FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Baudelaire

#8176 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Ma mislim da i mi vodimo bespredmetnu raspravu jer smo fudbalski laici i stručnjaci vjerovatno znaju bolje od nas, a mi ovdje možemo raspravljati samo o ukusima. Mislim da je sama Barcelona toliko jaka da bi nadomjestila bilo kojeg pojedinca, jer svima im je apsolutno u glavi tiki - taka. Eh sad, ja recimo kontam da i Fabregas i Alcantara u budućnosti mogu dostići nivo jednog Xavija ili Inieste, ali stvarno ne znam ko će dostići Messija. Takvog trenutno na svijetu nema.
BHF_Manijak

#8177 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Prije bez Messia nego bez Xavija i Inieste! ;-)
Bez Messia bi i moglo nekako , ali bez ove dvojice nikako.
To je to! :wink:

Dzaba Messiu trka, dzaba dribling, dzaba sitan korak ako pretrci jednog-dvojicu-cetvoricu, ako ce opet na nekog naletit i izgubiti loptu, vidjeli smo proitv Reala da je jako tesko kad su na tebi 3-4 covjeka(mada je on i to znao razbiti, da ne bude zabune kako je Messi prosjek!), ali brate kad tebi u ekipi nema ko pas dati izmedju cijele odbrane, ono kaligrafski percizan i tako sjebe cijelu koncepciju protivnika, onda ti dzaba sve, a takvi su Iniesta a posebno Xavi!
Mada, najblaze receno, ova Barca ne bi bila Barca da nema ovog triangla tu, mijenjali su se napadaci, mijenjali su se zadnji vezni, odbrambeni, ali ovaj trojac, eh to je vec najjaca tvrdjava ekipe!
erik2

#8178 Re: FC Barcelona

Post by erik2 »

LSD wrote:
Istina !
veljaca

#8179 Re: FC Barcelona

Post by veljaca »

erik2 wrote:
LSD wrote:
Istina !
I ja mislim da je Messi jako bitan za igru Barcelone ...... Cak bitniji i od Xavia i Inieste - ponaosob ...
Melodicni

#8180 Re: FC Barcelona

Post by Melodicni »

Tesko da bi bilo to to da nije taj trio na okupu.Ludo je izostavljati bilo kojeg od njih
DžipaloRipalo

#8181 Re: FC Barcelona

Post by DžipaloRipalo »

Osmina finala protiv leverkuzena, prva utakmica tamo 14 feb, kuci 7 marta
skenderija04

#8182 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Jedva da su prosla 24 sata od povrede Davida Ville a vec pocinju spekulacije. Carlos Tevez bi mogao biti posudjen Barceloni do kraja godine. Navodno je jedan predstavnik Manchester City-a , stupio u kontakt sa FCB. i receno mu je da je bez Guardiole nema odluke. Ja mislim onako na prvu, da je patka. Ustvari ne sumnjam da su ponudili, ali od ponude do realizacije je dug put i mislim da nece biti nista od toga.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8183 Re: FC Barcelona

Post by odesveuhonduras »

Tevez u Barceloni je znanstvena fantastika. Nije Guardiola lud da pusti tog manijaka u svlačionicu.
ultima_palabra

#8184 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Ako ko može razjebati ovu generaciju Barce, to je Carlitos :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#8185 Re: FC Barcelona

ultima_palabra wrote:Ako ko može razjebati ovu generaciju Barce, to je Carlitos :D
Carlitos bi razvalio i SNSD, a ne Barcelonu :D
ultima_palabra

#8186 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

odesveuhonduras wrote:
ultima_palabra wrote:Ako ko može razjebati ovu generaciju Barce, to je Carlitos :D
Carlitos bi razvalio i SNSD, a ne Barcelonu :D
:lol:
skenderija04

#8187 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

To sam i ja prvo pomislio, ali onda pitanje: Moze li se Carlitos uljuditi bar pola godine? Uz pomoc zemljaka bi mu valjda bilo i lakse, a na kraju krajeva u njegovom je interesu da iskoristi to vrijeme. Ne vjerujem u tu opciju ali kao profil igraca bi odgovarao.
LSD

#8188 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

:lol: :D ne griješite dušu, dobar je Carlitos covjek samo što ga mnogi ne razumiju i ne znaju fino sa njim :lol:
Messi i Mascherano bi docekali svog havera i zemljaka raširenih ruku, ali što rece @odesveuhonduras nije ni Guardiola sisao vesla :mrgreen: ne treba mu tempirana bomba u svlacionici
odesveuhonduras

#8189 Re: FC Barcelona

@skenderija - Gdje he bolan Tevez profil igrača koji odgovara Barceloni ?

Pa lik nije dodao loptu od osnovne, a sva Barcelonina igra se zasniva na dodavanju..

Nema teorije da se to dogodi, teorije.
skenderija04

#8190 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

odesveuhonduras wrote:@skenderija - Gdje he bolan Tevez profil igrača koji odgovara Barceloni ?

Pa lik nije dodao loptu od osnovne, a sva Barcelonina igra se zasniva na dodavanju..

