Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#81726 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Bila je nekad i Daraja grobnica, sada je u njoj ulica zove se "Ulica uvaženog predsjednika doktora padišaha sultana Šama njegove ekeselencije Bašara al Asada sina Hafezovog"
KAMI666

#81727 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

sarajevoxxxx wrote:Gad pao u šake heroja Gute.

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0717975883

#سوريا #Syria
#ريف_دمشق

الزمان : 7 / 8 / 2017
الوصف : #قوات_المعارضة تأسر عنصر لـ #قوات_النظام على جبهة #عين_ترما في #الغوطة_الشرقية

#ستيب_نيوز #Step_News

Ostale mu kolege sve likvidirane, upali u zasjedu u Ajn Termi. Težak dan za notorne ubice i okorjele fašiste.
I ti ces ako Bog da pasti u ruke SIPA pa da vidimo koga ti podrzavas, teroristicki guzoljubcu, nece ni ova drzava uvijek biti prkno od zakona. Tebe treba vec odavno nekom kupinom dobro guzicu nasarati da dodjes pameti i da ti se izbije to iz glave teroisticko sto su ti kurvini sinovi usadili tamo u nekoj vukojebini.
muhafuca

#81728 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Kikibombona wrote:
Syria broke relations after Iraq invaded Kuwait in 1990 and joined other Arab states in sending military forces to the coalition that forced Iraq out of Kuwait. Relations remained cool until Bashar al-Assad became President of Syria in 2000.
Syria strongly opposed the occupation of Iraq in 2003, stressing the necessity to maintain the independence of Iraq and support its political process, demanding a time table for the withdrawal of the foreign troops from Iraq. Syria has also played the host for more than 2 million Iraqis, providing refuge for them.
https://en.wikipedia.org/wiki/Iraq%E2%8 ... _relations

Basisticka ideologija je iskonsko zlo, na nivou staljinistickog komunizma. Sirija i Irak su imali nekoliko pokusaja ujedinjenja, kao i Sirija i Egipat, ali je uvijek barijeru predstavljala dilema koji ce diktator vladati. Medju arapskim diktatorima je uvijek postojao rivalitet i nepovjerenje.

Bashar Asad se zestoko protivio americkoj ofanzivi na Irak. I to je cinjenica. Zlatko je samo govorio o cinjenicama. A ti sad nesto lupas deseto...

Nisi sine :

Da te Citiram "Sadamovi oficiri su tradicionalno nalozeni na Kurde"

Znaci posto su Saddam i Assad bili smrtni neprijatelji kao i Kurdi i Saddam - Saddamovi oficiri su smrtno nalozeni i na Assadovce.

Po tvojoj logici.

Assad se nije protivio invaziji na Iraq vec je ucestvovao u njoj kao sto si vidio iz prilozenog

a Assad se protivio americkoj okupaciji Iraka nakon sto je Saddam svrgnut.

Basisticka ideologija k'o i sve ideologije na bliskom istoku. Ukljucujuci i razne ideologije koje Kurdi prate. Kako koja frakcija.

Nisu ni drzavu zaokruzili vec su dva civilna rata izmedju sebe imali - da ne govorim (o ironije) o diskriminaciji i pokusajima genocida nad nekim manjinama - al to je vec za bloga - mozda ti napises nesto o tome nekad.

Znaci ideologija na papiru bajna i sjajna u primjeni i praksi - ja vladam ostali svi zdravooo kako u Siriji tako u Iraku pa i u Kurdistanu (zasad imaginarnom) tako i u Egiptu itd - da one dole iz zaljeva ovom prilikom ne bihuzurim.

Sve je to u 5 deka.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

btw - idi vidi sa savoxxx-om eno neko ujedinjenje Kurda i Djihadista spominje pa nam javi dokle se doslo.
Krokodajl

#81729 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Kako si samo ovde dernečio kada su Turske horde trebale napast Manbidž, pa ono "bombardovani položaji PKK" "Štit Eufrata kreće prema Raki, PKK mora predati oružje"

A sada se nadaš da ih Salih Muslim primi u puhe.

Asad ti se smije, moj ti, Asad lično i personalno :lol:
salik79

#81730 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:Salih Muslim: Ne sanjamo Kurdistan niti posebnu kurdsku regiju.... Ja i Džerba djelujemo zajedno
:thumbup:
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 7042551240

Salih Muslim i Ahmed Džerba zajedno, ne zvuči loše. Lijep korak ka ujedinjenju. Očekivati je i ostatak opozicije da im se priključi.

[quote="sarajevoxxxx"]Kurdi ili njihove vojne formacije su 100 % režim. Mrva razlike tu nema. Kakav SDF kakve crne zastave opozicije. Režim jedan kroz jedan.[/quote]

Hehe, samo lagano, revolucija nikad jaca,... :thumbup:
Krokodajl

#81731 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Revolucionari gađaju PKK u naselju Šejh Maksud.

