pustopoljina wrote:
Pa slazem se sa tobom zapravo.
Ovo je najgluplje moguce stanje od svih mogucih.
Samo se nakupljaju i cekaj dok negdje provale...u tom cekanju podivljaju i eto ubistva...
Ili ih primi i daj im sansu ili ih vozi nazad..
Al' ne moze se biti i jeben i posten.europa, stara k.rva.
Pa to. Ovo su neke vece price od bosne i ne treba ni pokusavati zaustaviti to, ne mozemo mi tu nista nit to sve ima neke veze sa nama, al ovo sto je vec tu se mora rijesiti zbog nas sviju. U usk nema ni prevodilaca za te neke jezike, a ambasade u sarajevu ni mukajet. Ako ti je vec drzavljanin tu, de i ti malo pomozi makar sa identifikacijom, jezikom, ista. Usk zdravstvo pred kolapsom ionako, a njih moras primiti, al ja ne vidim da se nesto iko brine za to. Crveni krst vise posla odradio od iom-a. Sve u svemu, jedna tipicna bosanska kriminalna epizoda. Oni kojekakvi volonteri ko bijesni psi, kako se usudjujes uopste pitati djesu pare i sta mi tacno radimo, kako si tako nehuman jel.
Da se stvarno ista radilo povodom migranata, mi ne bi imali ovakve situacije. Ne moze narod odraditi posao drzave i ne mozes taj narod gadjati u glavu sa
humanoscu svaki put kad upita sta vi koji klinac radite.
Svi nesta ponavljaju
zaboravljate da je i nas narod vako, a pri tom zaboravljaju i sami da taj narod vec dvije godine manje vise sam izlazi na kraj sa svim ovim i jos na kraju ne smijes ni pitati do kad i imal granica ovom i hocel vise ta pomoc.