Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
weredsf

#8176 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

Hafis wrote:
Jest da se ne razumijem u gotovo ništa, ali što mogu pričati...glava boli :D
I ono stranku osnovalo...i još ima obraza palamuditi bezvezarije pred ljudima...
Saslušao sam dvije-tri minute...hebote, propovjed k'o u Jehovinih svjedoka...''kakav treba biti član jeh..pardon DF-a''.
Gori su ovi što su ga došli slušati...u stvari ista je to deviza: hljeba bez motike, pa makar samo 4 godine.[/quote]

Ja ne vjerujem da neko ozbiljna moze vidjeti u ovoj prici nesto novo, nesto vrijedno slusanja, spominjanje zeca u sumi bla bla
HM 2011

#8177 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pemanapemani wrote:Po čemu je daleko bolji ?

Za sada ispada ne samo daleko gori - nego i daleko gluplji....

Ne biram manje zlo - odem u SDP - upišem se kao član, platim članiranu i imam potpuno isti uticaj na razvoj događaja kao i u DF-u - tj. nikakav.....

Odem na na neku izvještajnu skupštinu SDA - i kažu napiši na papir pitanje i predaj - ja napišem, potpišem i predam - niti ko pročita, niti ima ikavog efekta što sam pitao - ali na skupštini sam.... popunjavam stolicu....

Pozvat će me DF kao člana - na sjednicu mjesnog odbora i blijedo gledati u mene na svaku riječ koju spomenem.... šutiti iz nekog sebi poznatog razloga....

Po čemu je bolji ? Novi ljudi traže uhljebljenje ? Već smo izabrali dokazane stručnjake na pozicije ?

Jelde krajnje nenormalno ?

Vidiš meni ne rastu sise, niti imam p pa da me možeš j.... Para ti ne dam ....
Najpametnije bi bilo da mi daš priliku, procjeniš svaku najavljenu radnju i daš podršku ako ima mjesta - a ako nema - smjeniš me i kažeš propustio si priliku.....

a ako nećeš možeš mi i naređivat - ali što bi meni naređivao kad možeš naći nekoga sa sisama i p......

Jel mu treba iko ko je pametan - ne ne treba mu - treba mu neko koga može j, ili neko od koga može imat para, a u svakom slučaju neko ko će bezmozgovno i bezpogovorno slušat....

Kažem ja nenormalno......
Šta da ti odgovorim?

Ti postavljaš pitanja i sam odgovaraš na njih. Sve što je van tih zamišljenih odgovora, za tebe je blasfemija.

Slažem se sa dosta toga što si napisao. Problem je što predstavljaš DF kao stranku koja postoji najmanje 10 godina, te u kojoj si ti iscrpio sve mogućnosti, pa sad širokim narodnim masama priopćavaš da je to neviđena ubleha.
Bez uvrede.[/quote]

NIje neviđena ubleha - nego je već viđena ubleha....

Resavska škola vodi samo toliko daleko koliko piše u izvornom materijalu - sve nakon prepisivanja je prepušteno na maštu onome koji je prepisivao (sa naglaskom na samu činjenicu prepisivanja) - i ne nije budaleština....

Da ti prevedem:

Škola prepisivanja od drugih vodi onoliko daleko koliko piše ono što se prepisuje...

Pošto je od samog početka krenulo sa prepisivanjem, i predstavljanjem prepisanog kao svoga - bez pozivanja na izvor (nečasni motiv) - problem eskalira kada se ono što je pripisano implementira - na način - da osnovni motivi i interesi počinju isplivavati na površinu (nečasni motiv od samog početka)....

Osnovni motiv nije častan - to znači..

Tako da i ako implentira bilo šta - bilo ko - opet očekuj pronevjere sve veće i veće - očekuj pljačku na krilima nove nade - uz korištenje novih opravdanja....

Smiješno je to koliko je to jasno vidljivo .....

To ti znači novi niz ubleha..................................................................................................................

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Reketaši, pljačkaši, nacionalilsti i fašisti.....

Ko su mu fašisti ?
Ko nacionalisti ?
To još nismo identifikovali precizno (treba identifikovati - barem je čovjek koji je u politici zadnjih 10 godina sposoban da to uradi - bez da ostavlja da naslućujemo)....

Reketaše evo naslućujemo u SDP-u....

Ko mu dođu pljačkaši - privatnici - ljudi van politike ? Jel to - to ?

