BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.3

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Artest

#8176 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

Miran sam kao boza. Uvijek smo donji kad dodje do ovakvih 'dilema'.

Vec sam jednom napisao, mi smo u situaciji da ne smijemo prizeljkivati da jedan Kolasinac bude starter u Schalkeu. On da bi igrao za nas, njemu mora biti jasno da nema sanse u A timu Njemacke. A sve dok igra u prvih 11, i dominira igrajuci, on je sve dalje od dresa Bosne.

Izjave po nasim novinama ne treba uzimat za ozbiljno.

Nek su sto dalje od Bosne, jebes prcvoljka Sejicu i njegovog sina hobita. Svileni svakako ne bi imao mjesta pored Pjanica, a iskreno mislim da nema plucni kapacitet i konstituciju za seniorski fudbal... Pokazace vrijeme ko je bio u pravu.
juan

#8177 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by juan »

Ma nije mali kriv, 'ta on zna tel iz pelena izisao.
Babo je kriv, niko drugi! Jos je igrao za nasu repku (istina ja se njega uopste ne sjecam, da nije onaj slavni napadac sto je na Mestalli pokusao izvuci penal pa dobio drugi zuti u 5 min??)! Oca mu treba negdje sacekati i dobro nasamarati!! On je za sve kriv, on je trebao reci: slusaj mali igras samo za BH i gotovo, kaka rvatska i bakraci!

Al nejse, zaplakat ce mali kad ih u sred Ria maznema hladno 2:0 na SP, pa ce reci: Babo sto mi ne rece.... :D :D
Frankyee

#8178 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Frankyee »

Neka mu je sreca u karijeri osim kad igra protiv BiH.

Nije nikakva vijest da je mali Halilovic odabrao hrvatsku. da smo mi Brazil ili Engleska mozda bi tu bilo dileme, ovako,,,

Dobiti poziv da igras za jednu od deset najjacih repki , i jos sa 16 godina, plus tamo je odrastao, igrao za 'rvate vec nekoliko godina i slicno. Da ne spominjem Mamica i interes Dinama da se mali proda , ovaj poziv mu je digao cijenu debelo.

Da smo mi Brazil ili Spanija pa da se nesto on sad dvoumi mozda, ovako dok smo neki prosjek od toga nema nista.

Jedini put da se nesto ovako promijeni je ili da nasa repka podigne rejting , sto je na dobrom putu :bih: ili da se talenti love tamo gdje je moguce, u BiH ili po dijaspori dgje domace repke nemaju neki jak rejting, ( Kanada, Australija i slicno.).
Drugi nacin je kao sto je vec neko pisao , da je u pitanju igrac koji ipak nije dovoljno veliki potencijal da igra za zemlju domacina pa onda jednostavno i nema izbor. Ko dobije poziv ili ima sansu za poziv ce u velikoj mjeri izabrati zemlju domacina.

jos da spomenem nesto u pitanju igraca, evo cujemo ovih dana kako Katanec kaze da je zavidan Susicu na igracima, ali ipak ta Slovenija je mnogo uspjesnija ekipa od nase. (a da ne spominjem kako su pokupili igrace porijeklom iz cijele YU )

Znaci i pored toga sto gubimo talente, mi ne pravimo rezultate koje smo mogli napraviti.

I jos nesto - gledam sastav prve repke BiH , mi smo tada imali jacu ekipu na papiru nego danas pa opet nista nismo napravili.

