_BataZiv_0809 wrote:To ti znas za moje afere u KonzumuNed071 wrote: sava. ostane ti jos za kafe u konzumu![]()
Mozda sam trebao sutiti, jer sam se otkrio sad![]()
![]()
Za Savu dobijam dosta preporuka i pro i contra
afere su ti postale urbana legenda
Moderators: _BataZiv_0809, anex
_BataZiv_0809 wrote:To ti znas za moje afere u KonzumuNed071 wrote: sava. ostane ti jos za kafe u konzumu![]()
Mozda sam trebao sutiti, jer sam se otkrio sad![]()
![]()
Ned071 wrote: afere su ti postale urbana legendasava je ok guma, bolja od mnogih razvikanijih.... ako imas para uzmi conti, ako nemas, a nemas ko i vecina nas, sava je ko lampa
valja bolan, bez ikakve frke uzmi. sto se shoping centra tice_BataZiv_0809 wrote:Ned071 wrote: afere su ti postale urbana legendasava je ok guma, bolja od mnogih razvikanijih.... ako imas para uzmi conti, ako nemas, a nemas ko i vecina nas, sava je ko lampa
haj na pp cemo o tome.
Smandrljao sam u auto oko milje i po, tako da bi mi dobro dosla neka opcija gdje cijena i kvalitet nisu direktno proprocionalni, naravno da je disproporcija na strani kvaliteta![]()
Znaci hp ili s3, moze to valjat?
S3 sam imao na Fijatu, kakve su ove hp? Koje su bolje? Koja je razlika?Ned071 wrote: valja bolan, bez ikakve frke uzmi. sto se shoping centra tice![]()
_BataZiv_0809 wrote:S3 sam imao na Fijatu, kakve su ove hp? Koje su bolje? Koja je razlika?Ned071 wrote: valja bolan, bez ikakve frke uzmi. sto se shoping centra tice![]()
tempuser wrote:Ne znam jel za papanluk, za one sto ugrozavaju, ili za ovu temu...
Ujeda za oci kad si iza njega na standgasu, na snimku je jos malo i pazio da ne dimi, inace brzina je ispdo 60 km/h.
http://www.youtube.com/watch?v=EjJWG8rp ... e=youtu.be
Nemoj Savu ako imaš para. HP je ok, ali mislim da nema u toj dimenziji. S3 zaobiđi...i nemoj sad ni kupovati pa da ti bezveze stoje do zime. Za 100KM po komadu možeš da dobre gume biraš, a Sava i Tigar su klasa oko 70-80 maraka._BataZiv_0809 wrote:
mozda je dpf regeneracija u toku?530i wrote:tempuser wrote:Ne znam jel za papanluk, za one sto ugrozavaju, ili za ovu temu...
Ujeda za oci kad si iza njega na standgasu, na snimku je jos malo i pazio da ne dimi, inace brzina je ispdo 60 km/h.
I nije prvo novije auto, računam od 2005. naovamo koje ozbiljno dimi. Nedavno vidim BMW E90 kojem plavi dim lagano puše na auspuh...
mene su neki dan dvije G4 i T4 zaslijepili dimom ali bukvalno, sva tri se potrefila u isto vrijeme, kakvi grobovi530i wrote:tempuser wrote:Ne znam jel za papanluk, za one sto ugrozavaju, ili za ovu temu...
I nije prvo novije auto, računam od 2005. naovamo koje ozbiljno dimi. Nedavno vidim BMW E90 kojem plavi dim lagano puše na auspuh...

Prije ce bit ovo drugo...ranger wrote:mozda je dpf regeneracija u toku?530i wrote:tempuser wrote:Ne znam jel za papanluk, za one sto ugrozavaju, ili za ovu temu...
a mozda ipak odradjuje 500.000ti kilometar
Jedna od nijansi je potrosnja goriva, a to ce skoro svaki vozac primjetiti. Normalno je da ljudi za svoje pare traze najbolje i to nije za osudu.tempuser wrote:Najbitnije je imati mozga, a naravno da je bitno postovati dimenziju i oznaku guma koju proizvodjac propisuje i naravno da postoji razlika izmedju skupih i jeftinih guma, ali nijanse o kojima se raspravlja uveliko prevazilaze znanja i moc zapazanja prosjecnog vozaca.
insomnia78 wrote:Ma nisu u pitanju profili guma
Ja ne snimam. Dobro, po nekad, ja forumamtopcam wrote:insomnia78 wrote:Ma nisu u pitanju profili guma
Nisu ni ovi sto snimaju mobitelom u voznji u pitanju.

Mah, ako i postoji usteda to je na nivou max 5%, sto je u nekom generalnom prosjeku nekih 3 deci goriva na 100 km, za koje ti prakticno treba haman laboratorijski "alat" da izmjeris razliku. Vecu ces ustedu postici ako na duzim turama dignes pritisak u gumama. S druge strane ekonomicnost low rolling resistance guma direkt utice na njihove perfornanse, ali i dalje govorimo o nijansama koje prosjecni vozac u voznji ne osjeti.insomnia78 wrote:![]()
Ma filozofi. Kupe novu gumu i onda pocne, onaj jedan vice osjeti gdje im je limit u krivinama (?), drugom opet slajdra kad je hladna i tako slicni "osjecaji"![]()
![]()
A kad pogledaa svaki dan neko u njivi, na krovu il jedan drugom u gepeku