Ukrajina

Post Reply
Martinez_

#8176 Re: Ukrajina

Post by Martinez_ »

Dakle Amerika može da napadne Irak jer je supersila i jer im se može. Hvala, to mi je trebalo, nemojte se onda skrivati iza morala samo, budite češće tako otvoreni :)

Kolega General War je počeo nešto o moralu i licemerju na prošlim stranama. Držite se F16 argumenata.

Jes da su i oni sve slabiji protiv Rusije, ali bože moj bar su iskreno nasilnički
jefferson

#8177 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Martinez_ wrote:Dakle Amerika može da napadne Irak jer je supersila i jer im se može. Hvala, to mi je trebalo, nemojte se onda skrivati iza morala samo, budite češće tako otvoreni :)

Kolega General War je počeo nešto o moralu i licemerju na prošlim stranama. Držite se F16 argumenata.

Jes da su i oni sve slabiji protiv Rusije, ali bože moj bar su iskreno nasilnički
Ja sam vec rekao, ogromna je razlika kada udjes u zemlju, svrgnes diktatora i napustis zemlju, a druga je stvar kada imas smjenu vlade putem protesta, pa onda oduzmes dio zemlje jer ti se ne svidja.
Ali nisam ni mislio da ces skontati to, ipak je to visa matematika za tebe.
Nemoj misliti da se slazem s onim sto se desilo u iraku (iako mi guznog havera Slobodana Milosevica ni sekunde nije zao), ali Putin se sjeba pokusavajuci da povuce paralelu izmedju iraka i krima, Kosova i krima, i eto, samo 11 PRAVIH slobodarskih zemalja mu vjeruje :lol:
Avetinho

#8178 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

Martinez_ wrote:Ex Yu nije izvršila agresiju na Irak. Zarada na saradnji sa obema stranama nema nikakve veze sa onim o čemu pišemo.

Podržali ste agresiju na Irak? Zbog nečega što se dogodilo 20 godina ranije kad je saveznik Iraka bila upravo sila koja ih je napala 2003? Pod izgovorom WMD koji nikad nije pronađen?

Nemate prava Putinu ni a reći.

Doviđenja, prijatno
Zali se administraciji, mozda ti pomognu. Ovako stavi u prijavu posta:
Oni tamo zamjeraju putinku otimacinu komada susjedne suverene drzave. Gdje to ima.
jefferson

#8179 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:
jefferson wrote:
Martinez_ wrote:Ex Yu nije izvršila agresiju na Irak. Zarada na saradnji sa obema stranama nema nikakve veze sa onim o čemu pišemo.

Podržali ste agresiju na Irak? Zbog nečega što se dogodilo 20 godina ranije kad je saveznik Iraka bila upravo sila koja ih je napala 2003? Pod izgovorom WMD koji nikad nije pronađen?

Nemate prava Putinu ni a reći.

