Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Fudo387

#8176 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

sumirprimus wrote:uglavnom ja ovde vise nikom ne vjerujem, nezasticeno treziste, bog te pito sta nam sve uvezu i sta sve popijemo i pojedemo.
jos kaze nesto se jedva skuhalo meso, ko opanak tvrdo :lol: :-)
Ma isto je svuda, svako malo sleperi mesa zavrse u smecu, al prvo se neko otruje salmonelom. :lol:
Ja, i onaj jebeni spinat.
triconja

#8177 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

Ne kontam kako je to paprika kupovna losija od domace? Jel zato sto je napadne bolest i stetnici a ti pustis i na kraju kad je uberes bude smezurana i polutruhla? :lol:

Jel to razlog sto je laksa za jest od one koja je prosla sve procedure i trenutne standarde proizvodnje povrca?
Tomahawk11
Globalni moderator

#8178 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote:Ne kontam kako je to paprika kupovna losija od domace? Jel zato sto je napadne bolest i stetnici a ti pustis i na kraju kad je uberes bude smezurana i polutruhla? :lol:

Jel to razlog sto je laksa za jest od one koja je prosla sve procedure i trenutne standarde proizvodnje povrca?
Tako što je ta ''kupovna'' neukusna i ko da jedeš komad plastike.

Ozbiljno? Znači, napale je štetočine, sigurno nevalja :shock: trico, ako ne trolaš, zaista si me iznenadio nivoom neznanja :D

Uzmi 10 jaja u marketu koja su oko 2 KM, onda odi uzmi 10 jaja od kakvog domaćina.

Javi mi koja su bila bolja.
Fudo387

#8179 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Hm, sad sam provjerio.
Cijela i deset, tri marke.
Znaci da jedes cevape tri puta dnevno, devet maraka.
Puta 30 dana, 270 maraka.
Et nek je plata 800, ostane ti 530 za ostalo.
triconja

#8180 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote:Ne kontam kako je to paprika kupovna losija od domace? Jel zato sto je napadne bolest i stetnici a ti pustis i na kraju kad je uberes bude smezurana i polutruhla? :lol:

Tako što je ta ''kupovna'' neukusna i ko da jedeš komad plastike.

Ozbiljno? Znači, napale je štetočine, sigurno nevalja :shock: trico, ako ne trolaš, zaista si me iznenadio nivoom neznanja :D

Uzmi 10 jaja u marketu koja su oko 2 KM, onda odi uzmi 10 jaja od kakvog domaćina.

Javi mi koja su bila bolja.
Jesil ti ikad zivio na selu ili znanje o proizvodnji hrane izvlacis iz predskolskih slikovnica? :lol:
sumirprimus

#8181 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Fudo387 wrote:Hm, sad sam provjerio.
dje ima desetka za 3 marke :lol:
cevape mejsec dana triput dnevno,pa dobro doktore sto se mora nije ni tesko :lol:

p.s ti cevape gotiva, a zena i djeca prst u usta :lol: :lol: :lol:
Last edited by sumirprimus on 15/03/2019 14:18, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8182 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote: Jesil ti ikad zivio na selu ili znanje o proizvodnji hrane izvlacis iz predskolskih slikovnica? :lol:
Neozbiljan si. Ne odgovara na pitanja postavljanjem isti. Hajd zdravo.
konoplja

#8183 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konoplja »

Ma bola bolje u Njemackoj mnogo nego u Bosni. Standard mnogo bolji. Kad se gleda omjer place i cijene pa koliko ostane za zivot i kvalitete zivota. Pftt to se ne moze ni izmjeiti koliko je bolje...
detroit-mercy

#8184 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

mirsek wrote:
HAVANA wrote:I sta vam je uopste problem sa insomnijom? Covjek otisao,napravio sto je zamislio,kaze da mu je dobro,nikad nije ni pisao da ce se vratiti u cetvrtak :roll: Vrlo realno opisuje zivot vani,sta tu ne pase? Il fudo,fino covjek napise kako se osjeca,tu sam gdje sam,tu mi je porodica,fali mi milion stvari ali nece nazad,misli na djecu,porodicu...Sta je problem? I tako redom haubica,muha,bato...Svi imaju svoje izbore.Postujem ih i sa njima nikad ne dodjem u situaciju da se prepirem.Forum je da se sta napise,odmori od lude svakodnevnice,nasmije,nasali...Nekima ocito nije,to ljuto,ters,nasmijat se ne zna,i zajebancija ga nervira,sve ga nervira...
Insomnija vrlo realno opisuje :?
:lol: :lol: :lol:
Pa naravno da realno opisuje, cim mu post pocine sa "to je za lokalne/domace, gdje ce to Bosnjo". Isto moji rodjaci koji su 70tih otisli u Austriju :mrgreen:. "Ma za nas ti je bolan baustela a pulir to je za Svabu rezervisano :mrgreen: "
Fudo387

#8185 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

sumirprimus wrote:
Fudo387 wrote:Hm, sad sam provjerio.
dje ima desetka za 3 marke :lol:
cevape mejsec dana triput dnevno,pa dobro doktore sto se mora nije ni tesko :lol:

p.s ti cevape gotiva, a zena i djeca prst u usta :lol: :lol: :lol:
Pa eto, proteini. Uzmes one s lukom, znaci ima i povrce. Sve sto ti organizmu treba.
sumirprimus

#8186 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

za svabiju, kae moj jaran, jbo me otac moj sto me gor nije rodio, da se vako patim od pocetka :lol: :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8187 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

Nemojte sad okretati priču, niko nije rekao da je bolje ovamo, a gore u Njemačkoj, ali ovo sa hranom je nonsens.
Suzie Q

#8188 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Suzie Q »

Vizionar 1985 wrote:Ma ja bi i pokusao uciti. Prekvalifikaciju ali za to treba kapital a zdravlje nemam. Ni fizicko ni psihicko. A opet bi pokusao i u skolu i studirat itd., ali za sve to treba Lova.

