Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
-
mali_balon
#8151 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
A kad je Arya osljepila, ja se ne sjecam...
- Riddle
#8152 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad je izvrsila ubistvo na svoju ruku.
-
mali_balon
#8153 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mos me j.... ja se ne sjecam....morat cu pogledat....
- karanana
#8154 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ako se dobro sjecam ubila je onog pedofila, ali se ne sjecam zasto ga je ubila?
da li je on imao nesto sa hapsenjem i egzekucijom babuke edarda?
da li je on imao nesto sa hapsenjem i egzekucijom babuke edarda?
- seln
#8155 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Glumac je nijemac i zove se Tom... hm... VlashinaTito_i_Partija wrote:Kazes u Avazu? Jel' i on bio Dzevad Alicic?dezurni_ucenik wrote:Mis mekinjas wrote:
Faceless man.
Neki dan intervju sa njim u Avazu. Rece da je bio u Sarajevu i Mostaru.![]()

-
kakavdanakneiskustvu
#8156 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
[quote="karanana"]ako se dobro sjecam ubila je onog pedofila, ali se ne sjecam zasto ga je ubila?
da li je on imao nesto sa hapsenjem i egzekucijom babuke edarda?[/quote
aha,u oci ga prvo zbola pa zaklala,ali i ja se ne sjecam bas zbog cega?
da li je on imao nesto sa hapsenjem i egzekucijom babuke edarda?[/quote
aha,u oci ga prvo zbola pa zaklala,ali i ja se ne sjecam bas zbog cega?
-
mali_balon
#8157 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Aaaaaa sjecam se u kupleraju ga zik dok je on birao djevojcice...... Ihhh to je one nesta ljuta na njega iz prve sezone....malo se ko sjecam da je nesta taj pedofil zglajzo' pa ga je zato uneredila
- karanana
#8158 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ma ja mislim da je on bio neki lanisterov vitez, mozda cak i kings guard koji je ujebo neda
-
SOMA
#8159 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
ubio je onog lika koji je nju u prvoj sezoni ucio da macuje.
-
kakavdanakneiskustvu
#8160 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
karanana wrote:ma ja mislim da je on bio neki lanisterov vitez, mozda cak i kings guard koji je ujebo neda
tako nesto
-
kakavdanakneiskustvu
#8161 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
SOMA wrote:ubio je onog lika koji je nju u prvoj sezoni ucio da macuje.
syrio forel,ne znam bas za to,nije bilo scene u kojoj se to vidi
- annoy
#8162 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Meryn Trant nije do tad prikazan dovoljno lošom osobom pa su ga morali pretvorit i u sadističkog pedofila
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8163 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
postoji šansa da je preživio, jer koliko znam, ni u seriji nije prikazan trenutak njegove smrti.SOMA wrote:ubio je onog lika koji je nju u prvoj sezoni ucio da macuje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8164 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

on je Shea i onaj učitelj mačevanja... Shea se vrača u GOT
valar morghulis
-
kakavdanakneiskustvu
#8165 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
nijeChmoljo wrote:postoji šansa da je preživio, jer koliko znam, ni u seriji nije prikazan trenutak njegove smrti.SOMA wrote:ubio je onog lika koji je nju u prvoj sezoni ucio da macuje.
-
kakavdanakneiskustvu
- karanana
#8167 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
kao nije se snimalo u dubrovniku a meni neke gradjevine u prvoj epizodi kao da su u dubrovniku. kao na primjer kad dolazi camac sa burazom i mircelinim tijelom na plazu. i jos one neke scene kao kad ona neka treba tuce onu slijepu starkovu malu.....
a znaci kalisi je vec imala brodove spremne za invaziju?
gdje ih je nabavila? od ovog zadnjeg muza?
uglavnom, ako se i vrati i ako cak i oporavi flotu i ako krene samo sa onim bezmudasima na westeros opasno ga je popusila. oni bezmudasi su najgora armija koja je predstavljena u seriji. a jebote kad se sjetim prvog upoznavanja sa bezmudasima.....izgledali su pravo mocno, a sad su se pokazali karine koje ne mogu da obuzdaju grupu pobunjenih bogatuna i robovlasnika. i ne samo to, nego da im citavu flotu od desetina brodova tek tako u luci spale.....cuvaju li bezmudasi ista? gdje su? haj da ga negdje drkaju, ali ni to sigurno ne rade.
a znaci kalisi je vec imala brodove spremne za invaziju?
gdje ih je nabavila? od ovog zadnjeg muza?
uglavnom, ako se i vrati i ako cak i oporavi flotu i ako krene samo sa onim bezmudasima na westeros opasno ga je popusila. oni bezmudasi su najgora armija koja je predstavljena u seriji. a jebote kad se sjetim prvog upoznavanja sa bezmudasima.....izgledali su pravo mocno, a sad su se pokazali karine koje ne mogu da obuzdaju grupu pobunjenih bogatuna i robovlasnika. i ne samo to, nego da im citavu flotu od desetina brodova tek tako u luci spale.....cuvaju li bezmudasi ista? gdje su? haj da ga negdje drkaju, ali ni to sigurno ne rade.
- Tito_i_Partija
#8168 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Nesto kontam u vezi ovoga. Na prvi pogled u ovoj zadnjoj epizodi pomalo djeluje k'o da se vratio nazad u svoje supacke dane, medjutim:annoy wrote:Bitno da su vratili Jamiea opet na razinu njegovog lika iz prve sezone...Dzaba njegovo zatocenistvo i odsijecanje ruke i sve, razvoj lika 0 bodova.
1) Brat, kojeg je on oslobodio iz zatvora, mu je ne tako davno ubio oca.
2) Kcerka, koju je otis'o da spasi iz Dorne-a, umire u istom momentu kad saznaje da joj je on otac.
3) Sestra, koju voli, osisana i osramocena do bola, a svoj grad nalazi u celicnim rukama religioznih fanatika.
Mislim da mu je reakcija skroz opravdana.
- banjaluka078
#8169 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Snimano je u Dubrovniku.karanana wrote:kao nije se snimalo u dubrovniku a meni neke gradjevine u prvoj epizodi kao da su u dubrovniku. kao na primjer kad dolazi camac sa burazom i mircelinim tijelom na plazu.
http://slobodnadalmacija.hr/scena/showb ... rijestolja
- Pandakonda
#8170 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jamie jeste imao dobar razvoj lika i nije se uopšte vratio na staro, evo vam ova poruka koju je poslao kralju Dorna ono kad su ga ubili :

