pemanapemani wrote:Po čemu je daleko bolji ?
Za sada ispada ne samo daleko gori - nego i daleko gluplji....
Ne biram manje zlo - odem u SDP - upišem se kao član, platim članiranu i imam potpuno isti uticaj na razvoj događaja kao i u DF-u - tj. nikakav.....
Odem na na neku izvještajnu skupštinu SDA - i kažu napiši na papir pitanje i predaj - ja napišem, potpišem i predam - niti ko pročita, niti ima ikavog efekta što sam pitao - ali na skupštini sam.... popunjavam stolicu....
Pozvat će me DF kao člana - na sjednicu mjesnog odbora i blijedo gledati u mene na svaku riječ koju spomenem.... šutiti iz nekog sebi poznatog razloga....
Po čemu je bolji ? Novi ljudi traže uhljebljenje ? Već smo izabrali dokazane stručnjake na pozicije ?
Jelde krajnje nenormalno ?
Vidiš meni ne rastu sise, niti imam p pa da me možeš j.... Para ti ne dam ....
Najpametnije bi bilo da mi daš priliku, procjeniš svaku najavljenu radnju i daš podršku ako ima mjesta - a ako nema - smjeniš me i kažeš propustio si priliku.....
a ako nećeš možeš mi i naređivat - ali što bi meni naređivao kad možeš naći nekoga sa sisama i p......
Jel mu treba iko ko je pametan - ne ne treba mu - treba mu neko koga može j, ili neko od koga može imat para, a u svakom slučaju neko ko će bezmozgovno i bezpogovorno slušat....
Kažem ja nenormalno......
Šta da ti odgovorim?
Ti postavljaš pitanja i sam odgovaraš na njih. Sve što je van tih zamišljenih odgovora, za tebe je blasfemija.
Slažem se sa dosta toga što si napisao. Problem je što predstavljaš DF kao stranku koja postoji najmanje 10 godina, te u kojoj si ti iscrpio sve mogućnosti, pa sad širokim narodnim masama priopćavaš da je to neviđena ubleha.
Bez uvrede.[/quote]
NIje neviđena ubleha - nego je već viđena ubleha....
Resavska škola vodi samo toliko daleko koliko piše u izvornom materijalu - sve nakon prepisivanja je prepušteno na maštu onome koji je prepisivao (sa naglaskom na samu činjenicu prepisivanja) - i ne nije budaleština....
Da ti prevedem:
Škola prepisivanja od drugih vodi onoliko daleko koliko piše ono što se prepisuje...
Pošto je od samog početka krenulo sa prepisivanjem, i predstavljanjem prepisanog kao svoga - bez pozivanja na izvor (nečasni motiv) - problem eskalira kada se ono što je pripisano implementira - na način - da osnovni motivi i interesi počinju isplivavati na površinu (nečasni motiv od samog početka)....
Osnovni motiv nije častan - to znači..
Tako da i ako implentira bilo šta - bilo ko - opet očekuj pronevjere sve veće i veće - očekuj pljačku na krilima nove nade - uz korištenje novih opravdanja....
Smiješno je to koliko je to jasno vidljivo .....
To ti znači novi niz ubleha..................................................................................................................
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reketaši, pljačkaši, nacionalilsti i fašisti.....
Ko su mu fašisti ?
Ko nacionalisti ?
To još nismo identifikovali precizno (treba identifikovati - barem je čovjek koji je u politici zadnjih 10 godina sposoban da to uradi - bez da ostavlja da naslućujemo)....
Reketaše evo naslućujemo u SDP-u....
Ko mu dođu pljačkaši - privatnici - ljudi van politike ? Jel to - to ?
Ko je pljačkaš ?
MKF, Banke ? Zakon o izvršnom postupku koji favorizira državu (nema pljenidbe nad državnim budgetom) ? Ko je pljačkaš ?
---------------------------------------------------------------------------------------
Najgore od svega je :
Mala je maca šta Fahro radi....
---------------------------------------------------------------------------------------
Dđe onaj biske što kaže sve si mi rekao ?
Jel i on umno ograničen ili samo provocira ?