SDA-All about

Post Reply
luckylaka

#8151 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

tvsabina wrote:
luckylaka wrote: Ako ne znas citati izmedju redova ne kaki bezze sem sto imas jedan post vise :-)
Kad ti budeš moderator , onda broj postove.
Ti fino svojoj kući pa tamo radi to isto što si meni poručio da radim...nemoj mi se tako obraćati ništa nismo skupa čuvali , ni ovce...
Ah da, fakat si Domanović , nisam mogla da "skontam" kako je to zakukuljeno.... :roll:
ako si zakljucila da sam taj neki domanovic,inace nikad cuo za njega onda ti inteligencija nije jaca strana.Setaj.Tema je Sda ne ja.Il si za il protiv
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8152 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

luckylaka wrote: ako si zakljucila da sam taj neki domanovic,inace nikad cuo za njega onda ti inteligencija nije jaca strana.Setaj.Tema je Sda ne ja.Il si za il protiv
Boldiranim si me uvrijedio. Prijavim ti post.
Halo ja ne znam da li ti želiš biti moderator ili možda zamišljaš da jesi , ali ti to NISI i prestani ljudima govoriti da nekud "šetaju" i da su u off-topicu...
MuaDib

#8153 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Paranoid wrote: Ako nisam Bošnjak na način na koji ti Muadibe i tvoji proklamovani „Vaši“ to odobravate, i ako nisam pljuvač svega onoga što "Vaši" nazivaju "izmišljenom nacijom", i ako nisam panično „čistokrvan SDA-ovac“ i isključiv, to nikako ne znači da nisam Bošnjak.
Ona SDA iz 90-tih, pa sve do ove SDA iz 2013 nije nikad bila uskraćena od strane Bošnjačkih kritičara, i prozivanje za kriminal je bilo i biće, ali da mi ti govoriš kako treba da izgleda struktura Bošnjaka i pod kojom strankom/partijom trebaju da budu vođeni...e tooo neće ići..
Ti si očito napravio grešku u koracima, te proizvoljno zaključuješ stvari. Ja nikog ne djelim na "naše", "moje" ili "vaše".
Dalje koga sam ja i gdje nazvao izmišljenom nacijom, nikoga i nigdje. To što ja polemišem sa Bošnjacima, koji se svim silama trude diskreditirati pravo ljudima da su Bosanci, ne može se podvesti pod ovu tvoju insinuacija da ja nekog nazivam izmišljenom nacijom. Porijeklom sam i sam 50% Bošnjak, i kako ja mogu sam sebe negirati i svoje porijeklo :-) Ali moje je ljudsko pravo da budem bilo ko i to cu pravo uvjek braniti.

Dalje kada sam ja naveo kako treba da izgleda bošnjačka struktura ili pod kojom će partijom biti vođeni. Jel to zagovaraš da Bošnjaci imaju pravo svima da začepe usta kada drugi govore o strankama za koje su glasali. E ti si se tu ozbiljno prevario i ne samo prevario, već si se otvoreno stavio na stranu kršitelja ljudskih prava. E pa poštovani gospodine, ja kao državljanin BiH i građanin BiH, kao osoba čija je porodica stala u odbranu ove zemlje, imam i uvjek ću imati pravo da kritikujem bilo koju stranku, pa i SDA i vlast u kojoj je ona. Jer ta stranka je iznjedrila raznorznu gamad za etničko pelcovanje građana, čiji si ti očito poklonik, koji su sebi dali za pravo da svašta govore i da iznose najgore moguće predasude o drugim ljudima. Ti i takvi su obezvrijedili nebošnjake koji su se uključili u odbranu ove zemlje, ti i takvi su odbili dati 6-aprilsku nagradu Seferu Haliloviću, Jovanu Divjaku i Stjepanu Šiberu, ti i takvi su napravili etničko čišćenje po kantonalnim institucijama, ti i takvi konstantno šire mržnju. I još imaju obraza, nas upućivati na šutnju. E pa ja neću šutititi i imam pravo reči u lice SDA da ona neće po svom nahođenju praviti ovu državu. I da su ta vremena prošla, ma koliko ona oatezala neminovno ispadanje iz sistema.
racionalista

