Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- Mis mekinjas
#8151 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma ne boli nista. A poslije poroda, dan lezis i spavas. Dobijes protiv bolova injekcije kad hoces. Drugi dan tusiranje i polako.
Kihanje, kasljanje, stolica, ma nista.
Kihanje, kasljanje, stolica, ma nista.
- manekenka u penziji
#8152 Re: Trudnjače i porodilje online
Tacno sam se prepala...ne znam sta ce meni reci tj.koji porod ce mi preporučiti, pa se psihicki pripremam za oba. Ako bude carski, mislim da cu izabrati spinalnu.
- Mis mekinjas
#8153 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni rekli da se spinalna preferira, totalnu rade samo na zahtjev.
- CherryLips
#8154 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja kad sam jos kao trudnica vidjela gore na jezeru žene koje su dolazile na previjanje i kako jedva hodaju i bas kao u nekom grču izgledaju,Boga sam molila samo za prirodni porod...žene,ne zavaravajte se,to je ipak operacija..
- LieToMe
#8155 Re: Trudnjače i porodilje online
CherryLips wrote:Ja kad sam jos kao trudnica vidjela gore na jezeru žene koje su dolazile na previjanje i kako jedva hodaju i bas kao u nekom grču izgledaju,Boga sam molila samo za prirodni porod...žene,ne zavaravajte se,to je ipak operacija..
Ja sam stvarno imala srecu da sam imala brz i lagan porod, dosla na porod 8 prstiju otvorena
Do duse mene je Nakas pohvalio, kaze da dugo nije imao laksi i brzi porod ko iz knjige, puko vodenjak, pocele kontrakcije, samo se otvaralo... Ima tu dosta i genetike (mama isto imala brz i lagan porod).
Moje drugarice su se sve mahom carski porodile i to na jezeru
Meni su rekli da sa drugom trudnocom od 7 mjeseca pocnem setati oko drzavne
- manekenka u penziji
#8156 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja kako vidim sve je to individualno, a ni jedan porod nije isti niti imamo jednaku toleranciju na bol. Ako ćemo pitati genetiku, moja mama je imala uzasno težak porod. Bitno je da moja princeza stigne ziva i zdrava, a ja nisam prva koja ce se poroditi na ovaj ili onaj način.
U svakom slučaju mislim da žene koje nisu prošle kroz obe vrste poroda ne mogu ni dati konkretne informacije osim onih rekla-kazala. Čitajući druge forume vidim da su žene zadovljnije sa CR ako su već prije iskusile prirodan porod.
Jedna kolegica s posla je imala idealan prirodni porod dok se druga i nakon godinu dana sjeća svakog bola.
Ima li nam Aneliche? Da nije poranila koji dan?
U svakom slučaju mislim da žene koje nisu prošle kroz obe vrste poroda ne mogu ni dati konkretne informacije osim onih rekla-kazala. Čitajući druge forume vidim da su žene zadovljnije sa CR ako su već prije iskusile prirodan porod.
Jedna kolegica s posla je imala idealan prirodni porod dok se druga i nakon godinu dana sjeća svakog bola.
Ima li nam Aneliche? Da nije poranila koji dan?
- vanad
#8157 Re: Trudnjače i porodilje online
Nemam ni ja pojma sto je tolika furka oko carskog. Ja sam se dva puta prirodno porodila. Oba puta bez ikakvih problema hvala bogu. Po dva koncica imala, za 7 dana ispali sami. Od prvog dana na nogama jer sam imala bebe uz sebe i nisam imala puno mogucnosti da se prenemazem. Zene oko mene sto su imale carski su se mnogo vise napatile. Imam i dvije drugarice koje su prvo rodile na carski, drugo prirodno i tvrde da je prirodni mnogo bolji. Ovo isto neka moda hvaliti carski...Mi smo svi navikli da je u danasnje vrijeme jednostavno, ono odes u prodavnicu i kupis, nemoj samo da me maaaalko zaboli. A priroda se tu pobrinula, kad me danas pitas jel me bolilo - jeste ali mnogo teza je briga oko djeteta nego porodjaj.
Svim trudnicama sretno!
Svim trudnicama sretno!
