Novogradnja u Sarajevu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Thorgerson

#8176 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Thorgerson »

:|
vanjki wrote: 06/09/2022 22:48
Thorgerson wrote: 06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.

Mislim na Novu Otoku i taj novi kvart kod Remize.

- nema setalistq nikakvog, dakle izadjes ispred zgrade cekaju te kamioni, avioni
- put do skola za djecu kritican
- parking zaboravi
- park, igralista za djecu zaboravi
- prizemlja puna kafica, sa sumnjivim likovima
Itd itd

Dakle, nikakva infrastruktura. Bukvalno nista ne nude. Nudi ti blizinu tramvaja, blizu ti eto i cesta. Sta hos.

Ne znam. Fkt mi nisu jasni ti kupci.

Alipasino je za ono npr oaza, priroda. O Dobrinji da ne govorim.
Kakve ti gluposti pises. Trenutni najtrazeniji dio naselja u Sarajevu:

Sve imas u krugu od 100m.Safet Zajko udaljen kilometar i odlicno setaliste..Hvala ti za Alipašino ali je Nova Otoka 4000milje a znamo da nemas pa moras na Alipašino.Jbg jarane zao mi je
Skolu, vrtic - nemas.
Procitaj opet sta sam napisao.

Cuj safet zajko.

E bas da vidim sto ce ti ga dijete od 4 god setati taj 1km tamo, pa vamo do zajke. Dakle palis auto. Palis auto da odvedes dijete u park.

O tome ti pricam.

Da mi je 25 godina nova otoka bi bila top. Al za porodicu, ja ne kontam ko moze tu uzeti stan i zasto pored naselja npr kakvo je Dobrinja.

I ne zivim na alipasinom.
Sid the sloth

#8177 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Sid the sloth »

Koja je prednost Dobrinje osim sto s djetetom mozes izaci na neku od zelenih povrsina oko zgrade koje se upitno odrzavaju i po kojima cuke non-stop zapisavaju teritorij? I nije bas da su po Dobrinji skole i vrtici na svakom koraku, opet moras voditi dijete sto mozes i iz Nove Otoke. Ti pricas kao da na Dobrinji dijete mozes pustiti da svuda ide samo kao da zivis na selu :lol:
akcija007

#8178 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by akcija007 »

Kojoj osnovnoj skoli pripadaju djeca iz Nove otoke veneto dijamanta , miljacka , jeli MM Dizdar na Otoci ili Cengic Vila 1 ili nekoj trecoj ? Kojoj god sve su ogromne raskrsnice za odlazak/dolazak u skolu a roditelji na poslu
vanjki

#8179 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

akcija007 wrote: 07/09/2022 02:20 Kojoj osnovnoj skoli pripadaju djeca iz Nove otoke veneto dijamanta , miljacka , jeli MM Dizdar na Otoci ili Cengic Vila 1 ili nekoj trecoj ? Kojoj god sve su ogromne raskrsnice za odlazak/dolazak u skolu a roditelji na poslu
Pripadaju Mak Dizdar ali dosta je upisano na Cengic Vilu 1..Cengic Vila 1 je udaljena pet minuta pjeske od Nove Otoke .Planirana je nova skola po regulacionom planu i formira se ubzro nova mjesna zajednica
vanjki

#8180 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

Thorgerson wrote: 07/09/2022 01:39 :|

Sve imas u krugu od 100m.Safet Zajko udaljen kilometar i odlicno setaliste..Hvala ti za Alipašino ali je Nova Otoka 4000milje a znamo da nemas pa moras na Alipašino.Jbg jarane zao mi je
Skolu, vrtic - nemas.

Cuj safet zajko.

E bas da vidim sto ce ti ga dijete od 4 god setati taj 1km tamo, pa vamo do zajke. Dakle palis auto. Palis auto da odvedes dijete u park.

O tome ti pricam.

Da mi je 25 godina nova otoka bi bila top. Al za porodicu, ja ne kontam ko moze tu uzeti stan i zasto pored naselja npr kakvo je Dobrinja.

Mnogo djece ide u Cengic Vila 1 koja je udaljena 5min a planirana je nova skola izmedju Dijamanta i Nove Otoke.Vrtic Panda je 2 minute od naselja. Safet Zajko je namjenjen za djecu do 10 godina ili vise i pored sportskih ima veoma puno besplatnih edukacioni sadrzaja. U vecim gradovima npr Zagreb,Minhen Beograd nisu parkovi pred nosom i treba prosetati ili koristi prijevoz.

