FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

LSD

#81751 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:
rumenige_brajtner wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Pavic je najgori, boze sacuvaj kako (ne)igra :mrgreen:
Kad je dosao bio je tv u boji za onog ko je tad igrao, jel ono bi mehremic?
Levat ima menadzera prejakog, koliko god mu placa, malo je :mrgreen:
Imali smo tandem lijevih bekova iz snova Mehremic i Projic, onda se sjetim Bevaba i Husica

Pa zaplacem :D
Mehremić, Projić, Bevab, Husić...kakav kvartet bekova iz Misketove prćije :skoljka: i onda se cudimo što nas nidje nema godinama.
Jel ono i Livaja bio za vrijeme njegove faraonske vladavine, jašta je koliko se sjecam.
Gdje je sad cuveni lik Đermanović, yebo sebe :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#81752 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

LSD wrote:
Mehremić, Projić, Bevab, Husić...kakav kvartet bekova iz Misketove prćije :skoljka: i onda se cudimo što nas nidje nema godinama.
Jel ono i Livaja bio za vrijeme njegove faraonske vladavine, jašta je koliko se sjecam.
Nije bio Livaja, da ne grijesim dusu, on je dosao na pocetku sezone, a Megamix je zajahao u Septemberu nakon Gredine ostavke.

Zato smo imali Stojanovica, lijevi bek iz Zrinjskog koji tamo nije sjedio na klupi nego bio na tribinama, sad igra u Olimpicu :D

Desni bek i stoper, fol bivsi kapiten Istre, Hadzic :D

Europu igrali, protiv Aika sa mrtvim Stevom Nikolicem u napadu :lol:

Djermanovic je Pele kakvih je bilo. Rok Elsner, Pozder, Secerovic, Lazic, Crnov koji je dosao sa tumorom na koljenu, Sanel Jahic - invalid, Kajkut, Stokic, Markovic :skoljka:

Takodjer ne treba zaboraviti odati pocast Bakracu i turbo krilu Jazvicu i vrlo zainteresovanim Vranjesu i Radinovicu :D
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 06/09/2019 20:02, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#81753 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

Samo, kakvi dusmani na lobotomiji pisu, ono je strasno :-)
Nije normalno da Bog kaze :roll:
cvrčak_na_hedonizmu

#81754 Re: FK Željezničar

sime_cipol wrote:Samo, kakvi dusmani na lobotomiji pisu, ono je strasno :-)
Relevantni su ko prdez u tornadu :D

Skupilo se nekoliko interesdzija, pitara i dio glupana sto se primio na pricu. Izgubili smo 5 navijaca, ukupno :lol:
sime_cipol

#81755 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

:lol:
ultima_palabra

#81756 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

LSD wrote:
Nije bio Livaja, da ne grijesim dusu, on je dosao na pocetku sezone, a Megamix je zajahao u Septemberu nakon Gredine ostavke.

Zato smo imali Stojanovica, lijevi bek iz Zrinjskog koji tamo nije sjedio na klupi nego bio na tribinama, sad igra u Olimpicu :D

Djermanovic je Pele kakvih je bilo. Rok Elsner, Pozder, Secerovic, Lazic, Crnov koji je dosao sa tumorom na koljenu, Sanel Jahic - invalid, Kajkut, Stokic, Markovic :skoljka:

Takodjer ne treba zaboraviti odati pocast Bakracu i turbo krilu Jazvicu i vrlo zainteresovanim Vranjesu i Radinovicu :D
Kajkut i Stevo su nesto i pokazali, nekih bodova donijeli, mada nisu mogli 45 minuta zajedno izgurati :mrgreen:

Markovic je bio ok za stil igre koji je gajio Permanentni, cak je malo odskakao od tog sivila. I Proja je bio korektan donekle, nije nista puno zajebao :lol:

Ovo ostalo sve cisti promasaj... najjaci je bio Jazvic, najbolji igrac lige po lobotomiji, gledali ga na treningu kako prolazi cunjeve :lol:
LSD

#81757 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

LSD wrote:

Svaka ti cast kad pamtiš te likove :thumbup: ja sam ih znao dosta, ali ti ih znaš još više. Npr. Lazić i Marković su mi nekako pobjegli u zaborav.

Jako je bitno da zapamtimo te likove, ovo ozbiljno mislim. Ne zbog toga što su neki bili neki igrac, vec da zamaptimo koga su sve faraon Miske (i njegova podanicka kasta) dovodili u klub. I kakvu pijacu, prćiju su pravili od Želje.
Treba naci negdje neki zid u klubu i popisati sva ta imena i prezimena. Radinović, Pozder, Crnov, Secerovic, Stokic, Bakrac, Jazvić, Elsner i tako sve redom. Kao opomenu i trajni podsjetnik, da se nikad ne zaboravi. Moramo zapamtiti sve te likove (i smiješne igrace i one koji su ih dovodili u klub) da se ne bi ponovilo.