Ko je pljačkaš ?

MKF, Banke ? Zakon o izvršnom postupku koji favorizira državu (nema pljenidbe nad državnim budgetom) ? Ko je pljačkaš ?

---------------------------------------------------------------------------------------

Najgore od svega je :

Mala je maca šta Fahro radi....

---------------------------------------------------------------------------------------

Dđe onaj biske što kaže sve si mi rekao ?

Jel i on umno ograničen ili samo provocira ?
Corto Maltese

#8178 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Moderator, temu pod ključ, sve je rečeno:
HM 2011 wrote:Željko Komšić... Nije neviđena ubleha - nego je već viđena ubleha
seln

#8179 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by seln »

Corto Maltese wrote:Moderator, temu pod ključ, sve je rečeno:
Nije sve receno, vec si ti cuo ono sto ti je srcu drago.
Dakle, allahemanet.
weredsf

#8180 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by weredsf »

X
biske

#8181 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

@hm 2011,

sve je jasno. nisi istvario svoje lične ambicije i odjednom je deef najgore mjesto na planeti. fala ti za onu kvalifikaciju "umno ograničen", očigledno je tačna čim sam se upustio u diskusiju s tobom bez namjere da slijedim smjer tvojih monologa.
HM 2011

#8182 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

biske wrote:@hm 2011,

sve je jasno. nisi istvario svoje lične ambicije i odjednom je deef najgore mjesto na planeti. fala ti za onu kvalifikaciju "umno ograničen", očigledno je tačna čim sam se upustio u diskusiju s tobom bez namjere da slijedim smjer tvojih monologa.
Nema na čemu - i drugi puta....

I da zaista - još uvjek nisam ostvario svoje lične ambicije - što ne znači da neću - široka je planeta - naći ćete Vi već sebi najbolje za Vas.....

Međutim nije DF najgore mjesto na planeti.... DF-ovi problemi su više manje očiti i teško će ih ikada rješiti - pobjedi li na izborima ti problemi će biti i tvoji i moji (moji dok god da sam tu)......

U povjerenju - Najgore mjesto na svijetu je kada si okružen neprijateljima - a nemaš prijatelja.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Eh sad - šta su ono moji monolozi ?

Jel to ono što precjednik DF-a čita kao svoj govor - ili uči napamet ?

A ja pašče nekulturno, neodgojeno, bezobrazno, koje grize ruku koja ga hrani i brani, ne vrijedno života na planeti a kamo li u BiH..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel tako ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pošto ti je sve jasno iz jedne rečenice - i dalje zastupam stajalište da si ograničen....

Proširi malo vidike, imaš samo 300 stranica ove teme za pročitati....
Last edited by HM 2011 on 02/02/2014 21:04, edited 1 time in total.
shiljak

#8183 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Styling wrote:
MuaDib wrote:Vidim ozbiljno su se mnogi prihvatili uputstva iz Centrale.
Ti kad nemas nista pametno reci, iz rukava izvlacis Centralu. Po tebi smo svi koji se ne slazemo s tobom iz neke Centrale. :-) :lol:
nisu svi, ali ima i centrale.. weredsf
pemanapemani

#8184 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by pemanapemani »

Eto, taman i da je tačna ta tvrdnja, opet je Komšić najbolja od ponuđenih ubleha, u tome je fazon.

Niko njega i ne smatra mesijom i preporoditeljem zemlje. On je trenutno najbolje od ponuđenog. Neko ko može bar malo poremetiti račune nezasitnoj bagri u relativno razumnom roku.
Nažalost, došli smo u situaciji da je sposobnost pala u drugi plan i važno je samo da neko nije kriminalac ili narcisoidni idiot.
biske

#8185 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

HM 2011 wrote:

I da zaista - još uvjek nisam ostvario svoje lične ambicije - što ne znači da neću - široka je planeta - naći ćete Vi već sebi najbolje za Vas.....

Međutim nije DF najgore mjesto na planeti.... DF-ovi problemi su više manje očiti i teško će ih ikada rješiti - pobjedi li na izborima ti problemi će biti i tvoji i moji......

U povjerenju - Najgore mjesto na svijetu je kada si okružen neprijateljima - a nemaš prijatelja.....

