Dr Baltazar wrote:Ti si malo promašio temu. Porediš naturalce sa ljudima koji su na kuri 9/12 mjeseci. Ljudi sa ovih prostora dosta znaju, a samo ću ti spomenuti Miloša Šarčeva koji drži redovno predavanja "nadnaravnim" Amerikancima. Poštujem tvoje zvanje i mišljenje, ali ponajviše jer si završio DIF. 500e i biti personal trainer to danas može svako
Kreatin monohidrat je jedan od oblika kreatina za koji je dokazano da radi. Svi ostali oblici, a novi niču svaki dan, su izmišljeni da bi ljudima uzimali lovu. Kao prednost hcl-a si pomenuo da se ne mora puniti njim, ali to isto važi i za monohidrat.
Whey, BCAA i Omega 3 su stvari koje sigurno rade i koje će dati rezultat. Ovo ostalo je većinom placebo i psiha ljudi. Radi i meni Nutrex Outlift kao preworkout strašno. A kako i ne radio, kada u njemu ima brutalna količina citrulina, kofeina, beta alanina i sl. stvari.
Dobro provjeri sa kakvim problemima žive ljudi koji su takmičari (problemi sa štitnjačom, hormonalni disbalans itd.).
Bodybuilding kao sport je odličan, ali ako se planira sa njim baviti rekreativno.
Mislim da i mi sa medicine znamo "ponešto" oko ovih stvari

Meni je drago da imamo nekog iz svijeta medicine sa kim mogu raspravljati oko navedenih stvari...
Da ti ne bih sad pisao u vezi kreatina hcl, imas na internetu, a nebrojeno puta sam se uzivo i naslusao koliko je bolji od ostalih oblika kreatina,,, kazem,,, jer sam to probao i na sebi....
Uostalom,,,hoces da kazes kako je mojih 20+ klijenata na steroidima? I kako sam ja promasio temu?
Vidis, upravu si da je lako postati trener, pogotovo ovamo, ja sam to ranije i naveo, ali pazi, ima nas i koji znamo o cemu pricamo..
Stvari koje si naveo u preworkoutu su bitne, i sam ih koristim, od citrulina, beta allanina, coffeina itd,,, stavio bi tu i kreatin i bcaa kao stvari koje bi se trebali uzimati kao preworkout....
Ni jedan od mojih klijenata nije na steroidima i svi, ali svi imaju sjajne rezultate, sa nekima idem i na 2g po 1lbs tezine, od osobe do osobe, no ni sa jednim ne idem ispod 1,5g
Ti kao covjek iz medicine vjerujem da znas koliko je bitno ovo o cemu pricam...
Nigdje nije dokazano kako 1,5 do 2g po lbs steti jetri ili bu rezima, tu se potpuno ne slazem s tobom....
Horomonalni disbalans....to je sad tema o kojoj mozemo raspravljati danima...opet individualna stvar, znam ljude koji su bili na kurama po godinu dana i kad sad odu kod doktora zdraviji su od pola ovih naturalaca...
Sve je od covjeka do covjeka..