Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
rovac13

#8176 Re: Xiaomi mobiteli

Post by rovac13 »

Kakva je situacija sa ostalim xiaomi telefonima kad je u pitanju mikrofon,zvuk,kvalitet razgovora,za sta je telefon prvenstveno i namijenjen :)

Moja zena trenutno koristi mi4 ,to je bio valjda premium segment kod xiaomi.Dok joj je telefon na uhu cujem ju,jest da moram do kraja pojacat svoj telefon i opet ponekad fali.Ali ako ona stavi na zvucnik ili upali kameru,onda je to katastrofa,nije upotrebljivo.Jos slusam sebe kao eho nekakav.

Najgore sto je taj telefon bio kod mene neko vrijeme a ja nisam ni znao da je to bas tako :)

Prije tog telefona zena je koristila samsung s3 neo,koji je smece po performansama za taj xiaomi.Ali na s3 neo je zvucala kao da ima telefon od 1000 KM :)
Uvijek sam ju smanjivao na svom telefonu,bilo odlicno.

Prije par dana isprobam vezu preko vibera sa xiaomi redmi 5 plus i opet slicna situacija.Ako upali zvucnik ja cujem sebe,eho nekakav ponavlja i ne mogu da pricam od svog glasa.

Htio sam zeni narucit neki telefon iz srednje klase.Tu mi xiaomi ima dobre cijene.Ali ima li nesto provjereno da nema problema sa zvukom.
Ajd sve procesor ram grafika baterija,sve ok,ali ono osnovno razgovor nije dobar.Malo glupo.
spree

#8177 Re: Xiaomi mobiteli

Post by spree »

skafiskafsnjak wrote:
Sehro wrote: Samo jednu stranu unazad.. :-D

A sad gledam , mi 8 lite skuplji 10e ...
:run:
Ima li iko ovaj ? ahhaahah .
Bude ispod 300km na snizenju, pa ga mozes dobiti bez carine i poreza. Meni best buy do te granice.
skafiskafsnjak

#8178 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

spree wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Sehro wrote: Samo jednu stranu unazad.. :-D

A sad gledam , mi 8 lite skuplji 10e ...
:run:
Ima li iko ovaj ? ahhaahah .
Bude ispod 300km na snizenju, pa ga mozes dobiti bez carine i poreza. Meni best buy do te granice.
Jel mislis na mi8 lite ? ili a2 ?
Ma u Dojcland cu da kupim ... garancija ovo ono. Mislim, ne kupujem sebi ... tako da , ako sutra nesto bude da mi ne moze reci sta sad ovo ono .

a2 4/64 trenutno 350km .
EvoMeneJopet

#8179 Re: Xiaomi mobiteli

Post by EvoMeneJopet »

rovac13 wrote:Kakva je situacija sa ostalim xiaomi telefonima kad je u pitanju mikrofon,zvuk,kvalitet razgovora,za sta je telefon prvenstveno i namijenjen :)

Moja zena trenutno koristi mi4 ,to je bio valjda premium segment kod xiaomi.Dok joj je telefon na uhu cujem ju,jest da moram do kraja pojacat svoj telefon i opet ponekad fali.Ali ako ona stavi na zvucnik ili upali kameru,onda je to katastrofa,nije upotrebljivo.Jos slusam sebe kao eho nekakav.

Najgore sto je taj telefon bio kod mene neko vrijeme a ja nisam ni znao da je to bas tako :)

Prije tog telefona zena je koristila samsung s3 neo,koji je smece po performansama za taj xiaomi.Ali na s3 neo je zvucala kao da ima telefon od 1000 KM :)

Prije par dana isprobam vezu preko vibera sa xiaomi redmi 5 plus i opet slicna situacija.Ako upali zvucnik ja cujem sebe,eho nekakav ponavlja i ne mogu da pricam od svog glasa.

