Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
broj dva

#8176 Re: Ateizam

Post by broj dva »

Socijalac_SA wrote:

:evil:
---
Misli sam da nemre bolje od macke sto nece na kuran ali ovo je isto nenadjebivo.
A to sto je banana kakvu je "bog stvorio" u priorodi maltene nejestiva za ljude i sto je banana sto je brko tako njezno u ruci drzi produkt ljudskog manipulisanja "bozjim savrsenstvom", to je samo slag na torti..
Sara03

#8177 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

Socijalac_SA wrote:

Suprotna strana, paša.
Image
raoul duke

#8178 Re: Ateizam

Post by raoul duke »

Towelie wrote:
shmizlica wrote:
Towelie wrote:Klasika.
a šta se s tobom desi :?: ko da si prešao na mračnu stranu :mrgreen:
You had cookies, nisam mogao odoleti. :-D
Bio bi red kao sto smizlica kaze da nam objasnis kako se to desilo :evil: :D
Je li ti ovaj pdf otvorio oci ? :lol:
L u c i f e r

#8179 Re: Ateizam

Post by L u c i f e r »

Strasno cijenim ljude koji su kadri promijeniti misljenje. :thumbup:

I sam sam ti taki... :D
Towelie

#8180 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Imao je i pdf svoj share u toj promeni, nema sta. Bilo je ovde kvalitetnih ljudi koji su ostavljali znake. Moje je bilo da ih procitam i da se pokrenu procesi. :-D

Nemam sta da vam posebno objasnim, nit sam vernik, nit ateist, nego taman. :-D I mogu vam kazat da ste mi onako dragi iz oba tabora, ako ste iskreni i ako se znate dobro zezat.
Zaitsev

#8181 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

Socijalac_SA wrote:

Ubi čovjek argumentima! Ako ovo, pored kinesin robota, nije dokaz da Allah postoji, ja onda ne znam šta može biti !

Image
irac300

#8182 Re: Ateizam

Post by irac300 »

Sve više sam uvjeren da je Smrle ovdje na zadatku da iŠĆera što više ljudi iz vjere svojim nebulozama. :D
Zaitsev

#8183 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

irac300 wrote:Sve više sam uvjeren da je Smrle ovdje na zadatku da iŠĆera što više ljudi iz vjere svojim nebulozama. :D
Ono za mačku mi je vrh! Evo drugi dan, ja pred svoju Heidi stavljam komunistička djela, neće ni da priđe istima. Da li sad to znači da je božansko ili da je, što bi četa Karajlić rekao "lako kvarljiva roba", pa ona izbjegava... Zanima me Smrletovo mišljenje... :D
triconja

#8184 Re: Ateizam

Post by triconja »

Sara03 wrote:
Socijalac_SA wrote:

Suprotna strana, paša.
Image
Gledam vamo majmun guli bananu isto ko sto je i ja gulim, na strani ko sto kaze socijalac. Znaci i kod majmuna imaju razne podjele

Zaitsev

#8185 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

I meni je banana super voće, samo joj vel'ka košpa u pm...
asurbanipal

#8186 Re: Ateizam

Post by asurbanipal »

Towelie wrote:Imao je i pdf svoj share u toj promeni, nema sta. Bilo je ovde kvalitetnih ljudi koji su ostavljali znake. Moje je bilo da ih procitam i da se pokrenu procesi. :-D

Nemam sta da vam posebno objasnim, nit sam vernik, nit ateist, nego taman. :-D I mogu vam kazat da ste mi onako dragi iz oba tabora, ako ste iskreni i ako se znate dobro zezat.

:thumbup:

Nisi jedini :mrgreen:
Towelie

#8187 Re: Ateizam

Post by Towelie »

Zaitsev wrote:
Socijalac_SA wrote:

Ubi čovjek argumentima! Ako ovo, pored kinesin robota, nije dokaz da Allah postoji, ja onda ne znam šta može biti !

Image
:kiss:

Hvala ti sto nas periodicno podsetis na ovog robota. Nekako mi je prirastao srcu.
Zaitsev

#8188 Re: Ateizam

Post by Zaitsev »

:lol:

Kako ti neće prirasti srcu, gledaj "cunja" kod "lika" :D tačno me podsjeti na one crnce iz '90ih sa kasetofonima na ramenu... :D
shbc

#8189 Re: Ateizam

Post by shbc »

Sad ja ne znam je li vodimo 2 ili 3:0 u ovim konverzijama. Towelie, onaj Genije, e sad ne znam je li bio jos jedan :mrgreen:

