TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- typeOnegative
#8176 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pricajte vi sta hoćete ali po opisanom taj servis bi u iole normalnoj zemlji izgubio licencu instant. Da ne govorimo o srozavanju branda , al ocito smo nebitni za Sony kao tržište i boli ih q za Bih
- REDDEVILS
#8177 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samo zbog servisa sam jutros zvao Sony podršku da ih upitam zbog čega mi je asc uzeo 30 KM i to poslije radnog vremena ali sam ostao sedam minuta na liniji i niko se od operatera nije javiotypeOnegative wrote:Pricajte vi sta hoćete ali po opisanom taj servis bi u iole normalnoj zemlji izgubio licencu instant. Da ne govorimo o srozavanju branda , al ocito smo nebitni za Sony kao tržište i boli ih q za Bih
-
sencobih
#8178 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Za šamaranje i prijetnje može samo fasovati prijavu, i dobiti još pet stoja kazne u koverti preporučenoTretiran kao princ wrote:boli sony neka stvar za servis za kojeg nikad čuli nisu i zemlju koju ni na globusu nisu u stanju da nađu, idi jadan ne bio tamo đe si kupio tv pa sve išamaaraj odreda i uzmi novi tv.REDDEVILS wrote:Samo zbog servisa sam jutros zvao Sony podršku da ih upitam zbog čega mi je asc uzeo 30 KM i to poslije radnog vremena ali sam ostao sedam minuta na liniji i niko se od operatera nije javiotypeOnegative wrote:Pricajte vi sta hoćete ali po opisanom taj servis bi u iole normalnoj zemlji izgubio licencu instant. Da ne govorimo o srozavanju branda , al ocito smo nebitni za Sony kao tržište i boli ih q za Bih
-
ado_sar
#8179 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kad te prestanu roditelji tretirati kao princa, kad se napokon odselis od kuce i krenes zivjeti sam, skontaces da svijet i ne funkcionise bas onako kako ti mislis. Samo mama tolerise jezicinuTretiran kao princ wrote:kako kome!sencobih wrote: Za šamaranje i prijetnje može samo fasovati prijavu, i dobiti još pet stoja kazne u koverti preporučeno
-
ArminCo
#8180 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zna li tko šta bi ovo moglo biti u pitanju?
Pojavila mi se bijela tackica na tv velicine 1 milimetar. Vidi se tek kad se baš približim tv-u na nekih 20cm, kao nekakva mala sijalica velicine kao vrh od šibice i dolazi iz unutrasnjosti tv-a. Vidi se jedan ili dva sloja stakla sa pikselima pa iza njih. Nije ništa strasno budući da gledam tv sa 3m udaljenosti pa se ne primjeti sa te udaljenosti
Pojavila mi se bijela tackica na tv velicine 1 milimetar. Vidi se tek kad se baš približim tv-u na nekih 20cm, kao nekakva mala sijalica velicine kao vrh od šibice i dolazi iz unutrasnjosti tv-a. Vidi se jedan ili dva sloja stakla sa pikselima pa iza njih. Nije ništa strasno budući da gledam tv sa 3m udaljenosti pa se ne primjeti sa te udaljenosti
-
ArminCo
#8181 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Skoro kupljen tv, prije dva mjeseca. Placen 1500 kmTretiran kao princ wrote:rikno ti tv mrtav pixel ili oštećen panelArminCo wrote:Zna li tko šta bi ovo moglo biti u pitanju?
Ovo mi nekako izgleda iza pixela jer se na bijeloj podlozi bolje vidi dok se na tamnoj slici gotovo i ne primjeti.
Postavio bi sliku na forum al neide mi nikako preko mobitela, nemoze nešto
- diablobih
#8182 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Upload na imgur, i stavi link.ArminCo wrote:
Skoro kupljen tv, prije dva mjeseca. Placen 1500 km
Ovo mi nekako izgleda iza pixela jer se na bijeloj podlozi bolje vidi dok se na tamnoj slici gotovo i ne primjeti.