Nisam te htio uvrijediti ali tvoj post stvarno nema osnova Ja ti kazem da je naselje veoma popularno da je velika potraznja stanova i da se stan proda odmah iako je u medijima negativno predstavljeno.
VladaFBiH

#8181 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by VladaFBiH »

vanjki wrote: 07/09/2022 06:42
Skolu, vrtic - nemas.

Cuj safet zajko.

O tome ti pricam.

Mnogo djece ide u Cengic Vila 1 koja je udaljena 5min a planirana je nova skola izmedju Dijamanta i Nove Otoke.Vrtic Panda je 2 minute od naselja. Safet Zajko je namjenjen za djecu do 10 godina ili vise i pored sportskih ima veoma puno besplatnih edukacioni sadrzaja. U vecim gradovima npr Zagreb,Minhen Beograd nisu parkovi pred nosom i treba prosetati ili koristi prijevoz.

Nisam te htio uvrijediti ali tvoj post stvarno nema osnova Ja ti kazem da je naselje veoma popularno da je velika potraznja stanova i da se stan proda odmah iako je u medijima negativno predstavljeno.
to što je popularno ne znači da je dobro... ovdje je izneseno dovoljno razloga zašto ne ali i dovoljno zašto da - na svakome je da odluči šta mu je važnije.

Lično bih tamo kupio stan isključivo za rentanje jer prema mojim kriterijima je neuslovno za kvalitetan život ali kao što rekoh svako ima svoje kriterije i pravo na izbor.

Možda je ono baš ostvarenje nečijih snova pa i u urbanističkom i humanom smislu tako da cijela ova priča pada u vodu jer svako bira sa svojim parama.
akcija007

#8182 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by akcija007 »

Muslim da ce s otvaranjrm asa bolnice na novoj otoci eksplodirati rentanje stanova na dan (iako je i sada zastupljeno) od clanova porodice /pratnje ko bude na lijecenju u toj bolnici
vanjki

#8183 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

VladaFBiH wrote: 07/09/2022 08:38

to što je popularno ne znači da je dobro... ovdje je izneseno dovoljno razloga zašto ne ali i dovoljno zašto da - na svakome je da odluči šta mu je važnije.

Lično bih tamo kupio stan isključivo za rentanje jer prema mojim kriterijima je neuslovno za kvalitetan život ali kao što rekoh svako ima svoje kriterije i pravo na izbor.

Možda je ono baš ostvarenje nečijih snova pa i u urbanističkom i humanom smislu tako da cijela ova priča pada u vodu jer svako bira sa svojim parama.
Naravno svako ce odluciti za sebe ali nekorektno ke reci da nemas uslova za normalan zivot a sve ti na ruku..Za rentanje ne mozes naci
nepass1

#8184 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by nepass1 »

moee wrote: 06/09/2022 23:39
VladaFBiH wrote: 06/09/2022 09:24

definitivno, jedno od rijetkih sarajevskih naselja koje ima sve... ali znaš kako je - nema tramvaj :D
Jučer supruga otišla autom na posao (Socijalno)...ja radim od kuće (Dobrinja) i trebam otići do Drvenije i Ferhadije da nešto obavim. Kaže dođi po auto pa idi da to završiš i poslije dođi po mene. Ja sjedem na trolu, izađem na Drveniji, prošetam do Ferhadije, popijem kafu i vratim se na Dobrinju u roku 2h. Inače skoro nigdje ne idem bez auta, ali ovo mi je bilo ekstra iskustvo :bih:
Posrecilo ti se :lol:
bjjarmbar

#8185 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bjjarmbar »

Thorgerson wrote: 06/09/2022 01:13 Meni nije jasno zasto ljudi daju toliki novac za onu lokaciju. Mislim na porodicne ljude i one koji ce to postati.

Mislim na Novu Otoku i taj novi kvart kod Remize.

- nema setalistq nikakvog, dakle izadjes ispred zgrade cekaju te kamioni, avioni
- put do skola za djecu kritican
- parking zaboravi
- park, igralista za djecu zaboravi
- prizemlja puna kafica, sa sumnjivim likovima
Itd itd

Dakle, nikakva infrastruktura. Bukvalno nista ne nude. Nudi ti blizinu tramvaja, blizu ti eto i cesta. Sta hos.

Ne znam. Fkt mi nisu jasni ti kupci.

Alipasino je za ono npr oaza, priroda. O Dobrinji da ne govorim.

