Premijer Liga BiH 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ibizza

#8151 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

al_akhisari wrote:..prijedlog moderatorima: uslov za vođenje diskusije, najmanje 18 godina :( strašno je šta sve ljudi pišu o našoj legendi ivici osimu :shock: kao da taj čovjek sam-samcat vodi .ebeni komitet i da svi njegovi potezi su usmjereni protiv par klubova; mogu misliti šta tek misle o njemu, kada se usuđuju pisati i pjevati onakve grozote :shock: :sad: godinama zovemo, tražimo, molimo naše legende da se vrate u ovu napaćenu zemlju, da od lopova i probistvjeta "otmu" fudbalski savez,...i kad ljudi dođoše, oni zaslijepljeni mržnjom, vlastitim kompleksima,...uzmu sebi za pravo da pljuju po svemu i svakome :sad: ponavljam, svi oni koji ne vide pozitivne pomake u našem nogometu/ fudbalu, kao i oni koji misle da je od dolaska komiteta med i mlijeko u istom, imaju problema s percepcijom stvarnosti :sad: ljudi rade-ne samo ivica osim, nego tim-grupa ljudi i pri tom nisu savršeni, a i da jesu u ovom j.benom društvu, gdje ogromna većina zna samo da sjedi po strani, hladi-gladi .uda, i kritikuje i pljuje po onim koji nešto pokušavaju; što se tiče tvrdnji o namještanju, nisam nikada, pa neću ni sada tvrditi da toga nema, ali sam siguran da nije zastupljeno niti približno koliko neki žele da predstave; po nekima, neko je na papiru bolji, ili je domaćin, taj i takav nemože i ne smije izgubiti - u suprotnom je mrtva štela; kako onda objasniti takve rezultate u ligama petice: npr. poraz uniteda od mrtvog blackburna kod kuće, ili neriješeno s evertonom :shock: sve štele :lol: dajte djeco, nemojte se za.ebavat :D
dogovorite se ba vise: Jeli Ivica sam zasluzan za napredak(taj koji vi vidite) BH fudbala ili je tu cijeli tim?
Kad se nesto dobro uradi,tada se samo Ivica spominje,jer sve je to ON uradio,a kad se desi glupost kao ova od juce(kazna za fasiste od 3 hiljadeKM),onda Ivica nije sam,vec je tu cijeli tim ljudi.
agnostic_front

#8152 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by agnostic_front »

Evo dogovorili smo se.

to je cijeli tim ljudi, u kojem se nalazi i Ivica Osim.
al_akhisari

#8153 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by al_akhisari »

ibizza wrote:
al_akhisari wrote:..prijedlog moderatorima: uslov za vođenje diskusije, najmanje 18 godina :( strašno je šta sve ljudi pišu o našoj legendi ivici osimu :shock: kao da taj čovjek sam-samcat vodi .ebeni komitet i da svi njegovi potezi su usmjereni protiv par klubova; mogu misliti šta tek misle o njemu, kada se usuđuju pisati i pjevati onakve grozote :shock: :sad: godinama zovemo, tražimo, molimo naše legende da se vrate u ovu napaćenu zemlju, da od lopova i probistvjeta "otmu" fudbalski savez,...i kad ljudi dođoše, oni zaslijepljeni mržnjom, vlastitim kompleksima,...uzmu sebi za pravo da pljuju po svemu i svakome :sad: ponavljam, svi oni koji ne vide pozitivne pomake u našem nogometu/ fudbalu, kao i oni koji misle da je od dolaska komiteta med i mlijeko u istom, imaju problema s percepcijom stvarnosti :sad: ljudi rade-ne samo ivica osim, nego tim-grupa ljudi i pri tom nisu savršeni, a i da jesu u ovom j.benom društvu, gdje ogromna većina zna samo da sjedi po strani, hladi-gladi .uda, i kritikuje i pljuje po onim koji nešto pokušavaju; što se tiče tvrdnji o namještanju, nisam nikada, pa neću ni sada tvrditi da toga nema, ali sam siguran da nije zastupljeno niti približno koliko neki žele da predstave; po nekima, neko je na papiru bolji, ili je domaćin, taj i takav nemože i ne smije izgubiti - u suprotnom je mrtva štela; kako onda objasniti takve rezultate u ligama petice: npr. poraz uniteda od mrtvog blackburna kod kuće, ili neriješeno s evertonom :shock: sve štele :lol: dajte djeco, nemojte se za.ebavat :D
dogovorite se ba vise: Jeli Ivica sam zasluzan za napredak(taj koji vi vidite) BH fudbala ili je tu cijeli tim?
Kad se nesto dobro uradi,tada se samo Ivica spominje,jer sve je to ON uradio,a kad se desi glupost kao ova od juce(kazna za fasiste od 3 hiljadeKM),onda Ivica nije sam,vec je tu cijeli tim ljudi.
...činjenica da je nekome bitno i da priča, "je l sam ivica nešto postigao ili zeznuo ili to radi tim ljudi", je dovoljno tužna da ocrta stanje svijesti istih :sad:
nosara

