Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Radar71

#81751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

trubiš iz dana u dan jednu te istu priči i lagano postaješ dosadan i smor
vjerovatno ti neko blizak radi u telecomu pa ti da cvaju da valjas gluposti na ovoj temi
Telemach

#81752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

zateznistub » 14 minutes ago

Da li je 1.3. prvi dan kad se može raskinuti ugovor bez posljedica?
Shodno Uslovima poslovanja pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 1.4.2019. godine.
tap3ah75

#81753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tap3ah75 »

duffy_duck wrote:Poskupljenje opravdajte tako što će te u najskuplje pakete staviti Arene HD i time kompletirati ponudu Premium paketa.
A takodjer mogli ste i ul ubrzati bar na 25 mbps
Poskupljenje NE MOGU opravdati.

I tačka.
aditon

#81754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Radar71 wrote:trubiš iz dana u dan jednu te istu priči i lagano postaješ dosadan i smor
vjerovatno ti neko blizak radi u telecomu pa ti da cvaju da valjas gluposti na ovoj temi
Svi moji postovi su jučer pisani a ne kako ti navodiš jer je jučer procurila informacija o poskupljenju.
smor ste svi vi koji glorifikujete Telemach, uključujući i tebi za kojeg isto sumnjam da radi u Telemachu jer drugog objašnjenja nema za sve hvalospjeve koje im dajte bez obzira šta uradili oni kao kompanija a na štetu korisnika. To što tebe iritiraju činjenice koje iznosim, to je samo tvoj problem.

ovoliko cenzure nije bilo ni u Titino vrijeme.
Telemach

#81755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Sarajevo1970 » 2 minutes ago

Kod mene (stari grad SA) vec cijelo jutro vise od pola kanala nema. :(
EPG radi ali samo je slika crna i nema zvuka. Nema ni neki error da pise.

Vec sam par pute resetovao sve ali ne pomaze pa nisam siguran da li je do mene ili njih?
Ima li telemach neki stranicu gdje se moze vidjeti "status" signala/mreze itd?
Izvinjavamo se zbog poteškoća. Dostavite nam podatke u pp.
zateznistub

#81756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Telemach wrote:

Shodno Uslovima poslovanja pretplatnici na koje se odnosi povećanje cijena, imaju pravo odabrati drugi paket usluga ili drugu uslugu, ukoliko je to primjenjivo ili raskinuti važeći pretplatnički ugovor bez obaveze poštivanja otkaznog roka i bez naknade za prijevremeni raskid, najkasnije do 1.4.2019. godine.
Hvala
zateznistub

#81757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

aditon wrote:
Radar71 wrote:trubiš iz dana u dan jednu te istu priči i lagano postaješ dosadan i smor
Svi moji postovi su jučer pisani a ne kako ti navodiš jer je jučer procurila informacija o poskupljenju.
smor ste svi vi koji glorifikujete Telemach, uključujući i tebi za kojeg isto sumnjam da radi u Telemachu jer drugog objašnjenja nema za sve hvalospjeve koje im dajte bez obzira šta uradili oni kao kompanija a na štetu korisnika. To što tebe iritiraju činjenice koje iznosim, to je samo tvoj problem.

Koliko vidiš, ja napuštam njihovu uslugu, ali mi nije ni na kraj pameti to navbijati ni jednom forumašu na nos. Ja ti odgovorno tvrdim da ni benq ni radar ne rade tamo nego su jednostavno zadovoljni uslugom, i neka su...ko hoće, kao ja prvog odnese opremu i završi priču na ovu temu
kormax

#81758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kormax »

cincilator2012 wrote:Unapredjenje usluga je EON paket, koji je vec poskupio (u odnosu na stare trio/duo pakete). Ne kontam sta se jos "unaprijedilo" da se podigne cijena? Pretpostavljam da je u pitanju trenutna "akcija" digitalizacije, koja je ufol besplatna, ali je svi placamo sa ovim poskupljenjem.
Ko uzme eon, plaća skuplju tj. unaprijeđenu uslugu tako da je ovo poskupljenje šuplja priča :-)
aditon

#81759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

zateznistub wrote:
Koliko vidiš, ja napuštam njihovu uslugu, ali mi nije ni na kraj pameti to navbijati ni jednom forumašu na nos. Ja ti odgovorno tvrdim da ni benq ni radar ne rade tamo nego su jednostavno zadovoljni uslugom, i neka su...ko hoće, kao ja prvog odnese opremu i završi priču na ovu temu
Drug, nije problem da su oni zadovoljni uslugom, ali ne mogu na svaki post nezadovoljnih korisnika oni biti advokati Telemacha i braniti ih. A to kako su ovdje mnogi u sprezi s ovom kompanijom pokazuje i cenzura postova, onih postova koji ne zadovoljavaju kriterije za ban a ipak se određenoj "eliti" na ovom forumu ne dopadaju. Ja neću još uvijek napustiti ovaj forum, i dalje ću kritički nastupati sve dok se ne promijeni politika kompanije, a advokati neka i dalje brane ovaj način poslovanja kompanije.
l33t

#81760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

cuj ne mogu braniti :D pa ako je neko fanboy neka je sebi je :D i ja gotivim telemah al sa svakim poskupljenjem sve manje
spasio me telemach monopola bhtelecoma i krs kablovskog interneta globalneta :)

a isto tako mozda postanem fanboy txtv-a pa budem pisao na njihovoj temi 48KM im je paket kao ovaj na telemahu
Samso

#81761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Trebali su objaviti cjenovnik pa da ljudi fino znaju na cemu su.

