Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8176 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

@ zdruzdjo kod tebe svaki dan veselo...
autoskolee

#8177 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by autoskolee »

zdruzdjo wrote:Svako jutro kruzni tok u buca potoku je horor.
Postoji samo vanjska traka za sva skretanja i onda se trpa kako ko kome stigne. za to vrijeme unutrasnja je 80% prazna. Ja sam stalno u tih 20%.
Juce filo ulazim iz pravca drinske u unutrasnju traku i idem na podvoznjak. za to vrijeme su svi u unutrasnjoj. Uvijek pratim situaciju, i ako vidim da ima debila necu ici da se krhnem sa nekim. dajem zmigavac da cu se iskljuciti iz unutrasnje. Za to vrijeme audi a4 je zavro da mi kao ne da iako je i on sam u vanjskoj okruzio. i cic-mic staje baja pored mene i otvara prozor. bez svadje kao: jarane ja sam bio u svojoj traci a ti se kao trpas napravices sudar.
reko buraz jesi vozio cjeli krug u vanjskoj.
jesam
vozis vanjskom trakom moras malo pogledati pravila.
vidim upitnici se oko glave skupljaju u rojevima......pocinju svirati iza nas jer smo sve blokirali...
Produzimo ali vidim da frajer ne konta sta mu pricam.
Nije svadja bila.
Stvarno treba skupiti par policajaca na kruznim i da raju zaustavljaju i ako nista, upozoravaju. pravi se guzva bezveze samo zbog neznanja i sigurno bi u pola manja bila da raja jednostavno znaju koristiti kruzni tok.

Danas vozim kombi (ne moj nego sluzbeni) glavnom pored telekoma i veterine. Srednjom (kriv sam) dobrih 60-65. nema niko oko mene. zeleno uredno na semaforu. Hamse dvije pjesaci na tramvajskoj prema ilidzi hoce bezobrazno na crveno da predje iako mene vide. sjedam na sirenu i oduzimam gas. medjutim ni jedna ne jebe uopste crveno i gaze li gaze. kontam skontati ce me. opet na sirenu i vidim da je vrag odnio salu jer su vec obije presle pola trake i nastavljaju da gaze u moju srednju. pritisnem po kocinici i brzo smotam iz srednje u lijevu da ih izbjegnem jer ne primjeciju me uopste iako sjedim na sireni. jedva ih izbjegnem a kako je kombi visok i dugacak a prazan nazad, i vec sam presjekao nazovi okuku kod tramvajske, zanese se zadnji kraj jedva ga izvukoh da se ne izvrnem. zakocim bijel ko zid. kontam da izadjem da ih bijem obije. one odose hladno prema veterini. sreca nije niko bio ni pored mene ni iza a i priseban sam bio. pola dana me stomak bolio.
Da sam ih fiknuo kombijem, ne bi skupili prije tramvajske okretnice na cengic vili.
To za kruzni je samo prijedlog kod nas. Vozi vanjskom i miran si, ne mozes nikad bit kriv, nemas se sta pravit pametan i kulturan.
zdruzdjo

#8178 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

bitanga_sa_otesa wrote:@ zdruzdjo kod tebe svaki dan veselo...
Buraz toliko kilometara dnevno navrtim da po zakonu nasumicnosti mora me bar jedno sranje zakaciti dnevno pa naopako.
A nije mi posao vezan za volan.
Hahahahhaha
zdruzdjo

#8179 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

autoskolee wrote: To za kruzni je samo prijedlog kod nas. Vozi vanjskom i miran si, ne mozes nikad bit kriv, nemas se sta pravit pametan i kulturan.
Ma nije mi uopste cilj neka edukacija ljudi niti ispravljanje krivih drina.
Samo koristim kruzni onako kako bi trebalo da bih prosao brze. Kad bih cekao uvijek da se vozim vanjskom, nacekao bih se sit. A ako nesto ne volim, to je cekanje iza volana.
Danas od marijin dvora do estrade sam isao ravno 25 minuta.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#8180 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bitanga_sa_otesa »

zdruzdjo wrote: Buraz toliko kilometara dnevno navrtim da po zakonu nasumicnosti mora me bar jedno sranje zakaciti dnevno pa naopako.
A nije mi posao vezan za volan.
Hahahahhaha
ja dok sam radio u firmi prelazio sam u dnevnoj smjeni po 300-350 km po gradu,zamisli koliko me sranja kacilo :run:
Filter

#8181 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Filter »

zdruzdjo wrote:Svako jutro kruzni tok u buca potoku je horor.
komplet grad je horor
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#8182 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by un1ted »

Pa valjda si za taj period naucio da se u kruznom vozi samo vanjskom.
skafiskafsnjak

#8183 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

un1ted wrote:Pa valjda si za taj period naucio da se u kruznom vozi samo vanjskom.
:lol: :lol: :lol:

a kad malo skontam... sta ce meni ta unutrasnja traka...samo sto si usao, moras da izadjes jer je za 2 sekunde tvoje skretanje . Te unutrasnje trake su za vecih kruznih tokova, tamo gdje ima 10 skretanja.
Ovako, samo sto si usao , moras da izadjes...a logicno, niko te pustiti nece i velika je sansa za udes :D
The BEN10

#8184 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by The BEN10 »

bitanga_sa_otesa wrote: ja dok sam radio u firmi prelazio sam u dnevnoj smjeni po 300-350 km po gradu,zamisli koliko me sranja kacilo :run:
Toliko prelazim mjesečno, a opet se nagledam milion gluposti. Mogu misliti kako je vama maratoncima. :-?
skafiskafsnjak