Doviđenja, prijatno
Nemas pravo Putin nista reci?
Koga bolan boli qrtz za Rusiju i Putina? Amerikanci imaju pola eskadrile F-15 na Ruskoj granici, jos da vidim Ruski avion da leti u Meksiku pored americke granice.
Drugo, ti od svog viska slobodnog vremena ne kontas da nije isto kada udjes u drzavu, pa izadjes iz nje, a da je nesto sasvim drugo kada udjes u drzavu, oduzmes dio njenog teritorija i onda to pravdas presedanom kojeg ni sam ne priznajes.
I sta ce biti na kraju? Jel ti fakat mislis da se neko vas zabrinuo u Americi? Amerikanci ce nastaviti zivjeti kako su zivjeli, dok eto Rusi su dosegli Americki BDP (ne standard) iz 1981, pa cemo vidjeti koliko ce ih ova avantura kostati.
Putin ne konta da imas STVARNU super silu (SAD), STVARNE sile (Kina, Njemacka, Japan) a da Rusija nije nista od toga, jer status sile nije samo u tome koliko nuklearnog oruzja imas, nego jos mnogo stvari, prije svega ekonomija. Da se gas i nafta racunaju kao nesto sto indicira status sile, Saudijska Arabija bi bila onda veca sila nego Rusija. Stoga, Putin nakon sto je presao sa svojom vojskom 30km preko granice, zeli da svijet kaze: jeste eto, sila si. To je kao ono kada se useli lopov u kucu u nekom naselju, i obije jednu kucu da bi osali rekli: eto ti si posten gradjanin, samo mojne vise obijati :lol:
nemoj da se uzbudjujes :mrgreen:
pod br 1.americka te f16 sto ima na ruskoj granici moze okaciti macku na rep,a sta ti mislis da amerika smije udariti na rusiju,,,mozda i smije ako je dovoljno luda,,ali u tom slucaju ne bi bilo vise amerike a ni rusije,,a bogami ni pola svijeta,
a nije rusija dosla u meksiko ali i skoro je odrzala vojnu vjezbu sa kubom,a kuba je na granici sa amerikom :mrgreen: znaci nisi obavijesten,
dalje ne brini se ti za ruse oni se itekako dizu i ekonomski sto mnogima smeta prosjecna plata u moskvi je 1000 eura,
a na nivou cijele rusije 600 eura,
a rusija jeste vele sila,a sa svojom velecinom,sa pravom veta u UN,SA vojnim potencijalom rusija i mora biti super sila..a ko ce drugi biti ako ne najveca drzava na svijetu sa navise nuklearnog oruzja na svijetu i sa najvise prirodnih bogastava na svijetu..
dalje rusija ima veoma veoma dobre odnose sa kinom,indijom,pakistanom,brazilom,venecuelom,kubom,kazastanom,bjelorusijom,indonezijom,i velecinom i stanovistvom. to je brate moj 70 posto zemaljske kugle.
amerika nema vise prijatelja u svijetu od rusije ali zato sigurno ima vise neprijatelja.
Kakva bolan Kuba, pa na Kubu Rusi posalju dva broda jer valjda vecina ne moze da se dotegli do tamo, i to je to. Kakve bolan vjezbe, znas li ti na sta lici bilateralna vjezba ili multinacionalna vjezba?
Kakvi bolan dobri odnosi? To SAD nema dobre odnose sa Kinom, Indijom, itd. Pa sta ti mislis da ce jedna Indija upropastiti odnose sa SAD zbog Rusije? ili indonezija?
E kako je ovaj internet stigao, niko se knjige ne hvata!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#8180 Re: Ukrajina

Post by Chmoljo »

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kloniranje, trolanje”
» Jedaj, udar 99

:-)

umjesto vrbopuca, forumaše drma trolopuc... izađite ba napolje malo... :roll: :D
radostan dan

#8181 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

General War wrote:
I ti se u svasta mjesas ko vegeta :D ...To indijanci nisu postojali od Kolumba do 1776 godine ili cekali da se osnuje Americka nacija pa onda nahebali? Dok od Inka do Ilira na nasim teritorijama su se usrecili sa doseljenicima... :zzzz:
Sigurno su Ameri krivi za preseljavanja od Tatara do Cecena po Ruskim pustahijama...nikako da se kosova prezali pa to ti je :mrgreen:
slabo to, slabo...plus si ostavio prostor za kontru.
potrudi se bolje, opravdaj nik nejm, majka mu stara...
ko vodi danas, putnik ili obmana?
jefferson

#8182 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:zanimljivo tumacenje nece indija i kina pokvariti dobre odnose sa amerikom zbog rusije
ali zato hoce njemacka i francuska pokvariti dobre odnose sa rusijom zbog amerikom :-) :-)

i prestani misliti i nekakvim americkim f15,,rusija ameriku moze pretvoriti u pepeo bukvalno u pepeo.
istina moze i amerika rusiju
ali ja ti to govorim iz razloga sto amerika rusiju ne smije napasti,,jel rusija ima su cim uzvratiti i to dobro uzratiti, :D
Ti fakat ne kontas jbt.
SAD su ekonomija koja godisnje obrne oko 17.5 biliona (ili engleski: triliona) dolara. 70% te ekonomije je potrosnja. Jel ti fakat mislis da ce Indija (gdje vise od trecine izvoza ide u SAD, i koja npr. stalno ima prisutnu svoju avijaciju u SAD, konkretno u Nellisu SU-30MKII), ili Kina, cija ekonomija ne da izvozi najvise upravo u SAD, nego ciji su izvoznici u vlasnistvu kompanija iz SAD, pokvariti odnose zbog jedne Rusija cija je ekonomija na nivou Italije?
Kakva ba Njemacka? Pa njemacka ce balansirati dok se ne skonta alternativni izvor gasa.
Kina? Ti si fakat propustio istoriju u skoli i odnose Kine i SSSR-a a poslije Rusije.
General War

