PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Janjicar

#8176 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

ho oponopono wrote:...moralni razlozi?! :pisnuo:
Rekoše Bakir, Semsudin, Amir :D
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#8177 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Slo Burner »

U Tuzli ukinuto pravo ministara na "Bijeli hljeb", sto znaci da je sva steta za paljevine vec nadoknadjena :bih:
almir90

#8178 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by almir90 »

I ja bih volio da postanemo nova mala Jugoslavija, al' od toga nema ništa. Gdje ćemo naći novog Tita koji će nas natjerati da živimo zajedno i u slozi, jer to je potrebno, nas neko mora natjerati da živimo u slozi, nikako drugačije.

Puna usta svima u borbi protiv korupcije, ajmo da nađemo ko je voljan da stavi na kocku svoj život i život svoje familije? Jer onaj koji krene na političku mafiju, mora biti dobro naoružan, jer mu je lično život na kocki. Gdje ćemo naći takav kadar ljudi?

Prvo se od te korupcije i mora krenuti, može se izglasati zakon da se svima smanje plate i naknade, ali će isti ti u koliko ostanu na vlasti, naći način da nadoknade na drugi način ono što im je oduzeto. Možda neće svi, ali većina će sigurno.

Prvo hoće da se ruši vlast, pa hoće promjene zakona, niđe veze, ko će nas dalje voditi? I da se nađe odgovarajući kadar, budimo realni, svi oni rizikuju svoj život u koliko krenu da totalno uništavaju ove "begove" koji nam sada vladaju državom?

Nisam za to da se odustane od protesta, i ja sam za bolje sutra, i ja sam za to da budemo "mala Jugoslavija" sutra da se mene pita, al' koliko su to realna očekivanja? Ovi gore se neće dati bez borbe, jedino da se mi narod dignemo i lično svima metak u čelo, al' ko će to uraditi?

Svi govore o rezanju budžeta i ulaganje u privredu, i ja sam zato, ali gdje su konkretna riješenja kako ćemo do izvesti? Nije riješenje, uzmi od onoga 10 000 i daj meni, ja ću posadit ovo, proizvest ono. Gdje su nam stručnjaci ekonomski, imenom i prezimenom koji iza sebe imaju djela a ne riječi, izjavu istih da će se prihvatiti tog posla i znaju tačno kako da ostvarimo privredni napredak? Mogu i ja palamuditi ovdje da trebamo ovo, trebamo ono, a ja nisam prošao kraj ekonomije, a kamoli nešto bitno ostvario da mogu reći za sebe da sam stručnjak.

"Kupujmo domaće, to nam treba", al' ovo i neću komentarisati, dovoljno da je svako sa svojim bližnjim popriča i vidit će koliki smo patrioti, u na je patriotizam "dabogda komšiji crkla krava", "čuj da ja kupujem domaće, da se neko naš obogati, bolje oni stranci nek zarade, neg' komšija", i šta reći?

Da ne bude da palamudim protiv ovoga šta se dešava, daleko od toga, al' mi moramo nači stručan kadar, neko ko zna šta treba, i kako to treba uraditi da nas vodi, a ne ovako, svi imaju nekakve zahtjeve, više se ne zna ni ko pije ni ko plaća.
I da to odmah kažem, to nisam ja, da ne bude da bih i ja želio vladati, ne pada mi napamet!
Logovan

#8179 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Logovan »

Slo Burner wrote:U Tuzli ukinuto pravo ministara na "Bijeli hljeb", sto znaci da je sva steta za paljevine vec nadoknadjena :bih:
:thumbup: :thumbup:
Janjicar

#8180 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Slo Burner wrote:U Tuzli ukinuto pravo ministara na "Bijeli hljeb", sto znaci da je sva steta za paljevine vec nadoknadjena :bih:
I ja bih volio da je tako ali nije istina :D
219hiljada je ove godine predvidjeno za "bijeli hljeb" a obnova samo opstine kosta 1milion KM :D

vjerovatno ce se u sljedecih par godina isplatiti, bilo kako bilo u potpunosti opravdavam paljenje i Vlade i Opstine :thumbup: kako god mi mislili i htjeli drugcije se nije moglo...
baxus

#8181 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by baxus »

Gledaj samo skrhanih faca
Tezi im dan nije svanuo

Image
damskot

#8182 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

JoseMujica wrote:
Alfons Kauders wrote:i da dodam par konkretnih zahtjeva:

1 legalizacija marihuane
2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama
3. legalizacija gey brakova u ilegali
4. zabrana Vau-mau udruga
5. izbacivanje Želje u drugu ligu
al sto bolan legalizaciju marihuane u isti kos s ovim glupostima? :lol:

to je u svakom slucaju opravdan zahtjev, vidi Colorado... ne mogu ljudi navuci kakva je potraznja... a porez kapa li kapa... zasto da se kojekakvi kriminalci bogate kada bi drzava fino mogla lupiti astronomsku akcizu i uposliti stotine ljudi na plantazama u hercegovini? :D indirektno bi bilo jako dobro i za turizam :D

plus se u tom slucaju olaksava posao policiji i sudskoj vlasti, jer ne moraju bezveze dizati krivicne prijave protiv djecurlije, vec se mogu fokusirati na one koji valjaju teske droge... :D umanjuje se teret i oslobadjaju se ljudski resursi koji ce nam biti potrebni kada se SBB proglasi teroristickom organizacijom, ko ce gamad pohapsit? :D

Ovaj 1 nije SiFi nego realno rješenje problema .

2. obavezno nošenja hidžaba u javnim kućama

Samo ako je bosa noga u sandalama i vide se prstici ...

5. izbacivanje ....

Ovaj zadnji zahtjev je jako opasan i mogao bi dovesti do Mahalsko gerilskog rata i ukidanja EU ako ne i nuklearnog rata !
Last edited by damskot on 19/02/2014 12:04, edited 6 times in total.
LEDA

#8183 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

baxus wrote:
Tezi im dan nije svanuo

Image
Satjerani u čošak :serbo:
Drvosjeca iz Dejcica

#8184 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

LEDA wrote:
baxus wrote:
Tezi im dan nije svanuo

Image
Satjerani u čošak :serbo:
Majke mi neprocjenjiv osjećaj, vrijedilo je ovo sve ako ništa zbog ovoga. :thumbup: :izet:
guber90

#8185 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:
guber90 wrote: Pa sta hoce sada :D?

Hvala na upozorenju, al' nemam se cega bojati :D.
Hoce cvanciku :D
Ako ce te kazniti naci ce nesto pa makar i s biciklom isao :D
Skoro ja imao maglenke upaljene, magla bila, i 100 metara izasao iz magle kad lizalo :D 40 KM kazne imao upaljene maglenke :D (RS murija nije nasa) :D pa rekoh ne mogu svakih 500m palit i gasit odose mi sijalice lagano kaze nije moj problem xD
Haha, a ja nit auta. niti bicikla imam, moze jedino ako predjem na crveno da pise kaznu, a ja da mu je neplatim i posteno :D.
Slo Burner

#8186 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Slo Burner »

http://tuzla.danas.info/2014/02/13/kole ... og-hljeba/

Ustvari donesen je prijedlog koji se razmatra sutra na skupstini, ali vjerujem da se uz demokratsko i korektno lobiranje ispod prozora skupstine ovaj zakon moze progurati
Image
ho oponopono

#8187 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ho oponopono »

Janjicar wrote:
ho oponopono wrote:...moralni razlozi?! :pisnuo:
Rekoše Bakir, Semsudin, Amir :D
...i mnogi prazne crijeva zaboravljajuci stid...mutavi urlatori zvučnih titula... :novine:
kingofsnake

#8188 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Hugo Boss wrote:ta ima budžetlije
radil guza
A jes vas Fahro navježbo, svaka mu čast :lol: :lol: :lol:

Prva tačka uputstva: Kad nemaš ništa pametno reć (a nemaš nikad), ti posegni za spominanjem budžeta!
damskot

#8189 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

Hugo Boss wrote:[

!
ta ima budžetlije
radil guza[/quote]

Meni se obracas ?? ja sam privatnik nebi nos guro nekom u pakas nema tih para ...
kingofsnake

#8190 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

damskot wrote:
Hugo Boss wrote:[

!
ta ima budžetlije
radil guza
Meni se obracas ?? ja sam privatnik nebi nos guro nekom u pakas nema tih para ...[/quote]

Ne sekiraj se. Fahrinim kamikazama su budžetlije svi koji su prepoznali kriminal velikog vožda.
damskot