#8154 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nosara »

ibizza wrote:
JThomas wrote:inače u japanu vam je strašna bijeda, a još ga niko ne voli tamo, pa se vratio u bosnu i hercegovinu da zgrne para...
Kakve je rezultate imao sa Japancima?
Ma ni blizu Jovicu i "gigantima"... :lol:
cvrčak_na_hedonizmu

#8155 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

caros wrote:Osvojili ste duplu krunu i opet visite po našim forumima, stalno raspravljate o nama, a da malo uživate u svojim uspjesima prije nego opet dođe sušni period od cca 7-8 godina ? :mrgreen:
Ako misliš na vremenski period u kojem nismo izborili Europu onda si se zajebo, 4 sezone a ne 7-8. To je ona priča, herojska borba 7 pitarskih igrača protiv 14 igrača Želje a ostali neporaženi. Kad ste do gaća skidali igrače :oops:

AKo misliš na period od 7-8 godina bez titule, opet si se zajebo, od 98 d0 2012 tvoj klub je uspio da osvoji čak jednu titulu :oops: ovu drugu je podijelio sa Posušjem ili nekim sličnim gigantom iz Hercegovine.

ibizza wrote:
JThomas wrote:inače u japanu vam je strašna bijeda, a još ga niko ne voli tamo, pa se vratio u bosnu i hercegovinu da zgrne para...
Kakve je rezultate imao sa Japancima?
Uzeo kup i NIJE ispao iz lige. Znam ja da je tebi mrsko to provjeriti, teško se gugletom služiti pa rekoh da ti pomognem :skoljka:

Isto kao da svi idu u isti razred pa im neko priča priče u koje oni širom otvorenih usta vjeruju pri čemu su loši učenici pa ne provjeravaju gradivo pa kao blećci vjeruju u ono što im se servira i ispriča. Zato vam se i mogao desiti Bljakić, par aspera ad astra, pardon, obratno bijaše :dance:
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 19/05/2012 14:21, edited 1 time in total.
am2804

#8156 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by am2804 »

Ma diskusija više nema smisla...........Činjenice su da ne bi Ivice Osima pušili bi svi.......mislim da to ne treba razglabati.
Naravno da ima propusta u komitetu i da se to treba popraviti, mislim da ima pomaka, ali shvatite ljudi da nemaju svi ista razmišljanja kao većina nas koji dolazimo iz sredina kao što su Sarajevo, Zenica, Tuzla, Bihać (i u ovim mjestima ima mnogih mešetara), da postoje još uvijek otucani ljudi u sredinama kao što su BL, Široki Brijeg ili dio Mostara. Ivica je spona da ne dođe do raspada, i zato ga mi i branimo.
Ne shvatljivo je da kada neko kaže nešto protiv Papeta po pitanju strategije i igrača repke, puna su vam usta kako je on vaš i odmah stajete u odbranu, ali shvatite, on je i moj i stojim iza njega. Drago mi je da je naš trener, jer nije euforičan i nedozvoljava novinarima toliku bliskost koja nas je znala koštati u ranijim situacijama.
Dakle, žao mi je :D što nemate titula u posljednje vrijeme, ali činjenica je da i niste bili kvalitetni, zato u svoju avliju i tamo istresajte svoje frustracije.
Pomaka ima, i to svaki normalan čovjek vidi. Kazne su nešto o čemu će se Komitet pozabaviti u narednom periodu.
Ko to smat