Htio sam zeni narucit neki telefon iz srednje klase.Tu mi xiaomi ima dobre cijene.Ali ima li nesto provjereno da nema problema sa zvukom.
Ajd sve procesor ram grafika baterija,sve ok,ali ono osnovno razgovor nije dobar.Malo glupo.
Mi4 je bio moj prvi Xiaomi, nikad nisam imao problema sa zvukom. Posle toga sam koristio raznorazne Xiaomie, od mi5s do mi 8, i nisam primijeto tako nesto. Punac i punica koriste redmi 5 plus, i posto su trenutno u CH cesto se cujem preko Vibera, gledaju sta im unuka radi i tako to, i nisam primjetio neki eho, ili neke smetnje.
spree

#8180 Re: Xiaomi mobiteli

Post by spree »

skafiskafsnjak wrote:
Jel mislis na mi8 lite ? ili a2 ?
Ma u Dojcland cu da kupim ... garancija ovo ono. Mislim, ne kupujem sebi ... tako da , ako sutra nesto bude da mi ne moze reci sta sad ovo ono .

a2 4/64 trenutno 350km .
islio sam na a2. sad sam bas malo gledao pravo su slicni, mada eto softverski bi trebao puno bolji biti a2.
Hercegoviina

#8181 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Hercegoviina »

ja imam note 5 i uopšte nisam zadovoljan
amal1

#8182 Re: Xiaomi mobiteli

Post by amal1 »

deny_s

#8183 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

rovac13 wrote:Kakva je situacija sa ostalim xiaomi telefonima kad je u pitanju mikrofon,zvuk,kvalitet razgovora,za sta je telefon prvenstveno i namijenjen :)

Redmi note 5 pro i isti problemi koji su posebno izraženi na viberu..
Sa whatsup i skype je zvuk o.k
i agree

#8184 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Jesu li vam kineske verzije tih telefona sto imate problema na viberu ili evropske?
deny_s

#8185 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

i agree wrote:Jesu li vam kineske verzije tih telefona sto imate problema na viberu ili evropske?
kakva ti je to evropska verzija
po mom mišljenju sve su to kinezi sa ubačenim global romom,kupio ga mujo u bosni,ili hans u minhenu
i agree

#8186 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

deny_s wrote:
i agree wrote:Jesu li vam kineske verzije tih telefona sto imate problema na viberu ili evropske?
po mom mišljenju sve su to kinezi sa ubačenim global romom,kupio ga mujo u bosni,ili hans u minhenu
Vjerovatno da razlika postoji a koja to vidim po reakcijama korisnika.Nekima rade dobro neki imaju problema od vibera do bagovanja sowtware-a kamere i sl.Expert nisam ali nekom logikom idem da jedino moze biti softwer-ski problem ako sa drugim aplikacija nema problema u razgovoru,samo viber.Ne rece jel tvoj kinez ili global?
https://www.balkangadgets.com/xiaomi-gl ... flashanja/

Zanimljiv dio mi je onaj gdje kaze da na kinesku verziju stavljaju playstore i ostale guglove dodatke pa kad se uradi tvornicki reset telefona dolazi do iznenađenja :-)
deny_s

#8187 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

i agree wrote:
deny_s wrote:
Vjerovatno da razlika postoji a koja to vidim po reakcijama korisnika.Nekima rade dobro neki imaju problema od vibera do bagovanja sowtware-a kamere i sl.Expert nisam ali nekom logikom idem da jedino moze biti softwer-ski problem ako sa drugim aplikacija nema problema u razgovoru,samo viber.Ne rece jel tvoj kinez ili global?
Ja bih ga nazvao Kinez sa globalnim romom,tj.telefon napravljen za kinesko tržište kome je neki Kinez ubacio global rom
i agree

#8188 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Dobro znaci global rom nije kineski koji je dorađen kao u primjeru iznad?Zato i pitam.Jesi li radio update na zadnju verziju software-a?Da li bas svi korisnici tog modela imaju problem sa viberom jesi li citao o tome?Pokusao stariju verziju vibera staviti?
deny_s

#8189 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

i agree wrote:Dobro znaci global rom nije kineski koji je dorađen kao u primjeru iznad?Zato i pitam.Jesi li radio update na zadnju verziju software-a?Da li bas svi korisnici tog modela imaju problem sa viberom jesi li citao o tome?Pokusao stariju verziju vibera staviti?
Sad sam na 10.0.6.0,problem je prisutan kao i na 9.5 verziji.
Sumnjam da će 10.2.2,odnosno najnovija verzija tu nešto promijeniti.
Sa starijom verzijom vibera je o.k
i agree

#8190 Re: Xiaomi mobiteli

Post by i agree »

Pa eto ako radi dobro na starijoj verziji onda je problem na relaciji dva sw-a Mozda ce se moci srediti updateom na zadnji sw ili vremenskim updateom samog vibera.Cim radi dobro na starijoj verziji znaci do telefona kao hardware-a nije.
deny_s