- LieToMe
#8158 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala bogu pa nismo svi isti i sto kaze moja mama, nijedno nije ostalo, sva djeca izadju na ovaj ili onaj nacin (drzat fige samo da sve bude kako treba, da bebica bude ok) A bol je manje vise bitan. Ja se svog bola ni ne sjecam, bolilo jeste, imam visok prag bola tako da odlicno podnosim sve vrste bolova, vristala nisam, muz prisutvovao porodu, odmah drzali bebicu
jedno od najljepsih iskustava koje sam imala u zivotu.
Ja sto imam drugarica a porodile se carski (naravno da ne znam koliko ih boli, u kojoj mjeri, smetali im sta) ali znam da su im rane dosta dugo curile (zasto je to trend i sta se desava stvarno ne znam). Znam da ima slucajeva gdje se bas mora na carski pa prihvatis to i ok mi je, ali sad da ti nesto fola radi insistiras na carskom nije mi jasno. Mene je vise bilo strah da me ne posalju na carski zbog visoke dioptrije nego da se prirodno porodim.
Ja sto imam drugarica a porodile se carski (naravno da ne znam koliko ih boli, u kojoj mjeri, smetali im sta) ali znam da su im rane dosta dugo curile (zasto je to trend i sta se desava stvarno ne znam). Znam da ima slucajeva gdje se bas mora na carski pa prihvatis to i ok mi je, ali sad da ti nesto fola radi insistiras na carskom nije mi jasno. Mene je vise bilo strah da me ne posalju na carski zbog visoke dioptrije nego da se prirodno porodim.
- JanuaryJones
#8159 Re: Trudnjače i porodilje online
Sve je individualno. Ja sam imala CR, unutrašnje šavove koji su se sami razgradili, ništa nije curilo, nisam išla ni na kakvo previjanje. Na redovnoj kontroli nakon mjesec dana sve tip top, i unutra i vani. Nisam išla na CR svojevoljno.
Nakon CR u totalki istu noć sam ustala, dojila dijete, sutradan tražila da izvade kateter iako se vadi tek treći dan. Za bolove sam tražila samo kad sam se probudila iz narkoze u sobi, i dali su mi. Ustajala sam, preslačila se, prvih 2 dana sa naporom ali nije nešto aman zaman teško a nemam visok prag boli. Otkad sam došla kući peti dan nisam više stala, ko navijena. Ranu sam samo jednom zaštitila protiv kvašenja kad sam se tuširala, poslije ništa. Evo roza crta ostala
Again, sve je od osobe do osobe.
Sent from my iPad using Tapatalk
Nakon CR u totalki istu noć sam ustala, dojila dijete, sutradan tražila da izvade kateter iako se vadi tek treći dan. Za bolove sam tražila samo kad sam se probudila iz narkoze u sobi, i dali su mi. Ustajala sam, preslačila se, prvih 2 dana sa naporom ali nije nešto aman zaman teško a nemam visok prag boli. Otkad sam došla kući peti dan nisam više stala, ko navijena. Ranu sam samo jednom zaštitila protiv kvašenja kad sam se tuširala, poslije ništa. Evo roza crta ostala
-
funky_baby
#8160 Re: Trudnjače i porodilje online
a ja opet imam strah od CR jer sam imala kao dijete operaciju na stomaku i ta bol mi ostala bas urezana kao nepodnosljivo nesto. naravno ova moja operacija je bila bas ozbiljna, nakon ranjavanja, ali opet...bice kako Bog da, kako su druge zene predeverale i ja cu, samo da bude sve ok.
-
aariel +
#8161 Re: Trudnjače i porodilje online
Drage moje,evo jos jedne trudnice kraj 32-e sedmice na Jezeru me vodi dr.Nikulin e sada sam u dvojbi posto patim od OKP-a i anksioznosti i gadim se na krv ne znam da li mi je bolje ici na carski ili vaginalni porod?Ima li neko da zna da li odvajaju trudnice na kontroli i obicne kontrole jer su im carsafi stalno umazani ni papir ti ne stave?