Ili ono navijanje da Pešmerge iz Iraka uđu i uspostave kontrolu nad Rožavom :lol: :lol: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#81732 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Krokodajl wrote:Kako si samo ovde dernečio kada su Turske horde trebale napast Manbidž, pa ono "bombardovani položaji PKK" "Štit Eufrata kreće prema Raki, PKK mora predati oružje"

Salih Muslim je također izjavio da nemaju ništa sa režimom, te da im nije cilj Kurdistan. Ako je tako onda je to to. Šta treba više od toga?

Sutra ako stane u isti saf sa režimom, ili im PKK bude vodio glavnu riječ, naravno da ću ih osuditi.
NajdraziVodjaa

#81733 Re: Sirija vol. 2

Post by NajdraziVodjaa »

Kad Assad oslobodi i te enklave na koje bacas majmuna i Idlib da li ces ti pociniti samoubistvo? ako da kojom metodom ces se roknuti?
Krokodajl

#81734 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:
Krokodajl wrote:Kako si samo ovde dernečio kada su Turske horde trebale napast Manbidž, pa ono "bombardovani položaji PKK" "Štit Eufrata kreće prema Raki, PKK mora predati oružje"

Salih Muslim je također izjavio da nemaju ništa sa režimom, te da im nije cilj Kurdistan. Ako je tako onda je to to. Šta treba više od toga?

Sutra ako stane u isti saf sa režimom, ili im PKK bude vodio glavnu riječ, naravno da ću ih osuditi.
Reko je i Assad da nije počinio zločine nikakve, jel treba šta više od toga ?
salik79

#81735 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

NajdraziVodjaa wrote:Kad Assad oslobodi i te enklave na koje bacas majmuna i Idlib da li ces ti pociniti samoubistvo? ako da kojom metodom ces se roknuti?
Sasvim nebitno. Jedino bitno za nas je da bi jedan Isilov apologeta, i potencijalni terorista, bio manje u ovoj napacenoj zemlji.
muhafuca

#81736 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Uh ja mislio da ja nekad pre-ostro reagujem na svakave nebuloze koje se ovde napisu

al vidim ima ovih sto su poceli na samoubistva pozivat :-)

Samo da se ogradim ako neke tajne sluzbe citaju :D

Ja imenom Muha prezimenom Fuca :D

nikom ovde ne zelim (niti ga poticem/nagovaram/itd) da se ubije ni da bude ubijen pa cak ako i samo verbalno podrzava bilo koga ukljucujuci

i IS i Hitlera i dalje .

Eto toliko od mene :lol:
salik79

#81737 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Mi nikoga ni na sta ne pozivamo, mi se samo toplo nadamo. :D Naravno, bez kolaterala :D
exliberal-ex

#81738 Re: Sirija vol. 2

Post by exliberal-ex »

meni je smijesno kako ovdje kiki posataje sve blizi sa savom

zaboravlja kiki kad su se kurdima predali vojnici saa pa ih ovi mrtvo hladno predali koljacima znajuci da ci ih ovi pobit ko stoku...

zaboravlja kiki kako smo ja i on raspravljali u vezi napredovanja kurda kad sam mu ja govorio da kurdi napreduju u slabo naseljenim predjelima, kad naidju na neko malo vece mjesto opkole ga sa 3 strane i daju izlaz isilu da izadje...sad kad to isto radi saa....aaa predaju im bez borbe

zaboravlja kiki kako smo pricali da ce kad odbiju ove manijake iz vecih mjesta napredovanje saa kroz pustinju ce biti mnogo lakse i brze...

be ba kiki svi mi ovdje imamo strane za koje "navijamo" ali ga ti sad pocinjes brljavit....neznam dali si ko savo ili patak........( eno se patak javlja na temi o vodi u sarajevu...koja je sad to faza :D )
Superhikk

#81739 Re: Sirija vol. 2

Post by Superhikk »

Šta ćeš, ne kaže uzalud drevna arapska poslovica - Davljenik se i za Kurde hvata.

Ahmed DžerBa Zapelo :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:

Jel to onaj što dobro čuva položaje :run: :run: :run:

Jel mu reko Salih da je zadovoljan saradnjom na principu- mi osvajamo,vi gubite.

I šta kaže,da se priključe i ovi što su bombali Kurde u Šejk Maksudu i Efrinu. Haman po uzoru na Idlibske koalicije :pisnuo:

Jah revolucije
sarajevoxxxx

#81740 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Damask, Ajn Terma: Danas 5 Asadovih tenkova uništeno ili oštećeno. Također, uništena je jedna Šilka i jedna Gvozdika, 8 režimskih vojnika poginulo, jedan zarobljen. Među poginulima je i komandant vojne operacije. Napad u potpunosti odbijen.