Nemoj vrijedjati druge na racun toga da li ima ili nema para. Ti da si imao para, kupio bi plac i pravio kucu a ne stan na Otoci. O tim stvarima ti i zena masta (praviti raspored u kuci kakav sama zeli), ako do sad nisi znao.

Mozemo i tako ? :)
wickerman

#8186 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by wickerman »

Ne bih preporucio Novu Otoku za kupovinu stana. Zivio u periodu 2018-2019 u rentanom stanu,sad tu radim u blizini.
Odakle poceti:
Nema skole,nema vrtica,nema parka. Najbliza skola i vrtic je preko puta na Otoci gdje su neboderi. Ko to planira nije bas zgodno sjesti u auto,djecu odvozit i dovozit. Hocu da mi je to blizu. Prednost je da ima dom zdravlja,da ima trzni centar, blizu tramvaj.
Druga mana su face koje zive tu. Dovoljno je da prodjes i da vidis raznog polusvijeta, pogotovo onih na rubu zakona. Ko malo poznaje podzemlje prepoznat ce veliki broj takvih. Nedavno su digli food office u zrak,prosle godine gorila auta u garazi. Prije 2 godine meni se cini da je bomba eksplodirala dva reda do food office na parkingu i drugih manjih i vecih incidenata. Mislim da u ovom okruzenju i nije bas ugodno dijete odgajati a ni zivjeti.
Haris.ba

#8187 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

Moze pitanje. Povezano je sa novogradnjom.

Kaze da se planira skola kod NO. Sta ce biti sa skolom na Otoci?

Posto se otvara skola na Svrakinom, i djeca koja su isla na Otoku vise nece. Po primjeru skole na Sipu, to je cca.najmanje 5 godina za izgradnju skole.
lissics

#8188 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by lissics »

VladaFBiH wrote: 07/09/2022 08:38 to što je popularno ne znači da je dobro... ovdje je izneseno dovoljno razloga zašto ne ali i dovoljno zašto da - na svakome je da odluči šta mu je važnije.
Ako hoces po tim kriterijima cijelo Sarajevo je rupa. Nego reci gdje je bolje kupiti za iste pare?
Haris.ba

#8189 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by Haris.ba »

lissics wrote: 07/09/2022 14:57
VladaFBiH wrote: 07/09/2022 08:38 to što je popularno ne znači da je dobro... ovdje je izneseno dovoljno razloga zašto ne ali i dovoljno zašto da - na svakome je da odluči šta mu je važnije.
Ako hoces po tim kriterijima cijelo Sarajevo je rupa. Nego reci gdje je bolje kupiti za iste pare?
Ko ima love, najbolje je u Beču.
kleja

#8190 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by kleja »

Haris.ba wrote: 07/09/2022 14:13 Moze pitanje. Povezano je sa novogradnjom.

Posto se otvara skola na Svrakinom, i djeca koja su isla na Otoku vise nece. Po primjeru skole na Sipu, to je cca.najmanje 5 godina za izgradnju skole.
kakva škola ???

pa od 2010-te se planira škola na Stupu za djecu iz Tibre i sad Bulevara pa od toga nema ništa.

To je mit !
vanjki

#8191 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

bjjarmbar wrote: 07/09/2022 11:12

Nemoj vrijedjati druge na racun toga da li ima ili nema para. Ti da si imao para, kupio bi plac i pravio kucu a ne stan na Otoci. O tim stvarima ti i zena masta (praviti raspored u kuci kakav sama zeli), ako do sad nisi znao.

Ja ne zivim na Otoci ali mi drug zivi i znam sve preko njega. Ne bi kupio nikada kuću vec stan ako zelis znati . Ja znam da ti mastas da bi tamo zivio cim pljujes..Mnogi nazalost tu ne mogu priustiti da kupe. Svako treba zivjeti i kupiti stan gdje zeli ali nemoj pjuvati.Zasto je onda tolika potraznja tamo? Sigurno nevalja.hahha
vanjki

