zippoo87 wrote: ↑21/04/2023 21:18
Lain Coubert wrote: ↑21/04/2023 14:45
ne jedem ja bananu da uštedim već što ne budem gladan toliko i što se bezveze prejedam a već imam 105 kilograma, na poslu ako ne naručim hranu pojedem bananu, popijem sok, par kafa, šta slatko, koji će mi više ako nisam gladan... kad sam gladan naručim nešto i eto...
a mogu sad iz nekih hirova naručivati duplu porciju teletine sa prilogom svaki dan pa bih bio i deblji jer jedem opet 2x poslije posla, pa hoće li mi sjesti na stomak, hoće li mi zbog hrane biti bolje ili gore, da li ću lakše raditi ili teže
i ovo su buklvano cijene od prije par dana, o tom vremenu pričam..
ćevapi jesu u međuvremenu poskupoli na 5 KM iz nekog razloga
nemoj pogrešno shvatiti, i meni je draže kada dobijem za topli obrok recimo 8KM pored plate i kad daju za prevoz kao što je u nekim firmama u gračanici, samo te tvoje tvrdnje o troškovima za gorivo do posla i jelu na poslu nisu istine...naročito ako ti je 3km do posla....
al uvijek ću birati veću platu u odnosu na taj topli obrok
isto tako, ne naručuju baš svi iz restorana hranu, nose neki i od kuće, podgriju na poslu gdje ima mogućnost, neke firme imaju svoje kuhinje, svakakvih situacija ima...
u jednoj firmi u kojoj sam radio čovjek je nosio 15 hrenovki i dva hljeba za doručak, jbg, pametnije je pojesti 2 banane
drugi su nosili pečeno pile, kilu domaće pite uz to ili kakvo kuhanje
Cjenjeni naši dragi gosti:Novi meni važeći za dostavu od dana 07.04.2023 do 07.05.2023..svaki dan dostava od 09:30 do 13:30 h gratis
Batak + prilog 4.00 km
Ćevapi 5 ica u čitavoj lepini 4.50 km
Begova čorba 3.50 km
Gulaš 5.00 km
Grah (kobasica) 3.50 km
Grah (meso) 4.00 km
Lepina :sa kajmakom i sirom 3.00 km
Pileci hamburger sa pomfritom 2.50 km
Pene polo 5.00 km
Pileci file + prilog 5.00 km
Pohovani file + prilog 5.50 km
#restoran#carsija#meni#
Vidio sam ovu ponudu u restoranu...to je "ogranicena" ponuda ali cijenu jesu najbolje sto se ove ponude tice.
Ja zivim 200m od tog restorana ali ako su ti Azur,Pod Plocom,Pita "najskuplji restoranu u gradu",kako si napisao u prethodnom postu,ti onda samo saltkise jedes i zbog toga si pretil,jer ocito ne jedes po tim cevaparama

Ali ni to nije bitno...tebe ne treba da zanima sta ja jedem,mene ne treba da zanima sta ti jedes...ali obojicu treba da zanima da nam plate nas dorucak a ti jedi sta hoces,ako imas izbora .
Ali da jedem manje nego sto mi organizmu treba da bi ustedio 50 KM mjesecno...ne pada mi na pamet.Ti naravno mozes ne jesti nikako,ko moze tebi to zabraniti ?
Ali da ti meni nameces da i ja kao ti trebam pojesti bananu samo i da je to OK...to ne stoji bas.
Lain Coubert wrote: ↑21/04/2023 15:26
Pa ako se neko žali na cijene hrane, kao recimo moj sugrađanin, najbolja borba protiv toga mu je ignorirati te restorane i kafane i neka propadnu sa tim cijenama. Mislim da je pametnije potrošiti što manje na hranu u takvim kafanama i naći alternativu. Jesam li ja kriv što "štedim" na tome što npr doručak platim 4 KM umjesto 10 u toj kafani koju je spominjao, gdje npr. nescaffe košta 3 KM, onaj najjeftiniji, razmućen sa vodom.
Problem je kolega sto eto imas jos pola mjeseca ovaj popust i hranu po ovim cijenama...taman da sve ovo sa menija izredas a onda ce opet sve ovo da ide na 5-6 + KM,kao i do sada

Pa se ti opet vrati na bananu...samo sto su i banene sada 2.70 KM a nekada su bile 1,5 KM ...isto kao i sva ova ostala hrana

Ovo samo u BiH mozes dozivjeti,da se radnik buni sto jede vise i sto neko zeli da mu se izbori da dobija vise...ovdje se mnogi bore da dobiju malo ili nimalo...zato su valjda i plate od 800 KM vrh

Meni ovo ne ide u glavu...ispravljaju te ljudi u pola marke na akcijskoj cijeni,da dokazu da se moze zivjeti dnevno od banane i jesti za 2 KM
Ne znaš popustiti jel tako.
Dakle, po treci put da ponovim da se slažem sa tobom da je život skup i da je poskupio, da je hrana poskupila više nego što treba i da plate nisu pratile rast cijena. Ali opet ti si iz nekog razloga zapeo za taj topli obrok ko da moraš pojesti i popiti 15 KM dnevno na poslu da bi bio više vrijedan. Ne moraš.
Burek ili neka pita u Azuru ti je 3 KM, možeš pojesti i 2 mada je to pretjerivanje, dodaj i jogurt kojeg isto možeš ponijeti ili kupiti od njih.
Ćevapi sedmica kod Pite je 6 KM, za mene i previše, naručim, jedva ih pojedem, ne znam nikog ko može pojesti više na poslu.
U Artu je Doner mali 5 KM, ništa manji od onog velikog, opet dovoljno za odraslu osobu koja radi nekakav fizički posao.
U restoranu iz prošlog posta ti je svaki mjesec drugačiji meni sa popustima pa se možeš pronaći a hrana im uopšte nije loša kao što mnogi misle.
Možda neko radi neki teži posao pa mu treba više energije, meni ne treba a ni za većinu radnika.
Da nisam lijen ko što jesam ne bih hranu nikad naručivao, napravio bih sebi kod kuće neke sendviče sa dobrim sastojcima, svašta možeš iskombinirati i da jedeš zdravije i jeftinije, zašto je to odmah negativno?
Što se tiče plata u Gračanici opet nije sve crnobijelo kao što ti pišeš, neke firme su povećale dobro plate zadnje 2 godine ili godinu. Nije sad da ne možeš naći posao koji nudi primanja veća od 800 KM, to jednostavno nije istina, pola firmi je tražilo radnike i traže i sad ali nije istina ni da je neka sreća raditi za ovdašnje firme.
Treba se boriti da budu veće plate a ne da ti daju nekakve tople obroke sa kojim izbjegavaju poreze i tebi smanjuju ionako nedovoljno dobru penziju, jesam li tu u krivu?