- Suhna: Nekolikl režimskih vojnika poginulo u kontranapadu Isila na grad Suhnu.

- SDF objavio da drže pod kontrolom 55 % grada Raqqe

- U eksploziji u Halebu ozlijeđena poznata režimska novinarka Kenane Aluš.
solar7

#81741 Re: Sirija vol. 2

Post by solar7 »

Kako ste jadni vi asadovi i tesavufski glasnogovornici,napadate savoxa a da vam isti nista ne kaze.Ako vas nesto tisti recite slobodno al zlobe vam ne fali to zasigurno.Samo me zanima jesu li administratori jos na ljetovanju pa ne zapazaju il je normala da se isti svakodnevno napada.
sunceKOtepsija

#81742 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Pozdrav iz Idliba :thumbup:
Image
sarajevoxxxx

#81743 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Dala ostavku...
Karla del Ponte: U Siriji gori zločini nego u jugoslaviji
Blic pre 1 sat | Tanjug

Nezadovoljna rezultatima rada istražne komisije UN o Siriji čiji je član, bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte je najavila ostavku, rekavši da su u Siriji počinjeni gori zločini nego na tlu bivše Jugoslavije ili Ruande.

"Frustrirana sam, odlazim. Napisala sam ostavku i poslaću je narednih dana", rekla je ona u intervjuu za švajcarski list "Blik". Ona je navela da posle pet godina ne može više da ostane u komisiji koja "ne čini apsolutno ništa". "Nismo imali nikakvog uspeha", navela ona. Optužila je članove Saveta bezbednosti da ne žele da sprovodu pravdu i dodala da sve dok ne bud euspostavljen Tribunal za zločine u Siriji svi izveštaji su potpuno...
sunceKOtepsija

#81744 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Pozdrav iz Idliba :thumbup:
Image
Image
TEEEEEEKBIR
Kikibombona

#81745 Re: Sirija vol. 2

Post by Kikibombona »

muhafuca wrote:Nisi sine :

Da te Citiram "Sadamovi oficiri su tradicionalno nalozeni na Kurde"

Znaci posto su Saddam i Assad bili smrtni neprijatelji kao i Kurdi i Saddam - Saddamovi oficiri su smrtno nalozeni i na Assadovce.

Po tvojoj logici.

Assad se nije protivio invaziji na Iraq vec je ucestvovao u njoj kao sto si vidio iz prilozenog

a Assad se protivio americkoj okupaciji Iraka nakon sto je Saddam svrgnut.

Basisticka ideologija k'o i sve ideologije na bliskom istoku. Ukljucujuci i razne ideologije koje Kurdi prate. Kako koja frakcija.

Nisu ni drzavu zaokruzili vec su dva civilna rata izmedju sebe imali - da ne govorim (o ironije) o diskriminaciji i pokusajima genocida nad nekim manjinama - al to je vec za bloga - mozda ti napises nesto o tome nekad.

Znaci ideologija na papiru bajna i sjajna u primjeni i praksi - ja vladam ostali svi zdravooo kako u Siriji tako u Iraku pa i u Kurdistanu (zasad imaginarnom) tako i u Egiptu itd - da one dole iz zaljeva ovom prilikom ne bihuzurim.

Sve je to u 5 deka.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

btw - idi vidi sa savoxxx-om eno neko ujedinjenje Kurda i Djihadista spominje pa nam javi dokle se doslo.
Ne izmisljaj/ne lazi!

Ispada da ti bolje znas od Zlatka Dizdarevica koji je bio ambasador u Siriji i Iraku. Ne provaljuj se vise zivota ti.
Syria opposed the war and refused to submit to Washington's demand for co-operation.[24] It acted in concert with Russia, France, and Germany in the Security Council, even voting in support of Resolution 1441, mandating the renewal of United Nations weapons inspections in Iraq. Syria's UN ambassador, Makhail Wehbe, said he believed that the evidence presented by the United States to the Security Council on Iraq's weapons had been fabricated.[25] Syrian commentators explained that none of Iraq's neighbors felt it was a threat, and that weapons of mass destruction were a mere pretext for a war motivated by the interests of Israel and the US companies that hoped to profit from post-war reconstruction contracts.[26]
Bashar Asad je bio jedan od zescih protivnika svrgavanja Sadama i okupacije Iraka.
salik79

#81746 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:Pozdrav iz Idliba :thumbup:
Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
mirsek

#81747 Re: Sirija vol. 2

Post by mirsek »

sarajevoxxxx wrote:- Damask, Ajn Terma: Danas 5 Asadovih tenkova uništeno ili oštećeno. Također, uništena je jedna Šilka i jedna Gvozdika, 8 režimskih vojnika poginulo, jedan zarobljen. Među poginulima je i komandant vojne operacije. Napad u potpunosti odbijen.

