Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Naravno da me ne zanima sta o politici mislis kao nebosnjak, ali me izuzetno zanima kada se izmislja ne bi li se sirili opasni narativi o meni i mom narodu.
Dakle, idi u MUP i prijavi direktne prijetnje, ili nemoj izmisljati. Gradi drzavu za kojom toliko ceznes. Ako dovoljno dobro izmislis, mozda ce NiP-ov tuzitelj napisati i kakvu optuznicu koja ce izdrzati duze od 5 minuta na sudu.
Evo ja došao u MUP da prijavim prijetnje gospodinu Forti.
Dvojica deda u čekaonici DZ su govorila kako ga treba ubiti jer zauzima bošnjačku kvotu.
Nisam vidio lica dvojice deda, jer su nosili medicinsku masku, a kako je bio kraj radnog vremena DZ, nisam mogao odmah dotrčati u policijsku stanicu, jer sam čekao uputnicu za hemoterapiju za mamu, a ti ljudi su bili prije mene u redu i kad sam izašao, nisu bili tu.
Mogu zamisliti lice policajca kojem bi ovo rekao.
Ponavljam, ti misli da lažem i izmišljam, boli me kurac. Neću se više vraćati na ovu priču.
Opet, nemamo šta komunicirati, jer nisam Bošnjak, a ti takve ne uvažavaš i smatraš da bilo kakva priča od strane nekoga ko nije Bošnjak šteti Bošnjacima. Vozdra.
E jesi nasao replicirati liku koji je do jucer bio NiPovac, govorio da je Alija Srbin i sta sve ne. I preko noci postao Bakirov vojnik.
Evo ja došao u MUP da prijavim prijetnje gospodinu Forti.
Dvojica deda u čekaonici DZ su govorila kako ga treba ubiti jer zauzima bošnjačku kvotu.
Nisam vidio lica dvojice deda, jer su nosili medicinsku masku, a kako je bio kraj radnog vremena DZ, nisam mogao odmah dotrčati u policijsku stanicu, jer sam čekao uputnicu za hemoterapiju za mamu, a ti ljudi su bili prije mene u redu i kad sam izašao, nisu bili tu.
Mogu zamisliti lice policajca kojem bi ovo rekao.
Ponavljam, ti misli da lažem i izmišljam, boli me kurac. Neću se više vraćati na ovu priču.
Opet, nemamo šta komunicirati, jer nisam Bošnjak, a ti takve ne uvažavaš i smatraš da bilo kakva priča od strane nekoga ko nije Bošnjak šteti Bošnjacima. Vozdra.
E jesi nasao replicirati liku koji je do jucer bio NiPovac, govorio da je Alija Srbin i sta sve ne. I preko noci postao Bakirov vojnik.
Sto bi im partner rekao…
Jah sta bi im stvarno partner rekao?
Sabina Ćudić: Naša stranka je rekla da neće ići sa SDA i u onu vlast u kojoj je nemoguće napraviti promjenu, a mislim da je to sa HDZ-om i SNSD-om. Naša stranka neće formirati vlast na državnom nivou ako je čine i HDZ i SNSD. Sa SNSD-om Naša stranka nikako neće formirati vlast i ukoliko se HDZ ne može odvojiti od te stranke i ukoliko je to njihovo opredjeljenje mi nećemo u tome učestvovati. Dakle, HDZ ćemo izbjeći tamo gdje je i ako je moguće, ali Naša stranka neće učestvovati u formiranju vlasti sa SNSD-om, ne zbog kaprica već zbog toga što bismo postavili ljude na ministarske pozicije koji imaju odgovornost i cilj ne misle da bi to mogli postići sa SNSD-om na vlasti.
Damir Arnaut: Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad!
Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.