-
ArminCo
#8183 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala evo postavio samdiablobih wrote:Upload na imgur, i stavi link.ArminCo wrote:
Skoro kupljen tv, prije dva mjeseca. Placen 1500 km
https://imgur.com/a/V9Y9gLh
- Idemedosumom
#8184 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Takvih bijelih fleka, uglavnom vidljivih na svijetloj pozadini, sam imao na 3 razlicita xperia telefona. Nećeš više, Sony
(ne tvrdim da je isti problem u pitanju, ali slično izgleda)
- semirsar
#8185 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
jos reci da si malo juznije i tacno cu znati koji si 
- REDDEVILS
#8186 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nešto nam nema Duffy Dack-a u zadnje vrijeme na forumusemirsar wrote:jos reci da si malo juznije i tacno cu znati koji si
-
ArminCo
#8187 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mislim da nije isti problem jer kad malo bolje pogledam vidim prvo jedan sloj stakla vjerovatno zastitni,pa posle njega drugo staklo na kome se nalaze kao pixeli i iza svega toga stoji ukljucena kao mala bijela led dioda ili lampica. Slikano je mobitelom pa je ruzno ispalo, uživo ne izgleda kao mrlja nego kao mala led diodaIdemedosumom wrote:Takvih bijelih fleka, uglavnom vidljivih na svijetloj pozadini, sam imao na 3 razlicita xperia telefona. Nećeš više, Sony![]()
-
zippoo87
#8188 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
monitor je HP EliteDisplay E243 24'',dosli svi novi kablovi,u neotvorenoj vrecici ,kada sam vidio da mi treba DP,njega sam otvorio i ustekao i radilo sve normala par dana i kada sam ga jucer malo pomjerio,pomjerilo se kablo i tu je stalo...haman sam ostetio konektor,ovo sto ti pricasSanskiBiser wrote:Moguce do kabla da je, probaj s drugim. Moze se desiti fizicko ostecenje konektora na kablu ili cak u samom kablu narocito ako su jefti kineski no-name kablovi u pitanju jer tu nema neke kontrole kvaliteta na izlazu sa trake u proizvodnji, tokom spajanja osteti se konektor.zippoo87 wrote:nije televizor ali jeste monitor,sto je slicno
da li neko od vas koristi DP kabal (display port) ?
par dana mi monitor bio spojen sa tim kablom sa grafickom,jer mi je HDMI spojen sa TVom i danas mi prvo pocrni ekran,pojavi se OSD da nema inputa...haman je prestao raditi,mada je kabal nov,dosao u najlonu neotvoren a radio normalno
spojim monitor preko HDMI,bez problema radi...ali sada ne mogu istovremeno koristiti monitor i TV,jer nemam dva hdmi izlaza na grafickoj
je li moguce da je kabal stradao ?
i jos jedno pitanje...da li ce kvalitet slike na TVu biti isti ako spojim sa VGA,umjesto sa HDMI ili je nebitno?
VGA kvalitet slike VS DISPLAY Port ili HDMI ili DVI razlika u kvalitetu slike je znacajna u pogledu ostrine narocito na vecim rezolucijama u korist HDMI/DP/DVI..primjetna razlika narocito na 1080p, najlakse se primjeti na tekstu.
isao danas u jednu radnju da kupim kabal,nemaju uopste u prodaju
na OLXu se krecu oko 20 KM,pa ako cu vec davati toliko para,moram onda naci neki kvalitetan...da ne bude kao ovaj,pomjeris monitor i ostetis kabal
sto se tice VGA,znam da je to analogija ali nisam nikada testirao prvo sa VGA pa onda sa HDMI,pa da vidim razliku u ostrini...mozda probam i to ovih dana
- semirsar
#8189 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ne prizivaj ga, ziv bioREDDEVILS wrote:Nešto nam nema Duffy Dack-a u zadnje vrijeme na forumusemirsar wrote:jos reci da si malo juznije i tacno cu znati koji si
- typeOnegative
#8190 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zippoo87 wrote:monitor je HP EliteDisplay E243 24'',dosli svi novi kablovi,u neotvorenoj vrecici ,kada sam vidio da mi treba DP,njega sam otvorio i ustekao i radilo sve normala par dana i kada sam ga jucer malo pomjerio,pomjerilo se kablo i tu je stalo...haman sam ostetio konektor,ovo sto ti pricasSanskiBiser wrote:Moguce do kabla da je, probaj s drugim. Moze se desiti fizicko ostecenje konektora na kablu ili cak u samom kablu narocito ako su jefti kineski no-name kablovi u pitanju jer tu nema neke kontrole kvaliteta na izlazu sa trake u proizvodnji, tokom spajanja osteti se konektor.zippoo87 wrote:nije televizor ali jeste monitor,sto je slicno
da li neko od vas koristi DP kabal (display port) ?
par dana mi monitor bio spojen sa tim kablom sa grafickom,jer mi je HDMI spojen sa TVom i danas mi prvo pocrni ekran,pojavi se OSD da nema inputa...haman je prestao raditi,mada je kabal nov,dosao u najlonu neotvoren a radio normalno
spojim monitor preko HDMI,bez problema radi...ali sada ne mogu istovremeno koristiti monitor i TV,jer nemam dva hdmi izlaza na grafickoj
je li moguce da je kabal stradao ?
i jos jedno pitanje...da li ce kvalitet slike na TVu biti isti ako spojim sa VGA,umjesto sa HDMI ili je nebitno?