#8157 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ko to smat »

Ja sam iz Sarajeva rodjen mozes mislit na kosevu a zivio na Anexu a onda Alipasinu.Vidim smjesan vam moj pravopis pa jebiga niza strucna sprema ali se ne stidim.Nego sta je sa vasim bivsim niko ne odgovori.Pa nema ih sakrili se.jedini vas bivsi vrjedan da se pomene je Pasic ali nema mjesta pored Blekica i ostalih.Nego sutra se slavi a vi ganjajte licencu.
burek_in_space

#8158 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by burek_in_space »

@nosara - ako ne znash normalno diskutovati, ja necu imati problema sa tim da cesh odsustvovati sa foruma narednih mjesec(i).
ibizza

#8159 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ibizza »

agnostic_front wrote:Evo dogovorili smo se.

to je cijeli tim ljudi, u kojem se nalazi i Ivica Osim.
Pošteno! :thumbup:
Ali_G

#8160 Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ali_G »

Ovim zadnjim kaznama komitet kod mene gubi kredibilnost. Nije tu vise bitno jel na stetu Sarajeva, al imam osjecaj da se za rad potpisivanja dogovora o savezu mora trpiti na drugim poljima. Mozda i grijesim.
Ovaj cirkus sa kaznom Sirokom nema opravdanja. Baklje, ulazak u teren, pogodjen trener s tribina je sasvim dovoljno za drakonske kazne. Eto uzet cemo da nemaju ovlasti da se bore protiv fasizma.
Vidjet cemo kako ce se odvijati stvari u slijedecoj sezoni.
Dr. Kuca

#8161 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Dr. Kuca »

Ne vjerujem kolko su ljudi iskompleksirani i fasisticki nastrojeni, u dusi fasisti i Hitlerovci. Strasno.
banovan

#8162 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by banovan »

Ali_G wrote:Ovim zadnjim kaznama komitet kod mene gubi kredibilnost. Nije tu vise bitno jel na stetu Sarajeva, al imam osjecaj da se za rad potpisivanja dogovora o savezu mora trpiti na drugim poljima. Mozda i grijesim.
Ovaj cirkus sa kaznom Sirokom nema opravdanja. Baklje, ulazak u teren, pogodjen trener s tribina je sasvim dovoljno za drakonske kazne. Eto uzet cemo da nemaju ovlasti da se bore protiv fasizma.
Vidjet cemo kako ce se odvijati stvari u slijedecoj sezoni.
A jeste se raskukali,koji vam je vise.Jel` derby zbog baklji prekidan u vise navrata ? jeste.Ko snosi odgovornost.Organizator utakmice,tj. FK Sarajevo.Jeste li premlatili one jadne redare? Jeste.I puno vam 5000,a Zeljo svaku domacu samo zbog baklji dobije po 3000,a utakmica ne bude ni prekinuta,niti ista.

Za ove fasiste nemam rijeci.to treba iz lige izbaciti zbog onakvih pjesama,ali komitet se ove sezone nije mogao boriti s tim,jer su napravili novi pravilnik,ali ce stupiti na snagu od sljedece sezone,i oni su svoje ispostovali sto se tice toga.A to sto nam je drzava u kur.cu i sto svaka budala moze pjevati fasisticke pjesme,to je za druge teme.
nosara

#8163 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by nosara »

burek_in_space wrote:@nosara - ako ne znash normalno diskutovati, ja necu imati problema sa tim da cesh odsustvovati sa foruma narednih mjesec(i).
Nemas NIJEDAN argument, ali ako ce vam moje odsustvo sa foruma spasit sezonu, banuj...! :D
Charuga
Globalni moderator

