Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#81626 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
Berba22 wrote:Da ne čitam sve, povećanje važi za EON pakete ?
Povećava se KKS za 1.60 KM, što znači da se automatski povećavaju i cijene svih paketa.

Samo me interesuje zasto povecavaju cijenu necemu sto se uskoro ukida i sto NE MOZE imati nikakva poboljsanja , dok svakako sve sto treba naplate preko pakete koji se uzimaju. Logicno je da pakete dignu cijenu i ono sto su poboljsali i sto oni kazu trzisna cijena je veca, a ne ono sto ce uskoro biti ugaseno.
crnivrag

#81627 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

kakaljin wrote: Samo me interesuje zasto povecavaju cijenu necemu sto se uskoro ukida i sto NE MOZE imati nikakva poboljsanja , dok svakako sve sto treba naplate preko pakete koji se uzimaju. Logicno je da pakete dignu cijenu i ono sto su poboljsali i sto oni kazu trzisna cijena je veca, a ne ono sto ce uskoro biti ugaseno.
Kvaka je u tome što je analogija gratis, a uvijek se plaćalo održavanje kablovsko komunikacionog sistema (KKS).
reboot

#81628 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Samo jaši svi smo naši

Nabijte na stoju šta fali

Koje alternative imaju u Sarajevu?
crnivrag

#81629 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Berba22 wrote:Samo jaši svi smo naši

Svi kablovski operateri u Sarajevu su sada pod Telemach-om (BH Cabel Net, Elob, HS, HKB-NET, M&H Company, ASK), a imaš TXTV na Dobrinji, Logosoft u određenim ulicama i BH Telecom.
reboot

#81630 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

crnivrag wrote:

Svi kablovski operateri u Sarajevu su sada pod Telemach-om (BH Cabel Net, Elob, HS, HKB-NET, M&H Company, ASK), a imaš TXTV na Dobrinji, Logosoft u određenim ulicama i BH Telecom.
A može li se uraditi downgrade paketa ?
crnivrag

#81631 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Berba22 wrote: A može li se uraditi downgrade paketa ?
Inače ne može, ali će možda dati od 01.03.2019. do 01.04.2019.
r_faruk

#81632 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by r_faruk »

Sta se desava sa internetom.... Kakva je situacija kod ostalih korisnika? Brzina mi se prepolovila. Vrlo cesto puca internet.... Vakat izgleda da se razilazimo....
reboot

#81633 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by reboot »

Telemach, imam li pravo na samoubistvo ili se i to dodatno plaća ?
Samso

#81634 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Berba22 wrote:
crnivrag wrote:

A može li se uraditi downgrade paketa ?
Moze, ako si pod ugovorom imas fore da prije 1.4 da odradis downgrade, ako nisi pod ugovorom mozes kad god hoces.
Humljanin

#81635 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Humljanin »

Kad već raspravljate o ugovorima, zanima me kakva su prava i obaveze za nekoga kome je istekao potpisani ugovor?

Znači ugovor za Trio Grande je davno istekao, nastavio ga po inerciji koristiti i plaćati (iako je dobro skočila cijena). I kakva je sad situacija?
Pretpostavljam da Telemach smatra ako nisi potpisao produljenje ugovora da se slažeš da nastaviš koristiti uslugu. Medutim kako to izgleda sa pravne strane? Ima li kakvih začkoljica? Ko je kome dužan , ima li ikakvih fora za raskid ugovora i to...?
Ako netko zna nek napiše.
crnivrag

#81636 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Image
crnivrag

#81637 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Humljanin wrote:Kad već raspravljate o ugovorima, zanima me kakva su prava i obaveze za nekoga kome je istekao potpisani ugovor?

Znači ugovor za Trio Grande je davno istekao, nastavio ga po inerciji koristiti i plaćati (iako je dobro skočila cijena). I kakva je sad situacija?
Pretpostavljam da Telemach smatra ako nisi potpisao produljenje ugovora da se slažeš da nastaviš koristiti uslugu. Medutim kako to izgleda sa pravne strane? Ima li kakvih začkoljica? Ko je kome dužan , ima li ikakvih fora za raskid ugovora i to...?
Kad istekne ugovor, možeš raskinuti pretplatnički odnos bez ikakvih zavrzlama, jer više nisi nigdje vezan.
Humljanin

#81638 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Humljanin »

crnivrag wrote: Kad istekne ugovor, možeš raskinuti pretplatnički odnos bez ikakvih zavrzlama, jer više nisi nigdje vezan.
Hvala! :thumbup:
REDDEVILS

#81639 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:Image
Kod mene OTV Valentinovo i Izvorna TV ne rade Nema Signala(#400) :lol:
crnivrag

#81640 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

REDDEVILS wrote: Kod mene OTV Valentinovo i Izvorna TV ne rade Nema Signala(#400) :lol:
Čudno dešavanje, nama rade normalno preko EON-a.
Samso

#81641 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Samso »

Evo za ove sto jos ne vjeruju

Image
Tiger 033

#81642 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Ja neću prijetiti ...ali znam SIGURNO šta ću uraditi kad mi ugovor istekne.
REDDEVILS

#81643 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by REDDEVILS »

crnivrag wrote:
REDDEVILS wrote: Kod mene OTV Valentinovo i Izvorna TV ne rade Nema Signala(#400) :lol:
Čudno dešavanje, nama rade normalno preko EON-a.
Sto se mene tiče nemoraju ni raditi jer ovo smeće od kanala imam i na mojoj TV a da nisam ni znao do danas :lol:
hipija

#81644 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

Ma znaju ovi iz Telemacha s kime imaju posla i kakav je mentalni profil njihovih korisnika.
Nije im ovo ni prvi ni zadnji put da poskupljuju i vjerovatno i donose ovakve odluke shodno dosadašnjem iskustvu koje govori da ipak nije došlo do nekog osjetnog odlaska korisnika konkurenciji zbog ranijih poskupljenja. Da je to slučaj sigurno ne bi ulazili u ovu novu avanturu sa poskupljenjem u najavi od 01.04. 2019. godine.

