Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8176 Re: Real Madrid C.F.

Post by odesveuhonduras »

leet wrote:
odesveuhonduras wrote: očito je da ja u nečemu griješim.
nemoguuuuuuuućeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

:lol: :lol:

Ja ne griješim samo kad je United u pitanju :D a to i nije tako teško jer znam više o Unitedu nego 90% "United til I die" vrlih fanova :D
Korisnicko ime

#8177 Re: Real Madrid C.F.

Post by Korisnicko ime »

ultima_palabra wrote:
Korisnicko ime wrote:Kaka najbolji igrac u tom trenutku na svijetu, pa ne uspije tamo.
2009. Kaka bio najbolji igrač na svijetu?
Korisnicko ime wrote:Pa Roben, pa Robinho, van der Vaart...to samo posljednjih 5-6 godina. Pojma nema o nogometu onaj koji kaze da to nisu odlicni igraci...
Koliko god su odlični, duplo toliko su sebični i egoisti. Isto kao i Ibrahimović recimo...

A ovo "frankisti" u fudbalskoj raspravi izgleda stvarno smiješno... kad će se falange pojaviti :-)
Zvanicno je bi proglasen na kraju 2007. godine, samo godinu ipo dana prije dolaska. Da nije mozda za to vrijeme zaboravio igrati?

"Sebicni i egoisti"...kakav ti je to argument u ovoj raspravi?????

Za mene su bili i ostace frankisti...
LSD

#8178 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

gost iz ZG wrote:ajmo reć par činjenica;

- Luka Modrić je PREcijenjen - to je živa istina, ALI cijenu nismo odredili mi sa foruma nego puno veće face od nas

Igrao ili ne igrao/sjedio na klupi Reala ... LM je veća faca od svih do sad (porijeklom iz ovih krajeva)

sve ostalo su "šuplje priče" kak vi velite i mlaćenje prazne slame. :-D
E moj decko zagrebački , Baljić kad je harao na klupi Reala :lol: Luka je ganjao krpenjacu po poljanama Zrinjskog....to je zaista tako....mislim, kad vec pricamo o tim facama sa ovih naših prostora....a i Mijatović koje je zapisan u legendu kluba, zatim i onaj Perica (ne znam prezime), Kodro u Barci, Prosinečki u oba kluba itd
Vijetnamac13

#8179 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

fraknisti su atletikovci
LSD

#8180 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Modrić, Kedira i Ozil su zakleti Frankovi podanici....general je i iz groba, ponosan na njih
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8181 Re: Real Madrid C.F.

Post by Velkoski »

Separatisti zdra'o.
Korisnicko ime

#8182 Re: Real Madrid C.F.

Post by Korisnicko ime »

Vijetnamac13 wrote:fraknisti su atletikovci
Da jesu...Zato je Generalisimus kad je Puskas htio potpisati za Barcu to zabranio i naredio mu da ode u Atletico a ne ReaL.. :mrgreen:
LSD wrote:Modrić, Kedira i Ozil su zakleti Frankovi podanici....general je i iz groba, ponosan na njih
Historija se ne moze retroaktivno izmijeniti...

Ali to nije tema danasnje emisije...
Vijetnamac13

#8183 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

http://www.realmadridbalkan.org/iskrivl ... -t192.html

procitaj ove velike postove, provjeri svaku recenicu u tim postovima pa dodji pametovati
ja sam ih provjerio onako zbog takvih ko ti

izvinjavam se ako je ovo reklama ovog malog foruma
nista strasno nadam se
kory_galaktikos

#8184 Re: Real Madrid C.F.

Post by kory_galaktikos »

aj o cemu se ovdje prica mama draga...
LSD

#8185 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Historija :? odlicno...ali tema je Real, a godina je 2012 - a ne 30-te, 40-te, 50-te godine prošlog stoljeca....zato sam namjerno i povezao Franca sa jucerašnjim dolaskom Modrića ;-) ....to bi isto bilo kad bi npr. Misimovića proglašavali neonacistom jer je potpisao za Nirnberg (nekadašnje gnijezdo nacizma prije 80 godina)...i još nazivali taj klub npr. hitlerovcima...nidje veze

Jbt dokle je došlo da branim Real na njihovoj temi :shock: :shock: :lol:
Vijetnamac13

#8186 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

-RM je osnovan 1902
-od svog osnivanja pa do dolaska Franca 1936 osvojio je 18 regionalnih kupova,5 trofeja regionalne zajednice,7 kupova kralja i 2 lige.
-1936 godine počinje građanski rat i na pozornici se pojavljuje figura Francisca Franca
-Franco nije bio navijač Reala,već vojne momčadi u ono vrijeme naziva Atletico Aviacion
-za vrijeme Druge Republike,A.Aviacion je bio u Segundi.Dolaskom Franca,uspeo se u Primeru.Najbolji nogometaši Španjolske primoravani su da-pod krinkom služenja vojske-potpisuju za Aviacion.On je bio i službeni klub Falange.Ovo je bio jedini klub koji je na utakmice putovao državnim avionom,dok su Real (i svi ostali) išli autobusima i svojim novcem plaćali gorivo.