Nama treba dobar rezultat , da odemo u Brazil i stignemo do polufinala, ostalo ce sve da legne na svoje. :D :D :D :D :D
Timotije

#8179 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Timotije »

Ovdje nisam ni imao nikakvih nadanja, Mamic je ipak prejak igrac, sve da je rodbina i htjela drugacije? A nije, znamo to svi!
Ma to i nisu pravi Halilovici, uostalom :D , jedan i jedini, pravi Halilovic je naravno: Sulejman Halilovic!
Cuveni spic vinkovackog Dinama, sto bi pokojni Ivo Tomic rekao: "Majko mila, da vidis Halila...", tamo negdje krajem 80-ih!
Kolasinca prije svega treba kaparisati, na sve moguce nacine, angazovati mu nanu, tetke, deda na Hadj poslati o trosku saveza... raditi sve sto se moze da nemoguce postane..moguce! Mali je potencijal!
Ali sve to na stranu, ako dijete ima konja i krkana za oca, pomoci nema...!
IlijaLadin

#8180 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by IlijaLadin »

sretno alene.

a mi se trebamo posvetiti nasim reprezentativcima.
burek_in_space

#8181 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by burek_in_space »

IlijaLadin wrote:sretno alene.

a mi se trebamo posvetiti nasim reprezentativcima.
:thumbup:
Baltazar_khan

#8182 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Baltazar_khan »

Artest wrote:, a iskreno mislim da nema plucni kapacitet i konstituciju za seniorski fudbal... Pokazace vrijeme ko je bio u pravu.
reci da se zajebavaš ovom izjavom :shock:
oglo

#8183 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by oglo »

todd_smith wrote:Koji su "nasi" samo debili.

Malom od 16 godina onakve stvari pisati. Jbte stid me reci da su gradjani iste zemlje kao ja.
pokazujemo ovu bosansku kulturu opjevanu i opsianu,jer ipak su hrvati pardon latini ti koji su bezobrazni,nekulturni spremni na sve a,mi becka skola :) od prtala do portala
Artest

#8184 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Artest »

Baltazar_khan wrote:
Artest wrote:, a iskreno mislim da nema plucni kapacitet i konstituciju za seniorski fudbal... Pokazace vrijeme ko je bio u pravu.
reci da se zajebavaš ovom izjavom :shock:
Ako mali bude polijen i fizicki nejak za zustrinu seniorskog fuce (TOP nivo), zavrsice kao Misimovic, u najboljem slucaju.
Ili Suljic, u gorem. :D

I Krkic i dos Santos su obecavali, pa propadose.
semirizsvemira

#8185 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by semirizsvemira »

Chacha mu se nije mijesao u izbor , on je to prepustio svom "zrelom"sinu . Chacha mu je bio taraba igrac a kazu da kakav otac takav sin
Dead Man Walking

#8186 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Dead Man Walking »

semirizsvemira wrote:Chacha mu se nije mijesao u izbor , on je to prepustio svom "zrelom"sinu . Chacha mu je bio taraba igrac a kazu da kakav otac takav sin
:shock:
MOSALJOZE

#8187 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Salihoviću 90 minuta u pobjedi Hofenhajma, i asistencija
:bih:
Baltazar_khan

#8188 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Baltazar_khan »

da je izabrao nas, bilo bi možda nema plućni kapacitet ali zato ima srce bosansko :oops:
MOSALJOZE

#8189 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by MOSALJOZE »

Sead Hajrović pozvan u mladu repku :bih:
(reprezentacija.ba)
jeza u ledja

#8190 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Baltazar_khan wrote:da je izabrao nas, bilo bi možda nema plućni kapacitet ali zato ima srce bosansko :oops:
Da je izabrao nas, bila bi mu puna pluca Bosne, a narastao bi od pite i cevapa.
Ovako je izabrao nas, pluca su mu puna zagrabackog smoga, a nece narasti jeduci zganjce.
Logovan

#8191 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by Logovan »

MOSALJOZE wrote:Salihoviću 90 minuta u pobjedi Hofenhajma, i asistencija
:bih:
Majstorski asistirao. :thumbup:
svi u napad

#8192 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by svi u napad »