#8154 Re: SDA-All about

Post by racionalista »

ovdje se sva logika svede na jednu jednostavnu frazu: "ćeraćemo se do kraja pa ko izdrži"
luckylaka

#8155 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

tvsabina wrote:
luckylaka wrote: ako si zakljucila da sam taj neki domanovic,inace nikad cuo za njega onda ti inteligencija nije jaca strana.Setaj.Tema je Sda ne ja.Il si za il protiv
Boldiranim si me uvrijedio. Prijavim ti post.
Halo ja ne znam da li ti želiš biti moderator ili možda zamišljaš da jesi , ali ti to NISI i prestani ljudima govoriti da nekud "šetaju" i da su u off-topicu...
Evo sad cu plakati sto si me prijavila i jos jednom otkaci se dosadna si.P.S.Treba li ti crtati,,ako si zakljucila da sam taj neki domanovic,,onda ti inteligencija i nije jaca strana.I ne govorim ljudima da setaju nego tebi.Aj zdrao :D
Paranoid

#8156 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

MuaDib wrote:
Ti si očito napravio grešku u koracima, te proizvoljno zaključuješ stvari. Ja nikog ne djelim na "naše", "moje" ili "vaše".
Dalje koga sam ja i gdje nazvao izmišljenom nacijom, nikoga i nigdje. To što ja polemišem sa Bošnjacima, koji se svim silama trude diskreditirati pravo ljudima da su Bosanci, ne može se podvesti pod ovu tvoju insinuacija da ja nekog nazivam izmišljenom nacijom. Porijeklom sam i sam 50% Bošnjak, i kako ja mogu sam sebe negirati i svoje porijeklo :-) Ali moje je ljudsko pravo da budem bilo ko i to cu pravo uvjek braniti.

Dalje kada sam ja naveo kako treba da izgleda bošnjačka struktura ili pod kojom će partijom biti vođeni. Jel to zagovaraš da Bošnjaci imaju pravo svima da začepe usta kada drugi govore o strankama za koje su glasali. E ti si se tu ozbiljno prevario i ne samo prevario, već si se otvoreno stavio na stranu kršitelja ljudskih prava. E pa poštovani gospodine, ja kao državljanin BiH i građanin BiH, kao osoba čija je porodica stala u odbranu ove zemlje, imam i uvjek ću imati pravo da kritikujem bilo koju stranku, pa i SDA i vlast u kojoj je ona. Jer ta stranka je iznjedrila raznorznu gamad za etničko pelcovanje građana, čiji si ti očito poklonik, koji su sebi dali za pravo da svašta govore i da iznose najgore moguće predasude o drugim ljudima. Ti i takvi su obezvrijedili nebošnjake koji su se uključili u odbranu ove zemlje, ti i takvi su odbili dati 6-aprilsku nagradu Seferu Haliloviću, Jovanu Divjaku i Stjepanu Šiberu, ti i takvi su napravili etničko čišćenje po kantonalnim institucijama, ti i takvi konstantno šire mržnju. I još imaju obraza, nas upućivati na šutnju. E pa ja neću šutititi i imam pravo reči u lice SDA da ona neće po svom nahođenju praviti ovu državu. I da su ta vremena prošla, ma koliko ona oatezala neminovno ispadanje iz sistema.
MuaDibe, dragi moj pedesetpostotni Bošnjanine, potpuno razumijem tvoju arogantnost i umišljenost da Bošnjaci žele diskreditirati pravo na izjašnjavanje Bosancima. Kako bolan Muadibe da budem Bosanac, kada su mi familiju ubijali zbog imena, a ne zbog načina izjašnjavanja..
Kako da sad budem istovjetan sa onima koji su ubili mog prijatelja Bošnjaka snajperom u grudi, dok je bio nošen ranjen u nosilima sao zato što se Senad zvao...
Kako da shvatim tebe koji iznosiš tezu o Bošnjacima koji krše ljudska prava, meni, čiju babovinu spališe, da se ne bi vratio i nedaj Bože obnovio i djecu izrodio??
Hoćeš li ti Muadibe i tvoja ona druga pedestpostotna strana zajedno sa svojom djecom, u slučaju da klimnem glavom na tvoje mišljenje, opet za desetak godina u novoj djelidbi prosuti mozak mojoj djeci jer se zovu imenima koja tebi i tvojoj polovici ne pašu...