-u prvoj godini frankističke vladavine,ligu je osvojio Aviacion (gle slučajnosti)
-radi konteksta,prošla je 21 godina dok Real nije osvojio ligu; od toga 17 u frankizmu.Nevjerovatno zar ne?
-u tih prvih 17 godina vladavine Franca ovo su bile velike ekipe i ovo su njihove titule:
BARCELONA sa 5 liga i 4 kupa,dakle 9 trofeja
VALENCIA sa 3 lige i 3 kupa,dakle 6 trofeja
ATLETICO sa 1 ligom i 4 kupa,što je 5 trofeja
ATH.BILBAO sa 4 lige,bez kupova
REAL MADRID sa 1 ligom i 2 kupa,što su 3 trofeja
SEVILLA sa 1 ligom i 1 kupom,dakle sa 2 titule
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8187 Re: Real Madrid C.F.

LSD wrote:Modrić, Kedira i Ozil su zakleti Frankovi podanici....general je i iz groba, ponosan na njih
:D španska krv prosto kipti iz njih :D
LSD

#8188 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

odesveuhonduras wrote:
:D španska krv prosto kipti iz njih :D
I ne samo španska, vec i kraljevska, krv krune, ona royalisticka :lol: Luka pravi španac, kastiljac odan kruni :-) ....mislim, ode tema u historiju španskog građanskog rata (vec se to jednom pisalo :oops: )...hajmo onda slušati Clash i spanish bombs, da ne spamamo temu bezveze.
kory_galaktikos

#8189 Re: Real Madrid C.F.

Vijetnamac13 wrote:http://www.realmadridbalkan.org/iskrivl ... -t192.html

procitaj ove velike postove, provjeri svaku recenicu u tim postovima pa dodji pametovati

nista strasno nadam se
a zna ovo svak manje vise..samo nzm sta pricaju OVI heh...neke price bez argumenata..al valjda su sad skontali napokon neke stvari heh
Korisnicko ime

#8190 Re: Real Madrid C.F.

Post by Korisnicko ime »

nista strasno nadam se
Znaci, neki forumas SanIker sa foruma navedene, u svijetu renomirane :D , stranice "realmadridbalkan" napise nesto (ili prenese, svejedno) i to je onda jedna jedina istina i prava historija??????
Boze dragi, ovo na nivou Semira Osmanagica i njegovih visockih piramida, starijih od najstarijih egipatskih i meksickih....zajedno! :lol: :lol: :lol: :lol:

Dajte ljudi uozbiljite se...

Uostalom, moj prvi post na ovoj temi je bio o Modricu i njegovim kvalitetima, to mi je i bila jedina namjera...a sad vas ostavljam da zivite u svojim zabludama...
"Aviacion - Ovo je bio jedini klub koji je na utakmice putovao državnim avionom,dok su Real (i svi ostali) išli autobusima i svojim novcem plaćali gorivo." :? :? :? :? :?
Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha...mozda su se zato zvali "Aviacion".... :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by Korisnicko ime on 28/08/2012 16:40, edited 1 time in total.
odesveuhonduras

#8191 Re: Real Madrid C.F.

LSD wrote:
gost iz ZG wrote:ajmo reć par činjenica;

- Luka Modrić je PREcijenjen - to je živa istina, ALI cijenu nismo odredili mi sa foruma nego puno veće face od nas

Igrao ili ne igrao/sjedio na klupi Reala ... LM je veća faca od svih do sad (porijeklom iz ovih krajeva)

sve ostalo su "šuplje priče" kak vi velite i mlaćenje prazne slame. :-D
E moj decko zagrebački , Baljić kad je harao na klupi Reala :lol: Luka je ganjao krpenjacu po poljanama Zrinjskog....to je zaista tako....mislim, kad vec pricamo o tim facama sa ovih naših prostora....a i Mijatović koje je zapisan u legendu kluba, zatim i onaj Perica (ne znam prezime), Kodro u Barci, Prosinečki u oba kluba itd
šuker, jarni... boban koji je čitavu karijeru proveo u Milanu kad je Serie A na vrhuncu bila... pa vidić, ivanović koji su sa unitedom i chelseaom osvojili sve što se moglo osvojiti, dario šimić koji je 10 godina igrao za milan i inter... savićević koji je u finalu LP-a zabijao ko na terminu..
kory_galaktikos

#8192 Re: Real Madrid C.F.

Korisnicko ime wrote:

nista strasno nadam se
Znaci, neki forumas SanIker sa foruma navedene, u svijetu renomirane :D , stranice "realmadridbalkan" napise nesto (ili prenese, svejedno) i to je onda jedna jedina istina i prava historija??????
Boze dragi, ovo na nivou Semira Osmanagica i njegovih visockih piramida, starijih od najstarijih egipatskih i meksickih.... :lol: :lol: :lol: :lol:

Uostalom, moj prvi post na ovoj temi je bio o Modricu i njegovim kvalitetima, to mi je i bila jedina namjera...a sad vas ostavljam da zivite u svojim zabludama...
"Aviacion - Ovo je bio jedini klub koji je na utakmice putovao državnim avionom,dok su Real (i svi ostali) išli autobusima i svojim novcem plaćali gorivo." :? :? :? :? :?
Hahahahahahahahahahahahahahahahahaha...mozda su se zato zvali "Aviacion".... :lol: :lol: :lol: :lol:
ja sam o ovome citao i provjeravai davno..al de nam ti izlosi neke svoje druge argumente super onda cu naucit nesto novo,bio bih ti zahvalan jbg covjek uci dok je ziv
Vijetnamac13

#8193 Re: Real Madrid C.F.