- Suhna: Nekolikl režimskih vojnika poginulo u kontranapadu Isila na grad Suhnu.

- SDF objavio da drže pod kontrolom 55 % grada Raqqe

- U eksploziji u Halebu ozlijeđena poznata režimska novinarka Kenane Aluš.
Svi napadi rezima propali, svi pokusaji prodora kursumima i raznom municijom odlucno zaustavljeni tijelima prije nego su stigli do okolnih objekata.
Revolucija plamti nikad jace.
Samo lakapo hehe :gooza:
salik79

#81748 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

solar7 wrote:Kako ste jadni vi asadovi i tesavufski glasnogovornici,napadate savoxa a da vam isti nista ne kaze.Ako vas nesto tisti recite slobodno al zlobe vam ne fali to zasigurno.Samo me zanima jesu li administratori jos na ljetovanju pa ne zapazaju il je normala da se isti svakodnevno napada.

Evo, ja slobodno rekao, ali niko nista...Pa da ponovim:
sarajevoxxxx wrote:

Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.
Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom :-)

A nije ni da isil nema svoje argumente.Razorili su im Irak, sravnili sa zemljom jednu cijelu državu, znači nisu oni prvi počeli, valjda i to nešto znači.U dvije ili tri godine rata počinili su zločine, ali i tu su jedno deset nivoa iza Amerikanaca i Asada.Šta ne valja? Hoće šerijat? :-) Pa hoće i muslimani u Evropi šerijat, je li iko drže frku zbog toga i traži da se ponište sekularni sistemi? Da ima sekularista u Siriji i Iraku ne bi im trebala cijela planeta da im osigura vojnu pobjedu.

U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani.
Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.
Ah, umalo da zaboravim, to je tvoj "brat", kao sto su i isilovci vasa "braca". :oops:
salik79

#81749 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Apropo, Zlatko Dizdarevic:
"(...) Mi koji smo tada pisali o tome kako je Aleppo oslobođen, a teroristi poraženi, popljuvani smo na najgori način od plejade »analitičara« koji i danas prodaju dušu raznim redakcijama iz prve linije borbe za džihadističku demokraciju sponzoriranu sa raznih strana na Zapadu i Istoku. Na mitingu »podrške Siriji« u Sarajevu tada se čak dobacili na transparentima i do izjednačavanja Aleppa sa Srebrenicom. Koje li tužne igranke: Trebalo se podrazumijevati da su Putin i Assad isto što i Karadžić i Mladić, a pobijeni teroristi u operaciji Aleppa – žrtve Srebrenice ! Organizatori izvana su usmjeravali miting na kojem mnogi ni slutili nisu kako su manipulirani. Priča se ispotiha vraća na mala vrata novim povodom."
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :kiss:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#81750 Re: Sirija vol. 2

Post by _BataZiv_0809 »

salik79 wrote:
Ma ja :D
sarajevoxxxx wrote:

Isil kakav je takav je, proizvod je okolnosti, i manje više ima podršku naroda.
Narod u Siriji želi da se prekine sa masakrima.Sirijska opozicija zajedno sa svojim prijateljima iz međunarodne zajednice sasvim mirno posmatra klaonicu, mirno gleda na svakodnevne masakre, čak šta više svjetskim agencijama mrsko i da izvještava o tim masakrima.Taj narod da ima bolji izbor od isila sigurno bi dao prednost tom presvjetlom izboru, koji odiše i puca civilizacijom, modernošću, pravdom :-)

A nije ni da isil nema svoje argumente.Razorili su im Irak, sravnili sa zemljom jednu cijelu državu, znači nisu oni prvi počeli, valjda i to nešto znači.U dvije ili tri godine rata počinili su zločine, ali i tu su jedno deset nivoa iza Amerikanaca i Asada.Šta ne valja? Hoće šerijat? :-) Pa hoće i muslimani u Evropi šerijat, je li iko drže frku zbog toga i traži da se ponište sekularni sistemi? Da ima sekularista u Siriji i Iraku ne bi im trebala cijela planeta da im osigura vojnu pobjedu.

U suštini narod želi samo da se odbrani, a nije da isil nije u stanju da ih odbrani.
Ljudima je bitno da se riješe Asada, da se stane sa masakrima, u njima su vidjeli snagu i to je to.FSA je dvije godine stražarila oko Tabke, nisu ništa uradili, ovi došli sve pomeli, i tako je sve krenulo.

Uuu al je iskopa :mrgreen:

Ne glasam za ezdea ali nije da nemaju nekih dobrih stvari...princip :lol:
Locked