I na kraju..
Muadibe, moji stavovi na ovoj temi o SDA neće nauditi drugom narodu, naciji, ili bilo kojoj mješavini, niti bi iko preživio etničko čišćenje, a kao i ti dok me god služi pamet i snaga nastojaću da kažem stvari kakve jesu i da se borim, jer ja kao ni moja jedna ili druga strana nemaju rezervne države..
ušće

#8157 Re: SDA-All about

Post by ušće »

Paranoid wrote:
MuaDibe, dragi moj pedesetpostotni Bošnjanine, potpuno razumijem tvoju arogantnost i umišljenost da Bošnjaci žele diskreditirati pravo na izjašnjavanje Bosancima. Kako bolan Muadibe da budem Bosanac, kada su mi familiju ubijali zbog imena, a ne zbog načina izjašnjavanja..
Kako da sad budem istovjetan sa onima koji su ubili mog prijatelja Bošnjaka snajperom u grudi, dok je bio nošen ranjen u nosilima sao zato što se Senad zvao...
Kako da shvatim tebe koji iznosiš tezu o Bošnjacima koji krše ljudska prava, meni, čiju babovinu spališe, da se ne bi vratio i nedaj Bože obnovio i djecu izrodio??
Hoćeš li ti Muadibe i tvoja ona druga pedestpostotna strana zajedno sa svojom djecom, u slučaju da klimnem glavom na tvoje mišljenje, opet za desetak godina u novoj djelidbi prosuti mozak mojoj djeci jer se zovu imenima koja tebi i tvojoj polovici ne pašu...

I na kraju..
Muadibe, moji stavovi na ovoj temi o SDA neće nauditi drugom narodu, naciji, ili bilo kojoj mješavini, niti bi iko preživio etničko čišćenje, a kao i ti dok me god služi pamet i snaga nastojaću da kažem stvari kakve jesu i da se borim, jer ja kao ni moja jedna ili druga strana nemaju rezervne države..
Svaka čast ...Pametnom dosta
MuaDib

#8158 Re: SDA-All about

Post by MuaDib »

Paranoid wrote:

I na kraju..
Ti se obraćaš na pogrešnu adresu i meni spočitavaš ono s čim ja nemam veze. Ili je problem što još padaš na SDA ideološku postavku, po kojoj ona nije ni zašta kriva. Međutim ja ti ne mogu pomoći ako ti ne možeš svariti što sam ukazao na političku odgovornost SDA, koje jeste glavni politički promašaj u postsocijalističkoj historiji BiH, koji je bošnjački narod, i sve građane BiH koji su bili za BiH skupo koštao.
Dalje ja tebi nisam rekao šta češ ti biti, kako ćeš se zvati ili bogu moliti, ali nemoj ni ti meni govoriti. I ja jako dobro znam ko je bio neprijatelj četnicima, svako onaj ko je bio za bosansku ili bosanskohercegovačku državu, uključujući i 98% Bošnjaka. Što znači da su njima neprijatelji i Bosanci čak i veći jer njih ne mogu diskreditovati, udarajući na antislamski sentiment. I budi uvjeren da jako dobro znam šta mogu očekivati od poklonika četništva, ustaša, ali i u zdanje vrijeme ultrakonzervativnih bošnjačkih nacionalista. I nemoj meni spočitavati bilo šta vezano za rat, jer ja da sam se pitao nikada ne bi dozvolio da nacionalne stranke dođu na vlast i da građane BiH politički podjele po naciji, a zatim i oružanom silom. Jer se pokazalo kad zlotvori dođu na vlast kasno je, pogotovo prikriveni pod skute nacionalnog dušebrižništva. Koji nažalost uvjek jako dobro iskoriste sjećanje naroda na nepravde i tešku prošlost, obično pokrećući ciklus osvete i odmazde. I upravo zbog toga što imaš traumatična sječanja iz rata i znaš šta znači biti bespomoćan, možeš razumjeti svačiju žrtvu, ako želiš. I prepoznati u sebi osjećanja, koja proživljavaju drugi koji su prošli korz isto. Jer sve što si ti doživio, nekad su doživjeli u ovoj državi i drugi, i savršeno dobro ih možeš razumiti. Ako to želiš. Jer to je jedini put da uvidiš klice razdora koje su političari posijali širom BiH. Jer i kod mene su preci doživljavali pokolje i torture od Srba i od Bošnjaka, i od Hrvata, još od I svjetskog rata, II svjetskog rata i ovog posljednjeg rata. Ali nikad nisu osuđivali cijele narode niti gajili mržnju prema drugima, jer da su to radili ja vjerovatno ne bih ni postojao.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8159 Re: SDA-All about