#8183 Re: Ukrajina

Post by General War »

radostan dan wrote:
General War wrote:
I ti se u svasta mjesas ko vegeta :D ...To indijanci nisu postojali od Kolumba do 1776 godine ili cekali da se osnuje Americka nacija pa onda nahebali? Dok od Inka do Ilira na nasim teritorijama su se usrecili sa doseljenicima... :zzzz:
Sigurno su Ameri krivi za preseljavanja od Tatara do Cecena po Ruskim pustahijama...nikako da se kosova prezali pa to ti je :mrgreen:
slabo to, slabo...plus si ostavio prostor za kontru.
potrudi se bolje, opravdaj nik nejm, majka mu stara...
ko vodi danas, putnik ili obmana?
Pa kontriraj majka mu stara da i meni bude interesantnije :D, pevaj pa opravdaj i ti svoj "avatar"..."kad bi.. ove ruze maleee" :lol:
jefferson

#8184 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:
jefferson wrote:
husic-enes wrote:zanimljivo tumacenje nece indija i kina pokvariti dobre odnose sa amerikom zbog rusije
ali zato hoce njemacka i francuska pokvariti dobre odnose sa rusijom zbog amerikom :-) :-)

i prestani misliti i nekakvim americkim f15,,rusija ameriku moze pretvoriti u pepeo bukvalno u pepeo.
istina moze i amerika rusiju
ali ja ti to govorim iz razloga sto amerika rusiju ne smije napasti,,jel rusija ima su cim uzvratiti i to dobro uzratiti, :D
Ti fakat ne kontas jbt.
SAD su ekonomija koja godisnje obrne oko 17.5 biliona (ili engleski: triliona) dolara. 70% te ekonomije je potrosnja. Jel ti fakat mislis da ce Indija (gdje vise od trecine izvoza ide u SAD, i koja npr. stalno ima prisutnu svoju avijaciju u SAD, konkretno u Nellisu SU-30MKII), ili Kina, cija ekonomija ne da izvozi najvise upravo u SAD, nego ciji su izvoznici u vlasnistvu kompanija iz SAD, pokvariti odnose zbog jedne Rusija cija je ekonomija na nivou Italije?
Kakva ba Njemacka? Pa njemacka ce balansirati dok se ne skonta alternativni izvor gasa.
Kina? Ti si fakat propustio istoriju u skoli i odnose Kine i SSSR-a a poslije Rusije.
pa fakat ti nista ne kontas,glavna grana njemacke privrede je auto industrija,a njemacka najvise svojih auta izvozi upravo u tu rusiju,
i gdje ce to njemacka naci toliko jeftin gas,GDJE, a uvozice jos vise iz rusije jesil cuo za sjeverni tok..
kina i rusija su prirodni partneri u odnosu na ameriku,
zadnjih 50 godina rusija i kina nisu imali razlicit stav no po jednom politickom pitanju u svijeu.
u UN KAD SE GLASA UVIJEK KINA I RUSIJA NA JEDNOJ STRANI A AMERIKA NA DRUGOJ SA FRANCUSKOM I VELIKOM BRITANOJOM,
to je ostavstina iz proslosti,ali ti se pravis lud pa ne znas za konunisticke veze iz proslosti,
a ti mi reci sad kakvi su odnosi rusije i kine posle ssr,jesul i na jednom politickom pitanju imali razlicito misljenje,
a nadji mi na kom politickom pitanju je kina imala isto misljenje sa amerikom.
pa kina je glavni zagovornik ne mijenjanja granica u svijetu,i kad je amerika predlozila rezoluciju u kojoj se postuje teriotalni integritet ukrajine,i osudjuje rusija.
kina ni to nije podrzala vec je bila suzdrzana.
svako zna ko imalo prati politiku da kina i amerika se gledaju preko nisana,
E nakon ovoga sam prestao citati :lol: :lol: :lol:
jefferson

#8185 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:pa mozes se ti smijati jel ne znas o mnogo cemu,,najvecu uvoznik njemackih auta je rusija dijete moj.
De ne provaljuj se :lol:
Avetinho

#8186 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

husic-enes wrote:pa mozes se ti smijati jel ne znas o mnogo cemu,,najvecu uvoznik njemackih auta je rusija dijete moj.
Dje si Jel.
Avetinho

#8187 Re: Ukrajina

Post by Avetinho »

husic-enes wrote:
jefferson wrote:
imal vece provale u politici,nego provala da rusija nije svjetska sila pa si nabrojo drzave koje jesu,,
i medju te svjetske sile si stavio japan.

