SamoVasGledam wrote:patriot_1 wrote:SamoVasGledam wrote:Isus je bio (bukvalno) k****n sin i kopile. Izdajnik svoga naroda i rimski agent koji je učenjem o okretanju drugog obraza, nenasilnom otporu, davanju haljine i ogrtača, molitvi i ljubavi za neprijatelja... pokušavao da spreči (i to veoma uspešno) oružanu pobunu Jevreja protiv Rimljana.
Ti se drogiraš ili ča?
Ovo može samo napisat drogeraš ili maloumnik!
Ili bolje rečeno neko ko je nepristrasan i nije ograničen dogmama i verskim ubeđenjima.
Baš zato što ne vidim Isusa kao ikakvu svetlost i svetost u koju ne sme da se dira mogu da stvorim realniju sliku o njemu nego što ćeš ti ikada moći. Naravno dok ne odlučiš da napustiš tu komediju od religije.
Nego odgovori mi zašto Marko nije napisao ništa o Isusovom rođenju i detinjstvu?
Davor Pavuna:"Od 1986. sam za stalno zaposlen na EPFL u Lausannei kao profesor na fizici, no glavne moje aktivnosti posljednjih dvadeset godina u velikoj su mjeri bazirane u Americi, ali i drugdje po svijetu. Ono što je ljudski bitno jest da sam prije toga, do svoje 26. godine u stvari bio nevjernik, student fizike, možda agnostik, ali ništa više od toga. Vjernik sam postao negdje između 29. i 31. godine. Osobno sam se upoznao s Isusom Kristom, premda sam, da bi do toga došlo, najprije prošao kroz sve religije svijeta! Mislim da nema važnije religije ili metafizike koju nisam proučavao, doslovce. Od hinduizma i zen-budizma do kabale. Čak sam istraživao što proučavaju masoni, Moonovci, Hare Krishna … Međutim, u Indiji su mi lijepo rekli: ˝Što ti treba bolje od Isusa Krista?˝ Pa sam se lijepo vratio u Zagreb i na Jordanovcu se osvijestio uz izuzetno duboke i nadahnute duhovne vježbe u našoj katoličkoj vjeri kod dr. Tomislava Ivančića i pater Zvjezdana Linića. Danas živim po Evanđelju, a tu je bitan nauk Isusa Krista, oprost sebi i svima drugima i ljubav prema samom sebi, dragom Bogu i bližnjemu svome. I naravno, uvijek ljubav u akciji – to je sve. Eto, to razdoblje od moje 29. do 33. godine bilo je ključna prekretnica: svjesno sam ‘umirao’ da bih spoznao dragog Boga, pa danas javno svjedočim da je istina da je sveprisutan Bog aktivno živ, a pritom se bavim suvremenom znanošću u prvoj liniji. Ujedno idem i puno dalje nego li se u suvremenoj akademskoj znanosti javno govori"
>Kakve veze to ima što Marko ne piše o Isusovom rođenju?Misliš da to negira njegovo postojanje?On počinje sa Isusovim krštenjem jer je smatrao da je to važnije!Isus kakav je opisam u Evanđeljima pa i Markovom zaslužuje duboko poštovanje i od onih koji ne vjeruju,mogao si poput Pilata reć:"Ja na njemu ne nalazim krivnje!"Ja nemam što drugo misliti o Isusu nego ono što o Njemu pišu oni koji su ga poznavali,bilo osobno bilo da su čuli od onih koji su ga poznavali,kao npr Marko od Petra ili Luka od nekog drugog Apostola.