Post by sabina1 »

luckylaka wrote: Evo sad cu plakati sto si me prijavila i jos jednom otkaci se dosadna si.P.S.Treba li ti crtati,,ako si zakljucila da sam taj neki domanovic,,onda ti inteligencija i nije jaca strana.I ne govorim ljudima da setaju nego tebi.Aj zdrao :D
100 % si upravu. Nisi ti ni D od Domanovića."Aj zdrao" i tebi.
hercegovac_pravi

#8160 Re: SDA-All about

Post by hercegovac_pravi »

MuaDib wrote:
Paranoid wrote:

I na kraju..
Ti se obraćaš na pogrešnu adresu i meni spočitavaš ono s čim ja nemam veze. Ili je problem što još padaš na SDA ideološku postavku, po kojoj ona nije ni zašta kriva. Međutim ja ti ne mogu pomoći ako ti ne možeš svariti što sam ukazao na političku odgovornost SDA, koje jeste glavni politički promašaj u postsocijalističkoj historiji BiH, koji je bošnjački narod, i sve građane BiH koji su bili za BiH skupo koštao.
Dalje ja tebi nisam rekao šta češ ti biti, kako ćeš se zvati ili bogu moliti, ali nemoj ni ti meni govoriti. I ja jako dobro znam ko je bio neprijatelj četnicima, svako onaj ko je bio za bosansku ili bosanskohercegovačku državu, uključujući i 98% Bošnjaka. Što znači da su njima neprijatelji i Bosanci čak i veći jer njih ne mogu diskreditovati, udarajući na antislamski sentiment. I budi uvjeren da jako dobro znam šta mogu očekivati od poklonika četništva, ustaša, ali i u zdanje vrijeme ultrakonzervativnih bošnjačkih nacionalista. I nemoj meni spočitavati bilo šta vezano za rat, jer ja da sam se pitao nikada ne bi dozvolio da nacionalne stranke dođu na vlast i da građane BiH politički podjele po naciji, a zatim i oružanom silom. Jer se pokazalo kad zlotvori dođu na vlast kasno je, pogotovo prikriveni pod skute nacionalnog dušebrižništva. Koji nažalost uvjek jako dobro iskoriste sjećanje naroda na nepravde i tešku prošlost, obično pokrećući ciklus osvete i odmazde. I upravo zbog toga što imaš traumatična sječanja iz rata i znaš šta znači biti bespomoćan, možeš razumjeti svačiju žrtvu, ako želiš. I prepoznati u sebi osjećanja, koja proživljavaju drugi koji su prošli korz isto. Jer sve što si ti doživio, nekad su doživjeli u ovoj državi i drugi, i savršeno dobro ih možeš razumiti. Ako to želiš. Jer to je jedini put da uvidiš klice razdora koje su političari posijali širom BiH. Jer i kod mene su preci doživljavali pokolje i torture od Srba i od Bošnjaka, i od Hrvata, još od I svjetskog rata, II svjetskog rata i ovog posljednjeg rata. Ali nikad nisu osuđivali cijele narode niti gajili mržnju prema drugima, jer da su to radili ja vjerovatno ne bih ni postojao.
Vi koliko drečite reko bi čovjek da se radi o nadpolovičnoj većini.. a ne o nekakvih tričavih 1%..i da još dodam da će vas biti 3%-4% jer će se nekolika procenta Bošnjaka (CILJANO) izjasniti kao Bosanci i na taj način vama oduzeti pravo da vršite političke manipulacije pravima manjina..
seln

