Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
-
l33t
#81601 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako se poveca brzina za 10-20Mbita halalim 1,5KM
ako ne bude takvih promjena nego tipa "uveli smo kanal žnj" e onda ce bit žestoko ! 
- Benq
#81602 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
l33t wrote:Ako se poveca brzina za 10-20Mbita halalim 1,5KMako ne bude takvih promjena nego tipa "uveli smo kanal žnj" e onda ce bit žestoko !
Jos DL i UL povecat !
- crnivrag
#81603 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Benq wrote:l33t wrote:Ako se poveca brzina za 10-20Mbita halalim 1,5KMako ne bude takvih promjena nego tipa "uveli smo kanal žnj" e onda ce bit žestoko !
![]()
Jos DL i UL povecat !

- aditon
#81604 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Na dobitku velite? Ovdje ste jedino vi na dobitku, ja sigurno nisam. To nije minimalno povećanje cijena već kontinuirano a nema sumnje da ćete imati istu priču do kraja godine za još jedno povećanje koje pripremate. Sram da vas bude (ne Vas konkretno koji radite svoj posao već kompaniju). Da čujem kakva poboljšanja ste mi uveli da bi opravdali podizanje cijene? Ja sam korisnik duo net extra paketa. Za cijelo vrijeme jedino ste "poboljšali" cijenu usluge. Zar Telemach zaista misli da smo mi toliki idioti, koliko se može naslutiti iz posta iznad koji ste mi ostavili?Telemach wrote:
@aditon,
Izvršeno je poboljšanje i usklađivanje ponude tako da uz minimalno povećanje cijene korisnici dobijaju znatno bolju uslugu. Cijene su usklađene uslijed rasta troškova poslovanja, te su izmjenom cijene afektirani svi korisnici, odnosno paketi. U svakom slučaju, i sa izmjenom Cjenovnika, sa nama ste uvijek na dobitku. Sigurni smo da Vam možemo i nudimo mnogo više od bilo koga drugog.
- MTV
#81605 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U mom ulazu su radili na vertikali umjesto tankih kanalica (ili kako se to vec zove) gdje je isao obicni bijeli kabl sada je mnogo sira kanalica gdje ide neki deblji crni kabl. Razvodna kutija na mom spratu nisu mijenjali ali sprat ispod su stavili pod kljucem. Vjerovatno priprema za Giga grad.
-
l33t
#81606 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma dobro znamo da je UL malo losiji tu al svakako eto 10/1 upgrade HALAL OLSUNBenq wrote:l33t wrote:Ako se poveca brzina za 10-20Mbita halalim 1,5KMako ne bude takvih promjena nego tipa "uveli smo kanal žnj" e onda ce bit žestoko !
![]()
Jos DL i UL povecat !
- aditon
#81607 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ne plačaš ti 4 marke više nego 10 jer si nekakao zaboravio pomenuti povećanje od 6 KM za taj paket koji i sam koristim...nema potrebe da branite telamach osim ako vas isti ne finansiraju, onda razumijem...Benq wrote:Kako kome, odnosno zavisno i od paketa kojeg koristis. Ja sam bio na Trio Grande Extra (internet 120/10, vracanje unazad na 50 kanala), prelaskom na EON Premium placam 4KM vise, ali zato imam net 200/12, vracanje unazad 7 dana na svim kanalima, bogatiji VoD. Naravno, nekome to ne treba, neko hoce neki najmanji paket neta, kanale.. nije zahtjevan pa mu navedena poboljsanja i ne trebaju.Samso wrote:Kontinuirano poboljsavamo usluge, sad ste jos vise na dobitku samo sto to ne vidite. Zavlacimo vam ruku u dzep. Uzimamo vas lopatom.
Ne vjerujte vlastitim ocima, nego nama.
Ma bravooo
Ne treba kriviti Telemach za bilo kakva poskupljenja, nego konkurenciju koja ne cini gotovo nista po pitanju svojih usluga, pa da covjek ima dostojnu alternativu. Logosoft se ne siri po gradu sa svojom mrezom, Telecom spava, ponuda kanala nikakva, o HD da ne pricamo.