Na ovom papiru pise da su izmjene cijena dostupne na njihovim stranicama, ali nisu jos.

Dakle jos jedna laz i obmana.
Benq

#81762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Samso wrote:Trebali su objaviti cjenovnik pa da ljudi fino znaju na cemu su.

Na ovom papiru pise da su izmjene cijena dostupne na njihovim stranicama, ali nisu jos.

Objavice najkasnije do 1.3. Tako je uvijek bilo kad je u pitanju izmjena cjenovnika, jer su duzni 30 dana prije izmjene obavijestit korisnike i u tom periodu korisnik ima pravo raskida ugovora ili prelazak na manji paket.
Mehemed
Vozim: automobil

#81763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Samso wrote:Trebali su objaviti cjenovnik pa da ljudi fino znaju na cemu su.

Posljednja objava cjenovnika 05.02.2019.

https://telemach.ba/podrska/cjenovnici- ... ja?tab=110

https://telemach.ba/Binary/10684/Cjenov ... 2.2019.pdf
djama

#81764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djama »

je li sve usluge treba da poskupe ili ?
zateznistub

#81765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

aditon wrote:
zateznistub wrote:
Drug, nije problem da su oni zadovoljni uslugom, ali ne mogu na svaki post nezadovoljnih korisnika oni biti advokati Telemacha i braniti ih. A to kako su ovdje mnogi u sprezi s ovom kompanijom pokazuje i cenzura postova, onih postova koji ne zadovoljavaju kriterije za ban a ipak se određenoj "eliti" na ovom forumu ne dopadaju. Ja neću još uvijek napustiti ovaj forum, i dalje ću kritički nastupati sve dok se ne promijeni politika kompanije, a advokati neka i dalje brane ovaj način poslovanja kompanije.
Razumijem ja u potpunosti šta pišeš. Uvijek je bilo i biće kako dežurnog branioca tako i onih drugih. I tako je na svakoj temi kad IP u pitanju. Razumijem da je neko nezadovoljan bilo cijenom bilo uslugom. I ko god kaže da nema izbora, laže. Hoćeš BHT, lol, txtv šta ti ja znam ima ih. Pitanje je samo gdje će se neko naći i tu niko drugi nema pravo odluke. Savjetodavno da, ali napadno ne...
arnes_king

#81766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

aditon wrote:

Ma pusti bolan vidis da su ovdje naivni, poceli ljudi sami sebe ubjedjivati da se ovaj nacin poskupljenja moze opravdati :lol:

Pocnu pisati i kukaki radi poskupljenja i onda odjednom svi sami pravdaju i kriva konkurencija to mi je najjaca izjava :lol:
Radar71

#81767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

aditon wrote:

Moji hvalospjevi :lol:
Čitaj malo bolje moje postove
Te tvoje činjenice na forumu ne piju vode, ja imam dva ugovora na jednim sigurno idem na niži paket zbog poskupljenja a drugi još uvijek vagam šta ću.
j66o

#81768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach wrote:

Telemach de mi malo pojasni ovo u vezi "preplatnici na koje se odnosi povecanje cijena" bas to ima neki preplatnika da im se nece povecat ?
arnes_king

#81769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

@Telemach: moze li samo odgovor na jedno pitanje? Kako reklamirate EON pakete prvih 12 mjeseci 32,90KM a nakon toga puna cijena a kada sam bio u poslovnici dali mi drugi letak na kojem stoji 6 mjeseci? Jeste li svjesni da je to lazno oglasavanje i da mozete na sud radi toga?

Nije samo to trajanje drugacije nego su i cijene paketa i informacije poput brzine interneta totalno druge a isti paketi u pitanju.