#8161 Re: SDA-All about

Post by seln »

Gospodo, malo smo skrenuli s teme. Nije tema popis i izjasnjavanje, vec zlocinacka organizacija zvana SDA. :wink:
EverlasTT

#8162 Re: SDA-All about

Post by EverlasTT »

seln wrote:Gospodo, malo smo skrenuli s teme. Nije tema popis i izjasnjavanje, vec zlocinacka organizacija zvana SDA. :wink:
Kada i za koji zlocin im je presudjeno?? Ili ces se sloziti da je zlocin ipak preteska rijec? Jer ako cemo reci da je to zlocinacka organizacija, sta cemo tek reci za SDP i SBB :?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#8163 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

nije se ni NSDAP-u sudilo nego pojedincima

a ko će ovim seoskim varalicama suditi kad je kriminalna homotnica usisala čitav sistem, pa i pravosudne institucije?
Innovation

#8164 Re: SDA-All about

Post by Innovation »

seln wrote:vec zlocinacka organizacija zvana SDA. :wink:
Sta kazes, ne dopire. Nikad se ne zna. :mrgreen: :bih:
seln

#8165 Re: SDA-All about

Post by seln »

EverlasTT wrote:
seln wrote:Gospodo, malo smo skrenuli s teme. Nije tema popis i izjasnjavanje, vec zlocinacka organizacija zvana SDA. :wink:
Kada i za koji zlocin im je presudjeno?? Ili ces se sloziti da je zlocin ipak preteska rijec? Jer ako cemo reci da je to zlocinacka organizacija, sta cemo tek reci za SDP i SBB :?
Kao sto Jose rece, kada je presudjeno NSDAP?
SDP i SBB su ulicari, dzeparosi, provalnici, sitni reketasi...
ali Don Corleone je...gdje? Narod zna!
luckylaka

#8166 Re: SDA-All about

Post by luckylaka »

Za vas preko Drine sve sto je Bosnjacko dodje ko sovinisticko .Nekad valja mozak upotrijebiti prije nego nekome spocitavas zlocin.Koliko znam u u toj tvojoj,,zlocinackoj organizaciji,,ima veli broj ,,Zlatnih ljiljana,,boraca ABiH,sehidski familija..ali posto vama nista nije sveto onda vam se da :-)
novi.dan.nova.nafaka

#8167 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

luckylaka wrote:
Za vas preko Drine sve sto je Bosnjacko dodje ko sovinisticko.Nekad valja mozak upotrijebiti prije nego nekome spocitavas zlocin.Koliko znam u u toj tvojoj,,zlocinackoj organizaciji,,ima veli broj ,,Zlatnih ljiljana,,boraca ABiH,sehidski familija..ali posto vama nista nije sveto onda vam se da :-)
:thumbup:
ultima_palabra

#8168 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Jel to @seln preko Drine? :lol: Šta je pogrešno rekao... zločin ne podrazumijeva samo ratni, nego i kriminal. Stoga je SDA zločinačka organizacija.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#8169 Re: SDA-All about

Post by prljavi Hare »

ultima_palabra wrote:Jel to @seln preko Drine? :lol: Šta je pogrešno rekao... zločin ne podrazumijeva samo ratni, nego i kriminal. Stoga je SDA zločinačka organizacija.