Cekam da se pokrene procedura ovdje za neku socijalnu trajnu pomoc ili invalidninu pa da o toga sta bi dobio pokusam se nekako prekvalificirati pa kao invalid zaposliti.
Zar to ne mozes izganjati od Arbeitsamta? Oni placaju prekvalifikacije i ostalo, pogotovo ako imas zdravstvene razloge
sumirprimus

#8189 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:Nemojte sad okretati priču, niko nije rekao da je bolje ovamo, a gore u Njemačkoj, ali ovo sa hranom je nonsens.
neka te :lol:
jasta neg je gor i to bolje. u omjeru zaradjeno potroseno. :D
sumirprimus

#8190 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Suzie Q wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma ja bi i pokusao uciti. Prekvalifikaciju ali za to treba kapital a zdravlje nemam. Ni fizicko ni psihicko. A opet bi pokusao i u skolu i studirat itd., ali za sve to treba Lova.

Cekam da se pokrene procedura ovdje za neku socijalnu trajnu pomoc ili invalidninu pa da o toga sta bi dobio pokusam se nekako prekvalificirati pa kao invalid zaposliti.
Zar to ne mozes izganjati od Arbeitsamta? Oni placaju prekvalifikacije i ostalo, pogotovo ako imas zdravstvene razloge
momak je u bosni, nije on u njemackoj..
triconja

#8191 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by triconja »

Tomahawk11 wrote:
triconja wrote: Jesil ti ikad zivio na selu ili znanje o proizvodnji hrane izvlacis iz predskolskih slikovnica? :lol:
Moram pitat prije bilo kakve rasprave jer je tema siroka i kompleksna :lol:
detroit-mercy

#8192 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by detroit-mercy »

HAVANA wrote:
mirsek wrote:
HAVANA wrote: Ne volim povlacenje i napustanje bojnog polja.Mazga tvrdoglava. :lol: A svi me skoro znaju svakako.Nemam se ja sta krit.
De mi molim te objasni kako insomnija ista objasni, pa nikad nije napisao post duzi od 2 recenice niti ikakve detaljne intormacije daje. I to, da je objektivan. Kako je bolan objektivan ? Kako opisuje zapad ja bih sad odselio u prasume kod kanibala i jos bi se udaro u guzicu da sam dobro prosao.
Pa procitaj i iz tog kratkog par korisnih informacija.Imas o stanju sa poslom,stanom,strukom,o obradi metala i isporukama firmi iz bih,uslovima,o arapima i mentalitetu,o kvartovima i biranju mjesta za zivot,o hrani,kupovini,kupovnoj moci...Ja vidio i slazem se sa njim.Mozda ti nisi,sto ne znaci da grijesi...
Znaci ti prihvatas informacije od tipa koji struze na masini i visi po forumu 24/7 a recimo ne bi prihvatio informacije od ljudi koji bi danas sutra tvoje dijete mogli uputiti kako nastavi sa studijem, kako da iskoristi povoljnosti skolovoanja koje Zapad pruza, specijalizacija i sl stvari :mrgreen:.
Veoma interesantno :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#8193 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

triconja wrote:
Tomahawk11 wrote:
Moram pitat prije bilo kakve rasprave jer je tema siroka i kompleksna :lol:
Recimo da poznajem prilike. Ne pričam na osnovu slikovnica.
sumirprimus

#8194 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

meni u njemackoj i generalno na zapadu nesto drugo problem da bi ostao na duze staze, a ne cijena hrane i visina plate.
Tomahawk11
Globalni moderator

#8195 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:meni u njemackoj nesto drugo problem da bi ostao na duze staze, a ne cijena hrane i visina plate.
Šta?
insomnia78

#8196 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Pa evo ih pun forum uputi ih
Fudo387

#8197 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

Bloo wrote:
sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:Daj ne lupajte, čuj hrana jeftinija u Njemačkoj nego u Bosni :roll:
iz mog nekog iskustva u omjeru, meni da.
naravno ne pricamo o restoranima, nego o nabavci.kupi i pravi sebi kod kuce.povoljnije.
Mogu potvrditi. Frisko dosla :mrgreen:
Pa sto ne ostade kad je tako dobro?
sumirprimus

#8198 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

Tomahawk11 wrote:
sumirprimus wrote:meni u njemackoj nesto drugo problem da bi ostao na duze staze, a ne cijena hrane i visina plate.
Šta?
pa kasno je za promjenu navika.meni bar za druge ne znam.standarde balkanske juzanjcke nista posebno.
i za prilagodjavanje, previse je to meni sve super, tiho, po pravilima, realno sve je super, al nije za mene drug za duze staze. takva japija.
sumirprimus

#8199 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by sumirprimus »

sve sto mi ovde smeta gore mi je super, al da to uvedes ovde smetalo bi mi , cudno :lol:
insomnia78

#8200 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

sumirprimus wrote:
Tomahawk11 wrote:
Šta?
pa kasno je za promjenu navika.meni bar za druge ne znam.standarde balkanske juzanjcke nista posebno.
i za prilagodjavanje, previse je to meni sve super, tiho, po pravilima, realno sve je super, al nije za mene drug za duze staze. takva japija.
Pa ti tako dje su Turci i ekipa. Tamo je uvijek zivo
Post Reply