#8192 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

wickerman wrote: 07/09/2022 14:09 Ne bih preporucio Novu Otoku za kupovinu stana. Zivio u periodu 2018-2019 u rentanom stanu,sad tu radim u blizini.
Odakle poceti:
Nema skole,nema vrtica,nema parka. Najbliza skola i vrtic je preko puta na Otoci gdje su neboderi. Ko to planira nije bas zgodno sjesti u auto,djecu odvozit i dovozit. Hocu da mi je to blizu. Prednost je da ima dom zdravlja,da ima trzni centar, blizu tramvaj.
Druga mana su face koje zive tu. Dovoljno je da prodjes i da vidis raznog polusvijeta, pogotovo onih na rubu zakona. Ko malo poznaje podzemlje prepoznat ce veliki broj takvih. Nedavno su digli food office u zrak,prosle godine gorila auta u garazi. Prije 2 godine meni se cini da je bomba eksplodirala dva reda do food office na parkingu i drugih manjih i vecih incidenata. Mislim da u ovom okruzenju i nije bas ugodno dijete odgajati a ni zivjeti.
Znaci po tebi reket ima granicu tj.desava se samo na ovom mjestu? Razna ubistva i Sarajevu se nisu desila npr ovdje. Vrtic je Panda ako nisi znao 10 m od naselja a skola Cengic vila 1. Zao mi je sto si tu zivio a nisi nista naucio
vanjki

#8193 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

vanjki wrote: 07/09/2022 17:38
wickerman wrote: 07/09/2022 14:09 Ne bih preporucio Novu Otoku za kupovinu stana. Zivio u periodu 2018-2019 u rentanom stanu,sad tu radim u blizini.
Odakle poceti:
Druga mana su face koje zive tu. Dovoljno je da prodjes i da vidis raznog polusvijeta, pogotovo onih na rubu zakona. Ko malo poznaje podzemlje prepoznat ce veliki broj takvih. Nedavno su digli food office u zrak,prosle godine gorila auta u garazi. Prije 2 godine meni se cini da je bomba eksplodirala dva reda do food office na parkingu i drugih manjih i vecih incidenata. Mislim da u ovom okruzenju i nije bas ugodno dijete odgajati a ni zivjeti

Znaci po tebi reket ima granicu tj.desava se samo na ovom mjestu? Razna ubistva u Sarajevu se nisu desila npr ovdje. Vrtic je Panda ako nisi znao 10 m od naselja a skola Cengic vila 1. Zao mi je sto si tu zivio a nisi nista naucio.
gidra

#8194 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by gidra »

Skolu, vrtic - nemas.

Cuj safet zajko.

O tome ti pricam.

Popularno je samo iz razloga sto je na manjoj povrsini nabacano vise NOVIH stanova i što se raji mrsko peglati pa kupovati stare stanove i renovirati-ovo je glavni razlog i blizina pruge.
Pola stanova uopste nije kupljeno da se živi već renta ili kao investicija i kupljeni su dok su cijene bile do 2.5 hiljade maraka, pa obzirom na broj stanova koji je napravljen relativno malo ih se preprodaje.
Sve ijedna nova zgrada koja je isto tako u blizini pruge, a novogradnja je, skuplja od Nove Otoke a naselja neuporediva bolja.
Butmir na Socijalnom, Robot Socijalno, Moja Malta, tamo one na Čvili oko Mrvice, pa i Tower, Butmir na Čvili, Bosmal, Unipromet u Marka Marulica, sve su preko ili do 5000 m2/KM trenutno..
Ja sam kao i VladaFBIH kupio stan u zgradi sa kraja osamdesetih u atraktivnijem i kvaltetnijem naselju, a odustao od rezervisanog stana na Novoj Otoci gdje sam imao dogovorenu cijenu za manje od 2000 KM po m2 u zgradi iznad onih vjencanica i RF banke. Na ovoj mikrolokaciji gdje sam sada su stanovi, kada se pojave, prodaju od 4 do 5 hiljada KM po trenutnim Olx cijenama ovisno o kvadraturi i stanju stana, sto je suludo i neralno jer sam ja isti platio isto ispod 2k KM po m2 ali uložio 50 hiljada u renoviranje i opremanje. Potraznja je puno veca jer svakodneno ljudi lijepe po ulaznim vratima od haustora da su u potraznji stana tu i zato i cijene idu gore.
Također, ja sam imao vremena da se zajebavam godinu dana sa renoviranjem i majstorima, što većina raje i nema i onda kupuje gotovo i što ima šmek novog na Novoj Otoci gdje je i najveći broj novih stanova.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8195 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by sime_cipol »

:?
Ja sam cuo da se skola u Svrakinom zatvara a djeca sele na Otoku i Aneks :roll:
bjjarmbar