Eh da, Stevo Nikolić je još gospodin covjek, kakvih je pokemona prošlo kroz Želju :mrgreen:
rumenige_brajtner

#81758 Re: FK Željezničar

Post by rumenige_brajtner »

sime_cipol wrote:Samo, kakvi dusmani na lobotomiji pisu, ono je strasno :-)
Kukala im majka, svoj trojici
decko_sa_kovaca

#81759 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Sandi krizman
cvrčak_na_hedonizmu

#81760 Re: FK Željezničar

LSD wrote:
LSD wrote:

Svaka ti cast kad pamtiš te likove :thumbup: ja sam ih znao dosta, ali ti ih znaš još više. Npr. Lazić i Marković su mi nekako pobjegli u zaborav.

Jako je bitno da zapamtimo te likove, ovo ozbiljno mislim. Ne zbog toga što su neki bili neki igrac, vec da zamaptimo koga su sve faraon Miske (i njegova podanicka kasta) dovodili u klub. I kakvu pijacu, prćiju su pravili od Želje.
Treba naci negdje neki zid u klubu i popisati sva ta imena i prezimena. Radinović, Pozder, Crnov, Secerovic, Stokic, Bakrac, Jazvić, Elsner i tako sve redom. Kao opomenu i trajni podsjetnik, da se nikad ne zaboravi. Moramo zapamtiti sve te likove (i smiješne igrace i one koji su ih dovodili u klub) da se ne bi ponovilo.

Eh da, Stevo Nikolić je još gospodin covjek, kakvih je pokemona prošlo kroz Želju :mrgreen:
Ma bilo ih je jos, likovi tipa Halvadzica, Modica, Cubare, Jasarija, Mailsona, Kramarica, covjek sad spomenu Krizmana ( koji je, nespremna, budala ), a ne treba ni zaboraviti Curjurica aka Bucko koji je hem skup , hem neucinkovit :D

Cirkus Kolorado, uzivo :mrgreen:
LSD

#81761 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

Ivan Curjuric :lol: raja me ubjeđivala da je najbolji veznjak lige :lol: ne zamjeram im, dobri su to momci, iskreni željovci koji su dolazili i pratili klub i u onim najcrnjim momentima. Valjda im Curjuric izgledao kao profi igrac nakon Uglješe, Secerovica, Elsnera, Pozdera i slicnih , što realno i nije teško.
Ali isto tako Blagojević je za bucmastog Curjurica Xavi, Sadiković Iniesta, a Štilić je vec Messi. Par levela iznad.
Last edited by LSD on 06/09/2019 21:01, edited 1 time in total.
decko_sa_kovaca

#81762 Re: FK Željezničar

Udara vanjskom pa se raja ibretila
LSD

#81763 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

decko_sa_kovaca wrote:Udara vanjskom pa se raja ibretila
:-) :lol:

Najbolji pokazatelj na šta nas je Misketova uprava svukla i podesila. Da kad dođe neki Curjuric da se ibretimo kako vanjskom udara loptu :lol:

Pa ta zločinačka uprava je podrivala klub godinama na svim nivoima, pravili razdor i podjele unutar kluba, optuživala okolo neistomišljenike, potvarali, potkazivali, izmišljali neprijatelje... i uspjela na kraju podijeliti navijace, da se ganjamo po stadionu u sred utakmice...jbm li im sunce krvavo...i dan danas postoje njihovi krakovi, njihovi placenici, doušnici, "spavači" koji cekaju momenat da se aktiviraju...jer to radi na principu UDBE :shock:
Te otvorene neprijatelje kluba se moralo tužiti, za dugogodišnje zlo koje su nanosili klubu, plus velike finansijske gubitke koje su nanijeli.. o tome sam vec pisao ovdje.
agnostic_front

#81764 Re: FK Željezničar

Post by agnostic_front »

Jazvin najbolje krilo poslije rata, ne znam zašto je otjeran
:? :nargila:
cvrčak_na_hedonizmu