#8185 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

Ja bih uveo kaznu za ove sto ne znaju za sta sluzi zmigavac...majku vam seljacku

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
zdruzdjo

#8186 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

skafiskafsnjak wrote:
un1ted wrote:Pa valjda si za taj period naucio da se u kruznom vozi samo vanjskom.
[emoji38] [emoji38] [emoji38]

a kad malo skontam... sta ce meni ta unutrasnja traka...samo sto si usao, moras da izadjes jer je za 2 sekunde tvoje skretanje . Te unutrasnje trake su za vecih kruznih tokova, tamo gdje ima 10 skretanja.
Ovako, samo sto si usao , moras da izadjes...a logicno, niko te pustiti nece i velika je sansa za udes :D
Pa do duse i u pravu si. Cim udjes, haj' odmah van. Pravo dosadno i nezabavno. Pa bolje da fino svi cekamo u koloni jedan po jedan. Bar se nesto "dešaje".
Onako udji, izlazi, gotovoooo.
skafiskafsnjak

#8187 Re: RE: Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

zdruzdjo wrote:
skafiskafsnjak wrote:
[emoji38] [emoji38] [emoji38]

Pa do duse i u pravu si. Cim udjes, haj' odmah van. Pravo dosadno i nezabavno. Pa bolje da fino svi cekamo u koloni jedan po jedan. Bar se nesto "dešaje".
Onako udji, izlazi, gotovoooo.
udji izadji gotovo :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
muha_sa

#8188 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

skafiskafsnjak wrote:Ja bih uveo kaznu za ove sto ne znaju za sta sluzi zmigavac...majku vam seljacku

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
konta ako ga ukljuci da mu aVto više troši--a i struju štedi
KB9

#8189 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by KB9 »

najbolje kad da zmigavac iste sekunde kad pocinje skretat, isto ko da ga i nije dao levatina levatska
skafiskafsnjak

#8190 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

KB9 wrote:najbolje kad da zmigavac iste sekunde kad pocinje skretat, isto ko da ga i nije dao levatina levatska
ee i to ... kazem, svakome se vozacka daje.
DonieBrasco

#8191 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DonieBrasco »

Kako mene nerviraju taksisti (ne genaralizujem) kao da su gospodari ceste, ne vaze saobacajna pravila za njih. Zmigavac je misaona imenica za njih, presjecanje pune linije i prestrojavanje ne daj Boze nikome.
tempuser

#8192 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

DonieBrasco wrote:Kako mene nerviraju taksisti (ne genaralizujem) kao da su gospodari ceste, ne vaze saobacajna pravila za njih. Zmigavac je misaona imenica za njih, presjecanje pune linije i prestrojavanje ne daj Boze nikome.
To je paradoks jer postivanje pravila upravo njima olaksava njihov posao al to je ta neka taksmetarska logika. Meni je fascinantnije to kako se bahato ponasaju na cesti, a kad dodje do udesa cvile nad svojom sudbinom kletom ko da za kifle nemaju! Cast izuzecima...
Sodom1

#8193 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sodom1 »

tempuser wrote:
DonieBrasco wrote:Kako mene nerviraju taksisti (ne genaralizujem) kao da su gospodari ceste, ne vaze saobacajna pravila za njih. Zmigavac je misaona imenica za njih, presjecanje pune linije i prestrojavanje ne daj Boze nikome.
To je paradoks jer postivanje pravila upravo njima olaksava njihov posao al to je ta neka taksmetarska logika. Meni je fascinantnije to kako se bahato ponasaju na cesti, a kad dodje do udesa cvile nad svojom sudbinom kletom ko da za kifle nemaju! Cast izuzecima...
Useres citav post s ovim cast izuzecima ne samo ti nego svi koji to napisu
DonieBrasco

#8194 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by DonieBrasco »

tempuser wrote:
Kad vec spominjes udese i taksiste cuo sam price po Sarajevu da papci zadnja stop svijetla gase. Pa kad ih kucnes hoce da naplate pare od osiguranja. ;-) Valjda odspoje zice ili sta vec, pa kad pritiskaju kocnicu i ne znas da koce.

A znas njih naslosnis mu se na registraciju malo savijes onaj okvir od 5 KM, trazi ti pare kao da mu je pola branika odletjelo. :lol:
bleee_sa

#8195 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

Čuj zadnja stop svjetla, nisam znao da postoje i prednja.... :mrgreen:
tempuser

#8196 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Sodom1 wrote:
tempuser wrote:
Useres citav post s ovim cast izuzecima ne samo ti nego svi koji to napisu
Pogledas onu galeriju likova ispred aerodroma da si se zgadi komplet soc. kategorija, ali ima i onih koji posteno rade svoj posao, jako malo, ali ima, red je zbog njih to napisati.
relax11

#8197 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by relax11 »

bleee_sa wrote:Čuj zadnja stop svjetla, nisam znao da postoje i prednja.... :mrgreen:
Eto sad znas :bih:
bleee_sa

#8198 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by bleee_sa »

A dobro, vikend šoferi... :mrgreen:
punosvega

#8199 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by punosvega »

Ovo me nervira, pješački je 30 metara daleko ali je tatici mrsko prohodati pa kolica gura preko četiri-pet traka.

Image
sarajevo-x.com

#8200 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Koje sam ja sreće crkne mi sijalica od kratkog svjetla u putu i naletim na policiju i dobijem kaznu :lol:
Post Reply