Ko ne može da pročita poruka ide:
"Princeza Myrcella je otrovana prilikom povratka kući. Sumnjam na Ellariu ne na tebe, ali će moja sestra tražit rat. Sumnjam da će Ellarijina glava bit dovoljna ali je početak, zajedno sa tvojim nećakinjama. Tvoj sin ne može ostat u (ovaj dio ne vidim od pečata).... i poslati ga nazad istim brodom"
Da je onaj stari Jaime on uopšte nebi slao ovakve poruke nego bi istog trenutka okrenuo brod i krenuo u napad.

Ko ne može da pročita poruka ide:
"Princeza Myrcella je otrovana prilikom povratka kući. Sumnjam na Ellariu ne na tebe, ali će moja sestra tražit rat. Sumnjam da će Ellarijina glava bit dovoljna ali je početak, zajedno sa tvojim nećakinjama. Tvoj sin ne može ostat u (ovaj dio ne vidim od pečata).... i poslati ga nazad istim brodom"
Da je onaj stari Jaime on uopšte nebi slao ovakve poruke nego bi istog trenutka okrenuo brod i krenuo u napad.
- karanana
#8171 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
aha.
ovo mi je promaklo. ja sam konto da su preskocili hrvatsku u 6. sezoni jer je tako pisalo nekad ranije u 2015.
ovo mi je promaklo. ja sam konto da su preskocili hrvatsku u 6. sezoni jer je tako pisalo nekad ranije u 2015.
- annoy
#8172 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pod pečatom piše "King's landing"
Jaimie je oduvijek bio moralno dubiozan lik i sumnjam da će ikada biti "dobar". I uopće nisam mislila na to, nego prvenstveno na njegov odnos s Cersei.
Jaimie je oduvijek bio moralno dubiozan lik i sumnjam da će ikada biti "dobar". I uopće nisam mislila na to, nego prvenstveno na njegov odnos s Cersei.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8173 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jaimie šHupak od poČetka... prvo karinjdja rodjenu sestru, prekolje kralja i onda gurne hladno dječaka sa prozora kule napraveći ga vječitim invalidom... kasnije njegova moralisanja pogotovo poslije odsjecanje ruke su patetična, jedino što je Brienne spasio od silovanja i onog medvjeda i pomogao bratu da pobjegne, ovo ostalo mu je sve za qujac, sad ide klaonica sa ISISovcima... Cersei će opet biti zatočena... ubistvo mladog kralja je njezin kraj...valar morghulis.
- annoy
#8174 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Njegov odnos sa Cersei je ono što u velikoj mjeri definira njegov karakter i utječe na njegove postupke. Žao mi je što se po tom pitanju ništa ne događa i nema nikakvog razvoja na tom polju...i sve što se događalo nakon odsijecanja ruke, ta "moraliziranja", nekakvi "svijetli trenutci", sve to na kraju ostaje nedorečeno jer ono najvažnije u njegovoj glavi, a to je njihov odnos, se vraća na početak, i nema nikakve promjene. On i dalje skokom gdje Cersei okom...baš kao u prvo epizodi prve sezone.
- rage_guy
#8175 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Promijenit ce se taj odnos kad mu onaj papa kaze da je Cersei spavala sa Lancelom... i Moonboyem itd.