#8196 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bjjarmbar »

vanjki wrote: 07/09/2022 17:32
bjjarmbar wrote: 07/09/2022 11:12

Ja ne zivim na Otoci ali mi drug zivi i znam sve preko njega. Ne bi kupio nikada kuću vec stan ako zelis znati . Ja znam da ti mastas da bi tamo zivio cim pljujes..Mnogi nazalost tu ne mogu priustiti da kupe. Svako treba zivjeti i kupiti stan gdje zeli ali nemoj pjuvati.Zasto je onda tolika potraznja tamo? Sigurno nevalja.hahha
Bolje da te drug naucio pravopisu i gramatici :) Otoka je osrednja, da ne kazem tuzna lokacija za ono gdje zivim.
bilic

#8197 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bilic »

kleja wrote: 07/09/2022 15:23

kakva škola ???

pa od 2010-te se planira škola na Stupu za djecu iz Tibre i sad Bulevara pa od toga nema ništa.

To je mit !
Opština na Stupu trebala obezbjedit
Plac
A Brajković [ TIBRA ] obečao napravit školu .
I onda se pojavi školsko obrazovanje grada Sarajeva ,,,, neznam koja tačno ustanova .....
Kako vi hočete pravit škole bez našeg znanja ..,.,.,.,.
I sve stade..
.
Ako nije laž ,,
A ništa me ne bi čudilo.. jbg
Takvi smo.
vanjki

#8198 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

bjjarmbar wrote: 07/09/2022 21:06
vanjki wrote: 07/09/2022 17:32
Bolje da te drug naucio pravopisu i gramatici :) Otoka je osrednja, da ne kazem tuzna lokacija za ono gdje zivim.
Vjerovatno na Poljinama zivis i ucis pravopis Bakira. Odgovori mi na pitanje.Zasto je tolika potraznja za to naselje?
vanjki

#8199 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by vanjki »

gidra wrote: 07/09/2022 19:54

Popularno je samo iz razloga sto je na manjoj povrsini nabacano vise NOVIH stanova i što se raji mrsko peglati pa kupovati stare stanove i renovirati-ovo je glavni razlog i blizina pruge.
Pola stanova uopste nije kupljeno da se živi već renta ili kao investicija i kupljeni su dok su cijene bile do 2.5 hiljade maraka, pa obzirom na broj stanova koji je napravljen relativno malo ih se preprodaje.
Sve ijedna nova zgrada koja je isto tako u blizini pruge, a novogradnja je, skuplja od Nove Otoke a naselja neuporediva bolja.
Butmir na Socijalnom, Robot Socijalno, Moja Malta, tamo one na Čvili oko Mrvice, pa i Tower, Butmir na Čvili, Bosmal, Unipromet u Marka Marulica, sve su preko ili do 5000 m2/KM trenutno..
Ja sam kao i VladaFBIH kupio stan u zgradi sa kraja osamdesetih u atraktivnijem i kvaltetnijem naselju, a odustao od rezervisanog stana na Novoj Otoci gdje sam imao dogovorenu cijenu za manje od 2000 KM po m2 u zgradi iznad onih vjencanica i RF banke. Na ovoj mikrolokaciji gdje sam sada su stanovi, kada se pojave, prodaju od 4 do 5 hiljada KM po trenutnim Olx cijenama ovisno o kvadraturi i stanju stana, sto je suludo i neralno jer sam ja isti platio isto ispod 2k KM po m2 ali uložio 50 hiljada u renoviranje i opremanje. Potraznja je puno veca jer svakodneno ljudi lijepe po ulaznim vratima od haustora da su u potraznji stana tu i zato i cijene idu gore.
Također, ja sam imao vremena da se zajebavam godinu dana sa renoviranjem i majstorima, što većina raje i nema i onda kupuje gotovo i što ima šmek novog na Novoj Otoci gdje je i najveći broj novih stanova.
Zasto bi neko renovirao starogranju i zivio u ulazu gdje sve smrdi a zohari hodaju na sve strane. Brate moj novo je novo a prednost ovog naselja je odlicna povezanost sa prijevozom, blizina vrtica Panda, skola Cengic Vila, Bingo veliki, Kfc ubrzo,izlazak na auto put za minutu kada se napravi kruzni tok ove godine,pekare,apoteke,Dom Zdravlja, ubrzo najmodernija Asa bolnica itd
bjjarmbar

#8200 Re: Novogradnja u Sarajevu?

Post by bjjarmbar »

Ja mislim da se vi ovdje raspravljate sa djetetom koje ima 16-18 godina najvise.

Prednosf KFC :lol:

Nova Otoka je odlicna za kupiti stan, ali ako ce se izdavati. To se slazem :thumbup:
Post Reply