:lol: :lol: :lol:

Prekodrinski @seln!Uvijek sam se pitao je li @seln iz Čačka ili Požarevca. :-) :mrgreen:
novi.dan.nova.nafaka

#8170 Re: SDA-All about

MuaDib wrote:SDA po drugi put pokazuje da je spremna žrtvovati bošnjački narod za svoje vlastite političke ciljeve.
Prvi put je uradila u kolu s SDS-om i HDZ-om, kada je demokratima proglasila četničku i ustašku ekspozituru u BiH, te zajedno s njima osvojila i podjelila vlast i građane BiH, a potom patriotski orjentisan narod lažnom vizijom ostvarenja slobode, dovela u konfrontaciju sa do zuba naoružanim eksponentima velikosrpskog fašizma, udružujući se s velikohrvatskim fašistima, za koje je znala da su u dogovoru sa Miloševićem.
Vidiš, tu istu SDA koju ti "dobronamjerno" napadaš, kako tvrdiš, podržava ogroman broj Bošnjaka - zato što u ovom trenutku, koliko god to loše zvučalo: NEMA ALTERNATIVU. Narod nije glup da ne prepozna šta je za njega najbolje u određenom trenutku. Poturanje SDA-u da je "dovela u konfrontaciju sa do zuba naoružanim eksponentima velikosrpskog fašizma" može samo neko preko Drine, ili neko krajnje zlonamjeran. Bebe po Srebrenici nisu mogle biti SDA članovi niti simpatizeri, pa su ih četnici pobili. Jel' im trebao neki povod da novorođenčad ubijaju - ja mislim da nije.
Helem, polu-bošnjače, kako se sam nazivaš, pusti ti šuplju priču i razdvoj dobronamjerne kritike koje se tiču ekonomije i drugih stvari od bezobraznog poturanja o poticaju rata.
Panini

#8171 Re: SDA-All about

Post by Panini »

gledaj podrumaša što su se raspisali a 20 godina uništavaju sve pod krinkom zaštite Bošnjaka, najveci licemjeri i u potpunosit nemoralni i nepismeni ljudi koji su uzeli sebi za pravo da brane bosnjake.
novi.dan.nova.nafaka

#8172 Re: SDA-All about

Panini wrote:gledaj podrumaša što su se raspisali a 20 godina uništavaju sve pod krinkom zaštite Bošnjaka, najveci licemjeri i u potpunosit nemoralni i nepismeni ljudi koji su uzeli sebi za pravo da brane bosnjake.
Kao što se vidi, blagodati interneta su došle i do najvećih rupetina u kojima žive oni koji sve neistomišljenike nazivaju nemoralnim i nepismenim ljudima...
StupskaBitanga

#8173 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

podržava ogroman broj Bošnjaka - zato što u ovom trenutku, koliko god to loše zvučalo: NEMA ALTERNATIVU. Narod nije glup da ne prepozna šta je za njega najbolje u određenom trenutku
Polupismeni Suad Z. i Konaković sa rečenicom parafraziram eto jesmo povećali primanja ali smo paušale sa 850 smanjili na oko 600KM (izjava za OBN)
Ima alternativa toljagu u ruku i lomi
Uvijek kažem i najmanje zlo je ipak ZLO
VjecitiStudent

#8174 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

StupskaBitanga wrote:
podržava ogroman broj Bošnjaka - zato što u ovom trenutku, koliko god to loše zvučalo: NEMA ALTERNATIVU. Narod nije glup da ne prepozna šta je za njega najbolje u određenom trenutku
Polupismeni Suad Z. i Konaković sa rečenicom parafraziram eto jesmo povećali primanja ali smo paušale sa 850 smanjili na oko 600KM (izjava za OBN)
Ima alternativa toljagu u ruku i lomi
Uvijek kažem i najmanje zlo je ipak ZLO
Kifla sa Poljina sinoć reče "posao političara nikada nije bio teži"
StupskaBitanga

#8175 Re: SDA-All about

Post by StupskaBitanga »

hahahahahaha pa ne vjerujem mada to je ono naši pljuj u lice a još da mu se aplaudira
Tugo moja gdje živim
Post Reply