Pa daj više odaj tu tajnu: koja je to stranka kojoj poklanjaš povjerenje na izborima?Alfons Kauders wrote: Razlika je u tome sto ja ne glasam za vladajuce politicke opcije, ukljucujuci i tvoju, te ne vidim zasto bih ja sad trebao snositi odgovornost za vase propuste?
Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
-
Hafis
#8176 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- Alfons Kauders
#8177 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Onoj koja u datom trenutku nije na vlasti.Hafis wrote:Pa daj više odaj tu tajnu: koja je to stranka kojoj poklanjaš povjerenje na izborima?Alfons Kauders wrote: Razlika je u tome sto ja ne glasam za vladajuce politicke opcije, ukljucujuci i tvoju, te ne vidim zasto bih ja sad trebao snositi odgovornost za vase propuste?
Dakle sigurno ne tvom HDZu i Baketovoj SDA, jer ste vi na vlasti. Da ponovim, na vlasti ste. Vi, ne ja.
Niste opozicija, i ako ces sad kukati kako je sve za kurac, kako se narod pati i omladina ide u Irsku, budi musko i preuzmi svoj dio odgovornosti -- jer to garant nije rezultat mog politickog i profesionalnog djelovanja, vec tvog i tvojih kolega.
-
Hafis
#8178 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Da ti iskreno kažem, ja sam više nego solidno etabliran u ovo današnje društvo, tako da politika ni na koji način ne može djelovati na mene. Hoću reći, posao koji radim i način na koji privrjeđujem (ali i zarađujem) nema veze s politikom. Tako da mi je sasvim svejedno koja će politička opcija biti na vlasti - to ne utječe na mene. U svim postojećim političkim opcijama i strankama imam i prijatelja i poznanika, i te privatne, prijateljske, poslovne odnose ne mogu poremetiti nekakve ideološke razlike.Alfons Kauders wrote:Onoj koja u datom trenutku nije na vlasti.Hafis wrote:Pa daj više odaj tu tajnu: koja je to stranka kojoj poklanjaš povjerenje na izborima?Alfons Kauders wrote: Razlika je u tome sto ja ne glasam za vladajuce politicke opcije, ukljucujuci i tvoju, te ne vidim zasto bih ja sad trebao snositi odgovornost za vase propuste?
Dakle sigurno ne tvom HDZu i Baketovoj SDA, jer ste vi na vlasti. Da ponovim, na vlasti ste. Vi, ne ja.
Niste opozicija, i ako ces sad kukati kako je sve za kurac, kako se narod pati i omladina ide u Irsku, budi musko i preuzmi svoj dio odgovornosti -- jer to garant nije rezultat mog politickog i profesionalnog djelovanja, vec tvog i tvojih kolega.
Inače, ti tvoji ''koji u datom trenutku nisu na vlasti'', tzv. lijeve stranke, ovdje jednostavno ne egzistiraju. Ne zato što nema ljudi lijeve orijentacije, već zato što je sama lijeva ideja u ovom dijelu zemlje privatizirana od nekoliko ljudi koji čine jedan zatvoreni ''elitistički krug'', limitiranih ambicija ali i intelektualnih kapaciteta i koji su više nego zadovoljni glumljenjem nekakve ''opozicije''. Veoma zatvorena i homogena ekipa...poput neke poluprivatne nevladine organizacije kakvih imamo pun qurac. (usput imam neka iskustva u radu s nekim razvikanijim nevladinim udrugama u svezi nekih projekta, relativno poznata imena u BiH javnosti - većih krpelja i gladova u životu ne vidjeh, ali im je priča - vrh)
- 512MB
#8179 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dakle Hafis ljevicar 
-
Hafis
#8180 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ljevak jesam, stvarno.512MB wrote:Dakle Hafis ljevicar
I slikalo se nekada davno...ulje, akril, bilo je i pokušaja s akvarelom , i to mogu ti reći veoma uspješno
- Alfons Kauders
#8181 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hoces reci da nemas ama bas nikakve veze s HDZ-om? Jer se ne sjecam ijedne kritike upucene na njihov racun. Kod mene to recimo neces naci, jer jebem mater svima redom. Ti samo nekim, mahom pripadnicima druge etnicke skupine i "nacionalsocijalistima".Hafis wrote: Da ti iskreno kažem, ja sam više nego solidno etabliran u ovo današnje društvo, tako da politika ni na koji način ne može djelovati na mene. Hoću reći, posao koji radim i način na koji privrjeđujem (ali i zarađujem) nema veze s politikom. Tako da mi je sasvim svejedno koja će politička opcija biti na vlasti - to ne utječe na mene. U svim postojećim političkim opcijama i strankama imam i prijatelja i poznanika, i te privatne, prijateljske, poslovne odnose ne mogu poremetiti nekakve ideološke razlike.