Dosta vise o malom. Sve je ovo Maminjo sredio kako bi digao veliku lovu. I pored nekih cudnih izjava (nista novo) Susica u ovom slucaju je ispao veliki gospodin. Mali tek treba da postane igrac. Pa on nije ni standardan u Dinamu a kamoli da bude u repki. Kao sto je Ilija Ladin jednom napisao Kolasinac = 7xHalilovic. Borimo se mi za Kolasinca i Bicakcica koji su vec igraci i koji nam trebaju da bi smo bili extra u Brazilu a ovog malog i Izmeta zaboravite. Vec sam ranije pisao o seljackoj politici babe Hajrovica koji je jednog sina uvalio u Svicu a drugog ce u Bosnu i onda prica kako repka nije bila zainteresovana za Izmeta ( a za Seada jesmo). Ne treba pljuvati malog Halilovica i vrijedjati ga (iako nije bio fer u svojim izjavama) jer je bilo puno vecih "izdajnika" od njega. Sjetite se samo vrlih rukometasa BL Borca (cijela prva postava) koji uz golmana Basica iz Bjelovara i pokojnog Slovenca Puca (i on igrao za Borac) svi rodjeni B.lucani (Bosanci) osvojise zlato na olimpijadi za Hrvatsku a ne za BiH pa vi ni rijeci nego jos Smailagic postade trener sarajevske Bosne. Kad ne osvojise slijedeci put medalju onda ih Vrdoljak proglasi krivim "jer ne vjeruju i ne mole se istom bogu kao pravi Hrvati". Ljubicic rodjeni B.lucanin ozenjen Bosnjakinjom takodjer nije nosio dres BiH pa ga nismo sasjekli. Ali ko sto Jergovic napisa za njega kad Ivanisevic osvoji turnir onda ga "cili Split" doceka na rivi a "krivousti" ga primi u audijenciju na Pantovcaku, a glupog Bosanca doceka uza familja i nekoliko jarana iz B.Luke. Stanic "vrli Bosanac" zaboravi svog Zelju i raju oko njega ali to nema veze kao ni ovaj Felix Sturm (koja kreativnost pri izboru imena). Ohladimo malo i gledajmo naprijed. Odlaskom u Brazil sve ce se promjeniti. Kao i obicno naprijed BiH, do godine u Brazilu. Zdravi i veseli bili svi koji vole i navijaju za nasu lijepu BiH.
jeza u ledja

#8193 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

Eto sve covjek fino napisa. Cao i pa pa.
BHF_Manijak

#8194 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

jeza u ledja wrote: Mislim da Barbarez nije bio ni blizu tom kvalitetu, kad je zaigrao za nas, da igra za Njemacku.
Barbarez je xy puta rekao da su ga Nijemci pokusali vrbovati za njih, ako je sve vrijeme lagao - na cast mu! :wink:

Sto se malog govneta tice, neka mu je na cast. Ocigledno jos nezrelo razmislja i balavo, dok je rekao "vasi su mislili da jos uvijek ne mogu igrati za A tim, Hrvati ne, zato sam se odlucio za njih" ili nesto u tom smislu. Dakle oni su ga kupili ovim jednim pozivom, iako je i pticama na grani jasno da ce sad dobiti poziv za A tim i ko zna kad vise. Daj Boze da se ja zajebam pa da mali bude redovan na A spisku.
No bojim se da ce se u buducnosti pravadati "kako je bolje da igras za mladje kategorije, tu ces redovnije igrati" bla bla bla...

Jedino sto mu zamjerim da je ispao supak, jeste sto je mjesecima ponavljao da ce odluciti sa 18, da je jos rano i slicno, a onda je l' stigao poziv Stimca - odmah objerucke prihvatio! Ma nabijem te na qrac!

A ovi sto pametuju o nekakvom patriotizmu, o nekakvoj logici da je treba zaigrati za njih jer je tamo rodjen, samo da ih pitam gdje su rodjeni Rakitic, Petric, Simunic, Corluka, Srna? Jesu li i oni odrastali u zagrebackom duhu, pa ih ponijelo????