VGA kvalitet slike VS DISPLAY Port ili HDMI ili DVI razlika u kvalitetu slike je znacajna u pogledu ostrine narocito na vecim rezolucijama u korist HDMI/DP/DVI..primjetna razlika narocito na 1080p, najlakse se primjeti na tekstu.
isao danas u jednu radnju da kupim kabal,nemaju uopste u prodaju
na OLXu se krecu oko 20 KM,pa ako cu vec davati toliko para,moram onda naci neki kvalitetan...da ne bude kao ovaj,pomjeris monitor i ostetis kabal
sto se tice VGA,znam da je to analogija ali nisam nikada testirao prvo sa VGA pa onda sa HDMI,pa da vidim razliku u ostrini...mozda probam i to ovih dana
ma kakav olx , evo ti DP kabl za 6 -7 maruna s ebay, doci ce kroz par dana iz UK
https://www.ebay.com/itm/Quality-1-8M-D ... :rk:3:pf:0
-
zippoo87
#8191 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
jbga,bio sam brzi
ja kupi DP to HDMI konektor,kontam lakse mi je i jeftinije ganjati hdmi,nego DP kabal
uzeo dva komada,oba 7 maruna iz kine...nisam valjda srece da niti jedan ne radi
ja kupi DP to HDMI konektor,kontam lakse mi je i jeftinije ganjati hdmi,nego DP kabal
uzeo dva komada,oba 7 maruna iz kine...nisam valjda srece da niti jedan ne radi
- typeOnegative
#8192 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
moze i tako , samo nemoj VGA ziv bio
-
zippoo87
#8193 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
mozda samo privremeno,dok mi ne dodju ovi kablici...da spojim sa tv-om,jer sam navikao paralelno koristiti i tv i monitortypeOnegative wrote:![]()
moze i tako , samo nemoj VGA ziv bio
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8194 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
out 30 danaTretiran kao princ wrote:ja redovno djelim šamare takvima kao ti a kad ne udarim šamar onda izvadim blavora i popišam se po faci, koju ćeš opciju?ado_sar wrote: Kad te prestanu roditelji tretirati kao princa, kad se napokon odselis od kuce i krenes zivjeti sam, skontaces da svijet i ne funkcionise bas onako kako ti mislis. Samo mama tolerise jezicinu
-
photo&video
#8195 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
U cetvrtak ujutro lijepo u inspekciju i prijavis da nisi dobio fiskalni racun. Onda lijepo odes u agenciju za zastitu potrosaca i prijavis slucaj. Vjerovali ili ne znam dosta slucajeva gdje su ekspresno reagovali i ljudi su dobili uslugu kakvu su trazili. Treba sr boriti za svoja prava, od tipkanja na forumu nema velike koristi po ovom pitanju.REDDEVILS wrote:Samo zbog servisa sam jutros zvao Sony podršku da ih upitam zbog čega mi je asc uzeo 30 KM i to poslije radnog vremena ali sam ostao sedam minuta na liniji i niko se od operatera nije javiotypeOnegative wrote:Pricajte vi sta hoćete ali po opisanom taj servis bi u iole normalnoj zemlji izgubio licencu instant. Da ne govorimo o srozavanju branda , al ocito smo nebitni za Sony kao tržište i boli ih q za Bih
-
r_faruk
#8196 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel sony hahahaArminCo wrote:Zna li tko šta bi ovo moglo biti u pitanju?
-
zippoo87
#8197 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
opet moram ovdje pitati
skopcao sada vga...prvo sam se izhebao jer mi je kablo kratko a tv visoko u zraku,okrenuo sam centralnu naglavcke,valjda necu sta pokvariti tako haha
imam problem sa VGA,ne prikazuje mi sliku do samih ivica televizora...slika je pomjerena neka 2 cm desno od ruba a tamo na drugoj strani ta 2 cm ne vidim nikako
kada spojim preko HDMI,imam opciju hdmi scaling a ovdje nema nikakvih opcija
da li postoji nacin da ovo rijesim ili da trpim dok ne dodju prelazi i spojim preko DP,tj HDMI?
evo vidi se na slici sve

skopcao sada vga...prvo sam se izhebao jer mi je kablo kratko a tv visoko u zraku,okrenuo sam centralnu naglavcke,valjda necu sta pokvariti tako haha
imam problem sa VGA,ne prikazuje mi sliku do samih ivica televizora...slika je pomjerena neka 2 cm desno od ruba a tamo na drugoj strani ta 2 cm ne vidim nikako
kada spojim preko HDMI,imam opciju hdmi scaling a ovdje nema nikakvih opcija
da li postoji nacin da ovo rijesim ili da trpim dok ne dodju prelazi i spojim preko DP,tj HDMI?
evo vidi se na slici sve

-
ArminCo
#8198 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nijer_faruk wrote:Jel sony hahahaArminCo wrote:Zna li tko šta bi ovo moglo biti u pitanju?
-
ArminCo
#8199 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ljudi moji mene ce ovaj tv izludit!!
Nikad više jebeni LG neću kupit.
Jutros ukljucim tv i sve postavke slike i zvuka vraćeno na tvornicke postavke. Nije ovo prvi put da se događa.
Koji mu je vrag
Jutros ukljucim tv i sve postavke slike i zvuka vraćeno na tvornicke postavke. Nije ovo prvi put da se događa.
Koji mu je vrag
-
ado_sar
#8200 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nove postavke u novoj godiniArminCo wrote:Ljudi moji mene ce ovaj tv izludit!!
Koji mu je vrag