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A ja pašče nekulturno, neodgojeno, bezobrazno, koje grize ruku koja ga hrani i brani, ne vrijedno života na planeti a kamo li u BiH..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jel tako ?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pošto ti je sve jasno iz jedne rečenice - i dalje zastupam stajalište da si ograničen....

hajmo funkciiija, jeftino, funkciiija... :lol:

imaš kod lijanovića šta hoćeš za sto milja eura, pa proberi. s obzirom na sposobnost ne sumnjam da navedeni iznos možeš izvući iz malog džepa.

što se mene tiče, ne krijem da sam ograničen, nisam čak ni do mjesnog odbora uspio dobaciti... šta ću, ne možemo svi biti stručnjaci, mora neko i vodu nositi.

razlika između nas dvojice je u tome što ti svoju podršku deefu uslovljavaš ličnom promocijom, a ja ih podržavam 'nako. da si uspio da se probiješ ovdje bismo sada čitali hvalospjeve. i to je pošteno, kolko para - tolko muzike.
HM 2011

#8186 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

pemanapemani wrote:
Eto, taman i da je tačna ta tvrdnja, opet je Komšić najbolja od ponuđenih ubleha, u tome je fazon.

Niko njega i ne smatra mesijom i preporoditeljem zemlje. On je trenutno najbolje od ponuđenog. Neko ko može bar malo poremetiti račune nezasitnoj bagri u relativno razumnom roku.
Nažalost, došli smo u situaciji da je sposobnost pala u drugi plan i važno je samo da neko nije kriminalac ili narcisoidni idiot.
Neko ko može bar malo poremetiti račune nezasitnoj bagri u relativno razumnom roku.

Bar mrvicu - može a ne mora, to su sve nadanja - lijepe želje.........

Nisam za da se daje čitavoj jednoj grupi ljudi pravo da "pokušaju" - da je on sam pa da "pokuša" da je njih par pa da "pokušaju" - nešto sa nekim resorom, ili slično - nemam ništa protiv - ali da "pokuša" čitava jedna grupa sa ovim inicijalnim pokazateljima ?

Nije te SzaBiH opametila ? Hoćeš još - izvoli.....

Upamti još jednom - nisam u toj stranci - niti sam u izvršnom ili upravnom ili bilo kojem organu bilo koje stranke - niti izgleda mogu biti sa ovakvim karakterom.....

Nezasitost koju spominješ / pohlepa je jedna interesantna osobina čovjeka - ljudskog bića... navodi se kao jedan od 7 smrtnih grijeha u teologiji:

c/p

http://sr.wikipedia.org/wiki/Sedam_smrtnih_grehova

Oholost
Pohlepa/Škrtost
Bludnost
Zavist
Neumjerenost u jelu i piću
Srditost
Lijenost
HM 2011

#8187 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

biske wrote:
HM 2011 wrote:

Međutim nije DF najgore mjesto na planeti.... DF-ovi problemi su više manje očiti i teško će ih ikada rješiti - pobjedi li na izborima ti problemi će biti i tvoji i moji......

Jel tako ?

hajmo funkciiija, jeftino, funkciiija... :lol:

imaš kod lijanovića šta hoćeš za sto milja eura, pa proberi. s obzirom na sposobnost ne sumnjam da navedeni iznos možeš izvući iz malog džepa.

što se mene tiče, ne krijem da sam ograničen, nisam čak ni do mjesnog odbora uspio dobaciti... šta ću, ne možemo svi biti stručnjaci, mora neko i vodu nositi.

razlika između nas dvojice je u tome što ti svoju podršku deefu uslovljavaš ličnom promocijom, a ja ih podržavam 'nako. da si uspio da se probiješ ovdje bismo sada čitali hvalospjeve. i to je pošteno, kolko para - tolko muzike.
Ama čovječe nisam se niti kandidovao -

nisam uspio dobaciti do bilo gdje.....

Dobio obavjest o nekakvim izborima i kandidaturi - niti koga znam niti me iko zna ? Kome da se kandidujem ne mogu se niti prezentirati.....

I što je fazon trenutno nisam nigdje u bilo kojem izvršnom niti radnom niti bilo kojem tijelu bilo koje partije - a biti ću negdje nekad - što se mora nije mrsko....

Nek ćeš nam zato ti ispraviti državu i pomrsit račune anam onima......

