kantu a ne u rijeke i prirodu.

Smijesno je da se mi nekome rugamo. Ne znam samo na cemu temeljimo aroganciju i samodopadnost!?

A sto se tice politike, zar ne vidis da nasi predstavnici vire iz supka Amerikancima i Evropljanima!??
    Za razliku od Kurda imamo historiju od preko hiljadu godina, koju ti očito ne znaš čim tvrdiš da BiH nikad nije bila nezavisna. Da barem nismo nikad postali demokratija to bi nam i valjalo, za političare se slažem u potpunosti. Za razliku od tvojih Kurda tj. Cigana, nismo prevrtljiv narod i držimo do sebe, barem nikad nismo slali žene u rat, niti dali podršku Izraelu.
    Al-Batros

#81815 Re: Sirija vol. 2

Post by Al-Batros »

Nadzornik wrote:
    Kikibombona wrote:

Zalsono i smijesno.
    Nije on vidio ovu sliku,srecom... :D

Danas bi iole normalan covjek trebao da vidi da su se pojedini ogrijesili o kurde a @KIKI covjek sa istancanim osjecajem za
    pravdu je to vec davno uocio... :thumbup:

P.S. znam engleski i ne za ebavam te... 8-)

Image
    Ja bih se lično ubio kad bih imao podršku od strane nastranog, nemoralnog i bolesnog društvenog otpada. Ili su to te pozitivne demokratske europske vrijednosti????
    Nadzornik

#81816 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Kome pucki straznjak nije prijatelj taj nema sta da trazi na ovom dunjaluku... :D
    Nadzornik

#81817 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

26 padobrana sa hranom je danas stiglo u Deir ez-Zor.

Image
    Image
    moke_31

#81818 Re: Sirija vol. 2

Post by moke_31 »

Ko kaže da su TOW-ovi prestali djelovati :D

https://twitter.com/OrientNews/status/8 ... 1686942721
    Nadzornik

#81819 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Salih Muslim,Sirijski Kurdi ne traze nezavisni Kurdistan vec demokratsku Siriju.

Image

http://www.rudaw.net/english/middleeast/syria/08082017

Kome sad vjerovati,KIKI-ju ili Salihu... :?
    insomnia78

#81820 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Salice evo usliko sam ti hezbolah na francuskoj obali
    Image
    japin_mutapi
    Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#81821 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

Image
    Image
    amerikanci padobranima dostavljaju oruzje isilu
    Kikibombona

#81822 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Al-Batros wrote:Za razliku od Kurda imamo historiju od preko hiljadu godina, koju ti očito ne znaš čim tvrdiš da BiH nikad nije bila nezavisna. Da barem nismo nikad postali demokratija to bi nam i valjalo, za političare se slažem u potpunosti. Za razliku od tvojih Kurda tj. Cigana, nismo prevrtljiv narod i držimo do sebe, barem nikad nismo slali žene u rat, niti dali podršku Izraelu.
    Bas grandiozna historija, toliko smo veliki i jaki da druge mozemo omalovazavati. Bosnu je pokorio ko je htio. Mi nikada nismo bili sposobni da se borimo i odbranimo protiv jacih agresora. Zamisli da smo okruzeni Arapima, Turcima i Perzijancima!? :shock: Ne mozes zamisliti gore okruzenje.

Od cijele nase istorije, za historiju covjecanstva, veci je ovaj covjek i ova dinastija. Da ti ne navodim dalje...
    Ajubidi su bili dinastija kurdskog porijekla koja je tokom srednjeg vijeka vladala dijelovima arapskog svijeta Sjeverne Afrike i Jugozapadne Azije. Osnovana je 1169. od strane Saladina koji je 1171. postao vladar Egipta istjeravši križare koji su naumili osvojiti Kairo. Nakon toga ga je porazio (1177.) Baludin IV. od Jeruzalema, ali je ovaj 1187. pobijedio križare kod Hattina i iste godine ušao u Jeruzalem. Kada je počeo Treći križarski rat Saladin je poražen kod Arsufa od strane Rikarda Lavljeg Srca (1191.). Kako Saladin nije do kraja mogao istjerati križare, a Rikard osvojiti Jeruzalem u kojem Jeruzalem ostaje muslimanski, ali obala ostaje križarska. Kršćani mogu slobodno hodočastiti u Jeruzalem. Saladin je umro 1193. u Damasku. Sultanat je sve slabiji. Križari 1229. osvajaju Jeruzalem, Betlehem i Nazaret. Muslimani su ga 1244. vratili, ali su šest godina kasnije Mameluci osvojili Egipat. Zadnje ostatke ajubidskih teritorija Mameluci su osvojili 1341. godine.
    https://hr.wikipedia.org/wiki/Saladin

Kurdi su miljama daleko iza Arapa, Turaka i Perzijanaca kada je historijsko naslijedje u pitanju, ali su suvise veliki da bi ih jedan Bosanac ismijavao.

Mi drzimo do sebe? :lol: Hajde, bolan... Ta pomodarska mrznja prema Izraelu je tragikomicna.
    moke_31

#81823 Re: Sirija vol. 2

Post by moke_31 »

Zločini iračke vojske i hašda u Mosulu, prevod je nepotreban:

https://twitter.com/voiceofsunnis/statu ... 9152208897

Može li @salik i ovo umotati u kakav fini iransko-asadovski celofan, ili možda Krok, doktor za relativizaciju Asadovih zločina...
    insomnia78

#81824 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Nema pptrebe na podjele po mezhebima i pravcima. Islam to savrseno pokriva
    dječak sa šibicama

#81825 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Kakve veze Assad ima sa Mosulom, i otkad je zlocin pretuci isilovca koji je mozebitno par dana ranije silovao 7-godisnju jazidi curicu.
    Locked