Doduse Genije je skroz zglajzo. Nije se koprcao kao Towelie. Odma covjek sa Islama (i to je bio haman ko Smrle) na ateizam. Ovaj nam se jos malo otima, ali nema veze. Samo je pitanje vremena :evil:
Sara03

#8190 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

triconja wrote:
Sara03 wrote:
Socijalac_SA wrote:

Suprotna strana, paša.
Image
Gledam vamo majmun guli bananu isto ko sto je i ja gulim, na strani ko sto kaze socijalac. Znaci i kod majmuna imaju razne podjele

:D

triconja

#8191 Re: Ateizam

Post by triconja »

Sara03 wrote:
triconja wrote:
Sara03 wrote: Suprotna strana, paša.
Image

:D

Pa fino kazem bona imaju razne podjele i kod majmuna, ali eto pametan sam koliko jedna polovina majmuna ako cemo po guljenju banana :lol:

Edit: djeces bolji nacin od guljenja banane uzmes je fino sa dvi ruke i nogom ufatis donji dio dok jednom rukom drzis patljicu a drugom sredinu banane i malo zagrizes oko patljice :lol:
Sara03

#8192 Re: Ateizam

Post by Sara03 »

triconja wrote: Pa fino kazem bona imaju razne podjele i kod majmuna, ali eto pametan sam koliko jedna polovina majmuna ako cemo po guljenju banana :lol:
Nije poenta kako ko guli bananu, već kako je lakše. Kontaš? Inače, guli kako hoćeš, koga briga. :D
triconja wrote:Edit: djeces bolji nacin od guljenja banane uzmes je fino sa dvi ruke i nogom ufatis donji dio dok jednom rukom drzis patljicu a drugom sredinu banane i malo zagrizes oko patljice :lol:
SamoVasGledam

#8193 Re: Ateizam

Post by SamoVasGledam »

patriot_1 wrote:
SamoVasGledam wrote:Isus je bio (bukvalno) k****n sin i kopile. Izdajnik svoga naroda i rimski agent koji je učenjem o okretanju drugog obraza, nenasilnom otporu, davanju haljine i ogrtača, molitvi i ljubavi za neprijatelja... pokušavao da spreči (i to veoma uspešno) oružanu pobunu Jevreja protiv Rimljana.
Ti se drogiraš ili ča?
Ovo može samo napisat drogeraš ili maloumnik!
Ili bolje rečeno neko ko je nepristrasan i nije ograničen dogmama i verskim ubeđenjima.

Baš zato što ne vidim Isusa kao ikakvu svetlost i svetost u koju ne sme da se dira mogu da stvorim realniju sliku o njemu nego što ćeš ti ikada moći. Naravno dok ne odlučiš da napustiš tu komediju od religije.

Nego odgovori mi zašto Marko nije napisao ništa o Isusovom rođenju i detinjstvu?
patriot_1

#8194 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

SamoVasGledam wrote:
patriot_1 wrote:
SamoVasGledam wrote:Isus je bio (bukvalno) k****n sin i kopile. Izdajnik svoga naroda i rimski agent koji je učenjem o okretanju drugog obraza, nenasilnom otporu, davanju haljine i ogrtača, molitvi i ljubavi za neprijatelja... pokušavao da spreči (i to veoma uspešno) oružanu pobunu Jevreja protiv Rimljana.
Ti se drogiraš ili ča?
Ovo može samo napisat drogeraš ili maloumnik!
Ili bolje rečeno neko ko je nepristrasan i nije ograničen dogmama i verskim ubeđenjima.

Baš zato što ne vidim Isusa kao ikakvu svetlost i svetost u koju ne sme da se dira mogu da stvorim realniju sliku o njemu nego što ćeš ti ikada moći. Naravno dok ne odlučiš da napustiš tu komediju od religije.

