Tesko je iscenirati ovakva desavanja, ali znati za planove unaprijed i puhati u jedra, a onda se okoristiti - to je vec druga prica.seln wrote:Zasto lagano?Freamon Lester wrote:Ako je istina ovo za smjenu 3000 sudija, onda cu poceti lagano sumnjati u ova sva desavanja.
Republika Turska
- Freamon Lester
#8176 Re: Republika Turska
- seln
#8177 Re: Republika Turska
E, vidis, tu se razlikujemo - ja MOGU da vjerujem da ne vidis razliku.prof. wrote:ja se zapetljavam?! nemoj se naći uvrijeđen, nije mi zais namjera lai na osnovu ovog zadnjeg posta ti moram reći da si pomalo naivan u načinu na koji gledaš na ovako ozbiljne stvari:seln wrote:Ne povlacim se iz diskusije, vec samo vidim da se vrtimo u krug. Ako ti treba pobjeda u diskusiji da bi se osjecao bolje, necu ti je dati.prof. wrote:
pošteno, mada ja bih više volio da si iznio konkretne kontraargumente ali i odluka se povučeš iz diskusije je korektna
1. Znao je, svako ko zna brojati je mogao vidjeti da se radi o manjini. Na kraju krajeva, zar nije mogao neki njegov sluga nazvati visoke oficire i pitati uz koga su?
2.Ne slazem se, ne bi bila katastrofa, to je pokusaj naknadne pameti. Ako je u Istanbulu 20 milina ljudi i shodno tome opasnost od sukoba u kojem se nece znati "ko na koga puca", zasto je pozvao te iste ljude da izadju na ulice?
Zapetljavas se.
1. pitati oficire uz koga su? pa jel' ti stvarno misliš da u ovakvim situacijama ljudi ogovore istinu? pitaš nekoga jesi li uz mene i on kaže: jesam, šefe, majke mi moje!pa historija je puna primjera gdje su predsjednike izdali njihovi najbliži saradnici, to je i nepisano pravilo svakog uspješnog udara - bez unutrašnjih saradnika na najvišim pozicijama nema uspjeha
2. zato što je sasvim drugačije kada pred tenkove izađe narod, nenaoružani civili a sasvim drugo kad se u milionskom gradu na dvije strane nađu dvije vojne grupe sa tenkovima i teškim naoružanjem, ne mogu da vjerujem da ne vidiš razliku
- General War
#8178 Re: Republika Turska
Slobodno pocni...mostovi su se nekada blokirali kada je bio jedan na 100 Km, a sada telekomunikaciona cvorista, drzavne institucije, televizija odakle bi se davala saopstenja...ja jos ne znam ko i zasto je pokrenuo ovaj puc ili da je izao bilo kakvo saopstenje zasto? Neko?Freamon Lester wrote:Ako je istina ovo za smjenu 3000 sudija, onda cu poceti lagano sumnjati u ova sva desavanja.
-
zrakomlat
#8179 Re: Republika Turska
Odličnogospodja profiterka wrote:Noćas sam svašta nešto naučila, a najviše o svojim sugrađanima. Još mi ne ulazi u glavu, još ne prihvatam da postoji iole pismeno i prosvijećeno čeljade koje bi, iz bilo kojih razloga, stalo na stranu vojnih pučista koji pucaju u meso nenaoružanog naroda. Naroda koji ih hrani, oblači, oprema. Ne prihvatam da postoji na kugli zemaljskoj "progresivac" koji bi navijao za vojni prevrat i rušenje demokratski izabrane vlasti, za one koji voditeljicama stavljaju pištolj na potiljak i tjeraju ih da čitaju proglase, za guranje jedne velike i mnogoljudne zemlje u krvavi građanski rat i za još jedan udarac međunarodnom poretku.
Posebno me žulja to što su se upravo oni koji su mi inače ideološki najbliži na ovom forumu priklonili vojnim pučistima i navijali za njih protiv golorukih građana. Nije tako davno bilo kad su građane ove zemlje po ulicama njihovih gradova gađali pripadnici vojske koju su iznjedrili, utovili i od nje silu napravili naši roditelji. Kada vojnik ispali metak u građanina svoje zemlje on je izdajnik i otpadnik, a taj pucanj je pucanj u srce demokratije i slobode. I nemojte to nikada zaboraviti vi koji smatrate da su ideološke razlike dovoljno opravdanje da podržite takvu abominaciju.
Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj. Oni koji su nezadovoljni Erdoganovom politikom moraju se protiv njega boriti drugim sredstvima, što ne isključuje i oružanu pobunu ako ikada steknu kritičnu masu za to, ali dizati vojsku na narod može samo neprijatelj naroda. I tako ih sada treba i tretirati.
Probajte već jednom shvatiti da se svijet ne vrti oko Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bakira, Dodika, Šešelja, klinca palca. Neki učesnici ovog foruma su nevjerovatno provincijalni, a sudeći po kojekakvim šalama i pošalicama, i neodgojeni. Mrtve su glave pale, glave nedužnih ljudi. Nije smiješno.
-
tlr
#8180 Re: Republika Turska
Meni ovo pravo smrdi. Ako je bio vojni udar - onda su ga organizovali idioti i zaslužuju sudbinu.
Shvati ti - počeli su državni udar u petak naveče. Cijelo vrijeme struje ima, interneta ima, telefonija radi, radio i tv stanice rade, radi i twitter - a Erdogan na odmoru.
Nije ovo kraj. Ovo što smo gledali nastavak je nezaustavljive propasti moderne Turske.
Brko je promptno dao nogu za 3000 sudija, a sada će uvesti policijski sat, vratiti smrtnu kaznu i krvavo se obračunati sa svim svojim protivnicima i praktično kreirati raznoliku bazu neprijatelja koja će ga na kraju i skinuti.
Ovo se više ne može ni na koji način zaustaviti - sasvim je izvjesno da Tursku u budućnosti očekuje nasilje i haos.
Mislim da je jedini način da se riješi problem u Turskoj i cijelom svijetu - ubrzati razvoj događaja, a kako bi se što prije riješili unutrašnji konflikti, sve srušilo i kako bi na zgarištu civilizacije započelo neko novo i bolje poglavlje ljudskog društva. Ako je to uopšte moguće.
Shvati ti - počeli su državni udar u petak naveče. Cijelo vrijeme struje ima, interneta ima, telefonija radi, radio i tv stanice rade, radi i twitter - a Erdogan na odmoru.
Nije ovo kraj. Ovo što smo gledali nastavak je nezaustavljive propasti moderne Turske.
Brko je promptno dao nogu za 3000 sudija, a sada će uvesti policijski sat, vratiti smrtnu kaznu i krvavo se obračunati sa svim svojim protivnicima i praktično kreirati raznoliku bazu neprijatelja koja će ga na kraju i skinuti.
Ovo se više ne može ni na koji način zaustaviti - sasvim je izvjesno da Tursku u budućnosti očekuje nasilje i haos.
Mislim da je jedini način da se riješi problem u Turskoj i cijelom svijetu - ubrzati razvoj događaja, a kako bi se što prije riješili unutrašnji konflikti, sve srušilo i kako bi na zgarištu civilizacije započelo neko novo i bolje poglavlje ljudskog društva. Ako je to uopšte moguće.
-
prof.
#8181 Re: Republika Turska
kratko i jasnogospodja profiterka wrote:Noćas sam svašta nešto naučila, a najviše o svojim sugrađanima. Još mi ne ulazi u glavu, još ne prihvatam da postoji iole pismeno i prosvijećeno čeljade koje bi, iz bilo kojih razloga, stalo na stranu vojnih pučista koji pucaju u meso nenaoružanog naroda. Naroda koji ih hrani, oblači, oprema. Ne prihvatam da postoji na kugli zemaljskoj "progresivac" koji bi navijao za vojni prevrat i rušenje demokratski izabrane vlasti, za one koji voditeljicama stavljaju pištolj na potiljak i tjeraju ih da čitaju proglase, za guranje jedne velike i mnogoljudne zemlje u krvavi građanski rat i za još jedan udarac međunarodnom poretku.
Posebno me žulja to što su se upravo oni koji su mi inače ideološki najbliži na ovom forumu priklonili vojnim pučistima i navijali za njih protiv golorukih građana. Nije tako davno bilo kad su građane ove zemlje po ulicama njihovih gradova gađali pripadnici vojske koju su iznjedrili, utovili i od nje silu napravili naši roditelji. Kada vojnik ispali metak u građanina svoje zemlje on je izdajnik i otpadnik, a taj pucanj je pucanj u srce demokratije i slobode. I nemojte to nikada zaboraviti vi koji smatrate da su ideološke razlike dovoljno opravdanje da podržite takvu abominaciju.
Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj. Oni koji su nezadovoljni Erdoganovom politikom moraju se protiv njega boriti drugim sredstvima, što ne isključuje i oružanu pobunu ako ikada steknu kritičnu masu za to, ali dizati vojsku na narod može samo neprijatelj naroda. I tako ih sada treba i tretirati.
Probajte već jednom shvatiti da se svijet ne vrti oko Bošnjaka, Srba, Hrvata, Bakira, Dodika, Šešelja, klinca palca. Neki učesnici ovog foruma su nevjerovatno provincijalni, a sudeći po kojekakvim šalama i pošalicama, i neodgojeni. Mrtve su glave pale, glave nedužnih ljudi. Nije smiješno.
- seln
#8182 Re: Republika Turska
Ne bi me cudilo uvodjenje dozivotnog mandata za ljubljenog predsjednika.TLR wrote:Meni ovo pravo smrdi. Ako je bio vojni udar - onda su ga organizovali idioti i zaslužuju sudbinu.
- choxnox
#8183 Re: Republika Turska
Mora da ti je pritisak skocio na 200/180 kada si saznao koliko "prijatelja" imas koji razmisljaju potpuno suprotno od tebe i koje podsvjesno smatras (potencijalnim) teroristimaasurbanipal wrote:Isti slučaj i kod mene. Dođoh jutros s posla, kada sam upalio kompjuter i ušao na facebook - kad tamo, katastrofa. Sve vrvi od turskih zastava, Erdoganovih slika, izreka, hadisa, dova za Tursku, predaja, itd. Čak sam naletio i na prijedlog da se 15. juli proglasi blagadanom čitavog ummeta.
- kamberovica polje
#8184 Re: Republika Turska
Islamska Republika Turska je budućnost.seln wrote: Ne bi me cudilo uvodjenje dozivotnog mandata za ljubljenog predsjednika.
-
haos1
#8185 Re: Republika Turska
Od svih bliskoistocnih arapa, meni su ovi turci najruzniji, mali okrugli celavi dlakavi crni.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
-
Zgoljo
#8186 Re: Republika Turska
Devedesete su davno bile,mnoge stvari su se promijenile od tada.L u c i f e r wrote:što ne napadoše srbiju?kamberovica polje wrote:Gdje su ta braća bila kad je nož bio pod vratom devedesetih? Više su mrske šije pomogle nego "braća" Turci koje su bolili .... za nama.Zgoljo wrote: Pogresno,Bosnjaci vide Tursku,kroz Erdogana,kao zastitnika od noza koji im stalno visi nad vratom,nemo to veze sa vjerom nego sa golim zivotom.
Sad koliko su nade opravdane to je drugo pitanje ali s nadom je lakse zivjeti.
a ovi što se uzdaju u našeg bivšeg okupatora tursku i njenog islamističkog diktatorčića, ili njenu vojnu huntu, svejedno
za svoje postojanje zahvalite isključivo Armiji Bosne i Hercegovine
Turska nije ista zemlja kao tada.Nada Bosnjaka u tursku zastitu od noza po meni nije nerealna.
-
prof.
#8187 Re: Republika Turska
ha? ja itekako vidim razliku a ona bi se brojala u žrtvama, umjesto 200 bilo bi ih puno, puno više. sreća pa su turci položili ispit pa nisu dozvolili da završe kao irak ili sirija, sad im samo ostaje da prate razvoj siutacije pa ne dozvole ovaj scenarij koji je naveden a to je da erodgan iskoristi priliku pa preuzme sve ovlasti i izmjeni ustav.seln wrote:E, vidis, tu se razlikujemo - ja MOGU da vjerujem da ne vidis razliku.prof. wrote:
ja se zapetljavam?! nemoj se naći uvrijeđen, nije mi zais namjera lai na osnovu ovog zadnjeg posta ti moram reći da si pomalo naivan u načinu na koji gledaš na ovako ozbiljne stvari:
1. pitati oficire uz koga su? pa jel' ti stvarno misliš da u ovakvim situacijama ljudi ogovore istinu? pitaš nekoga jesi li uz mene i on kaže: jesam, šefe, majke mi moje!pa historija je puna primjera gdje su predsjednike izdali njihovi najbliži saradnici, to je i nepisano pravilo svakog uspješnog udara - bez unutrašnjih saradnika na najvišim pozicijama nema uspjeha
2. zato što je sasvim drugačije kada pred tenkove izađe narod, nenaoružani civili a sasvim drugo kad se u milionskom gradu na dvije strane nađu dvije vojne grupe sa tenkovima i teškim naoružanjem, ne mogu da vjerujem da ne vidiš razliku
- mO k3
#8188 Re: Republika Turska
Ti ko nesto lijep ??haos1 wrote:Od svih bliskoistocnih arapa, meni su ovi turci najruzniji, mali okrugli celavi dlakavi crni.