#81765 Re: FK Željezničar

LSD wrote:Ivan Curjuric :lol: raja me ubjeđivala da je najbolji veznjak lige :lol: ne zamjeram im, dobri su to momci, iskreni željovci koji su dolazili i pratili klub i u onim najcrnjim momentima. Valjda im Curjuric izgledao kao profi igrac nakon Uglješe, Secerovica, Elsnera, Pozdera i slicnih , što realno i nije teško.
Ali isto tako Blagojević je za bucmastog Curjurica Xavi, Sadiković Iniesta, a Štilić je vec Messi. Par levela iznad.
A Kostic - europski trener, zatvorio treninge za javnost i kupio nekakve spravice, derbi zavrsio sa cetiri napadaca, dobio posao zbog dobre power point prezentacije i fol omladinske skole Maribora, otpisao Dadu Sadikovica :lol: Petrovic aka kartoteka, trcanje po stepenicama, stari kov trenera, ne treba mu kondicioni trener, on to zna :lol: Krcmarevic koji ima svoj meme na Vukajliji :D
decko_sa_kovaca

#81766 Re: FK Željezničar

Kosticu treba skinut kapu jedini je uspio bogicevicu reci ne
sime_cipol

#81767 Re: FK Željezničar

Post by sime_cipol »

LSD wrote:
decko_sa_kovaca wrote:Udara vanjskom pa se raja ibretila
:-) :lol:

Najbolji pokazatelj na šta nas je Misketova uprava svukla i podesila. Da kad dođe neki Curjuric da se ibretimo kako vanjskom udara loptu :lol:

Pa ta zločinačka uprava je podrivala klub godinama na svim nivoima, pravili razdor i podjele unutar kluba, optuživala okolo neistomišljenike, potvarali, potkazivali, izmišljali neprijatelje... i uspjela na kraju podijeliti navijace, da se ganjamo po stadionu u sred utakmice...jbm li im sunce krvavo...i dan danas postoje njihovi krakovi, njihovi placenici, doušnici, "spavači" koji cekaju momenat da se aktiviraju...jer to radi na principu UDBE :shock:
Te otvorene neprijatelje kluba se moralo tužiti, za dugogodišnje zlo koje su nanosili klubu, plus velike finansijske gubitke koje su nanijeli.. o tome sam vec pisao ovdje.

Od 0:30 :D
LSD

#81768 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

LSD wrote:Ivan Curjuric :lol: raja me ubjeđivala da je najbolji veznjak lige :lol: ne zamjeram im, dobri su to momci, iskreni željovci koji su dolazili i pratili klub i u onim najcrnjim momentima. Valjda im Curjuric izgledao kao profi igrac nakon Uglješe, Secerovica, Elsnera, Pozdera i slicnih , što realno i nije teško.
A Kostic - europski trener, zatvorio treninge za javnost i kupio nekakve spravice, derbi zavrsio sa cetiri napadaca, dobio posao zbog dobre power point prezentacije i fol omladinske skole Maribora, otpisao Dadu Sadikovica :lol: Petrovic aka kartoteka, trcanje po stepenicama, stari kov trenera, ne treba mu kondicioni trener, on to zna :lol: Krcmarevic koji ima svoj meme na Vukajliji :D
Dobro smo mi normalni i ostali pri pameti , kakve budale smo predeverali sve ove godine :mrgreen: ma qrac smo normalni.

Adžem je bio Guardiola za te šarlatane. Da, Admir Adžem koji je uspio nemoguce (u zadnjih pet minuta prokockati 3-0 u Mostaru i tako pokloniti titulu) - e on je bio strucnjak za te levate. Zaista jeste. Bar je imao neku igru, neki sistem.

Sablja Mulalić (koji je skakao po krovu :lol: ) je bio strucnjak za njih :!: a imao je duplo slabiju ekipu od izvikanog Slavkeca.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#81769 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

I super je evocirati uspomene na igrace ali niko nije spomenuo da smo se od tri sezone sa takvim "olosem" od igraca u pet zadnjih sezona tri do zadnjeg kola borili za prvaka ali jebaji ga Zrinjski i Sarajevo su imali bolji support (ne racunam ovu zadnju sezonu i dominaciju Pitara). Dakle ako se ovu sezonu ne desi nesto drukcije i ne uzmemo titulu koja ce razlika biti izmedju onih i ovih igraca???? Sa tim "olosem" od igraca Adzem je Pitare drmnuo tri puta za redom ako me sjecanje dobrio sluzi.
Ono sto mene nervira u ovoj prici je pljuvanje po svim tim igracima i trenerima a dvije nam je titule oteo savez i sudijka organizacija tj sudije na terenu. Da je bilo posteno i da smo uzeli te titule ovi igraci bi vam danas visili uokvireni iznad kreveta.
Eto taj "kloc" Mehremic igra prvu ligu Portugala u prvih 11 svoga kluba kao standardan igrac. Cisto sumnjam da postoji i jedan klub iz te lige kojeg bi Zeljo lako dobio i pitanje da li bi ga uopste dobio. Daleko od toga da ja mislim da je on neka fudbalska zvijezda ali za Zelju sasvim sigurno dovoljno dobar igrac.
Sacekajmo kraj ove sezone i ako uzmemo titulu ili ako nista do zadnjeg kola budemo kandidati onda ova prica pije vode a dotle kenjanje po bivsim igracima i trenerima nidje veze (prije svega mislim na Adzema i Petrovica)
LSD