Login77777 wrote: ↑10/02/2023 13:51
Sto bi im partner rekao…
Sabina Ćudić: Naša stranka je rekla da neće ići sa SDA i u onu vlast u kojoj je nemoguće napraviti promjenu, a mislim da je to sa HDZ-om i SNSD-om. Naša stranka neće formirati vlast na državnom nivou ako je čine i HDZ i SNSD. Sa SNSD-om Naša stranka nikako neće formirati vlast i ukoliko se HDZ ne može odvojiti od te stranke i ukoliko je to njihovo opredjeljenje mi nećemo u tome učestvovati. Dakle, HDZ ćemo izbjeći tamo gdje je i ako je moguće, ali Naša stranka neće učestvovati u formiranju vlasti sa SNSD-om, ne zbog kaprica već zbog toga što bismo postavili ljude na ministarske pozicije koji imaju odgovornost i cilj ne misle da bi to mogli postići sa SNSD-om na vlasti.
Damir Arnaut: Nećemo sa SDA i SNSD-om nikad!
Ja vam kažem, ja sam četiri godine proveo govoreći kako razbiti taj tronožac na način da se izbiju dvije noge. Ako dvije noge ostanu, HDZ i SNSD, ta vlast neće ništa napraviti ko god da uđe s njima.
I sta sad? Jesam ja to rekao ili Arnaut i Cudicka? A ako bi se vodili tom logikom. I ti si bio protiv takozvanog „legitimnog predstavljanja“ pa sad isti podrzavas. Tako da…
BHCluster wrote: ↑10/02/2023 13:57
I sta sad? Jesam ja to rekao ili Arnaut i Cudicka? A ako bi se vodili tom logikom. I ti si bio protiv takozvanog „legitimnog predstavljanja“ pa sad isti podrzavas. Tako da…
Ne ja nisam za "legitimno predstavljanje" prema HDZ/UZP standardima sto je iskljucivo etnicko predstavljanje. Pitanje je da li to samo vazi za HDZ/UZP ili sve?
Stručnjaci pozivaju na izbacivanje bosanskog diplomate Schmidta
Grupa međ. diplomata pisala njem. MVP. Traže otpuštanje Schmidta. Zamjeraju mu da podstiče i forsira nacionalizam i etničke podjele, umjesto da ih suzbija, a posebno bliskost s hrvatskim nacionalistima. Oni u pismu Komitetu za vanjske poslove Bundestaga optužuju političara CSU da je nanio "trajnu štetu" mirovnom procesu u BiH i ugledu Savezne Republike Njemacke.
Pismo je dostupno Špigelu.
Zamisli odes na hutbu da cujes koju pametnu o islamu, sa ocekivanjem da ces iz dzamije izaci kao bolji i mudriji covjek, a on trabunja kako se svakom Bosnjaku treba gaditi pridjev “srpski”. Ah da, nakon toga udario i po Osmorci.
Pravda za efendiju i kome da se mi prilagodjavamo.
geoxx wrote: ↑10/02/2023 14:22
Zamisli odes na hutbu da cujes koju pametnu o islamu, sa ocekivanjem da ces iz dzamije izaci kao bolji i mudriji covjek, a on trabunja kako se svakom Bosnjaku treba gaditi pridjev “srpski”. Ah da, nakon toga udario i po Osmorci.
Pravda za efendiju i kome da se mi prilagodjavamo.
odavno se iz koristi kao politicko krilo SDA svi se sjecamo reisove kuknjave zasto se Fadilu sudi
meridiyan wrote: ↑10/02/2023 14:19
Nakon Dodika i EU sere po njemu
Grupa međ. diplomata pisala njem. MVP. Traže otpuštanje Schmidta. Zamjeraju mu da podstiče i forsira nacionalizam i etničke podjele, umjesto da ih suzbija, a posebno bliskost s hrvatskim nacionalistima. Oni u pismu Komitetu za vanjske poslove Bundestaga optužuju političara CSU da je nanio "trajnu štetu" mirovnom procesu u BiH i ugledu Savezne Republike Njemacke.
meridiyan wrote: ↑10/02/2023 14:19
Nakon Dodika i EU sere po njemu
A druga strana sdaše nazivaju nekakvim Kadirovcima, džumašima, neprijateljima Zapada i trabunjaju o tobože bošnjačkom radikalizmu. Prije par godina je Kolinda tako pričala, pa se digla hajka, motika i lopata a sada se istog narativa ufatila Osmorka, da dobiju neki politički poen i da predstave da se eto oni bore protiv bošnjačkih islamista, radikala, anti zapadnjaka. A o srpskom radikalizmu koji je na istom nivou kao i u ratu i hrvatskom ni mukajat. Ta vrsta radikalizma je više prihvatljiva, šta li.
