Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pustopoljina

#8176 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Niemand wrote:Ima dobar film na tu temu kako okolnosti od najboljeg i najgoreg prave nesto drugo, mislim komedija, al podsjeti me ova prica, trading places.
Ma normalno.
Prije je italija bila cilj za svakog ko je htio po svaku cijenu ostati u europi..korumpirana zemlja i mogli su se dobiti (kupiti) papiri...i crnci i ovi sjevernoafrikanci...to vise nije tako...austrija protjera crnca kojeg je ovdje ganjala, a on pobjegne u italiju i didje sa validnim papirima...sad, da li misle da ce lakse ostati, ako idu sa ovima s istoka...sta uopce misle...vrijeme ce pokazati.
Niemand

#8177 Re: Migranti u BiH

Post by Niemand »

Zeznula sam kvotanje i post :-) helem, pustopoljino, bice ih jos vise, pola svijeta zeli u njemacku i par okolnih drzava. Al nama zakoni trebaju svima, pa i ti Boziji zakoni sto te ovi prozovu za njih svako malo, i oni uredjuju zivot i na ovom svijetu, ne samo onom. Evo imamo vec te mutave situacije dje zakon ne postoji, pa i kad ubiju nekog migranta, hu kers, ne mozemo ustanoviti identitet ubice iako ubica hladno stoji ispred tebe i cereka se. Ne moze se tako zivjeti i ne moze se svaka budalastina pravdati sa humanoscu.
Last edited by Niemand on 23/06/2019 14:44, edited 1 time in total.
Edin H.

#8178 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

sinuhe wrote:Sta sa milionima onih koji su ostali u svojom zemljama? Jesu li oni budale?
Do kojeg datuma vazi politika otvorenih granica?
Prirodna selekcija, kod nas dolaze najsposobniji i najodlucniji - crème de la crème :oops:
moonca

#8179 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

insomnia78 wrote: Da sasvim logicno. Ilegalni meksikanac je vise placen od Amerikanca :lol:
:roll:..Za neke poslove -da.

:dajba:
sinuhe

#8180 Re: Migranti u BiH

Post by sinuhe »

moonca wrote:
insomnia78 wrote: Da sasvim logicno. Ilegalni meksikanac je vise placen od Amerikanca :lol:

Da se na glavu nasadi ilegalni radnik ne moze biti skuplji od legalnog.
svjezi_ustipak

#8181 Re: Migranti u BiH

Post by svjezi_ustipak »

Dino34 wrote:
moonca wrote:Respect za borce.
Nije ti poredjenje
Naravno da nije. Ovi su veća opasnost. Pitaj psihijatre.
Puna mi famelija takvih.
Dobri ko hljeb, krvi bi dali, al planu zbog nečega što je za ostalu raju sitno, i onda su u stanju da ubiju čovjeka bez da okom trepnu.
Pričo sam da sam sa grupom sarajlija, bivših boraca, Išo u lov.
Kad se smiju, samo se usta smiju. Oči ko staklo.
Ne jebu oni entitetske linije i kurce palce.
Pitam ja, kako će sa oružjem u rs.
Kazu, vam se ne ide bez oružja.
Takvi bi pucali na prvu.
Uzmi pa takvom opsuj mater il pokaži srednjak dok ste u saobraćaju.
Takvih je na hiljade.
Pa samo dragi Bog čuva da se svaki dan ne dešava katastrofa.
I onda dođeš i pričaš mi o šačici neuhranjene balavurdije koja ugrožava javni red i bezbjednost :-)

vidi se da su lovci. price su im prave lovacke... ubiju li kad gazdu za kojeg rade za 700 km i koji im dodje 5 plata? ubiju li kad nacelnika opstine sto im je prodao park u kome su se djeca igrala i u kome je narastao preko noci auto salon? ubiju li kad migrante koji naprave satorsko naselje u centru kojeg hoce grada?

lovacke suplje o nama "opasnima", o hiljadama zajebanih, opasnih, ovakvih i onakvih. a u biti je riječ o gomili sutljivih likova koji pognu glavu gdje i kako mogu do spremaju djecu da idu raditi u njemacke staracke domove.