Nego odgovori mi zašto Marko nije napisao ništa o Isusovom rođenju i detinjstvu?
Davor Pavuna:"Od 1986. sam za stalno zaposlen na EPFL u Lausannei kao profesor na fizici, no glavne moje aktivnosti posljednjih dvadeset godina u velikoj su mjeri bazirane u Americi, ali i drugdje po svijetu. Ono što je ljudski bitno jest da sam prije toga, do svoje 26. godine u stvari bio nevjernik, student fizike, možda agnostik, ali ništa više od toga. Vjernik sam postao negdje između 29. i 31. godine. Osobno sam se upoznao s Isusom Kristom, premda sam, da bi do toga došlo, najprije prošao kroz sve religije svijeta! Mislim da nema važnije religije ili metafizike koju nisam proučavao, doslovce. Od hinduizma i zen-budizma do kabale. Čak sam istraživao što proučavaju masoni, Moonovci, Hare Krishna … Međutim, u Indiji su mi lijepo rekli: ˝Što ti treba bolje od Isusa Krista?˝ Pa sam se lijepo vratio u Zagreb i na Jordanovcu se osvijestio uz izuzetno duboke i nadahnute duhovne vježbe u našoj katoličkoj vjeri kod dr. Tomislava Ivančića i pater Zvjezdana Linića. Danas živim po Evanđelju, a tu je bitan nauk Isusa Krista, oprost sebi i svima drugima i ljubav prema samom sebi, dragom Bogu i bližnjemu svome. I naravno, uvijek ljubav u akciji – to je sve. Eto, to razdoblje od moje 29. do 33. godine bilo je ključna prekretnica: svjesno sam ‘umirao’ da bih spoznao dragog Boga, pa danas javno svjedočim da je istina da je sveprisutan Bog aktivno živ, a pritom se bavim suvremenom znanošću u prvoj liniji. Ujedno idem i puno dalje nego li se u suvremenoj akademskoj znanosti javno govori"
>Kakve veze to ima što Marko ne piše o Isusovom rođenju?Misliš da to negira njegovo postojanje?On počinje sa Isusovim krštenjem jer je smatrao da je to važnije!Isus kakav je opisam u Evanđeljima pa i Markovom zaslužuje duboko poštovanje i od onih koji ne vjeruju,mogao si poput Pilata reć:"Ja na njemu ne nalazim krivnje!"Ja nemam što drugo misliti o Isusu nego ono što o Njemu pišu oni koji su ga poznavali,bilo osobno bilo da su čuli od onih koji su ga poznavali,kao npr Marko od Petra ili Luka od nekog drugog Apostola.
Socijalac_SA

#8195 Re: Ateizam

Post by Socijalac_SA »

Image
Dope_Man

#8196 Re: Ateizam

Post by Dope_Man »

Socijalac_SA wrote:Image
Jao.. vidio sam prije par godina par scena iz ovog. Cak je gore i od onih igrica za NES gdje Noah skuplja koze i puca u medvjede :lol:
aurora313

#8197 Re: Ateizam

Post by aurora313 »

patriot_1 wrote:Davor Pavuna:"Od 1986. sam za stalno zaposlen na EPFL u Lausannei....
Rasplakao sam se čitajući Davorovu priču. Ti patriJote baš znaš kako da emotivno pokreneš čovjeka.
patriot_1 wrote:....,mogao si poput Pilata reć:"Ja na njemu ne nalazim krivnje!"
Nigdje, ali NIGDJE nema zapisa o bilo čemu oko Pilata, njegovih akcija i riječi, osim jedne kamene ploče u Cezareji gdje on podiže nešto Tiberijusu, tadašnjem imperatoru. Sranja i pranja njegovih ruku su bajke za nedorasle.
patriot_1

#8198 Re: Ateizam

Post by patriot_1 »

aurora313 wrote:
patriot_1 wrote:Davor Pavuna:"Od 1986. sam za stalno zaposlen na EPFL u Lausannei....
Rasplakao sam se čitajući Davorovu priču. Ti patriJote baš znaš kako da emotivno pokreneš čovjeka.
patriot_1 wrote:....,mogao si poput Pilata reć:"Ja na njemu ne nalazim krivnje!"
Nigdje, ali NIGDJE nema zapisa o bilo čemu oko Pilata, njegovih akcija i riječi, osim jedne kamene ploče u Cezareji gdje on podiže nešto Tiberijusu, tadašnjem imperatoru. Sranja i pranja njegovih ruku su bajke za nedorasle.
Bio sam tamo,vidio tu ploču,zanimljivo,dok ona nije pronađena,takvi kao ti su tupili da Pilat NIJE povjesna ličnost!
Onda,nakon pronalaska sve to negiranje,pade u vodu!I nikom niš!Umjesto da se pokriju pepelom!
Pavuna nije glup,nebi postigao toliki uspjeh u znanosti,a njegova priča o spoznaji Boga nije niš novo,imao je sreću da je naišao na dva divna Katolička svećenika ,Ivančića i Linića!
Imao sam i ja da sam bio na nekim predavanjima od obojice!
Dozer

#8199 Re: Ateizam

Post by Dozer »

Sta kaze Davor...
Osobno sam se upoznao s Isusom Kristom, premda sam, da bi do toga došlo, najprije prošao kroz sve religije svijeta!
:lol: :lol:
kerima1

#8200 Re: Ateizam

Post by kerima1 »

Dozer wrote:Sta kaze Davor...
Osobno sam se upoznao s Isusom Kristom, premda sam, da bi do toga došlo, najprije prošao kroz sve religije svijeta!
:lol: :lol:
Post Reply