Nisu ti vidio Turčina u životu
- kamberovica polje
#8189 Re: Republika Turska
prof. wrote:ha? ja itekako vidim razliku a ona bi se brojala u žrtvama, umjesto 200 bilo bi ih puno, puno više. sreća pa su turci položili ispit pa nisu dozvolili da završe kao irak ili sirija, sad im samo ostaje da prate razvoj siutacije pa ne dozvole ovaj scenarij koji je naveden a to je da erodgan iskoristi priliku pa preuzme sve ovlasti i izmjeni ustav.seln wrote:E, vidis, tu se razlikujemo - ja MOGU da vjerujem da ne vidis razliku.prof. wrote:
ja se zapetljavam?! nemoj se naći uvrijeđen, nije mi zais namjera lai na osnovu ovog zadnjeg posta ti moram reći da si pomalo naivan u načinu na koji gledaš na ovako ozbiljne stvari:
Last edited by kamberovica polje on 16/07/2016 15:41, edited 1 time in total.
-
haos1
#8190 Re: RE: Re: Republika Turska
Pa nisam mali okrugli celavi turcin. Uostalom svi smo vidjeli slike, nema se tu sta vidjeti.mO k3 wrote:Ti ko nesto lijep ??haos1 wrote:Od svih bliskoistocnih arapa, meni su ovi turci najruzniji, mali okrugli celavi dlakavi crni.
Nisu ti vidio Turčina u životu
- It_is_a_Leclerc
#8191 Re: Republika Turska
Zanimljiv izbor za prvi potez Erdoana.
Ako sam dobro razumio, on se nije odlučio da razriješi ili uhapsi strukture unutar vojske koje su osmislile, predvodile ili jednostavno propustile izvjestiti o pokušaju vojnog udara, već sudije.
Ako sam dobro razumio, on se nije odlučio da razriješi ili uhapsi strukture unutar vojske koje su osmislile, predvodile ili jednostavno propustile izvjestiti o pokušaju vojnog udara, već sudije.
-
Innovation
#8192 Re: Republika Turska
prof. wrote:kratko i jasnogospodja profiterka wrote:Noćas sam svašta nešto naučila, a najviše o svojim sugrađanima. Još mi ne ulazi u glavu, još ne prihvatam da postoji iole pismeno i prosvijećeno čeljade koje bi, iz bilo kojih razloga, stalo na stranu vojnih pučista koji pucaju u meso nenaoružanog naroda. Naroda koji ih hrani, oblači, oprema. Ne prihvatam da postoji na kugli zemaljskoj "progresivac" koji bi navijao za vojni prevrat i rušenje demokratski izabrane vlasti, za one koji voditeljicama stavljaju pištolj na potiljak i tjeraju ih da čitaju proglase, za guranje jedne velike i mnogoljudne zemlje u krvavi građanski rat i za još jedan udarac međunarodnom poretku.
- Krokodajl
#8193 Re: Republika Turska
Ja od Turske nikad marke nisam dobio (možda i jesam da ne znam) i nikad nisam ništa ni očekivao nit išta očekujem.
Jesul nam Turci valjali il nisu meni nije toliko ni bitno ali ja ne mogu protiv sebe i svog srca, a u mom srcu je Turska i Turski narod veoma blizu.
Duša me je bolila gledajući ove slike iz Istanbula i Ankare, pratim sukobe širom svijeta i zbivanja i dobro sam upoznat sa savime, ali sinoć mi se prvi puta desilo da sam ostao budam do kasna gledajući stream iz Turske i nadajući se da će pucnjava stati, bez obzira ko da "pobijedi" svaka ona detonacija, svaki metak i svaki onaj ranjenik kao da je u mojoj avliji, u mojoj Bosni.