#8191 Re: Xiaomi mobiteli

Post by deny_s »

i agree wrote:Pa eto ako radi dobro na starijoj verziji onda je problem na relaciji dva sw-a Mozda ce se moci srediti updateom na zadnji sw ili vremenskim updateom samog vibera.Cim radi dobro na starijoj verziji znaci do telefona kao hardware-a nije.
Nisam nigdje pročitao da se to popravilo sa zadnjim apdejtom,a i nemam namjeru da istraživam.
Ako i budem radio apdejt,to će biti kada dobijemo Android 9.0.
Moguće da se tada nešto i promijeni sa viberom.
Sumnjam da će i jedna desetka to ispraviti
l33t

#8192 Re: Xiaomi mobiteli

Post by l33t »

Koji xiaomi je fin upgrade poslije Redmi Note 4 32GB - Mogao bih neki uzeti takodjer 32GB jer mi ne treba vise. Kakav je Redmi Note 6 Pro 32gb? da li se "isplati" upgrejd. Mislim Redmi note 4 bi ostao u upotrebi :)
mobile94

#8193 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mobile94 »

l33t wrote:Koji xiaomi je fin upgrade poslije Redmi Note 4 32GB - Mogao bih neki uzeti takodjer 32GB jer mi ne treba vise. Kakav je Redmi Note 6 Pro 32gb? da li se "isplati" upgrejd. Mislim Redmi note 4 bi ostao u upotrebi :)
Presao sam sa note 4 na note 5 prije pola godine. Note 5 po meni ima ljepsi dizajn i mnogo bolju kameru. U odnosu na note 4 nema lampicu za obavjesti u boji(ne znam zasto su to izostavili) nego samo u bijeloj boji. Performase su malo bolje na note 5 jer ima bolji procesor ali to neces osjetit ako mobitrl koristis sa surfanje netom. Ja da sada prelazim sa note 4 na neki drugi model, isao bih na note 7 ili mi 8 lite, ali ako je novac problem ne bih bjezao od note 5 jer je odlican mob, a moze se nabavit za male pare ako se narucuje iz kine. Note 6 pro je isti kao note 5 samo ima "zub"
l33t

#8194 Re: Xiaomi mobiteli

Post by l33t »

mobile94 wrote:
l33t wrote:Koji xiaomi je fin upgrade poslije Redmi Note 4 32GB - Mogao bih neki uzeti takodjer 32GB jer mi ne treba vise. Kakav je Redmi Note 6 Pro 32gb? da li se "isplati" upgrejd. Mislim Redmi note 4 bi ostao u upotrebi :)
Presao sam sa note 4 na note 5 prije pola godine. Note 5 po meni ima ljepsi dizajn i mnogo bolju kameru. U odnosu na note 4 nema lampicu za obavjesti u boji(ne znam zasto su to izostavili) nego samo u bijeloj boji. Performase su malo bolje na note 5 jer ima bolji procesor ali to neces osjetit ako mobitrl koristis sa surfanje netom. Ja da sada prelazim sa note 4 na neki drugi model, isao bih na note 7 ili mi 8 lite, ali ako je novac problem ne bih bjezao od note 5 jer je odlican mob, a moze se nabavit za male pare ako se narucuje iz kine. Note 6 pro je isti kao note 5 samo ima "zub"
Uh hejt za zub. Pogledacu specifikacije mi 8 lite i slicnih. Tnx
dječak sa šibicama

#8195 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dječak sa šibicama »

Razmisljam da uzmem ovaj Mi A2, nahvalise ga, vidim i po recenzijama, kamera odlicna, za te pare vrhunski mobitel.
nasao 4/64 GB za manje od 400 km, cini mi se dobra ponuda i omjer ulozeno dobijeno.
skafiskafsnjak

#8196 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

dječak sa šibicama wrote:Razmisljam da uzmem ovaj Mi A2, nahvalise ga, vidim i po recenzijama, kamera odlicna, za te pare vrhunski mobitel.
nasao 4/64 GB za manje od 400 km, cini mi se dobra ponuda i omjer ulozeno dobijeno.
Eno u Deu 350km :D
Ja cu iduce sedmice uzeti jedan :D
dječak sa šibicama

#8197 Re: Xiaomi mobiteli

Post by dječak sa šibicama »

khm, Deo?

neka radnja ili?
skafiskafsnjak

#8198 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

dječak sa šibicama wrote:khm, Deo?

neka radnja ili?