Sirija vol. 2

Locked
Kikibombona

#8176 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

Mlohavi wrote:
Pa sta kmece koji ku**c onda, poslali im ovi iz SAA jos neke da i na njih okrenu cijevi.
Samo ukazuju na spodobe u Damsku, koje svakako osim Damaska i vlasti nista ne zanima.

Sta bi se desilo da su Kurdi uradili nesto slicni i iz Hasake poslali 2 000 opkoljenih teorista u Deir ez Zor ili u Alep kod pobunjenika. E tek bi tad bilo plakanja, jer su pomenuti nesposobni za borbu protiv ISILa.

Inace, dzihadisti ne prestaju sa napadima na okruzeni kvart Sejh Maksud u Alepu i okruzenu enklavu Efrin. Rezultati su im kao i uvijek - NIKAKVI!

Nusra i Islamaki front su poznati po tome da su u srazu sa YPG izgubili svaku bitku.

Napredovanje prema Tishrin brani

Image
Mlohavi

#8177 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Kikibombona wrote:
Samo ukazuju na spodobe u Damsku, koje svakako osim Damaska i vlasti nista ne zanima.

Sta bi se desilo da su Kurdi uradili nesto slicni i iz Hasake poslali 2 000 opkoljenih teorista u Deir ez Zor ili u Alep kod pobunjenika. E tek bi tad bilo plakanja, jer su pomenuti nesposobni za borbu protiv ISILa.

Inace, dzihadisti ne prestaju sa napadima na okruzeni kvart Sejh Maksud u Alepu i okruzenu enklavu Efrin. Rezultati su im kao i uvijek - NIKAKVI!

Nusra i Islamaki front su poznati po tome da su u srazu sa YPG izgubili svaku bitku.

Napredovanje prema Tishrin brani

Image
Kad bi mogli mislis da i Kurdi ne bi nekome drugome uvalili 4000 hipija? Kao sto svi vrlo dobro znamo, sirom zemaljske kugle su poznati po tome sto ne izvoze drugima svoju muku i probleme, uvijek to sami rijese u svojoj avliji.

Kako god, ostaje nam jedna cinjenica, jedan od forumasa glorifikuje najnesposobniji narod svih vremena.
Last edited by Mlohavi on 24/12/2015 20:14, edited 1 time in total.
ioannes

#8178 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

M
Kikibombona wrote:
Mlohavi wrote:
Pa sta kmece koji ku**c onda, poslali im ovi iz SAA jos neke da i na njih okrenu cijevi.

Odakle znas da nebi?
nemamo ni priblizno istu situaciju
tu tajnu necemo nikad otkriti,pa je sumorno baljezgat o tome
dječak sa šibicama

#8179 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Cemu proklinjanje i panika kiki, pa Kurdi 4000 bradonja pojedu za dorucak. To je njima talashika, zar ne.
ioannes

#8180 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

dječak sa šibicama wrote:Cemu proklinjanje i panika kiki, pa Kurdi 4000 bradonja pojedu za dorucak. To je njima talashika, zar ne.
To im dođe ko poslastica...joS amer rokne koju sa nebesa i rješen poso
Mlohavi

#8181 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Ovaj put los pokusaj.
Grupa od 15tak vojnika, jednog ili dvojicu ne vidimo na nogama nakon pogotka(vece sanse da su ranjeni neg' mrtvi).
Glupi KONKURS. :oops:

salik79

#8182 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ne znam da li si jutros upratio - vidju sta im Hizbullah cini :mrgreen:

Mo's mislit' kako su ostali popisani kad' ga lola ono lagano, koji metar, "spusti" :mrgreen:
husein_kapetan

#8183 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Mlohavi wrote:Ovaj put los pokusaj.
Grupa od 15tak vojnika, jednog ili dvojicu ne vidimo na nogama nakon pogotka(vece sanse da su ranjeni neg' mrtvi).
Glupi KONKURS. :oops:

Neka dobro pamte ove momente i sa metodom rabe poklonjene instrumente.. jer presusice ova pipa.. vrlo brzo..onda ce se puskicama morati braniti..i sa nostalgijom sjecati slavnih momenata kada su svoje iskonsko junastvo iz bezbjedne udaljenosti pokazivali..
Ipak .. treba hronoloski registrovati vase sistemarske izvjestaje svakog tow-a upotrebljenog.. trebace za eventualnu raspravu naknadnu..
walter kurtz

#8184 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

All female republican guard brigade captures the farms linking Darayya and Mo'adhimiyah in rural Damascus:
Arteta

#8185 Re: Sirija vol. 2

Post by Arteta »

salik79 wrote:Ne znam da li si jutros upratio - vidju sta im Hizbullah cini :mrgreen:

Mo's mislit' kako su ostali popisani kad' ga lola ono lagano, koji metar, "spusti" :mrgreen:
Koliko se isplati Tow-ovima gadjati automobile?
Jedino ako se ne boje Hezbollahovaca pa im nije bitno koliko se tosi ako ce biti tih boraca mrtvih ili pak je u pitanju klasicno zaljevsko rasipanje parama (evo pare samo da se mozak manje koristi).
walter kurtz

#8186 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

#BREAKING
#Turkish army entered north west of #Qamshli, NW of #Syria.

kiki daj vise info
salik79

#8187 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

walter kurtz wrote:All female republican guard brigade captures the farms linking Darayya and Mo'adhimiyah in rural Damascus:
Ako je ovo tacno, vec me je strah da se ne prikljucis "umjerenim" :mrgreen:
ioannes

#8188 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

Imaju ih na bacanje...o tome se radi.
Ovo je prvi rat u kojem sve sve živo i mrtvo gađa tow-om.
Nisu ih oni platili
walter kurtz

#8189 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

salik79 wrote:
walter kurtz wrote:All female republican guard brigade captures the farms linking Darayya and Mo'adhimiyah in rural Damascus:
ja sam ti neumjeren i volim zle siije :mrgreen:
salik79

#8190 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Arteta wrote:
salik79 wrote:Ne znam da li si jutros upratio - vidju sta im Hizbullah cini :mrgreen:

Jedino ako se ne boje Hezbollahovaca pa im nije bitno koliko se tosi ako ce biti tih boraca mrtvih ili pak je u pitanju klasicno zaljevsko rasipanje parama (evo pare samo da se mozak manje koristi).
Nikako. A u strahu su velike oci :shock: :D
salik79

#8191 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

walter kurtz wrote:
salik79 wrote:
ja sam ti neumjeren i volim zle siije :mrgreen:
Znam :D Ali isto tako znam da bi post'o i "umjeren", ako bi postojala mogucnost da te zarobe ove iz "female republican guard" :D
Mlohavi

#8192 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

Jucer je neko postavio cini mi se, vidio sam vec i u pocetku sam mislio da je cista sreca u pitanju, al' sad ipak vjerujem da vozac neki pravo priseban mudonja. Vjerovatno da je samo malo ranije krenuo naprijed operator bi imao vremena da ispravi putanju.

Kad vidim ovo rasipanje, ja ne mogu a da se ne upitam sta bi bilo da je ARBiH dobila par hiljada crvenih strijela a ne par desetina. :-)
ioannes

#8193 Re: Sirija vol. 2

Post by ioannes »

walter kurtz wrote:#BREAKING

kiki daj vise info
Nije se ta vijest puno proširila,
treba pričekat i vidit o čemu se radi
walter kurtz

#8194 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

salik79 wrote: Znam :D Ali isto tako znam da bi post'o i "umjeren", ako bi postojala mogucnost da te zarobe ove iz "female republican guard" :D
lijepe su sirijke ali ni blizu kao one tvoje iranke :mrgreen:
husein_kapetan

#8195 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Arteta wrote:

Ma nije ovo njihovo mentalno dostignuce ni da im mozak sedam dana cijedis.. vec pazljivi odabir efektivne strategije njihovih mentora.. obilato placen od onih koji od sveg dobra svog.. ipak sitan sicar zanima..i mokri snovi u vidu nekakve bolesne dominacije koja za njih cijenu nema..
Pa ti vidi..
Kikibombona

#8196 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

walter kurtz wrote:#BREAKING

kiki daj vise info
Veoma moguce. Za sada samo spekulacije o razmjeni vatre.