Ja ne podržavam Erdogana i njegovu politiku, ali protiv sebe i svog srca ne mogu, i ne želim.
A vjerujem da je i većina građana BiH povučena upravo ovime.
Jesul nam Turci valjali il nisu meni nije toliko ni bitno ali ja ne mogu protiv sebe i svog srca, a u mom srcu je Turska i Turski narod veoma blizu.
Duša me je bolila gledajući ove slike iz Istanbula i Ankare, pratim sukobe širom svijeta i zbivanja i dobro sam upoznat sa savime, ali sinoć mi se prvi puta desilo da sam ostao budam do kasna gledajući stream iz Turske i nadajući se da će pucnjava stati, bez obzira ko da "pobijedi" svaka ona detonacija, svaki metak i svaki onaj ranjenik kao da je u mojoj avliji, u mojoj Bosni.
Ja ne podržavam Erdogana i njegovu politiku, ali protiv sebe i svog srca ne mogu, i ne želim.
A vjerujem da je i većina građana BiH povučena upravo ovime.
-
Mrljavi
#8194 Re: Republika Turska
Prodao world of tanks nalog(zajedno s mailom radi sigurnosti kupca), a ispostavit ce se, koristio sam neki nestandardan password. SjebO se al' neuporedivo manje od pucista u Turskoj.zrakomlat wrote:potpis
Šta se desi s oriđinal nikom?
-
tlr
#8195 Re: Republika Turska
Narod je izašao na izbore i u nacističkoj Njemačkoj, narod je izabrao vlast koja je pobila 8000 Bošnjaka u par dana, narod uništava planetu po kojoj hoda dok lovi nevidljive Pokemone u zraku. Nije taj narod postao sam od sebe - takvim su ga napravili, a zna se ko je u tom učestvovao, kada i gdje.gospodja profiterka wrote: Kakva god da je, Turska je demokratska država. Narod izađe na izbore, glasa i dobije vlast kakvu je i birao. Ideja da vojska može biti čuvar demokratije i sekularizma (ili bilo kojeg drugog poretka) je paradoksalna i neodrživa i vrijeme je da se toj ludosti stane u kraj.
Nije rješenje vojska niti puč, ali ni ovdašnji narod(i). Narodi (ljudi) se moraju mijenjati na bolje, tako što će vidjeti najgore ili ćemo ostati zapamćeni kao životinjska vrsta nesposobna za opstanak u Univerzumu i koja se usprkos svim blagodetima pokazala nezavidnu sposobnost da se samouništi.
Last edited by tlr on 16/07/2016 15:44, edited 1 time in total.
- seln
#8196 Re: Republika Turska
U jednom se slazem sa tobom - mnogi su imali stete iz ovog, a usicario je samo Erdogan.prof. wrote:ha? ja itekako vidim razliku a ona bi se brojala u žrtvama, umjesto 200 bilo bi ih puno, puno više. sreća pa su turci položili ispit pa nisu dozvolili da završe kao irak ili sirija, sad im samo ostaje da prate razvoj siutacije pa ne dozvole ovaj scenarij koji je naveden a to je da erodgan iskoristi priliku pa preuzme sve ovlasti i izmjeni ustav.seln wrote:E, vidis, tu se razlikujemo - ja MOGU da vjerujem da ne vidis razliku.prof. wrote:
-
L u c i f e r
#8197 Re: Republika Turska
onaj kome je dvije decenije davnoZgoljo wrote:
Devedesete su davno bile,mnoge stvari su se promijenile od tada.
Turska nije ista zemlja kao tada.Nada Bosnjaka u tursku zastitu od noza po meni nije nerealna.
zaista je vrlo mlad, a samim tim i neiskusan i naivan
historia magistra vitae est
-
ibizza
#8198 Re: Republika Turska
NAPETO U INDŽIRLIKU: Turska vojska blokirala američku bazu i isjekla joj struju
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/246492/napeto ... v1wLs.dpuf
Sta je sad ovo ?
- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/246492/napeto ... v1wLs.dpuf
Sta je sad ovo ?
- General War
#8199 Re: Republika Turska
It_is_a_Leclerc wrote:Zanimljiv izbor za prvi potez Erdoana.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#8200 Re: Republika Turska
pučisti kao da su pokušali na blef ovo uraditi
slaba organizacija, tanko skroz
slaba organizacija, tanko skroz