Kad vidim takve političare kao tebe - samo pomislim : Lijepo li je sve - samo što dalje od tebe....

imaš 300 stranica da prelistaš.... vrhunski si ti političar ali nećeš niti jednu pročitati.... bagro...
Last edited by HM 2011 on 02/02/2014 21:42, edited 1 time in total.
biske

#8188 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

HM 2011 wrote: Kad vidim takve političare kao tebe - samo pomislim : Lijepo li je sve - samo što dalje od tebe....

imaš 300 stranica da prelistaš.... vrhunski si ti političar ali nećeš niti jednu pročitati.... bagro...
sad je stvarno dosta. tebi treba meta za pljuvanje pa si mene našao. sva priča ovdje prestaje.

edit:
prvo, nisam političar nego forumaš.
drugo, temu pratim od početka.
treće, uvrede kojma me častiš dovoljno govore - o tebi.
Last edited by biske on 02/02/2014 21:54, edited 1 time in total.
HM 2011

#8189 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

biske wrote:
HM 2011 wrote: Kad vidim takve političare kao tebe - samo pomislim : Lijepo li je sve - samo što dalje od tebe....

sad je stvarno dosta. tebi treba meta za pljuvanje pa si mene našao. sva priča ovdje prestaje.
Ti pričaš o sto milja lijanovićima, ti pričaš o nekim odborima - ja ti nisam nigdje u svemu tome, nisam se niti kandidovao - nema ničega - ništa - 0 - ni para ni muzike....

u 4 mjeseca pozvan na 3-4 sjednice mjesnog odbora - nakon toga slijedili izbori unutar stranke.... Nema me po Barlotiju, nema me po gradu ????

ako si ti tu - ne treba ni pljunut na tu stranku - dovoljan si ti kao veliki patak - onaj tvrdi što se slijeva.....

Uvjeri me kao glasača da glasam za tebe,

Uvjeri me da ti platim članarinu....

Svoju bližu rodbinu sa takvom pričom tjeraš u apstinenciju od glasanja....
Last edited by HM 2011 on 02/02/2014 21:57, edited 1 time in total.
biske

#8190 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

HM 2011 wrote:
biske wrote:

Ti pričaš o sto milja lijanovićima, ti pričaš o nekim odborima - ja ti nisam nigdje u svemu tome....

ako si ti tu - ne treba ni pljunut na tu stranku - dovoljan si ti kao veliki patak - onaj tvrdi što se slijeva.....

Uvjeri me kao glasača da glasam za tebe,

Uvjeri me da ti platim članarinu....
biske wrote:

edit:
HM 2011

#8191 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

biske wrote:
HM 2011 wrote:
biske wrote:

edit:
I političar sam i forumaš - smatram da se moram baviti politikom iz privatno sebičnih razloga - a pazi nigdje me nema na političkoj sceni....
Isto pratim od početka - od euforije pa dalje....
Ne častim te uvredama -

Ti podržavaš nako....

Ja djete rođeno ne bih podržavao nako - nego ili opravdano ili da ga gurnem u nešto čemu nije dorastao da nauči.....

Ovo je moja budućnost - politika koja će sutra odlučivati o meni ili o tebi - i smatram da imam puno pravo da učestvujem u kreiranju iste.

A ti podržavaj - nako - ofrlje....

Mene treba uvjeriti da glasam ili žestoko uvjeriti da dajem pare političaru kao članarinu..... Isti stav od samog početka.

Isti user name - isto sve - provjeri....
biske

#8192 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

@hm 2011

sve sam ja upratio. gorljivo si podržavao deef sve do momenta dok se u istoj nisi okušao i nisi uspio. kraj priče.

nemam političkih ambicija, realno gledam stvari. "'nako" znači sljedeće: da je deef super - nije. da je i ovakav (još uvijek) najbolja opcija u ovoj kleptomanskonacionalističkoj konkurenciji - jeste.

zaobiđi me, molim te.
HM 2011

#8193 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

biske wrote:@hm 2011

sve sam ja upratio. gorljivo si podržavao deef sve do momenta dok se u istoj nisi okušao i nisi uspio. kraj priče.

nemam političkih ambicija, realno gledam stvari. "'nako" znači sljedeće: da je deef super - nije. da je i ovakav (još uvijek) najbolja opcija u ovoj kleptomanskonacionalističkoj konkurenciji - jeste.

zaobiđi me, molim te.

od 288 stranice - od 15.12. sam preokrenuo priču sa ima šanse, postoji nada, tinja u meni - na nema šanse......

a uporan sam....

Kad su Vam bili izbori - u oktobru ili kad ? nisam se niti kandidovao za iste....