Post by Vijetnamac13 »

Korisnicko ime wrote:

nista strasno nadam se
Boze dragi, ovo na nivou Semira Osmanagica i njegovih visockih piramida, starijih od najstarijih egipatskih i meksickih.... :lol: :lol: :lol: :lol:

mozda sad shvatis a ne izvlacis se jadnim izvlakusama

tango je zivio godinama u spaniji

Athletic Aviación de Madrid (1939–1947)

By 1939, when La Liga had resumed, Athletic had merged with Aviación Nacional of Zaragoza to become Athletic Aviación de Madrid. Aviación Nacional had been founded in 1939 by members of the Spanish Air Force.
Layne

#8194 Re: Real Madrid C.F.

Post by Layne »

ultima_palabra

#8195 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Korisnicko ime wrote:
ultima_palabra wrote:
Korisnicko ime wrote:Kaka najbolji igrac u tom trenutku na svijetu, pa ne uspije tamo.
2009. Kaka bio najbolji igrač na svijetu?
Korisnicko ime wrote:Pa Roben, pa Robinho, van der Vaart...to samo posljednjih 5-6 godina. Pojma nema o nogometu onaj koji kaze da to nisu odlicni igraci...
Koliko god su odlični, duplo toliko su sebični i egoisti. Isto kao i Ibrahimović recimo...

A ovo "frankisti" u fudbalskoj raspravi izgleda stvarno smiješno... kad će se falange pojaviti :-)
Zvanicno je bi proglasen na kraju 2007. godine, samo godinu ipo dana prije dolaska. Da nije mozda za to vrijeme zaboravio igrati?

"Sebicni i egoisti"...kakav ti je to argument u ovoj raspravi?????

Za mene su bili i ostace frankisti...
Nije, ali su ga podobro nagrizle povrede, koje su se nastavile i u novom klubu.

Naravno da ima veze... da bi u takvom klubu bio sebičnjak, moraš biti među 5 najboljih na svijetu. Ta trojica to nisu, prema tome idu negdje gdje će trpiti njihove fore.

OK, ali za mene je smiješno to čitati od nekoga ko je stariji od 15 godina.
ultima_palabra

#8196 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Layne wrote:
De i onu o Skull & Bones :mrgreen: Istina je tu oko nas 8-)
Platformas

#8197 Re: Real Madrid C.F.

Post by Platformas »

Licemjerje karakteristično nama, kad je RS u pitanju i kad srbi u Banja Luci zvižde svemu što je bosansko onda se jebe sve od do dotičnim.

Kada katalonci izviždaju Špansku himnu onda je to borba protiv "nametnute" države.

:run:
Platformas

#8198 Re: Real Madrid C.F.

Post by Platformas »

i ako koga zanima kako izgleda Lukina muher :D

LSD

#8199 Re: Real Madrid C.F.

Post by LSD »

Platformas wrote:Licemjerje karakteristično nama, kad je RS u pitanju i kad srbi u Banja Luci zvižde svemu što je bosansko onda se jebe sve od do dotičnim.

Kada katalonci izviždaju Špansku himnu onda je to borba protiv "nametnute" države.

:run:
Ta njihova himna je šprdancija bez texta, baš kao i naša....i ne zvižde samo katalonci, vec i baskijci, galicijanci i ko sve ne.
Ode ovo ljudi u politiku, historiju, frankovu diktaturu....kakav crni Real, Franko je yebavao u zdrav mozak citavu Španiju (ukljucujuci i sam Madrid), ojadio citavu državu tolike godine.
A ovo što Marić prica o simbolizmu su smiješne konstatacije....on to sve sveo na dva fudbalska kluba :lol: :lol: i dvije pokrajine :shock: ...ko da je Franco bio Fikret Abdić, nekakv lokalni kabadahija- a ne diktator koji je turirao citavu državu i sopstveni narod pola stoljeca, do unutrašnjeg rata ih doveo
gost iz ZG

#8200 Re: Real Madrid C.F.

Post by gost iz ZG »

vidim da su me mnogi krivo protumačili;

"Luka Modrić je PRECIJENJEN i zbog toga smatram da je najveća faca s ovih prostora"

usput, hvala na komplimentima da sam "dečko" zagrebački

Nažalost, puno sam stariji i naravno da se sjećam i Prosinečkog i Šukera i Jarnija i svih ostalih navedenih - koje i sam smatram za puno jače igrače od gore navedenog LM
No, cijenu navedenog su formirali puno kompetentniji i pametniji od nas sa foruma.Image
Post Reply