Slazem se, i zato NVZ nije ljevica vec radikalna desnica. Mislim, kada vec ljevicare nazivate nacionalsocijalistima i ISIL-ovcima, zasto se ne bi ponasali u skladu s tim? Nije vam valjao Lagumdzija i ucinili ste sve da ga sjebete? Sad vam ne valjaju Bakir i Fahra koji su sjebali Lagumdziju? Ok, onda ima da se snalazite s Reufom dogodine. Poslije njega i njegovih "ljevicara", ima da deverate s NVZ-om.Inače, ti tvoji ''koji u datom trenutku nisu na vlasti'', tzv. lijeve stranke, ovdje jednostavno ne egzistiraju. Ne zato što nema ljudi lijeve orijentacije, već zato što je sama lijeva ideja u ovom dijelu zemlje privatizirana od nekoliko ljudi koji čine jedan zatvoreni ''elitistički krug'', limitiranih ambicija ali i intelektualnih kapaciteta i koji su više nego zadovoljni glumljenjem nekakve ''opozicije''. Veoma zatvorena i homogena ekipa...poput neke poluprivatne nevladine organizacije kakvih imamo pun qurac. (usput imam neka iskustva u radu s nekim razvikanijim nevladinim udrugama u svezi nekih projekta, relativno poznata imena u BiH javnosti - većih krpelja i gladova u životu ne vidjeh, ali im je priča - vrh)
Jebiga, valjda naleti neko koga ne mrzite i ko vam odgovara, bilo u sljedecem ciklusu, bilo za 8, 12 ili 16 godina.
-
Hafis
#8182 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma dobro, Lagumdžija je toliko zakenjao na svim frontovima da se jednostavno morao povući. Sve mu je dohakalo: način vođenja stranke, narcisoidnost, mešetarenje, nepotizam ... Jedino zbog čega će biti upamćen je ona postizborna kriza s HDZ-om oko imenovanja federalne vlade i vijeća ministara koja se bila otegla preko godinu dana. Ostatak mandata se proveo u zapošljvanju prijatelja, rodbine i jalovog prepucavanja.Alfons Kauders wrote: Slazem se, i zato NVZ nije ljevica vec radikalna desnica. Mislim, kada vec ljevicare nazivate nacionalsocijalistima i ISIL-ovcima, zasto se ne bi ponasali u skladu s tim? Nije vam valjao Lagumdzija i ucinili ste sve da ga sjebete?
Da skratim: sam se zajebao i dojadio svakome, čak i svojoj stranci.
Neće Reuf imati dovoljno kila da bi bio neki faktor nakon izbora. Mislim, očigledno se trudi, ali temeljiti kampanju na nekakvom turbo antihadezejstvu nije dovoljno da bi se uzeo dobar izborni kolač. Plus toga, ponovit ću stoti put: lik nema karizmu. Da bi se uspješno lagalo i obećavao glasačima bolji život, trebaš nekako izgledati optimističnije...eno ti Ćovketa... Refko mi je malo prenervozan...malo mi je prenervoznih okica za političara...kužim se u te likove....i ne vole ljudi takve.Sad vam ne valjaju Bakir i Fahra koji su sjebali Lagumdziju? Ok, onda ima da se snalazite s Reufom dogodine. Poslije njega i njegovih "ljevicara", ima da deverate s NVZ-om.
Ja opet kažem - trenutna vladajuća garnitura je politički maksimum koji ova država može iznjedriti. Nema dalje u ovakvim pravilima igre.
- Alfons Kauders
#8183 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I opet, kraj svih tih grijeha, Zlaja u svom mandatu napravi vise autoputa nego vi u svim mandatima prije i poslije. Toliko o njemu, a i o vama.Hafis wrote:Ma dobro, Lagumdžija je toliko zakenjao na svim frontovima da se jednostavno morao povući. Sve mu je dohakalo: način vođenja stranke, narcisoidnost, mešetarenje, nepotizam ... Jedino zbog čega će biti upamćen je ona postizborna kriza s HDZ-om oko imenovanja federalne vlade i vijeća ministara koja se bila otegla preko godinu dana. Ostatak mandata se proveo u zapošljvanju prijatelja, rodbine i jalovog prepucavanja.Alfons Kauders wrote: Slazem se, i zato NVZ nije ljevica vec radikalna desnica. Mislim, kada vec ljevicare nazivate nacionalsocijalistima i ISIL-ovcima, zasto se ne bi ponasali u skladu s tim? Nije vam valjao Lagumdzija i ucinili ste sve da ga sjebete?