#8164 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

kokuz_sa wrote:
Plavih_11 wrote:
kokuz_sa wrote:al sve sam uvjereniji da nikad prije nije bilo ovoliko nastimanih tekmi u ovom nam prvenstvu
Imas li predstavu koje su to? Jesu li to samo tvoje pretpostavke ili znas sigurno? Imas li predstavu koje su to utakmice? Onako malo da diskutujemo, nista lose ...
zrinjski -kozara 2-3
rudar-slavija
travnik-borac(onaj famozni prekid)
gosk-sloboda 1-4
zrinjski-slavija 3-1(x/1-slavija postigla gol na samom pocetku tekme iz "grske" golmana zrinjskog)
celik-leotar 2-3(svega bilo na temi-celik izvuce bod od sirokog zijani od leotara)
sloboda-zrinjski(dodje rudar odnese bodove iz tuzle dodje zrinjsk zijani s igracem vise)
leotar-sarajevo 1-0 (koliko god davalo sarajevo golova utakmica je predodredjena bila da se izgubi)
Od svih gore navedenih, jedino ti priznajem Rudar-Slavija jer vjerujem da su se dogovorili da Slaviji daju 3 boda. Ili, onako malo ublazeno, nisu se trudili da pobjede.

Zrinjski-Kozara - Koja je svrha pobjede gostiju? Kladionica? Ako je to u pitanju onda ne odskacemo od liga petice jer kod njih toga ima puno vise nego kod nas. Jedino me malo buni sto je Zrinjski bio u borbi za Evropu a Kozari nije trebalo nista. Ali dobro ...
Travnik-Borac - prekid zbog incidenta u svlacionici. Tu nisu bile dobre kladionice sigurno. Da im je Travnik mislio dati ili prodati utakmicu mogao je isto tako, mozda jos bolje samo primiti jos jedan go u drugom poluvremenu i zavrsena prica. Borac nedugo nakon toga gubi 3 boda za zelenim stolom.
GOSK-Sloboda - Borba dva davljenika. Znam da prije ove utakmice Sloboda nije mogla dati vise od dva gola a 450 minuta nije dala ni jedan ali opet nesto smrdi. Jedini logican zakljucak je da je GOSK odlucio ispasti iz lige pa su prodali utakmicu. Toga ima svugdje u Evropi ali ako se nadju dokazi treba kazniti i jedne i druge.
Čelik-Leotar - Zar nije prosle sezone bila ona frka nakon utakmice u Zenici kad su se iz Čelika "zalili" da su ih trebinjci izradili jer su trebali igrati 3/3? Te godine ih je Leotar klepio DVA puta pa nikom nije bilo sumnjivo a sad kad ih klepi dva puta sumnjivo je. Sve je to samo suplja prica ...
Sloboda-Zrinjski - Dvije utakmice (Rudar i Zrinjski) nemaju veze jedna sa drugom. Znas kako ide, Real ode u Barselonu i klepi ih 2:1 a onda ispadne od Bayerna u LP. Dvije razlicite utakmice, drugacije forme i protivnici. Isto tako i Chelsea. Bezvezno je poredjenje ali nikakav to dokaz nije za neke namjestaljke. Na kraju krajeva, sta je Zrinjski dobio porazom? Tada su jos uvijek bili sa dobrim sansama za Evropu.
Zrinjski-Slavija 3:1 - Ovo je interesantno razmisljanje. Znaci, sumnjiva je ova utakmica a nije sumnjiva ona na Kosevu koja je dosla iz 2/1? Nije sumnjiva ni ona u Travniku koja je dosla iz 1/2? Nije ni ona u Dubici kad je doslo iz X/1? Zasto one nisu sumnjive a Zrinjski-Leotar jeste? Jednostavno, u te tri utakmice je igralo Sarajevo, TVOJ klub i zato nisu sumnjive. Koliko je jos prelaza doslo ove sezone? Siroki je imao par koliko se sjecam. Jesu li svi sumnjivi?
Leotar-Sarajevo - To ne bih komentarisao jer je to tvoje subjektivno misljenje.