Mogao bi igrati uz liniju (krilo). Puno prirodnija pozicija za teveza nego za Villu koji se pokusao adaptirati sa promjenjivim uspjehom.Vrsi pritisak na loptu na polovini rivala Tevez bi se mogao aklimatizovati puno brze od bilo kog drugog igraca. Jezicke prepreke nema, poznaje neke igrace ( Argentinci,Pique).Mi ga sudimo (sa pravom) zbog ponasanja. Za dodavanje lopte nema zime. Zna gdje dolazi i sta se od njega ocekuje. Nije toliki idiot da prokocka sansu ako do nje i dodje. Ponavljam, ne vjerujem u ovu opciju ali Tevez na polugodisnjoj posudbi je najjeftinija opcija, a zna sta su vazne utakmice.Nece imati vremena da napravi dzumbus. Zlatam je za godinu dana bio izolovan i prodan. Barca je izgubila dosta novca. Ovdje ne bi bio slucaj.
BHF_Manijak

#8191 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:@skenderija - Gdje he bolan Tevez profil igrača koji odgovara Barceloni ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :mrgreen:
skafiskafsnjak

#8192 Re: FC Barcelona

Post by skafiskafsnjak »

otima se Skenderija ... iako zna da nije upravu :bih:
skenderija04

#8193 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

L00d wrote:otima se Skenderija ... iako zna da nije upravu :bih:
:lol: Govorimo o stvari koja je objektivno tesko izvodljiva. Ja tvrdim da Tevez nije lose rjesenje u slucaju da Barca odluci da dovede jos jednog napadaca. Ne vidim kvalitetnije rjesenje . Ovo oko dodavanja ima smisla u City-u gdje oko sebe ima saigrace naspram kojih se osjeca superiornim. U Barceloni ce raditi sto mu se kaze. Ako neko misli da su Pedro i Cuenca dovoljni za nastavak prvenstva i ligu sampiona grijesi. Postoji mogucnost da ne dodje niti jedan igrac i da se ova sezona iskoristi za pruzanje sanse mladima. Ok, opcija nije losa, ali onda ne traziti rezultat. Alexis i Pedro su bili povrijedjeni, Afelay je vec duze vrijeme van terena a te ljude moras odmoriti.
BHF_Manijak

#8194 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Problem i jeste Skenderija sto Tevez NE BI radio sta mu se kaze, meni je mjera Ferguson, koga on ne uspije ukrotit ne moze niko! :mrgreen: Tevez ima u sebi taj juznjacki mentalitet, ali za razliku od Messia npr ima onaj pogani, nesto poput Maradone, ja sam sve, radim sta mi je volja, dodam kad hocu, driblam kad hocu, oko mene se sve u timu vrti, to je pokusao i u Cityu da sprovede pa je ispusio foru, tako da sumnjam da bi ga Guardiola dovodio da kvai atmosferu u timu, nastranu koliko je dobar fudbaler! ;-)
skafiskafsnjak

#8195 Re: FC Barcelona

Post by skafiskafsnjak »

Ma vala.... sad da je neka klasa, i nije . Realno :run:
skenderija04

#8196 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

@BHF_manijak. Znam ja da je Tevez ludi psihopata ali ovo bi bila nova situacija.Pola godine i dovidjenja. Zlatan nije narusio ambijent pa ne bi ni Tevez. Ja samo kazem da sa fudbalske strane Tevez mogao doprinjeti na lijevoj strani koju Barca ne koristi dovoljno. Ali realno,sanse da se ostvari ova posudba su nikakve. City bi da ga se rjesi definitivno,a Barca tesko da bi se usudila na dovodjenje igraca koji je dugo vremena bez utakmica i takmicarskog ritma. Na kraju ce se vratiti u Bocu. Ali moje pitanje je : Ko je kvalitetnije i jeftinije rjesenje za Barcelonu u ovoj situaciji?
LSD

#8197 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ma kakav Tevez, dobra zezancija ali ništa od toga...Barca ce izvuci nekog decka iz B tima koji ce zamjeniti Villu i Afellaya dok se ovi ne oporave jer Rosell nece više bacati pare na napadace ,to je definitivno...Kiko Femenia, Cuenca, Rodri ili nešto iskusniji Soriano ce uletiti u prvi tim i to je to...Soriano je prošle godine zabio 32 gola u Segundi, bio blizu da se ubaci nekako u prvi tim ali dolazak Sancheza ga je vratio i zakucao u B tim.
simonese

#8198 Re: FC Barcelona

Post by simonese »

kako ce Leverkusen derat Katalonske guzove :D
skenderija04

#8199 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

LSD wrote:Ma kakav Tevez, dobra zezancija ali ništa od toga...Barca ce izvuci nekog decka iz B tima koji ce zamjeniti Villu i Afellaya dok se ovi ne oporave jer Rosell nece više bacati pare na napadace ,to je definitivno...Kiko Femenia, Cuenca, Rodri ili nešto iskusniji Soriano ce uletiti u prvi tim i to je to...Soriano je prošle godine zabio 32 gola u Segundi, bio blizu da se ubaci nekako u prvi tim ali dolazak Sancheza ga je vratio i zakucao u B tim.
Jedina realna opcija je Soriano ako gledas B ekipu. 27 godina , igrao je u Espanyolu( njihov junior) i steta povreda. Sa tim godinama ne znam sta radi u b ekipi.Ako mu sad ne daju sansu ne znam kada ce. Ovi ostali su jos uvijek zeleni.
ultima_palabra

#8200 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Pa dobro, Fergie je uglavnom iskontrolisao Carlitosa u one dvije godine, igrao je čovjek na krilu i igrao je kako mu se kaže. Ali mislim da Pep ipak neće preuzimati takav rizik.
Post Reply