Da skratim: sam se zajebao i dojadio svakome, čak i svojoj stranci.
Zavisi - ako ih HDZ i HNS nastavi ovako gurati, mogli bi imati bolji rezultat od DF-a, a to nije zanemarivo. Eh sad, zasto ih bas toliko gurate nije jasno ni meni, ali eto, valjda znate sta radite. Tako ste gurali Baketa i Fahra u proslom mandatu, pa i dalje kukate mada ste ih dobili.Neće Reuf imati dovoljno kila da bi bio neki faktor nakon izbora. Mislim, očigledno se trudi, ali temeljiti kampanju na nekakvom turbo antihadezejstvu nije dovoljno da bi se uzeo dobar izborni kolač. Plus toga, ponovit ću stoti put: lik nema karizmu. Da bi se uspješno lagalo i obećavao glasačima bolji život, trebaš nekako izgledati optimističnije...eno ti Ćovketa... Refko mi je malo prenervozan...malo mi je prenervoznih okica za političara...kužim se u te likove....i ne vole ljudi takve.Sad vam ne valjaju Bakir i Fahra koji su sjebali Lagumdziju? Ok, onda ima da se snalazite s Reufom dogodine. Poslije njega i njegovih "ljevicara", ima da deverate s NVZ-om.
Ja opet kažem - trenutna vladajuća garnitura je politički maksimum koji ova država može iznjedriti. Nema dalje u ovakvim pravilima igre.
Uglavnom, niko vam ne valja, drugi su krivi za sve, a to sto ste vi na vlasti cetvrt stoljeca, to nista... Vi ste zapravo bili opozicija, pa sad ronite krokodilske suze nad odlaskom omladine i unistenom privredom. Vi i vasih cetvrt stoljeca vlasti s tim nemaju nista, vec vam je kriv Bosnjo iz Tuzle koji Mostar vidi jednom godisnje kad ide na more... A i to samo zato jer niste bili u stanju napraviti ni jebenu zaobilaznicu sve ove godine - radi bi je koristili, da vas zaobidjemo, kao sto zaobilazimo Bakiristan - eto vidis zasto nam je u Tuzli Lagumdzija valjao.
Zahvaljujuci njemu ne moramo gledati minder balije i sirotinju od Rajlovca, preko Stupa do Ilidze. Tako cemo i kod vas, spicit dvije rore kroz Prenj i kroz Podvelezje, da ne gledamo primitivce
-
Hafis
#8184 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ma nije baš da su oni napravili, jer je čitava dinamika bila takva i upali su u tajming kada je došlo do nekih realizacija. Htjeli-ne htjeli morali su nešto godinama prikupljenog plijena i uložiti u cestogradnju. A bilo je i tu svašta.Alfons Kauders wrote:
I opet, kraj svih tih grijeha, Zlaja u svom mandatu napravi vise autoputa nego vi u svim mandatima prije i poslije. Toliko o njemu, a i o vama.
Ma nigdje veze. Prvo, DF je rahmetlija ima već dvije godine a sudbinu Komšića sam detaljno ovdje predvidio još prije tri godine na ovom forumu..baš ono k'o Hazira Sihirluša...ima ona tema o njemu i ona o osnivanju DF-a...sve sam u dlaku pogodio.Zavisi - ako ih HDZ i HNS nastavi ovako gurati, mogli bi imati bolji rezultat od DF-a, a to nije zanemarivo. Eh sad, zasto ih bas toliko gurate nije jasno ni meni, ali eto, valjda znate sta radite. Tako ste gurali Baketa i Fahra u proslom mandatu, pa i dalje kukate mada ste ih dobili.
Ne vjerujem ni da ova dva psihihijatrijska slučaja s nervoznim okicama mogu pobrati glasove od bilo koga. Mislim, ljudska glupost i naivnost je bezgranična, ali ovo bi bilo stvarno previše.
Auuu, šteta. Znači nećemo više viđati živopisne i neobične likove iz sjeverne Bosne na proputovanju do Zaostroga i Malog Drvenika. Težak udaracZahvaljujuci njemu ne moramo gledati minder balije i sirotinju od Rajlovca, preko Stupa do Ilidze. Tako cemo i kod vas, spicit dvije rore kroz Prenj i kroz Podvelezje, da ne gledamo primitivce![]()
Nekako ćemo preživjeti.