Uglavnom i ovdje na forumu po ko zna koji put vrti se isti film, pa se svako malo vremena korisnici ibrete, negoduju zbog poskupljenja, prijete prelaskom kod konkurencije ali ne znaju ni sami gdje bi ili će navodno preći na slabije pakete iako će većina ipak ostati na istom. Naravno tu je i ekipa koja to sve relativizira i koja ne vidi problem kako u učestalosti tako i u visini samog poskupljenja. To su oni koji koriste već uhodane lingvističke matrice tipa :"ma to je jedna kafa mjesečno(iznos poskupljnja), šta je to"? To što se u posljednje dvije a vjerovatno i do kraja ove godine preći sa jedne kafice mjesečno u šačćenje svih gostiju u kafani, po svemu sudeći za dobar dio korisnika ipak ne predstavlja veći problem. Ima se, može se a i ne treba pretjerivati sa kafom.

Ekipa iz Telemacha po već uhodanom sistemu šuti i daje povremeno iste generičke odgovore o "poboljšanju" usluga čekajući da se ove online frustracije, negodovanja i prijetnje raskidanjem ugovora stišaju tamo negdje do početka maja mjeseca, jer se u suštini osim skuplje cijene usluge ništa drugo neće promijeniti.
Još ako se ubaci par kanala kanala koji će "opravdati" najavljeno poskupljenje i naprave prevagu da se ipak ostane "gdje sam tu sam", sreći nigdje kraja na obostrano zadovoljstvo. Nova runda već viđenog vjerovatno opet na jesen.
Što kaže Josip Pejaković :"Znam ja nas, *ebo ti nas!"
smartXL

#81645 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by smartXL »

Humljanin wrote:Kad već raspravljate o ugovorima, zanima me kakva su prava i obaveze za nekoga kome je istekao potpisani ugovor?

Ugovor ne istice, nego istekne samo minimalan period korištenja, poslije toga ugovor je i dalje validan i teče dok ga ne raskines.
sencobih

#81646 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Ovi vrše usklađivanje cijena ko ovi što cigare poskupljuju,svako malo podiignu cijene za koju markicu. Stavili su moratorij na poskupljenje cigara, a ovima niko nista ne može .Ali zato su poboljšali uslugu svaka im čast, ne do Bog nikom.

Što bi rekao crni vrag

Mili moji poskupljivačići :kiss:
odmor

#81647 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Tiger 033 wrote:Ja neću prijetiti ...ali znam SIGURNO šta ću uraditi kad mi ugovor istekne.
Svi korisnici koji su pod ugovorom od 01.03. do 31.03. zbog poskupljenja usluga se smatra da nisu pod ugovorom i u tom intervalu mogu Telemach u poslovnici obavjestit da ne zele vise koristit njihovu uslugu te dobiti napismeno da od tog i tog datuma prekidaju uslugu.

P.S Ne moras cekat da ti ugovor istekne ako kanis nesto uradit.
dembele

#81648 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dembele »

Kako se pojavi Izvorna Tv, vise ne gledam MTV i VH1.

Ovaj hit moram podijeliti sa svim korisnicima. Prije slusanja, preporuka da se odstrane svi lomljivi predmeti u blizini :D

Uzalud se djevojcice trudis
na fejsbuku da mi se priduzis
ali takve moj profil ne prima
ne zelim te u prijateljima

Nemoj mala reci da sam te folir'o
tvoj sam profil odavno blokir'o
nemoj reci malena da sam te folir'o
tvoj sam profil odavno blokir'o

Zahtjeve mi mala saljes dzaba
davno te je blokir'o baraba
to je samo tvoja pusta zelja
ne zelim te ja za prijatelja
Benq

#81649 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

:lol: :lol:
Telemach

#81650 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. » Today, 5:08 pm

@Telemach...jel možete molim Vas negirati ove navode za poskupljenje?
U cilju pružanja najboljih usluga, konstantno obogaćujemo našu ponudu i značajno investiramo i ulažemo u korisničko zadovoljstvo, uz zadržavanje najboljeg odnosa između ponuđenih sadržaja, servisa i cijene. Uveli smo mnoštvo novih kanala, predstavili smo Eon Smart Box (prvi na našem tržištu), omogućili preko 14,000 naslova u VOD katalogu, implementirali veće brzine interneta kao i besplatne razgovore prema svim fiksnim mrežama u BiH.
Korisnicima kablovske televizije ponudili smo potpuno besplatnu digitalizaciju.
Svim korisnicima digitalne televizije otključavamo Cinestar Premiere HD paket ( bez SVOD-a Cinestar Premiere Plus) od 15.2. do 15.5. tekuće godine.
i Pink paket do 31.12.2019.

Za sve dodatne upite, stojimo na raspolaganju.
Locked