GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nisrin

#8176 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

Ma ovi GRASovci nikako da shvate da svi mi znamo da JE NJIMA DALEKO OD IDEALNOG, da ima tu jako puno malverzacija kao i u svakoj drugoj firmi u BiH, oni se trebaju boriti za svoja prava, trebaju traziti ono sto su zaradili, ali zasto je tesko pojmiti DA TO RADE NA NELAGALAN NACIN i da stete samo GRADJANIMA od kojih i zive? Jer su oni SERVIS GRADJANA KANTONA SARAJEVO?!
Imali su milionske gubitke ovih 7-8 dana, kako misle to nadoknaditi, nece dobiti ni martovsku platu jer nisu ni radili, prekrsili su svaki moguci zakon svojim inatom...

Ovce bozije, borite se, ali na nacin propisan zakonom, kao sto se za svoja prava bore i strajkuju i svi drugi, ne blokiraju nikoga i nikome ne nanose stetu!

Evo mi idu suze niz ledja, sto su digli tolike kredite, a nisu im uplaceni...
Last edited by Nisrin on 09/04/2013 16:53, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#8177 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by skafiskafsnjak »

pa kako bismo sverali onda? ahhahahah
mali_balon

#8178 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

udrch wrote:
hhaarree wrote:http://www.klix.ba/vijesti/bih/radnici- ... /130409077

suze moje kletvom bih vas kleo
da se čovjek rasplače..
Meni su najveca sega ovi, da ih nazovem "plakati" sto su ih povjesali po ogradi, i pise nesta tipa kada smo vozili pod snajeprima i granatama bili ste uz nas blablablabla i kako se rugaju ovim izBL , dokle se misli udrata na taj jebeni pariotizam, pa mislim.... fuj povraca mi se, da ih hoce rastjerati i urucuti otkaze svima, mater im njihovu
cuj topli 12KM eeeeeee 12KM pa svaki dan 1KG bureka, a ja jedva kilu kropiruse sedmicno da si priustim.
cappy_tempo

#8179 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

Image

majku li im lopovsku,nepismenu,sosonsku :x . boga oca pokrali i sad lafo oni ugrozeni :x
kokuz_sa

#8180 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

topli obrok im treba dati tek kad pocnu im tramvaji biti topli u zimskom periodu
hhaarree

#8181 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ja bi ih zbog pominjanja rata u ovom kontekstu kaznio, mahzus bi zakon izmislio i po dzepu, djubrad
Dr. Kuca

#8182 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Dr. Kuca »

cappy_tempo wrote:Image

majku li im lopovsku,nepismenu,sosonsku :x . boga oca pokrali i sad lafo oni ugrozeni :x
Sav sam se rasplako :lol: :lol:
photo&video

#8184 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by photo&video »

:D
Last edited by photo&video on 09/04/2013 17:13, edited 2 times in total.
dezurni_ucenik

#8185 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dezurni_ucenik »

Stara sosonska prica : mi vam grad branili...
hhaarree

#8186 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

photo&video wrote:
Dr. Kuca wrote:

Sav sam se rasplako :lol: :lol:
Nama na cast pizda vam materina, vi vozali u ratu, sto se niste puske hvatali i branili grad majmuni jedni debilski :x :x
cuj ovog sad :roll: neuzubilah
Alfons Kauders

#8187 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

hhaarree wrote:ja bi ih zbog pominjanja rata u ovom kontekstu kaznio, mahzus bi zakon izmislio i po dzepu, djubrad
nista novo, prosli put su pominjali srebrenicu
cappy_tempo

#8188 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

kokuz_sa wrote:topli obrok im treba dati tek kad pocnu im tramvaji biti topli u zimskom periodu
kad budu ljubazni,budu vozila odrzavali u stanju kako treba,a ne da sjedim i gledam asflat uz romantican dim i smrad koji dolazi iz motora i auspuha,kad budu vozili po redu voznje,a ne kako je njima cejf, kad kazu imenom i prezimenom ko je pokrao tolike pare,kad otjeraju visak radnika :lol: ...do sutra bi se moglo pisati sta treba da urade pa da tih 12KM zasluze.

sosoni otpusteni ste! 8-)
uglavnomja

#8189 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

:shock: :shock: :? :?

"Uzimaju novac, a ne plaćaju kredite

Pokazujući nam platne liste i opomene za neplaćene rate kredita od banaka, nekoliko radnika okupljenih oko naše novinarske ekipe posvjedočili su kako im se s plaća skida iznos za kredit, ali da se novac ne prosljeđuje bankama.

"Skidaju naš novac, a ne daju ga banci, nama dolaze zatezne kamate, oni vrte tim novcem, ko radi s njim i šta radi? Davno je bilo vrijeme da ovo sve ispita SIPA", poručuje jedan od radnika, dok njegov kolega dodaje kako je među radnicima i mnogo onih koji plaćaju alimentaciju, što im se odbije od plaće.