Dole gdje se radi uz
aariel +
aariel +
- JanuaryJones
#8162 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa šta ti doktor kaže na OKP i anksioznost?aariel + wrote:Drage moje,evo jos jedne trudnice kraj 32-e sedmice na Jezeru me vodi dr.Nikulin e sada sam u dvojbi posto patim od OKP-a i anksioznosti i gadim se na krv ne znam da li mi je bolje ici na carski ili vaginalni porod?Ima li neko da zna da li odvajaju trudnice na kontroli i obicne kontrole jer su im carsafi stalno umazani ni papir ti ne stave?Dole gdje se radi uz
aariel +
- Mis mekinjas
#8163 Re: Trudnjače i porodilje online
Valjda bi trebao dr Nikulin rijesiti tvoje tegobe i dati ti savjet sta, kako, kud... Ako ces se poroditi kod njega, on bi trebao sve reci da se pripremi.aariel + wrote:Drage moje,evo jos jedne trudnice kraj 32-e sedmice na Jezeru me vodi dr.Nikulin e sada sam u dvojbi posto patim od OKP-a i anksioznosti i gadim se na krv ne znam da li mi je bolje ici na carski ili vaginalni porod?Ima li neko da zna da li odvajaju trudnice na kontroli i obicne kontrole jer su im carsafi stalno umazani ni papir ti ne stave?Dole gdje se radi uz
aariel +
-
Anelicha
#8164 Re: Trudnjače i porodilje online
Nismo uranili
jos u komadu heheheh... Ja bih voljela prirodno al ta bol..uh... Jaranica mi je u pola sata rodila prirodno,bebica 4050gr i kaze da je boljelo nije.. Sad,prag bola je individualan,to me brine. Ja menstruacijske bolove nisam mogla da izdrzim a tek porod kad dodje... S druge strane,uzasnuta sam na preglede njihove pred porod,provjeravanje koliko je otvoreno... Kaze ova jaranica,ko god udje odmah ih gura -.- pretproslu kontrolu dr me od zivota odvojio,nit ja mogu da se opustim nit on to s osjecajem...ja ustala,ma snage nemam da stojim,noge se tresu :$ a po nekom njegovom pregledu sad beba 4216gr..pa valja to izbaciti 
- manekenka u penziji
#8165 Re: Trudnjače i porodilje online
MasAllah sto je bebica napredna. Jesi li išla u bolnicu, sta su ti tamo rekli, mozes li se prirodno "iskipat" obzirom na veličinu bebe?
-
davorb
#8166 Re: Trudnjače i porodilje online
Pozz svima 
Molim sve zene za malu pomoc.
Naime, supruga mi je u drugom stanju, cetvrti mjesec
Imamo mali problem 
Odjeća!? Gdje kupiti normalnu odjecu za trudnice? Bili smo u vaikikiju, nesto se i moglo probrati, bili u Importane centru (prodavnica u podrumu) cijene katastrofa
bili u SSC u jednoj prodavnici, izbor nikakav 
Imate li ikakvu ideju, iskustvo, savjet, gdje bi mogli pronaci neku normalnu trudnicku odjecu?
Hvala unaprijed na odgovorima!
Naime, supruga mi je u drugom stanju, cetvrti mjesec
Odjeća!? Gdje kupiti normalnu odjecu za trudnice? Bili smo u vaikikiju, nesto se i moglo probrati, bili u Importane centru (prodavnica u podrumu) cijene katastrofa
Imate li ikakvu ideju, iskustvo, savjet, gdje bi mogli pronaci neku normalnu trudnicku odjecu?
-
Anelicha
#8167 Re: Trudnjače i porodilje online
manekenka u penziji wrote:MasAllah sto je bebica napredna. Jesi li išla u bolnicu, sta su ti tamo rekli, mozes li se prirodno "iskipat" obzirom na veličinu bebe?
Ja nekako ne vjerujem da je toliko teska beba :-$ al vidjet cemo.. Eh,muku mucim s tim odlaskom u vojnu prije poroda -.- ja sam htjela u 8om mjesecu ici gore na pregled,da vidim kako to ide i kod njih,sta kazu,preporucuju etc etc medjutim starija snaha u kuci nikad nije isla i sto da ja idem??? Svekrva se navije ko da ce njoj nesto biti... A u ovoj kuci muskarci..khm..sta god mama kaze -.-
- DaffyDuck
#8168 Re: Trudnjače i porodilje online
Davore, imas temu "Gdje u sa..." pa bi bilo najbolje da i tamo postavis pitanjedavorb wrote:Pozz svima
Naime, supruga mi je u drugom stanju, cetvrti mjesecImamo mali problem
Odjeća!? Gdje kupiti normalnu odjecu za trudnice? Bili smo u vaikikiju, nesto se i moglo probrati, bili u Importane centru (prodavnica u podrumu) cijene katastrofabili u SSC u jednoj prodavnici, izbor nikakav
Ne znam kakvu garderobu trazite? Vecinu garderobe koja se moze prilagoditi mozete naci svugdje. Vjerujem da su vam trenutno najveci problem hlace sa gumom? Probajte u Benetonu, znam da su imali odjecu za trudnice.