U Gire Sipiju je zestoko cijeli dan. Razmjenjuje se paljba.

Ove vijesti uopste nisam prenosio, jer Turci svako malo napadaju polozaje YPG... pretezno u Gire Sipiju i Kobaniju...

Cilj je jasan, zaustaviti napredovanje YPG.

Ofanziva na Tishrin branu je iznenada pokrenuta. Iz YPG su porucili da su je dugo planirali. Smatram da je to patka. Ofanziva Tisihrin je ubrzan odgovor na agresivnu tursku politiku prema sirijskim Kurdima.
Mlohavi

#8197 Re: Sirija vol. 2

Post by Mlohavi »

husein_kapetan wrote: Neka dobro pamte ove momente i sa metodom rabe poklonjene instrumente.. jer presusice ova pipa.. vrlo brzo..onda ce se puskicama morati braniti..i sa nostalgijom sjecati slavnih momenata kada su svoje iskonsko junastvo iz bezbjedne udaljenosti pokazivali..
Ipak .. treba hronoloski registrovati vase sistemarske izvjestaje svakog tow-a upotrebljenog.. trebace za eventualnu raspravu naknadnu..
Mislim da si u pravu, s nostalgijom ce se sjecati ovih ATGMova, nemoguce da ih na duzi period imaju u ovim kolicinama.
Da svaki od njih u prosjeku izbaci 2-3 vojnika iz stroja, realno ne vrijedi. Uredu je mozda zbog nekog stvaranja panike u redovima neprijatelja i to im je u pocetku prolazilo. Danas definitivno ne daje rezultata, na jugu Aleppa u ovoj zadnjoj ofanzivi vec par desetina ovakvih snimaka, ali bez ikakvog bjezanja i osipanja linije.
Last edited by Mlohavi on 24/12/2015 21:13, edited 1 time in total.
salik79

#8198 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mlohavi wrote:

Jucer je neko postavio cini mi se, vidio sam vec i u pocetku sam mislio da je cista sreca u pitanju, al' sad ipak vjerujem da vozac neki pravo priseban mudonja. Vjerovatno da je samo malo ranije krenuo naprijed operator bi imao vremena da ispravi putanju.

Kad vidim ovo rasipanje, ja ne mogu a da se ne upitam sta bi bilo da je ARBiH dobila par hiljada crvenih strijela a ne par desetina. :-)
Jutros postavih, pa rekoh, nije zgoreg ponoviti, jer je stvarno :shock: :D

Rasipaju, nit' su orali nit' kopali, da ih kupe :mrgreen: Saudi i Thanijevci se oporezovali i poklonili im ovih igracaka na pretek, dali kamere da snimaju i prikazuju "uratke", a plus sto su svoje prekookeanske "partnere" obradovali pravo dobrim biznisom.
husein_kapetan

#8199 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

Ovo vec po koji put ponavljam..
Skoro kompletan dijapazon ATGM-ova.. TOW-ova sa HEAT bojevom glavom nema skoro nikakav ucinak u smislu trenutnog dejstva.. vec strogo kumulativno..
Tako da bilo kakva upotreba proiv zive sile... a ne oklopa.. je doslovce bacanje ovih skupih orudja..sa jedne strane..
A sa druge dobrano govori o pripremljenosti i mentalitetu korisnika..
Challenger__

#8200 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

husein_kapetan wrote:Ako je vjerovati WSJ-u, Obama vec tri godine pokusava kupiti "krticu" unutar sunitskog krila sirijske vlade i SAA nebi li na neki nacin uspjeli poljuljati vladu ili napraviti nekakvu vrstu vojnog udara.. ali avaj.. uzalud..
List prenosi da je najmanje osam puta tokom godina pokusan ovaj "demokratski " naum.. mogu zamisliti kolicinu izfrustriranosti razocarenja u metode svoje..
Da,da... Monkey fails.

Image

Evo im raje na terenu:

:lol:
Locked