Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Throttle wrote: ↑08/02/2022 18:44
Sva ta auta sto nisu jednaki razmaci izmedju panela su udarena bila. Cak i dosta onih sto su im razmaci ok
Istina, ali dovoljno je i da se karambolka skine iz bilo kog razloga i da se ne vrati nazad kako je bila. Rijetko koji majstor će se zezat s tim, da bude sve 100% pod crtu. Ovo vrijedi za sva obična, prosječna auta. Kod onih 100hiljada+ možda se i potrude.
black_adrian wrote: ↑08/02/2022 18:35
Malo trosi stvarno, ja sam taj motor i probao. Ne ide nesto al za grada se ubio. A pouzdano znam i da podnosi handrenje, slabo održavanje, i tako to.
Opet kazem, probaj negdje pa vidi hoce li ti odgovarati, ja jos traume imam
Ako ti ne bude odgovaralo, ima li u Opelu kakvom taj motor?
Uredu to, kada sam Seata alteu kupovao pogledao sam par i samo je jedna imala drugacije razmake. Dok evo ovaj Fiat kao sto rekoh 80% njih po meni kada ih usporedim sa Seatom imaju bas cudne razmake panela. Pa rekoh da nije to do Fiata i kvalitete ili su stvarno skoro svi bili udarani u karambolku jer tu oko farova su mi bas cudni.
Pa pazi, malo gradsko auto u pitanju, najizvjesnije je da će bit često kuckani, čak i možda baš u procentu koji ti pominješ
Šalu na stranu sad, ovaj sivi s prve fotke što si postavio je vjerovatno bio kucnut, jer se vidi očito da je veći luft ovamo bliže prema faru pa onda manji prema sredini, nekonzistentno je uglavnom. Govorim za prednji branik - blatobran spoj.
A sta je to toliko lose ako je neko kucno branik
Mene neki dan udario covjek, branik udario bas, iskrivio to i ispod nesto malo al autu generalno nista nije bilo, ispeglaj, ofarbaj i to je to, i sta sad odma neki problem
Pa meni zjeva prednja karambolka jer mi se neko dobro naslonio ukoso sa desna, zgulio mi i okvir tablice, ogulio plastiku. Sad se tu ispod nesto bezbeli savilo i zijeva malo vise izmedju karambolke i haube, a malo manje izmedju karambolke i blatobrana. Srecom farovi i maska nisu stradali.
I sta sad, da skidam i zajebavam se i kehnem pare, a sutra opet moze neko isto to da mi uradi ili da ja stignem nekog po gepeku.
Naviknes se.
Ta kuckanja su neminovna u većim gradovima. Hajde Sarajevo, ali sjećam se u Istanbulu, bukvalno od bubam 50ak auta uparkiranih duž ulice, 45 od 50 ih je vidno kucnuto, ali oni su pomireni s tim.
U manjim gradovima se to već može poprilično izbjeći, a kad kažem manji gradovi, mislim na BiH manje gradove.
Mozda glupo pitanje, ali kakva su inace iskustva sa kupovinom auta u salonu? Da li su u opcem slucaju cijene vozila u salonu jeftinija ili skuplja u odnosu na narucena vozila?
Zanima me jedno specificno auto pa me zanima da li ima smisla zivkati salone po drzavi i vidjeti kakve su im ponude u samom salonu ili je ipak jeftinije preko najblizeg ovlastenog naruciti auto. pa kad stigne.
Razumijem da svakako uvijek postoje varijacije na osnovu opreme, ali me zanima da li postoji ikakva razlika u cijeni vozila u salonu ili naruciti isto vozilo sa istom opremom.
Na salonske primjerke se mogu dobiti dobri popusti, a nerijetko su to auta sa odlicnom opremom jer su ipak narucena kao primjer tog modela.
Auto po narudzbi se sad jako dugo ceka zbog nestasice mikrocipova.
twomad wrote: ↑09/02/2022 09:21
Na salonske primjerke se mogu dobiti dobri popusti, a nerijetko su to auta sa odlicnom opremom jer su ipak narucena kao primjer tog modela.
Iz tog razloga se sad i salonski primjerci vjerovatno prodaju bez popusta.
twomad wrote: ↑09/02/2022 09:21
Iz tog razloga se sad i salonski primjerci vjerovatno prodaju bez popusta.
Vjerujem da si upravu, ja sam prije pandemije bio u potrazi za novim automobilom i tad su salonska vozila bila osjetno jeftinija nego kada se narucuju.
Kia i sad daje popuste, ako se to moze racunati kao popust. Nedavno je drug izvukao salonsku Kiu sa 6500 popusta u odnosu na cijenu u cjenovniku
Vjerujem da i na Volvo daju popust, vjerovatno veci jer su im auta skuplja, pa je i marza veca.