"opasnim" krajisnicima su azijci okupirali kanton. "opasni" sute. kad su probali jednom demonstracije napraviti nakon nekoliko mandatni kazni sve se smirilo i odjednom su opasni samo na tastaturi.

a "opasni borci" tri godine u satorima u parku sjede da dobiju 150 km. toliko dugo sjede da je i vlada sjediste promjenila. samo oni i dalje ostali "opasni". gladna i izmanipulisana masa, najzahvalnije biracko tijelo koje se kupuje za ceker i koje tri decenije vjeruje u lazna obecanja od kojih nikad nista nece biti.
moonca

#8182 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

sinuhe wrote:
moonca wrote:

Da se na glavu nasadi ilegalni radnik ne moze biti skuplji od legalnog.
Nasacen na noge -moze.. :lol:
sadie_forever

#8183 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

Edin H. wrote:
sinuhe wrote:Sta sa milionima onih koji su ostali u svojom zemljama? Jesu li oni budale?
Prirodna selekcija, kod nas dolaze najsposobniji i najodlucniji - crème de la crème :oops:

da znas da dolaze,razgovarala sam s nekima od njih ovdje ...to je u iranu imalo svoje privatne vozace,isli po privatnim skolama,jedne prilike skype razgovor s roditeljima..to je elita vidi se po roditeljima.ne znam sto odlaze.bosna je za njih bijeda..vjerovatno politicko neslaganja jer je iranska elita ateisticka pro-kraljevska i antiislamska
Last edited by sadie_forever on 23/06/2019 14:48, edited 1 time in total.
insomnia78

#8184 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

:lol: :lol: :lol: :lol:
moonca

#8185 Re: Migranti u BiH

Post by moonca »

Image
insomnia78

#8186 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

sadie_forever wrote:
Edin H. wrote:
Prirodna selekcija, kod nas dolaze najsposobniji i najolucniji - crème de la crème :oops:

da znas da dolaze,razgovarala sam s nekima od njih ovdje ...to je u iranu imalo svoje privatne vozace,isli po privatnim skolama,jedne prilike skype razgovor s roditeljima..to je elita vidi se po roditeljima.ne znam sto odlaze.bosna je za njih bijeda..vjerovatno politicko neslaganja jer je iranska elita ateisticka pro-kraljevska i antiislamska
Ti ni ne idu preko Bosne pjes’e no sjedu na avion i ko gospoda dodju dje hoce. Tih disidenata ima pun kurac u Parizu. Od obicnih pa do Maryam Radjavi
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8187 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Ali sejdi forever sa njima pricala ej
sadie_forever

#8188 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

doduse u pravu je insomnia,takvi i ne dolaze preko BOSNE,
pustopoljina

#8189 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Niemand wrote:Zeznula sam kvotanje i post :-) helem, pustopoljino, bice ih jos vise, pola svijeta zeli u njemacku i par okolnih drzava. Al nama zakoni trebaju svima, pa i ti Boziji zakoni sto te ovi prozovu za njih svako malo, i oni uredjuju zivot i na ovom svijetu, ne samo onom. Evo imamo vec te mutave situacije dje zakon ne postoji, pa i kad ubiju nekog migranta, hu kers, ne mozemo ustanoviti identitet ubice iako ubica hladno stoji ispred tebe i cereka se. Ne moze se tako zivjeti i ne moze se svaka budalastina pravdati sa humanoscu.
Pa slazem se sa tobom zapravo.
Ovo je najgluplje moguce stanje od svih mogucih.
Samo se nakupljaju i cekaj dok negdje provale...u tom cekanju podivljaju i eto ubistva...
Ili ih primi i daj im sansu ili ih vozi nazad..
Al' ne moze se biti i jeben i posten.europa, stara k.rva.
Edin H.

#8190 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

U Iranu je jeftin heroin, dosta njih dodju navuceni ko zvijeri.
Last edited by Edin H. on 23/06/2019 15:08, edited 1 time in total.
insomnia78

#8191 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Zasto je Evropa tacno kurva?
Edin H.