-
Hafis
#8185 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
I jedan mali off.
Imam jaranicu koja nekim privatnim poslom ode do Tuzle, redovito, barem jednom mjesečno.
Jebote, kad mi je rekla kakve su gore cijene izlaska, pića, klope po restoranima, hotela i dr., nisam vjerovao. Hoću reći, jeftino čovječe. Otprilike skoro duplo jeftinije nego ovdje.
Znam da u bosanskim kasabama možeš i sad kupiti burek za marku, ili popiti kavicu za pola marke, ali sam mislio da je u gradovima drugačije.
Jebote, da su mi vaše cijene a moja primanja.
Imam jaranicu koja nekim privatnim poslom ode do Tuzle, redovito, barem jednom mjesečno.
Jebote, kad mi je rekla kakve su gore cijene izlaska, pića, klope po restoranima, hotela i dr., nisam vjerovao. Hoću reći, jeftino čovječe. Otprilike skoro duplo jeftinije nego ovdje.
Znam da u bosanskim kasabama možeš i sad kupiti burek za marku, ili popiti kavicu za pola marke, ali sam mislio da je u gradovima drugačije.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#8186 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mozes, burek za marku, al onaj iz pekare, ni pas ni macka ga nece.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8187 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hafis wrote:I jedan mali off.
hos da recesH da su ti primanja velika
- pici
#8188 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tomahawk11 wrote:Mozes, burek za marku, al onaj iz pekare, ni pas ni macka ga nece.
pa tradicionalno su saveznici su albanezima al nece dolje da otvore nista kazu zajebali ih po skutorstvu
- Alfons Kauders
#8189 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Opet ti o tajmingu? Jeste, bio je dobar, a dobar je i danas - samo sto ste usrali motku pajdo, pa je SDP nesto i napravio, a vi kurac. A bilo je svasta? Kao Avaz i FTV ekskluzive o milionskim aferama? Pa eto, 2.5 godine ste na vlasti, sta ste uradili po tom pitanju? Parlament raspravio? Podnesene krivicne prijave? Uradjeno vjestacenje?Hafis wrote:Ma nije baš da su oni napravili, jer je čitava dinamika bila takva i upali su u tajming kada je došlo do nekih realizacija. Htjeli-ne htjeli morali su nešto godinama prikupljenog plijena i uložiti u cestogradnju. A bilo je i tu svašta.Alfons Kauders wrote:
I opet, kraj svih tih grijeha, Zlaja u svom mandatu napravi vise autoputa nego vi u svim mandatima prije i poslije. Toliko o njemu, a i o vama.
Nista. Nula, kao i sve ostalo cega ste se dotakli u ovom mandatu.
Ma nigdje veze. Prvo, DF je rahmetlija ima već dvije godine a sudbinu Komšića sam detaljno ovdje predvidio još prije tri godine na ovom forumu..baš ono k'o Hazira Sihirluša...ima ona tema o njemu i ona o osnivanju DF-a...sve sam u dlaku pogodio.Zavisi - ako ih HDZ i HNS nastavi ovako gurati, mogli bi imati bolji rezultat od DF-a, a to nije zanemarivo. Eh sad, zasto ih bas toliko gurate nije jasno ni meni, ali eto, valjda znate sta radite. Tako ste gurali Baketa i Fahra u proslom mandatu, pa i dalje kukate mada ste ih dobili.
Ne vjerujem ni da ova dva psihihijatrijska slučaja s nervoznim okicama mogu pobrati glasove od bilo koga. Mislim, ljudska glupost i naivnost je bezgranična, ali ovo bi bilo stvarno previše.

Pa vi ste im dali najvise prostora i poena. Isto kao sto su mediji u Americi pricali o Trumpu, dali mu milijarde besplatnog publiciteta, i onda plakali. Kada covjek pogleda HDZ medija, stice dojam da su Reuf i Emir na vlasti vec decenijama - a ne HDZ. Ukratko, sve glasova sto dobiju mogu zahvaliti HDZ-u.
Auuu, šteta. Znači nećemo više viđati živopisne i neobične likove iz sjeverne Bosne na proputovanju do Zaostroga i Malog Drvenika. Težak udaracZahvaljujuci njemu ne moramo gledati minder balije i sirotinju od Rajlovca, preko Stupa do Ilidze. Tako cemo i kod vas, spicit dvije rore kroz Prenj i kroz Podvelezje, da ne gledamo primitivce![]()
Nekako ćemo preživjeti.[/quote]
Kazem ja, kad bi kako mogli tunel napraviti oko Sarajeva i Mostara, da vas ne gledamo ni u prolazu.