Sa internet stranice i reklama na TV i radiu:

EON LIGHT
32,90 KM
mjesec
nakon 12 mjeseci 55,90 KM/mjesec

A otici cu maksuz po letak pa uslikati da vidite.
dzipalo

#81770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dzipalo »

arnes_king wrote: Ma pusti bolan vidis da su ovdje naivni, poceli ljudi sami sebe ubjedjivati da se ovaj nacin poskupljenja moze opravdati :lol:

Pocnu pisati i kukaki radi poskupljenja i onda odjednom svi sami pravdaju i kriva konkurencija to mi je najjaca izjava :lol:
Pa iz moje perspektive jest kriva konkurencija jer je losa i nemam izbora da predjem negdje drugo nego moram trpiti ova poskupljenja. Da je konkurencija malo bolja telemach bi dobio nogu iz mog stana, tako da meni jest kriva konkurencija zato sto je losa.
Benq

#81771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

arnes_king wrote:@Telemach: moze li samo odgovor na jedno pitanje? Kako reklamirate EON pakete prvih 12 mjeseci 32,90KM a nakon toga puna cijena a kada sam bio u poslovnici dali mi drugi letak na kojem stoji 6 mjeseci? Jeste li svjesni da je to lazno oglasavanje i da mozete na sud radi toga?

Nije samo to trajanje drugacije nego su i cijene paketa i informacije poput brzine interneta totalno druge a isti paketi u pitanju.
Naravno da je drugacije, jer postoje EON Light DUO i EON Light Trio

Ako uzmes EON Light DUO, potpisom ugovora na 24mj, prvih 6mj placas 32,90KM a zatim punu cijenu paketa.
Ako uzmes EON Light Trio, potpisom ugovora na 24mj, prvih 12mj placas 32,90KM.

Takodje ni brzina interneta nije ista, u Light DUO je 40Mb, dok je u Light Trio 60Mb.
arnes_king

#81772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

dzipalo wrote:
arnes_king wrote: Ma pusti bolan vidis da su ovdje naivni, poceli ljudi sami sebe ubjedjivati da se ovaj nacin poskupljenja moze opravdati :lol:

Pa iz moje perspektive jest kriva konkurencija jer je losa i nemam izbora da predjem negdje drugo nego moram trpiti ova poskupljenja. Da je konkurencija malo bolja telemach bi dobio nogu iz mog stana, tako da meni jest kriva konkurencija zato sto je losa.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) svaka cast evo petica :thumbup:

s ovakvima se nema sta pisati :run: samo ti uzivaj i trpi poskupljenja i zivi u tom svom virtualnom svijetu da nema bolje usluge nego u TM.

Mislim sve ok, ali pravdati firmu i njihova poskupljenja takvim tvrdnjama mi nije jasno i ne shvatam kako su vas tako uspjeli izmanipulisati. I dalje sve mislim da se sprdate kad to napisete, ali bojim se da ste ozbiljni.
arnes_king

#81773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by arnes_king »

Benq wrote:
arnes_king wrote:@Telemach: moze li samo odgovor na jedno pitanje? Kako reklamirate EON pakete prvih 12 mjeseci 32,90KM a nakon toga puna cijena a kada sam bio u poslovnici dali mi drugi letak na kojem stoji 6 mjeseci? Jeste li svjesni da je to lazno oglasavanje i da mozete na sud radi toga?

Naravno da je drugacije, jer postoje EON Light DUO i EON Light Trio

Ako uzmes EON Light DUO, potpisom ugovora na 24mj, prvih 6mj placas 32,90KM a zatim punu cijenu paketa.
Ako uzmes EON Light Trio, potpisom ugovora na 24mj, prvih 12mj placas 32,90KM.

Takodje ni brzina interneta nije ista, u Light DUO je 40Mb, dok je u Light Trio 60Mb.
Pa ja sam fino pitao korisnika @telemach za odgovor u nadi da ce se oglasiti barem na jedno moje pitanje, od jucer sam postavio na temi nekoliko pitanja i svako izignorisu.
Telemach

#81774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

arnes_king » 11 minutes ago

@Telemach: moze li samo odgovor na jedno pitanje? Kako reklamirate EON pakete prvih 12 mjeseci 32,90KM a nakon toga puna cijena a kada sam bio u poslovnici dali mi drugi letak na kojem stoji 6 mjeseci? Jeste li svjesni da je to lazno oglasavanje i da mozete na sud radi toga?

Sa internet stranice i reklama na TV i radiu:

EON LIGHT
32,90 KM
mjesec
nakon 12 mjeseci 55,90 KM/mjesec

A otici cu maksuz po letak pa uslikati da vidite.
Detaljne uslove korištenja akcisjkih pogodnosti možete preuzeti na sljedećem linku :

https://telemach.ba/Binary/10681/Uslovi ... snike_.pdf
djama

#81775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by djama »

Ja sam sa bhtelecom presao na telemach iako mi je jeftinije bilo u telecomu, ali nisam vise mogao trpiti konstatno pucanje konekcije, gledanje tv kao da je ppt, a ne do bog kad ti se nesto pokvari znao sam cekati po 15 dana da dodju da pogledaju sta je . Kad vec placam hocu i da koristim a ne da vise nemam nego sto imam.
vrhunac svega je posto je novogradnja u pitanju svi kablovi idu kroz zidove i jedan je prestao raditi nakon godinu dana i kada sam zvao da vidim kako ce se to rijesiti nikada nisam dobio odgovor tako da telecom zdrao :)
Locked