Istini za volju ja vas nazivam SANU-ovcima. Kadirovcima vas nazivaju jer imate neke zelje o istoku, valjda vam je to doslo kao protest zbog Schmita.
Ali samo vi pozivate na nakve mitraljeze, sukobe, ko ce povesti narod, gori vatra, i tako tome slicno.
Sto rece Zildzic, narod je SDA-u dao mandat za promijene
Haj malo siđi sa svojih visokih konja pajdo i da odmah razjasnimo neke stvari. Nemaš ti šta mene operisanog od vjere, koji sam glasao za Profu Mirsada i Vojina išta nazivati, kamoli nekakvim kadirovcima i težnjama ka nazadnom istoku. Znači to odmah izbij sebi iz glave.
A simpatično da ti, koji pišeš d aje Alija kriv za rat i da bi bilo bolje da je BiH ostala u Srboslaviji, ikoga proziva za sanu-ovcima.
E, ono nešto nekoga naziva
Last edited by Point. on 10/02/2023 14:32, edited 1 time in total.
A druga strana sdaše nazivaju nekakvim Kadirovcima, džumašima, neprijateljima Zapada i trabunjaju o tobože bošnjačkom radikalizmu. Prije par godina je Kolinda tako pričala, pa se digla hajka, motika i lopata a sada se istog narativa ufatila Osmorka, da dobiju neki politički poen i da predstave da se eto oni bore protiv bošnjačkih islamista, radikala, anti zapadnjaka. A o srpskom radikalizmu koji je na istom nivou kao i u ratu i hrvatskom ni mukajat. Ta vrsta radikalizma je više prihvatljiva, šta li.
Može li samo jedan citat od čelnika trojke koji su nekoga nazivali džumašima i bošnjačkim islamistima?
Eto, samo jedan poput onog Komšićevog od neki dan kada je rekao da bi opet država mogla goriti kao 2014., ili onog kada je Bakir rekao da je Peđa proveo rat u Beogradu i da je špijun bie, ili ovog današnjeg iz Komšićevog kabineta o kvislinzima i simpatizerima NDH, ili skoro svih izjava od profesora Begića u zadnjih 3 mjeseca...
Ja govorim šta pišu pobornici 3jke na forumu i općenito. A i Dino je nešto spominjao bošnjački radikalizam neki dan.
Jedini lijek protiv bošnjačkog nacionalizma je da se propiše svakom Bošnjaku da u toku dana mora najmanje 100 X izgovoriti ko su počinioci genocida a ko UZP-a i u čije ima su ga počinili. Posebno bi to važilo za one koji usljed UZP-a i genocida danas žive van BiH i za njih bi bilo bolje da to dnevno ponavljaju makar 200 X kao što Dodon ponavlja muslimani...
Tada bi svijet konačno shvatio ko je ko na ovim prostorima.
i ev ti odgovora @palermo zasto niko nece sa SDA, sa korumpiranom stokom niko ne zeli da ima posla
A sa ostalom korumpiranom i separatistickom stokom "se mora"? Mora se sa HDZ-om onoliko koliko se mora i sa SDA.
ti stvarno mislis da se drzava stvara na ovakav nacin gdje se od suda pravi sprdancija i javno recena korupcija se ne kazni al haj svasta vama moze pod kapu stati i onda se pitate sto su bas stranci nogirali iz svih vrsta pregovora pa evo zbog ovakvih slučajeva
sumirprimus wrote: ↑10/02/2023 14:37
samo stranci dodik i covic da nas pocijepaju ko napolitanke, za bolje i nismo.
kkva ba drzava, kome drzava? nama?
puuuu