Cilj ovog posta nije poredjenje "ciji je veci", da se razumijemo, niti pljuvanje po bilo cemu ili bilo kome, mada ce pojedinci to tako shvatiti kako god bilo napisano.
Ne treba kriviti telemach za poskupljenja? Konkurencija ih tjera na to? zanimljivo...sve sam uvjereniji da radiš u telemachu
ja hoću cijenu od 59.9 i sve ono što sam tada imao..neću da plačam tzv poboljšanja koja to nisu ni tebi niti kome drugom, oprostit češ ali tvoji argumenti to nisu već politika koju plasira telemach koji misli da smo mi jednostavno svi idioti koji nemaju ni gram mozga a kamo li pameti
- Benq
#81608 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
O cemu ti pricas covjece ? Trio Grande Extra je 75,90KM, EON Premium je 79,90KM, i gdje ti tu vidis 10KM razliku u cijeni ??aditon wrote: ne plačaš ti 4 marke više nego 10 jer si nekakao zaboravio pomenuti povećanje od 6 KM za taj paket koji i sam koristim...nema potrebe da branite telamach osim ako vas isti ne finansiraju, onda razumijem...
Ne treba kriviti telemach za poskupljenja? Konkurencija ih tjera na to? zanimljivo...sve sam uvjereniji da radiš u telemachu
Ovo ostalo necu komentarisat, zaboli mene u sta si ti "uvjeren". Evo imas jedinstvenu priliku da raskines ugovor !
- aditon
#81609 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
i mene ne zanima pravo da ti kažem jel radiš ili ne radiš u telemachu ali se to da izvesti iz tvojih postova koji su, gl divnog čuda uvijek onako diplomatski i u koristi telemacha...svaki si ih put branio i kao uposleniku istih, to je i logičnoBenq wrote:O cemu ti pricas covjece ? Trio Grande Extra je 75,90KM, EON Premium je 79,90KM, i gdje ti tu vidis 10KM razliku u cijeni ??aditon wrote: ne plačaš ti 4 marke više nego 10 jer si nekakao zaboravio pomenuti povećanje od 6 KM za taj paket koji i sam koristim...nema potrebe da branite telamach osim ako vas isti ne finansiraju, onda razumijem...
Ovo ostalo necu komentarisat, zaboli mene u sta si ti "uvjeren". Evo imas jedinstvenu priliku da raskines ugovor !
što se paketa tiče, ja koristim duo net grande extra a učinilio mi se da si taj paket i spomenuo ali to ne mijenja činjenicu da su paketi svi poskupili za 6 maraka. Konkretno, ja sam potpisao 59.90, sad plaćam 65.9 plus povećanje koje dolazi...mislim da je ovo jednostavna matematika...onda su se pojavili eon paketi koji sad još dodatno 4 marke skuplji..o tome ti ja pričam
edit
pod ugovorm nisam, mogu raskinuti kad god hoću
- zateznistub
#81610 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma skinuli rg6 stavili rg11 ili neki drugi jer je na ovom prvom veliko slabljenje pa visi spratovi onda imaju problemaMTV wrote:U mom ulazu su radili na vertikali umjesto tankih kanalica (ili kako se to vec zove) gdje je isao obicni bijeli kabl sada je mnogo sira kanalica gdje ide neki deblji crni kabl. Razvodna kutija na mom spratu nisu mijenjali ali sprat ispod su stavili pod kljucem. Vjerovatno priprema za Giga grad.
- arnes_king
#81611 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bump! @Telemach moze li odgovor!arnes_king wrote:Telemach wrote:@aditon,aditon wrote:
Ne vidim kako ti možeš biti na dobitku? Pa koje je ovo već povećanje zadnjih godinu i pol? Šta si dobio u međuvremenu osim viših cijena računa...kako su krenuli, ovo što sad ja plaćam bit će najjeftiniji paket za godinu-dvije, a plaćam 66 KM... Ovo je čisti bezobrazluk koji proizilazi iz njihove pohlepe.