- seln
#8190 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ta boja koze, ta tekstura lica...Hafis wrote: Auuu, šteta. Znači nećemo više viđati živopisne i neobične likove iz sjeverne Bosne
- 512MB
#8191 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Zavisi od pozicijepici wrote:Hafis wrote:I jedan mali off.
hos da recesH da su ti primanja velika
- Alfons Kauders
#8192 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
E moj doktore, prolaze vremena kada ste vi stranacki prashinari imali solidna "primanja"... Prije 10 godina samo mogao sanjati da "stignem" npr. sudije ili politicare po primanjima, a sad uzmem ko troclano predsjednistvo...Hafis wrote:I jedan mali off.
A vi stranacki u tih deset godina kaskate u mjestu. I neka, tu vam je i mjesto. Samo nahranite cuke i nista ne dirajte.
- Alfons Kauders
#8193 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ta čakija...seln wrote:Ta boja koze, ta tekstura lica...Hafis wrote: Auuu, šteta. Znači nećemo više viđati živopisne i neobične likove iz sjeverne Bosne
- pici
#8194 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ta balegija...Alfons Kauders wrote:ta čakija...seln wrote:Ta boja koze, ta tekstura lica...Hafis wrote: Auuu, šteta. Znači nećemo više viđati živopisne i neobične likove iz sjeverne Bosne
- 512MB
#8195 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Eh sad ga i ti pretjera... kad svak zna da nejma Bosnje sa platom vecom od konobarskeAlfons Kauders wrote:E moj doktore, prolaze vremena kada ste vi stranacki prashinari imali solidna "primanja"... Prije 10 godina samo mogao sanjati da "stignem" npr. sudije ili politicare po primanjima, a sad uzmem ko troclano predsjednistvo...Hafis wrote:I jedan mali off.
A vi stranacki u tih deset godina kaskate u mjestu. I neka, tu vam je i mjesto. Samo nahranite cuke i nista ne dirajte.
-
Hafis
#8196 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Tko više uzima...o tome ne bih. Nije pristojno a i glupa priča.Alfons Kauders wrote:E moj doktore, prolaze vremena kada ste vi stranacki prashinari imali solidna "primanja"... Prije 10 godina samo mogao sanjati da "stignem" npr. sudije ili politicare po primanjima, a sad uzmem ko troclano predsjednistvo...Hafis wrote:I jedan mali off.
Samo bih rekao glede toga: Bože podrži.
- seln
#8197 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Daj, ne kenjaj... k'o da niko nije svratio u Mostar. Jedino sto vam je skupo su seljaci pored puta koji prodaju grozdje i smokve na fishek(!)Hafis wrote: Jebote, kad mi je rekla kakve su gore cijene izlaska, pića, klope po restoranima, hotela i dr., nisam vjerovao. Hoću reći, jeftino čovječe. Otprilike skoro duplo jeftinije nego ovdje.
- Alfons Kauders
#8198 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Cener dnevnica, tromedja ovo ono.512MB wrote: Eh sad ga i ti pretjera... kad svak zna da nejma Bosnje sa platom vecom od konobarske
- seln
#8199 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Dodju u Bradinu i pitaju ima li kakvog kopanja vinograda.Alfons Kauders wrote:Cener dnevnica, tromedja ovo ono.512MB wrote: Eh sad ga i ti pretjera... kad svak zna da nejma Bosnje sa platom vecom od konobarske
-
Hafis
#8200 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Znam jednog Tuzlaka ovdje. Zaljubio se u jednu mostarku i ostao da živi ovdje.Alfons Kauders wrote:ta čakija...seln wrote:Ta boja koze, ta tekstura lica...Hafis wrote: Auuu, šteta. Znači nećemo više viđati živopisne i neobične likove iz sjeverne Bosne
Samo se zajebao: slušao je pametnjakoviće i teoretićare i kupio je ciljano stan na lijevoj strani....mislim povoljno je uzeo...ali, ipak se radi o faveli, o kvartu koji je i prije rata bio ''živopisan''...ono naselje solidarnosti.... a sad i da ne govorimo - loši otišli a doselili još gori...katastrofa...
Uglavnom kmeči k'o bodenik. Ne može naći neku budalu da mu ga uvali a ne živi mu se u njemu....
A fin dečko, radio je u firmi jednog mog prijatelja i tako je i došao u Mostar...i nema onu teksturu...rek'o bi čovjek da je ''naš''
Last edited by Hafis on 31/05/2017 14:42, edited 1 time in total.