PA MAJKU MU,,,ko uopste ne prati politiku koga politika uopste ne zanima,ali ko samo pogleda dnevNik u pola 8 jel tad se nema sta drugo gledaditi,,u najavi dnevika imat cemo,,

AMERIKA I RUSIJA RAZGOVARAJU O IRAKU
PUTIN I OBAMA RAZGOVARAJU O LIBIJI
AMERIKA POZIVA RUSIJA NA DIJALOG U VEZI IRANSKOG NUKLEARNOG NAORUZANJA
OBAMA I PUTINA RAZGOVARAJU O SIRIJI
AMERIKA I RUSIJA RAZGOVARAJU O AVGANISTANU
NASTAVLJA SE DIJALOG NATO-RUSIJA
ODRZAVA SE SASTANAK NATO-RUSIJA.

jsa nikad nisam cuo da obama trazi od JAPANSKOG :D PRESEDNIKA DIJALOG U VEZI SIRIJE

NIKAD NISAM CUO DA AMERIKA I JAPAN RADE NA RESAVANJU IRANSKOG PITANJA

KOJA SI TI PROVALA MAJKO MILA.
Dje si Jel.
jefferson

#8188 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:
jefferson wrote:
imal vece provale u politici,nego provala da rusija nije svjetska sila pa si nabrojo drzave koje jesu,,
i medju te svjetske sile si stavio japan.

PA MAJKU MU,,,ko uopste ne prati politiku koga politika uopste ne zanima,ali ko samo pogleda dnevNik u pola 8 jel tad se nema sta drugo gledaditi,,u najavi dnevika imat cemo,,

AMERIKA I RUSIJA RAZGOVARAJU O IRAKU
PUTIN I OBAMA RAZGOVARAJU O LIBIJI
AMERIKA POZIVA RUSIJA NA DIJALOG U VEZI IRANSKOG NUKLEARNOG NAORUZANJA
OBAMA I PUTINA RAZGOVARAJU O SIRIJI
AMERIKA I RUSIJA RAZGOVARAJU O AVGANISTANU
NASTAVLJA SE DIJALOG NATO-RUSIJA
ODRZAVA SE SASTANAK NATO-RUSIJA.

jsa nikad nisam cuo da obama trazi od JAPANSKOG :D PRESEDNIKA DIJALOG U VEZI SIRIJE

NIKAD NISAM CUO DA AMERIKA I JAPAN RADE NA RESAVANJU IRANSKOG PITANJA

KOJA SI TI PROVALA MAJKO MILA.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Smiri se bolan, posto je Japoan daleko veca ekonomija od Rusije, recimo da je vaznija drzava od Rusije.
jefferson

#8189 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:hahahha pa kazi japan je veca ekonomska sila,,ovo je tema o politici.
Politika je sredstvo ekonomije!
Zapad je pregovaraos talno i sa Milosevicem, ne zato sto je Milosevic bio neki faktor, nego sto je pravio probleme.
E tako ti i Rusija dodje. Mi cemo prodat reaktor Iranu, pa moras s njima pregovarat. Naoruzat cemo Assada sa S-300 (kao to je bitan faktor) ok, neko s njima pregovara.
Japance boli tuki za to, oni zaradjuju pare sa amerikom, i jebe im se, kao i Kini i Indiji.
To sto Rusi imaju kompleks nize vrijedosti, jbg.....
Man of steel

#8190 Re: Ukrajina

Post by Man of steel »

Japan je ekonomski i vojno kurton od zemlje.

Ekonomija Japana stoji na klimavim nogama ogromnih kredita i zaduženja koje generacije Japanaca neće biti u stanju da otplate, a o jačini "njihove vojske" treba otvoriti posebnu temu ali na podforumu zabave i humora.
Ripicipi

#8191 Re: Ukrajina

Post by Ripicipi »

jefferson wrote:
husic-enes wrote:hahahha pa kazi japan je veca ekonomska sila,,ovo je tema o politici.
Zapad je pregovaraos talno i sa Milosevicem, ne zato sto je Milosevic bio neki faktor, nego sto je pravio probleme.
E tako ti i Rusija dodje. Mi cemo prodat reaktor Iranu, pa moras s njima pregovarat. Naoruzat cemo Assada sa S-300 (kao to je bitan faktor) ok, neko s njima pregovara.
Japance boli tuki za to, oni zaradjuju pare sa amerikom, i jebe im se, kao i Kini i Indiji.
Jesi l' ti onaj sto je rekao da je Amerika napala Irak zbog 11/9 :lol:

Fakat si zasljepljen amerikom :-)

Cuj Rusi imaju kompleks nize vrijednosti :lol: :lol:
jefferson

#8192 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Ripicipi wrote:
jefferson wrote:
Jesi l' ti onaj sto je rekao da je Amerika napala Irak zbog 11/9 :lol:

Fakat si zasljepljen amerikom :-)
Ne nisam, tako da bi ti mogao provjeriti svoju zasljepljenost :D
jefferson

#8193 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:veceras smo prisustovali kod 2 provale.
1.japan je vele sila
2.rusi imaju komplex nize vrijednosti
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:run:
Pa eto, Rusi su vele sila, imaju najvise nuklearnih raketa, i eto, vrlo su bini :lol:
djonko brajs

#8194 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

jefferson wrote:
1.japan je vele sila
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pa eto, Rusi su vele sila, imaju najvise nuklearnih raketa, i eto, vrlo su bini :lol:
japan je u deflaciji samo kad bi jefferson jos znao sta je deflacija mogli bi smo mozda imati polupametnu konverzaciju.
jefferson

#8195 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

djonko brajs wrote:
jefferson wrote:
1.japan je vele sila

japan je u deflaciji samo kad bi jefferson jos znao sta je deflacija mogli bi smo mozda imati polupametnu konverzaciju.
Ja i? Japan je zemlja koja ima najvise vanjskog duga, 210% od svog GDP-a?
De mi reci kako to mjenja status Japana kao trece najvece ekonomije na svijetu?
djonko brajs

#8196 Re: Ukrajina

Post by djonko brajs »

jefferson wrote: De mi reci kako to mjenja status Japana kao trece najvece ekonomije na svijetu?
cestitam na guglanju. dobar si.

nista ne mjenja osim sto daje sliku kuda bi amerika mogla da krene.
jefferson

#8197 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

djonko brajs wrote:
jefferson wrote: De mi reci kako to mjenja status Japana kao trece najvece ekonomije na svijetu?
cestitam na guglanju. dobar si.

nista ne mjenja osim sto daje sliku kuda bi amerika mogla da krene.
A jbg eta ces, moras biti brz na obaracu kada je tastatura u pitanju :lol: :lol: :lol:
jefferson

#8198 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:zar japan nije cetvrta ekonomija svijeta po kupovnoj moci

Najveća svjetska ekonomska sila i dalje je SAD s 15,7 bilijuna USD prema paritetu kupovne moći, na drugom mjestu nalazi se Kina s 12,5 bilijuna, iza Kine dolazi Indija s 4,8 bilijuna, na četvrtom mjestu i dalje je Japan s 4,5 bilijuna USD. Rusija je skočila na 5. mjesto s 3,4 bilijuna, dok je Njemačka sada na šestom mjestu s 3,3 bilijuna USD.
Malo manje Wikipedie:
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD
jefferson

#8199 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:ljudi ruski dug je 2,5 posto BDP
A JAPANSKI DUG JE 225 POSTO BDP :-x
Aha, a kakve veze to ima kada je u pitanju zivotni standard i kupovna moc?
jefferson

#8200 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

husic-enes wrote:
jefferson wrote:
husic-enes wrote:zar japan nije cetvrta ekonomija svijeta po kupovnoj moci

Najveća svjetska ekonomska sila i dalje je SAD s 15,7 bilijuna USD prema paritetu kupovne moći, na drugom mjestu nalazi se Kina s 12,5 bilijuna, iza Kine dolazi Indija s 4,8 bilijuna, na četvrtom mjestu i dalje je Japan s 4,5 bilijuna USD. Rusija je skočila na 5. mjesto s 3,4 bilijuna, dok je Njemačka sada na šestom mjestu s 3,3 bilijuna USD.
Malo manje Wikipedie:
http://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.CD
Russian Federation 1,222,648,134,225 1,524,916,698,233 1,899,085,300,762 2,014,774,938,342
2009 2010 2011 2012

hvala na pravom podatku,,,,,,,,,,,,,,,i imal jos ljudi sto se cudi sto rusi toliko vole putina,
a to je da i progledaju oni koji trube kako je rusija siromasna
a po ovome vidimo rusija se strasno dize i mnogi bi voljeli to malo zaustaviti.
Moja poenta je bila ne da dozivis orgazam, imas stranice drugog sadrzaja za to, nego da uporedis Japana, Rusiju, Njemacku, SAD itd...
Post Reply