Od njih čovjek samo može dobiti visok pritisak...meni račune ne plaćaju roditelji ili bilo ko drugi..
Izvršeno je poboljšanje i usklađivanje ponude tako da uz minimalno povećanje cijene korisnici dobijaju znatno bolju uslugu. Cijene su usklađene uslijed rasta troškova poslovanja, te su izmjenom cijene afektirani svi korisnici, odnosno paketi. U svakom slučaju, i sa izmjenom Cjenovnika, sa nama ste uvijek na dobitku. Sigurni smo da Vam možemo i nudimo mnogo više od bilo koga drugog.
Moze li molim Vas detaljnije pojasnjenje sta je tacno poboljsano i uskladjeno?
I kako to da za ta poboljsanja i uskladjivanja moraju placati korisnici, zar to nije vasa obaveza pri samom pruzanju usluge?
Edit: @Benq svaka ti cast popravio si mi dan svojim postom
- MTV
#81612 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nije visoka zgrada 6 spratova a ovaj kabl mi se cini mnogo debli od rg11. Ukucao na google pa sta mi je prikazao za rg11. Mozda je ipak neki drugi.zateznistub wrote:Ma skinuli rg6 stavili rg11 ili neki drugi jer je na ovom prvom veliko slabljenje pa visi spratovi onda imaju problemaMTV wrote:U mom ulazu su radili na vertikali umjesto tankih kanalica (ili kako se to vec zove) gdje je isao obicni bijeli kabl sada je mnogo sira kanalica gdje ide neki deblji crni kabl. Razvodna kutija na mom spratu nisu mijenjali ali sprat ispod su stavili pod kljucem. Vjerovatno priprema za Giga grad.
- Benq
#81613 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa vidi, ja sam radio u svakakvim firmama a i sada radim u jednoj firmi gdje treba ipak biti kulturan sa svima, bez ulicarske "spike", pa se tako onda u zivotu prema svima ophodis, a isto tako radio sam i sa teskim ljudima i tersovima, koje jos vise iznervira to sto me ne mogu spustit na svoj nivo pa da psujem i nadvikujem se, nego sve smireno i polakoaditon wrote: i mene ne zanima pravo da ti kažem jel radiš ili ne radiš u telemachu ali se to da izvesti iz tvojih postova koji su, gl divnog čuda uvijek onako diplomatski i u koristi telemacha...svaki si ih put branio i kao uposleniku istih, to je i logično
što se paketa tiče, ja koristim duo net grande extra a učinilio mi se da si taj paket i spomenuo ali to ne mijenja činjenicu da su paketi svi poskupili za 6 maraka. Konkretno, ja sam potpisao 59.90, sad plaćam 65.9 plus povećanje koje dolazi...mislim da je ovo jednostavna matematika...onda su se pojavili eon paketi koji sad još dodatno 4 marke skuplji..o tome ti ja pričam
edit
pod ugovorm nisam, mogu raskinuti kad god hoću
Ja nikad nisam spomenuo Duo Net Extra paket, niti sam ikada bio korisnik nekog od Duo paketa jer fiksni telefon je u nekim slucajevima itekako koristan. Ti od sekiracije, tersanja i slicno, nemas apsolutno nikakve koristi osim sto ces dobit secer i pritisak "nabit". U jednom postu si spomenuo raskid ugovora ako informacija o poskupljenju bude istinita, dobio si potvrdu da je tako, ja vise ne bih gubio vrijeme ovdje pokusavajuci nekome da nametnem svoje misljenje, nego bih poceo traziti alternativu.
- zateznistub
#81614 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Me znam bgm, najprije će biti da je koaksijalni neki deblji ali je onda muka dijeliti po spratovima.MTV wrote: Nije visoka zgrada 6 spratova a ovaj kabl mi se cini mnogo debli od rg11. Ukucao na google pa sta mi je prikazao za rg11. Mozda je ipak neki drugi.