#8191 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

Vec sam pisao sta mislim o fahri FAHROVIZOVANJE ZEMLJE ce uci u rijecnik .
Last edited by damskot on 19/02/2014 12:23, edited 1 time in total.
Slo Burner

#8192 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Slo Burner »

Pa jeste li se skontali vise, ko je kriv SANU ili tornjak :D

Ili djeluju sunhronizovano
kingofsnake

#8193 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Slo Burner wrote:Pa jeste li se skontali vise, ko je kriv SANU ili tornjak :D

Krivi smo mi što smo ih pustili
O'zone
Globalni moderator

#8194 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

baxus wrote:
Tezi im dan nije svanuo

Image
:izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet: :izet:
bjelave

#8195 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by bjelave »

jalijas74 wrote:Ukinut "bijeli hljeb" u Tuzli

Kako saznaje radio Kameleon od sekretara Skupštine TK, Ahmeta Smajlovića danas je Kolegij Skupštine TK utvrdio ukidanje tzv. “bijelog hljeba”.

To se odnosi na obustavljanje isplata plata Premijeru i ministrima za period nakon prestanka vršenja dužnostri, a ostale zahtjeve Plenuma građanki i građana TK , Kolegij razmatra.
Sa predstavnicima Plenuma građanki i građana Kolegij Skupštine će se sastati sutra u 13 sati.
Isti zahtjev su imali i građani Unsko-sanskog kantona (USK), ali Skupština još nije razmatrala ukidanje ove privilegije.
Amir Zukić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, kaže da funkcionere treba vratiti na poslove koje su obavljali prije preuzimanja funkcije i tako izbjeći plaćanje „bijelog hljeba“. Zukić kaže da će ovo pitanje pokrenuti na sjednici Skupštine.

Bravo TUZLA ponosite se idete odlicnim putem tako se to radi.
A dje ce vratiti Amira Zukuica koji nije imao dana radnog staza dok se nije uhljebio u SDA? Pola ovih ublehasa nikada nije radilia a jos manje obavljala bilo kakave poslove prije preuzimanja funkcija.
Slo Burner

#8196 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Slo Burner »

kingofsnake wrote:

Niste bolan vi nikog pustili, dosla raja i popalila ;-)
kingofsnake

#8197 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Slo Burner wrote:
kingofsnake wrote:

Niste bolan vi nikog pustili, dosla raja i popalila ;-)
Ja sam mislio na to da smo krivi što smo pustili tornjake, bakire, zlaje i ostalu bandu da nas jebu skoro 20godina(ajd rat nećemo računat).

Ja bi volio da je došla raja i popalila, da je bilo spontano. Samo se bojim da ih je neko od pomenutih nahuško.
raskopusa

#8198 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by raskopusa »

.
Last edited by raskopusa on 13/02/2014 16:05, edited 2 times in total.
Reglan

#8199 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Moze li neko ukratko reci sta se danas desavalo,jesu li se za sta izborili?
guber90

#8200 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

“Ljudi konstantno pričaju o bogaćenju i oni najbogatiji prozivaju nas koji imamo jednu kuću. Ja imam jednu kuću, popola sa suprugom, i nemam automobil.”

Da, da, to su rijeci gospon Bakira :D, a vidi sada ovo:

Izetbegović i njegova supruga su u imovinskom kartonu iz 2002. godine upisali suvlasništvo nad stanom od 100.000 KM. Prema podacima iz zemljišnoknjižne evidencije Općinskog suda u Sarajevu, riječ je o petoiposobnom stanu od 134 kvadrata u ulici Nusreta Fazlibegovića u Sarajevu, na koji je početkom aprila 2008. godine podignuta hipoteka o svrhu kredita u iznosu od 50.000 KM.

Četiri godine kasnije su naveli da je vrijednost ovog stana 70.000 KM, a ove godine nekretnina je opet procijenjena na 100.000 KM. Osim ove imovine, u kartonima iz 2006. i 2010. godine dodaju i vlasništvo nad kućom koja je tokom izgradnje imala vrijednost od 80.000 KM, a danas 150.000 KM, podaci su Centra za istraživačko novinarstvo.

Eto Sarajlije, ko prvi do Bakira, njegov petoiposoban stan, odnosno suvlasnistvo nad istim, kako je i obecao na, cini mi se, FACE TV :D.
Ima tu jos teksta i o Bakiru i o Lagumdziji, a i o popularnom Mr. Twisteru :D:
VISE INFORMACIJA
Post Reply