Na kraju i da je ovih OSAM (8) utakmica nastimano, a nemas dokaza da jeste, nije valjda to ta brojka utakmica koja u tebi dovodi sumnju da "nikad prije nije bilo ovoliko nastimanih tekmi"? 28 kola po 8 utakmica daje nam cifru od 224 utakmice pa nam tih famoznih 8 utakmica daje 3,6% namjestenih utakmica. I da je tako, zar je to ta famozna cifra koja predstavlja "ovoliko"?
Charuga
Globalni moderator

#8165 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

Da dodam da se nikako ne slazem sa kaznom koju je ta neka Komisija udarila Širokom. Po meni, ona je trebala biti minimum 10.000 KM i tri utakmice bez publike. Ali, ne pitam se ja ...
JThomas

#8166 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by JThomas »

kad bi sve to bilo tačno i kad bi to bio spisak namještenih utakmica za ovu sezonu, bili bi bolji od francuske i italije.
mistek

#8167 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by mistek »

Vala glupi primjeri namještenih utakmica.
Sloboda-Zrinjski nije 100% i to se na osnovu izbještaja može zaključiti (igrači Zrinjskog se itekako borili kod golova), Zrinjski-Slavija još manje, a i ostale. Sarajevo - Leotar nije ništa namještenija od drugih utakmica u Trebinju. Dole se jednostavno tako igra.

Rudar - Slavija je pljunuta štela.
GOŠK - Sloboda jednako (iako bi to moglo pasti u vodu ako GOŠK sutra dobije Čelika, ali sumnjam).
Ajatolah_

#8168 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Ajatolah_ »

Jedino za šta ja onako vjerujem da je bilo naštimano su prijelazi Zrinjskog sa Kozarom i Leotarom. Na ovoj drugojsam i ja čak predvidio i rezultat i ishode na poluvremenima, providno.
A istina je da i ne odskačemo u odnosu na Talijane, koji su četvrta liga u Evropi, da ne pričam o ovim drugim slabijim ligama, npr. turska.
Charuga
Globalni moderator

#8169 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

EdoI wrote:Jedino za šta ja onako vjerujem da je bilo naštimano su prijelazi Zrinjskog sa Kozarom i Leotarom. Na ovoj drugojsam i ja čak predvidio i rezultat i ishode na poluvremenima, providno.
Eto, napisah gore ali mozes i ti odgovoriti. Ako su namjesteni ili ako sumnjate da su namjesteni ti prelazi, kako to da nije namjesteno Sarajev-Slavija 2/1 i Travnik-Sarajevo 1/2?

Zaboravih spomenuti famoznu utakmicu Sarajevo-GOŠK 0:2. Cak su se i navijaci Sarajeva hvalili kako je njihov klub prodao GOŠKU te uzeo pare da isplati neke igrace. Sta je sa tom utakmicom?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8170 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Hvalili ? Necemo se lagati.
Charuga
Globalni moderator

#8171 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Charuga »

leet wrote:Hvalili ? Necemo se lagati.
Da da, hvalili, bas tako. Nema laganja, nije mi to cilj i cak i ne vjerujem da je ta utakmica prodata nego da se desio los dan Sarajeva. Kako tada, tako i sada ostajem pri tome da je to bio obican poraz, bez nekakvih dogovora. Ali kad se vec spominju nekakva namjestanja moze se i ova utakmica uzeti u razmatranje.
mistek

#8172 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by mistek »

Inače, prognoza za sutra:

Željezničar - Kozara 1
Vjerovatno pumpanje gostiju, jer će oni doći da odigraju bunker, a u suštini da skinu gaće. Ako prvi gol padne brzo, rezultat bi mogao biti plaho visok. U svakom slučaju, ubjedljiva pobjeda komšija.
Zvijezda - Sarajevo X2
Još jedna utakmica gdje de facto ne treba niti jednoj ekipi ni za šta.Mogla bi biti dobra, a Sarajevo bez Saida i Ivana teško može do pobjede. Zbog toga neki X, koji će zadovoljiti obje ekipe, uz ostavljenu mogućnost pobjede Sarajeva minimalnim rezultatom.
Borac - Slavija 1
Neće se Borac zezati, s obzirom da posljednje kolo gostuju na Koševu. Slaviji će u svakom slučaju posljednje kolo biti biti ili ne biti, pa komotno sutra mogu i odmoriti par igrača.
Sloboda - Velež 1
Sloboda neće propustiti priliku da obezbjedi opstanak. U slučaju da se utakmica u Gabeli bude razvijala povoljno za njih, moguće i da bude X.
GOŠK - Čelik 2
Još jedan slučajan kiks gostiju za drugu ligu. Ja bih iskreno volio da ostanu prije nego li Leotar, ali mislim da je sasvim izvjesno šta se dešava.
Zrinjski - Široki Brijeg 1
Još jedna utakmica gdje niti jednoj ekipi ne trebaju bodovi. Široki je kvalitetniji, ali bez nekog pretjeranog motiva sumnjam da će ostvariti pozitivan rezultat. Zrinjski može teoretski do četvrtog mjesta, iako bi te šanse trebale sutra nestati.
Travnik - Rudar Prijedor 1
Prijedorčani su jedna od najslabijih ekipa u ligi, a Travnik je po kvaliteti taman za sredine tabele. Poraženi bi uz pobjede GOŠK-a i Slobode postao glavni kandidat za ispadanje uz Leotara (posebno se to odnosi na Travnik). Zbog toga, mislim da će domaći iskoristiti priliku da rasterećeni idu na komšijski derbi sa Čelikom u posljednjem kolu.
Olimpic - Leotar X
Olimpic sve svoje napore za uspjeh ulaže van fudbalskog terena, a igra im i nije Bog zna šta. Vjerujem da će ovo biti utakmica s malo golova koja završava 0-0 ili 0-1, eventualno 1-1. Time bi Leotar stvorio sasvim izgledne uslove za opstanak.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8173 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by Velkoski »

Daj mi pokazi barem jedan post u kojem smo se hvalili ? :shock:

Koliko se ja sjecam, svi su im jebali mater.
mistek

#8174 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by mistek »

Plavih_11 wrote:
EdoI wrote:Jedino za šta ja onako vjerujem da je bilo naštimano su prijelazi Zrinjskog sa Kozarom i Leotarom. Na ovoj drugojsam i ja čak predvidio i rezultat i ishode na poluvremenima, providno.
Eto, napisah gore ali mozes i ti odgovoriti. Ako su namjesteni ili ako sumnjate da su namjesteni ti prelazi, kako to da nije namjesteno Sarajev-Slavija 2/1 i Travnik-Sarajevo 1/2?

Zaboravih spomenuti famoznu utakmicu Sarajevo-GOŠK 0:2. Cak su se i navijaci Sarajeva hvalili kako je njihov klub prodao GOŠKU te uzeo pare da isplati neke igrace. Sta je sa tom utakmicom?
Te prve dvije nisu namještene 100%. Obje odgledane i realno nije bilo elemenata koji ukazuju na to.

Ne znam za to hvaljenje, ali ta utakmica spada u TOP 3 sumnjive u ovoj sezoni (kada je riječ o dogovoru dva kluba). Ne opucati niti jednom na gol protivnika i još neki elementi - baš zapanjujuće.
ultima_palabra

#8175 Re: Premijer Liga BiH 2011/12

Post by ultima_palabra »

leet wrote:Daj mi pokazi barem jedan post u kojem smo se hvalili ? :shock:

Koliko se ja sjecam, svi su im jebali mater.
Pa neki su se vadili... mada je veća sramota ako su naštimali, nego da su čisto izgubili.
Locked