- manekenka u penziji
#8169 Re: Odg: Trudnjače i porodilje online
Jesi li radila CTG? Tvoj ginekolog ti je do sada trebao dati uputnicu.Anelicha wrote:manekenka u penziji wrote:MasAllah sto je bebica napredna. Jesi li išla u bolnicu, sta su ti tamo rekli, mozes li se prirodno "iskipat" obzirom na veličinu bebe?
Ja nekako ne vjerujem da je toliko teska beba :-$ al vidjet cemo.. Eh,muku mucim s tim odlaskom u vojnu prije poroda -.- ja sam htjela u 8om mjesecu ici gore na pregled,da vidim kako to ide i kod njih,sta kazu,preporucuju etc etc medjutim starija snaha u kuci nikad nije isla i sto da ja idem??? Svekrva se navije ko da ce njoj nesto biti... A u ovoj kuci muskarci..khm..sta god mama kaze -.-
-
radenska
#8170 Re: Trudnjače i porodilje online
Pijaca Otoka i ciglane, ima super stvaridavorb wrote:Pozz svima
Naime, supruga mi je u drugom stanju, cetvrti mjesecImamo mali problem
Odjeća!? Gdje kupiti normalnu odjecu za trudnice? Bili smo u vaikikiju, nesto se i moglo probrati, bili u Importane centru (prodavnica u podrumu) cijene katastrofabili u SSC u jednoj prodavnici, izbor nikakav
-
Anelicha
#8171 Re: Odg: Trudnjače i porodilje online
Uputnicu sam dobila vec,prije 2 sedmice. CTG nisam nikako radila,na pretprosloj kontroli,na nalazu,napisao da je CTG za sljedecu kontrolu ako ne dodje do poroda... I ja na kontrolu,samo uz uradjen i to je tomanekenka u penziji wrote:Jesi li radila CTG? Tvoj ginekolog ti je do sada trebao dati uputnicu.Anelicha wrote:manekenka u penziji wrote:MasAllah sto je bebica napredna. Jesi li išla u bolnicu, sta su ti tamo rekli, mozes li se prirodno "iskipat" obzirom na veličinu bebe?
- manekenka u penziji
#8172 Re: Trudnjače i porodilje online
Sad sam i ja zbunjena sa svojim slučajem. Mene moj gin.šalje na ctg iduće sedmice a ja sam tada 36/37, a ti još nisi išla a termin ti za vikend.. Koji datum ti je na uputnici?
Ne znam, najbolje da @julisiz da odgovor na ovo sve, jer ja kao laik mislim da bi zadnje sedmice trudnoće trebala voditi u bolnici i uraditi ctg sa ulaskom u 9.mjesec. Možda opet i nije tako ako za to nema potrebe.
Ne znam, najbolje da @julisiz da odgovor na ovo sve, jer ja kao laik mislim da bi zadnje sedmice trudnoće trebala voditi u bolnici i uraditi ctg sa ulaskom u 9.mjesec. Možda opet i nije tako ako za to nema potrebe.
-
Anelicha
#8173 Re: Trudnjače i porodilje online
I ja bih voljela da nam se doktor javi... Ako ne odem u bolnicu,ponedjeljak ujutru odoh odmah u vojnu,da vidim sta oni kazu. A termin mi sutramanekenka u penziji wrote:Sad sam i ja zbunjena sa svojim slučajem. Mene moj gin.šalje na ctg iduće sedmice a ja sam tada 36/37, a ti još nisi išla a termin ti za vikend.. Koji datum ti je na uputnici?
-
suza81
#8174 Re: Trudnjače i porodilje online
Sutra termin, a nijednom ctg.!? Neuobicajeno...
Ako ne vec od pocetka 9. mjeseca, od 38. sedmice ga vecina zena radi svakih nekoliko dana.
Ako ne vec od pocetka 9. mjeseca, od 38. sedmice ga vecina zena radi svakih nekoliko dana.
-
Anelicha
#8175 Re: Trudnjače i porodilje online
Nemojte me prepadati :-$suza81 wrote:Sutra termin, a nijednom ctg.!? Neuobicajeno...
nikad ctg radila nisam,nit kakve testove/nalaze sem dva puta antitijela... A sutra termin :-$