Jednostavno ljudi imaju izrazeniji taj nacionalni duh i ponos, za razliku od naseg Bosnje, koji ce se za kikriki prodati! Mentalitet nam je fuj! Primjer je evo Sejad prvi, nabijem i njega na qrac!
jeza u ledja

#8195 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:
jeza u ledja wrote: Mislim da Barbarez nije bio ni blizu tom kvalitetu, kad je zaigrao za nas, da igra za Njemacku.
Barbarez je xy puta rekao da su ga Nijemci pokusali vrbovati za njih, ako je sve vrijeme lagao - na cast mu! :wink:
Ne znam kad je to rekao, ali ako jeste, to je bilo poprilicno nerealno.
jeza u ledja

#8196 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by jeza u ledja »

BHF_Manijak wrote:Jednostavno ljudi imaju izrazeniji taj nacionalni duh i ponos, za razliku od naseg Bosnje, koji ce se za kikriki prodati! Mentalitet nam je fuj! Primjer je evo Sejad prvi, nabijem i njega na qrac!
Ne slazem se. Ljudi imaju izrazeniji sistem, bolju ligu, vise novca i organizovaniju, homogenu drzavu.
BHF_Manijak

#8197 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

O bolje se sistemu ranijih godina moglo pricati kada smo iali uhljupe tipa Usanovica u Savezu, medjutim zadnjih godinu-dvije se to promjenilo. Sto se lige tice, kvalitet same lige je upitan. Imas Dinamo koji je institucija, dok ostali timovi su ublehaski. Hajduk je pao qrcu za usi tako da ih racunam u ovu drugu grupu. Ostali timovi koriste Dinamovu dominaciju i izlaske na evropsku scenu. Tu korist mozes vidjeti u prodaju igraca iz Sibenika, Hajduka itd, koji igrace tusnu za 5 do 10 puta vecu cifru nego li nas najbolji klub. Ne zato jer je taj igrac 18 puta bolji od recimo jednog Kvesica, Hodzica, Adilovica itd, vec sto imaju rejting koji su digli reprezentacija i Dinamo.
Plasman nase repke na SP bi ogroman doprinos bio poboljsanju poslovanja nasih klubova, te neki iskorak u euro takmicenjima.

I da, ne slazem se da Hrvati nemaju jaci taj nacionalni naboj i ponos od nas, po dijaspori imaju, vjeruj mi. Kod njih je rijetko koji igrac vani "upitan". Ima tu do sistema, kako ti kazes, ali i do svijesti.
matematicar_teski

#8198 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by matematicar_teski »

talenti bih koji igraju pod nasom zastavaom(moj izbor)(od najboljeg do manje boljeg :D ):
1. Radovac
2. hodzic
3.maletic marko
4.handzic f.
5.zola
6.cerimagic
7.zinedine
8.hajradinovic
Last edited by matematicar_teski on 24/05/2013 00:13, edited 1 time in total.
palermo

#8199 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by palermo »

jeza u ledja wrote:
BHF_Manijak wrote:Jednostavno ljudi imaju izrazeniji taj nacionalni duh i ponos, za razliku od naseg Bosnje, koji ce se za kikriki prodati! Mentalitet nam je fuj! Primjer je evo Sejad prvi, nabijem i njega na qrac!
Ne slazem se. Ljudi imaju izrazeniji sistem, bolju ligu, vise novca i organizovaniju, homogenu drzavu.
Sa ligom, sistem i novcem to nema veze. Homogena država je ono što je rekao i Manijak samo drugim riječima.

Jedino ne mislim da nam je mentalitet fuj, nego još uvijek rastemo kao nacija....odrast ćemo onda kada ne budemo žalili za Alenom, jer dobro znamo da ne trebamo onog ko ne treba i ne želi nas...
BHF_Manijak

#8200 Re: BH reprezentativci i potencijalni reprezentativci - vol.

Post by BHF_Manijak »

Opeknuti ranijim iskustvom tako razmisljamo, jer nam se vec u proslosti desio takav slican scenario - Zlatan Ibrahimovic, a on nije bas tip igraca kojeg ne bi neko volio imati u timu, i mnogo jaci od nas, a kamo li mi. Vjerovatno i tolika kuknjava nakon svakog narednog izgubljenog igraca.
Nekad, tacnije vecinom, igraci budu flopovi tipa Jakupovica i slicnih, al' eto...
Post Reply