- Humljanin
#81615 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Možete li prikazati kolika je sada nova cijena paketa "TRIO GRANDE" i koja su poboljšanja u tome paketu?Telemach wrote:
Hvala
- REDDEVILS
#81616 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A šta je s nama koji smo van Telemach mreže i koristimo Eon paket dali se ovo poskupljenje odnosi i na nas koji smo tek potpisali ugovor i to 9.90 prvih šest mjeseci a onda 29.90 KM
- chudjenhe
#81617 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Telemach je inace redovan i azuran kad ovdje treba poomoci i navratiti vodu na telemahov mlinHumljanin wrote:Možete li prikazati kolika je sada nova cijena paketa "TRIO GRANDE" i koja su poboljšanja u tome paketu?Telemach wrote:
Hvala
kako dobi vruc krompir u ruke, nema ga na mapi
- crnivrag
#81618 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U cijenu je uključeno održavanje mreže, pa će ti vjerovatno nakon 6 mjeseci biti 31.50 KM.REDDEVILS wrote:A šta je s nama koji smo van Telemach mreže i koristimo Eon paket dali se ovo poskupljenje odnosi i na nas koji smo tek potpisali ugovor i to 9.90 prvih šest mjeseci a onda 29.90 KM
- Humljanin
#81619 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ako ne bude transparentno i jasno izneseno koliko sada košta paket koji sam naveo i šta je se promijenilo od zadnjeg puta da bi opravdalo podizanje cijene, ima fino odjaviti , ta nisam vezan ugovorom
I ovako gule, potpiso ugovor na kojem je stajalo nekakav popust i iznosilo oko 42 KM, sad mi nema nijednog mjeseca bez 60-70 KM.. a apsolutno ničim to nisu opravdali.
Ovo je vrh koliko im mislim plaćati, i dosad je bilo skupo, ali ne mislim više ni feninga dati za ovakvu osrednju uslugu.
I ovako gule, potpiso ugovor na kojem je stajalo nekakav popust i iznosilo oko 42 KM, sad mi nema nijednog mjeseca bez 60-70 KM.. a apsolutno ničim to nisu opravdali.
Ovo je vrh koliko im mislim plaćati, i dosad je bilo skupo, ali ne mislim više ni feninga dati za ovakvu osrednju uslugu.
- REDDEVILS
#81620 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
A ništa vjerovatno ću uzeti i eon box kad mi istekne 6 mjeseci tj. platicu priključnu taxu od 80 KM a pod uslovom da mi ne naplaćuju mjesečnu rentu od 5 KM i halalit ću im 1.60 KMcrnivrag wrote:U cijenu je uključeno održavanje mreže, pa će ti vjerovatno nakon 6 mjeseci biti 31.50 KM.REDDEVILS wrote:A šta je s nama koji smo van Telemach mreže i koristimo Eon paket dali se ovo poskupljenje odnosi i na nas koji smo tek potpisali ugovor i to 9.90 prvih šest mjeseci a onda 29.90 KM
- Benq
#81621 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mora biti, najkasnije do 1.3. jer od 1.4. ide to poskupljenje KKS-a.Humljanin wrote:Ako ne bude transparentno i jasno izneseno koliko sada košta paket koji sam naveo i šta je se promijenilo od zadnjeg puta da bi opravdalo podizanje cijene, ima fino odjaviti , ta nisam vezan ugovorom![]()
- reboot
#81622 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da ne čitam sve, povećanje važi za EON pakete ?
- crnivrag
#81623 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povećava se KKS za 1.60 KM, što znači da se automatski povećavaju i cijene svih paketa.Berba22 wrote:Da ne čitam sve, povećanje važi za EON pakete ?
- reboot
#81624 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ma super, evo još petaka od mene btj
- crnivrag
#81625 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ajd' do Boga, uništi nas droga, joooooojBerba22 wrote:Ma super, evo još petaka od mene btj