"Meni uzmu od plaće 400 maraka, ali to ne bude uplaćeno mojoj djeci. Meni je od banke došla opomena da im u roku od 15 dana moram izmiriti dugovanja u iznosu od 15.000 maraka, jer moja firma kasni 250 dana sa plaćanjem kredita. Kako da ja to platim? Oni su mi uzeli novac, a nisu izmirili moja dugovanja", dovikuje nam radnik GRAS-a pokazujući platne liste. "

kakva je ovo nebuloza :shock: :?

racunovodstvo grasa skine pare prema obustavama (kredit, alimentacija) i uplati negdje drugo, radnici pred zapljenom od banke, a strajkuju ... protiv koga strajkuju? pa sto ne prebiju te sto im pare uzimaju :roll: ne uzima im bubica rate od kredita.
uglavnomja

#8190 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

Alfons Kauders wrote:
hhaarree wrote:ja bi ih zbog pominjanja rata u ovom kontekstu kaznio, mahzus bi zakon izmislio i po dzepu, djubrad
nista novo, prosli put su pominjali srebrenicu
preskacem postove sa ovim pamfletom, da ne povratim po tastaturi :cry:
Alfons Kauders

#8191 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote::shock: :shock: :? :?

"Uzimaju novac, a ne plaćaju kredite

Pokazujući nam platne liste i opomene za neplaćene rate kredita od banaka, nekoliko radnika okupljenih oko naše novinarske ekipe posvjedočili su kako im se s plaća skida iznos za kredit, ali da se novac ne prosljeđuje bankama.

"Skidaju naš novac, a ne daju ga banci, nama dolaze zatezne kamate, oni vrte tim novcem, ko radi s njim i šta radi? Davno je bilo vrijeme da ovo sve ispita SIPA", poručuje jedan od radnika, dok njegov kolega dodaje kako je među radnicima i mnogo onih koji plaćaju alimentaciju, što im se odbije od plaće.

"Meni uzmu od plaće 400 maraka, ali to ne bude uplaćeno mojoj djeci. Meni je od banke došla opomena da im u roku od 15 dana moram izmiriti dugovanja u iznosu od 15.000 maraka, jer moja firma kasni 250 dana sa plaćanjem kredita. Kako da ja to platim? Oni su mi uzeli novac, a nisu izmirili moja dugovanja", dovikuje nam radnik GRAS-a pokazujući platne liste. "

kakva je ovo nebuloza :shock: :?

racunovodstvo grasa skine pare prema obustavama (kredit, alimentacija) i uplati negdje drugo, radnici pred zapljenom od banke, a strajkuju ... protiv koga strajkuju? pa sto ne prebiju te sto im pare uzimaju :roll: ne uzima im bubica rate od kredita.
cek sekundu, sad ce neko usput objasniti kako im te pare zapravo krade SDP... i DF... :-)

jebem ti zivot, oni strajkuju a nemaju pojma ni sta ko kome treba placati... niti znaju sta im treba raditi njihovo racunovodstvo... gamad nepismena
StupskaBitanga

#8192 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

a ako i uđe policija ko će ta vozila voziti?
uglavnomja

#8193 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by uglavnomja »

jeste, jeste, df krade pare zadnjih 5 godina, hakeri jedni pokvareni, uapdnu u platni sistem grasa pa sve rate kredita sebi na racun prebace :D
hhaarree

#8194 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

StupskaBitanga wrote:a ako i uđe policija ko će ta vozila voziti?
vozaci sa biroVa :mrgreen:
hhaarree

#8195 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

.
shiljak

#8196 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by shiljak »

treba svim ovim dati otkaz i zaposlit cigane da voze, tako riješimo dva problema odjednom :D
hhaarree

#8197 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

shiljak wrote:treba svim ovim dati otkaz i zaposlit cigane da voze, tako riješimo dva problema odjednom :D
tobejarabi :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
StupskaBitanga

#8198 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

sada kad bude niz spontanih eksplozija sa remize
Alfons Kauders

#8199 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Alfons Kauders »

uglavnomja wrote:jeste, jeste, df krade pare zadnjih 5 godina, hakeri jedni pokvareni, uapdnu u platni sistem grasa pa sve rate kredita sebi na racun prebace :D
pa nema gras racunovodstvo...

vidis da ljudi strajkuju zato sto im neko iz vlade skida te pare... dakle nemaju racunovodstvo, vlastiti racun, vlastite dugove - nista
BHF_Manijak

#8200 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by BHF_Manijak »

Ja sto ona drolja i kurava napade onog vozaca, kojem kapu skidam, ona i njen covo! Jebem li joj pleme seljacko! A raja gleda k'o mutava, upravo je to ono sto me i najvise nervira! NIKO, ALI BAS NIKO da stane na stranu vozaca, koji se jedini usudio i jedini sa mudima da dodje i da vozi. Svi bi supci da ih kuci vuce, a niko da se sjeti familije ovoj droljetini, vec ono, ako napadnu vozaca sta cu mu ja, sam je kriv! Fuj kakva smo mi gamad! :x :x :x
Post Reply