#81770 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote:I super je evocirati uspomene na igrace ali niko nije spomenuo da smo se od tri sezone sa takvim "olosem" od igraca u pet zadnjih sezona tri do zadnjeg kola borili za prvaka ali jebaji ga Zrinjski i Sarajevo su imali bolji support (ne racunam ovu zadnju sezonu i dominaciju Pitara). Dakle ako se ovu sezonu ne desi nesto drukcije i ne uzmemo titulu koja ce razlika biti izmedju onih i ovih igraca???? Sa tim "olosem" od igraca Adzem je Pitare drmnuo tri puta za redom ako me sjecanje dobrio sluzi.
Ono sto mene nervira u ovoj prici je pljuvanje po svim tim igracima i trenerima a dvije nam je titule oteo savez i sudijka organizacija tj sudije na terenu. Da je bilo posteno i da smo uzeli te titule ovi igraci bi vam danas visili uokvireni iznad kreveta.
Eto taj "kloc" Mehremic igra prvu ligu Portugala u prvih 11 svoga kluba kao standardan igrac. Cisto sumnjam da postoji i jedan klub iz te lige kojeg bi Zeljo lako dobio i pitanje da li bi ga uopste dobio. Daleko od toga da ja mislim da je on neka fudbalska zvijezda ali za Zelju sasvim sigurno dovoljno dobar igrac.
Sacekajmo kraj ove sezone i ako uzmemo titulu ili ako nista do zadnjeg kola budemo kandidati onda ova prica pije vode a dotle kenjanje po bivsim igracima i trenerima nidje veze (prije svega mislim na Adzema i Petrovica)
Razlika u igri (sad i nekad) je drasticna - nemoj zayebavati i opet zabušavati Hrasno :mrgreen: stalno pokušavaš otvoriti neke rasprave, nekad i sad. Nemoj to raditi.
Ne pricamo o trofejima.
hrasno38

#81771 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote:
hrasno38 wrote:I super je evocirati uspomene na igrace ali niko nije spomenuo da smo se od tri sezone sa takvim "olosem" od igraca u pet zadnjih sezona tri do zadnjeg kola borili za prvaka ali jebaji ga Zrinjski i Sarajevo su imali bolji support (ne racunam ovu zadnju sezonu i dominaciju Pitara). Dakle ako se ovu sezonu ne desi nesto drukcije i ne uzmemo titulu koja ce razlika biti izmedju onih i ovih igraca???? Sa tim "olosem" od igraca Adzem je Pitare drmnuo tri puta za redom ako me sjecanje dobrio sluzi.
Razlika u igri (sad i nekad) je drasticna - nemoj zayebavati i opet zabušavati Hrasno :mrgreen: stalno pokušavaš otvoriti neke rasprave, nekad i sad. Nemoj to raditi.
Ne pricamo o trofejima.
Nije tacno igra sa Adzemom je bila odlicna!
hrasno38

#81772 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

https://sportsport.ba/fudbal/goran-zaka ... nom/332517

Uuuuhhhhh kako bi on legao ko kec na desetku!
LSD

#81773 Re: FK Željezničar

Post by LSD »

hrasno38 wrote:
LSD wrote:
Ne pricamo o trofejima.
Nije tacno igra sa Adzemom je bila odlicna!
U odnosu na igru pod vodstvom Kostića ili Petrovića.
U odnosu na igru pod palicom Osima, za dvije brzine sporije sve.
Charuga
Globalni moderator

#81774 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

hrasno38 wrote:https://sportsport.ba/fudbal/goran-zaka ... nom/332517

Uuuuhhhhh kako bi on legao ko kec na desetku!
Ne može igrati prije proljeća.
hrasno38

#81775 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

LSD wrote:U odnosu na igru pod vodstvom Kostića ili Petrovića.
U odnosu na igru pod palicom Osima, za dvije brzine sporije sve.
Da ti ponovim....dakle o ovome mozemo pricati na kraju sezone ako Osim uzme titulu. Inace ako sve ostane na kraju da smo opet samo bili konkurenti za titulu meni nece biti nikakve razlike izmedju Osima, Petrovica i Adzema. Zato polako jer euforija nakon 7 kola a i ziskustva kroz prosla prvenstva gdje je Zeljo ubjedljivo znao drzati prvo mjesto malte ne do kraja prvog dijela, nikda nije bas pametna. Ovo za sada je lijepo bez daljnjeg ali aposlutno nista jos uvijek ne znaci!
Post Reply