#8192 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

sadie_forever wrote: da znas da dolaze,razgovarala sam s nekima od njih ovdje ...to je u iranu imalo svoje privatne vozace,isli po privatnim skolama,jedne prilike skype razgovor s roditeljima..to je elita vidi se po roditeljima.ne znam sto odlaze.bosna je za njih bijeda..vjerovatno politicko neslaganja jer je iranska elita ateisticka pro-kraljevska i antiislamska
Jednoj Iranki sto je sa mnom radila roditelji poslali pare da kupi kucu u Londonu. :lol:
pustopoljina

#8193 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Edin H. wrote:U Iranu je jeftin heroin, dosta njih dodju navuceni ko zvijeri.
Sta ce ti pored opijuma :-)
insomnia78

#8194 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Pa isti kurac
pustopoljina

#8195 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Zasto je Evropa tacno kurva?
Za refugees welcome.
howdy

#8196 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

pustopoljina wrote:
Niemand wrote:Zeznula sam kvotanje i post :-) helem, pustopoljino, bice ih jos vise, pola svijeta zeli u njemacku i par okolnih drzava. Al nama zakoni trebaju svima, pa i ti Boziji zakoni sto te ovi prozovu za njih svako malo, i oni uredjuju zivot i na ovom svijetu, ne samo onom. Evo imamo vec te mutave situacije dje zakon ne postoji, pa i kad ubiju nekog migranta, hu kers, ne mozemo ustanoviti identitet ubice iako ubica hladno stoji ispred tebe i cereka se. Ne moze se tako zivjeti i ne moze se svaka budalastina pravdati sa humanoscu.
Pa slazem se sa tobom zapravo.
Samo se nakupljaju i cekaj dok negdje provale...u tom cekanju podivljaju i eto ubistva...
Ko bolan podivlja? To je doslo divlje.
pustopoljina

#8197 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:Pa isti kurac
Kako moze biti isto 1g opijuma i 1g heroina? Jedno izolovano i cisto, drugo sa svim pratecim jedinjenjima.
Jedno te ubija, a drugo se stoljecima koristi u kucnoj apoteci u tim podrucjima.
sadie_forever

#8198 Re: Migranti u BiH

Post by sadie_forever »

Edin H. wrote:
sadie_forever wrote: da znas da dolaze,razgovarala sam s nekima od njih ovdje ...to je u iranu imalo svoje privatne vozace,isli po privatnim skolama,jedne prilike skype razgovor s roditeljima..to je elita vidi se po roditeljima.ne znam sto odlaze.bosna je za njih bijeda..vjerovatno politicko neslaganja jer je iranska elita ateisticka pro-kraljevska i antiislamska
Jednoj Iranki sto je sa mnom radila roditelji poslali pare da kupi kucu u Londonu. :lol:
bila je prica u novinama kako su arapski sejkovi svojoj djeci kupovali najjace automobije da imaju s cim doci u skolu u lonondu,njima bilo ofirno kao svi ostali se snalaze normalno ne mozemo mi sami s lamburgini :D
Niemand

#8199 Re: Migranti u BiH

Post by Niemand »

pustopoljina wrote: Pa slazem se sa tobom zapravo.
Pa to. Ovo su neke vece price od bosne i ne treba ni pokusavati zaustaviti to, ne mozemo mi tu nista nit to sve ima neke veze sa nama, al ovo sto je vec tu se mora rijesiti zbog nas sviju. U usk nema ni prevodilaca za te neke jezike, a ambasade u sarajevu ni mukajet. Ako ti je vec drzavljanin tu, de i ti malo pomozi makar sa identifikacijom, jezikom, ista. Usk zdravstvo pred kolapsom ionako, a njih moras primiti, al ja ne vidim da se nesto iko brine za to. Crveni krst vise posla odradio od iom-a. Sve u svemu, jedna tipicna bosanska kriminalna epizoda. Oni kojekakvi volonteri ko bijesni psi, kako se usudjujes uopste pitati djesu pare i sta mi tacno radimo, kako si tako nehuman jel. :roll:

Da se stvarno ista radilo povodom migranata, mi ne bi imali ovakve situacije. Ne moze narod odraditi posao drzave i ne mozes taj narod gadjati u glavu sa humanoscu svaki put kad upita sta vi koji klinac radite.

Svi nesta ponavljaju zaboravljate da je i nas narod vako, a pri tom zaboravljaju i sami da taj narod vec dvije godine manje vise sam izlazi na kraj sa svim ovim i jos na kraju ne smijes ni pitati do kad i imal granica ovom i hocel vise ta pomoc.
Edin H.

#8200 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

A Staljinova kcerka Svetlana zavrsila u shelteru za beskucnike u Londonu.

Podrska seicima u odnosu na komuniste :D
Locked