Promjenio me muk i tišina kad govorim u sali mjesne zajedince - i nedostatak običnog razumjevanja za tekuću problematiku.....

i jedna jako čudna činjenica me promjenila - tri puta zaredom vidim istu tetu kako sjedi :

teta je druga sa lijeve strane na ovoj slici:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

pojma ja nemam kako se ona zove - ali ona mene kao procjenjuje ili nešto slično.....

i odlučim da i ja malo procjenjujem............

PA sretnem onog predsjednika kantonalnog odbora KS (onaj Samer iz Buena Vista - Borgia) - pa me on pita jesi platio članarinu ? Ja ga gledam - i kontam - jesi ti platio meni članarinu ?

i eto tu smo - dođe čovjek i kaže zaobiđi me -

ne mogu te zaobić dok te ne procjenim....
Last edited by HM 2011 on 02/02/2014 22:29, edited 4 times in total.
biske

#8194 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by biske »

HM 2011 wrote:

zaobiđi me, molim te.

od 288 stranice - od 15.12. sam preokrenuo priču sa ima šanse, postoji nada, tinja u meni - na nema šanse......

a uporan sam....
ne kontam samo zašto se meni obraćaš, fino sam ti napisao da nisam ni u mjesnom odboru a kamoli u nekom iznad toga.
HM 2011

#8195 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

biske wrote:
HM 2011 wrote:

zaobiđi me, molim te.

a uporan sam....
ne kontam samo zašto se meni obraćaš, fino sam ti napisao da nisam ni u mjesnom odboru a kamoli u nekom iznad toga.
NE bavim se na ovoj temi tobom - nego DF-om.....

Strankom koju ti podržavaš nako - a za koju tvrdiš:

---------------------------------------------------------------------------

Imam političke ambicije - isto tako trudim se da objektivno tj. realno gledam na stvari - niko nije super - super je samo Bog - to je moje mišljenje.....

ali bome DF otvoreno plovi kao regular part of kleptomanskonacionalističkoj cometition.....

nema ništa specifično - autentično - ništa što daje neke naznake nečega - osim par posuđenica sa foruma od ljudi koji im uopšte nisu dio stranke i koji ih procjenjuju....

nemam se za šta uhvatiti da se ponadam nečemu - tako da stoji Phishy - ublehaštvo dok se ne dokaže suprotno....
Last edited by HM 2011 on 02/02/2014 22:25, edited 1 time in total.
dustaban

#8196 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by dustaban »

Da rezimiramo:

Za DF treba glasati KONTRA SDP-u, UPRKOS SDA-u, UMJESTO za SBB i UNATOC onakvom Komsicu!

:mrgreen:
MuaDib

#8197 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MuaDib »

HM 2011 wrote:
Centrala - molim lokal tri dvojčice tri trojčice....

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E moja centralo.....

Styling wrote: Ti kad nemas nista pametno reci, iz rukava izvlacis Centralu. Po tebi smo svi koji se ne slazemo s tobom iz neke Centrale. :-) :lol:
Čim vas tangira, zna sa da nisam daleko od istine. Zna se čiji je potpis u vašem trolanju, da ne kažem spinovanju.
HM 2011

#8198 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

MuaDib wrote:
HM 2011 wrote:
Centrala - molim lokal tri dvojčice tri trojčice....

E moja centralo.....

Styling wrote: Ti kad nemas nista pametno reci, iz rukava izvlacis Centralu. Po tebi smo svi koji se ne slazemo s tobom iz neke Centrale. :-) :lol:
Čim vas tangira, zna sa da nisam daleko od istine. Zna se čiji je potpis u vašem trolanju, da ne kažem spinovanju.
SDP OJE OJE OJE ....

Samo taj rad - procjeni me - kad se već međusobno procjenjujemo i ocjenjujemo....
lerdi

#8199 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

Msilim da imamo novog @antimobbing na forumu. Ovo je možda za nijansu blaža verzija ali je to tu negdje. Koliko je onaj volio pisati po forumu ne bi me čudilo da se radi o istoj osobi jer priča je skoro identična. Sve se uglavnom svodi na "Napiši što više da razumiju što manje".
madner

#8200 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

HM2011, covjek s kojim je tesko komunicirati jer ni njemu nije najjasnije sta je pokusao reci. Ili ako mu je jasno, nije u stanju od toga napraviti smislen post.
Post Reply