Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Šta radit ako se prodavač izbriše sa ebaya
a izvršena uplata,navodno i poslata al nema njega ni itema na listi narudžbe ?
Predpostavljam prevara izvršena
los_trip wrote:Šta radit ako se prodavač izbriše sa ebaya
platio preko paypala? prati hoce li stici, pa ako ne stigne u roku pokreni case na paypalu
los_trip wrote:Šta radit ako se prodavač izbriše sa ebaya
platio preko paypala? prati hoce li stici, pa ako ne stigne u roku pokreni case na paypalu
Ma ja preko paypala plaćeno,znači da čekam 30 dana.
Ovaj TN za praćenje isto šupljak,ne postoji..
Evo da se javim i ja. Jucer mi je postar donio cak 5 paketa koji su naruceni u 12 mjesecu 2014 i jos mi je donio 4 paketa koje sam narucio 16.5.2015. Znaci da oni salju samo sto to negdje izgleda zna ostati pa dok dode na red. Danas sam evo zavrsio i placanje ponovo paketa jer sam bio dobio povrat novca. A a ove iz 5 mjeseca sam se iznenadio jer su mi brzo stigli. Uglavnom izgleda je sad sve uredu sa ebayom.
saric900 wrote:Evo da se javim i ja. Jucer mi je postar donio cak 5 paketa koji su naruceni u 12 mjesecu 2014 i jos mi je donio 4 paketa koje sam narucio 16.5.2015. Znaci da oni salju samo sto to negdje izgleda zna ostati pa dok dode na red. Danas sam evo zavrsio i placanje ponovo paketa jer sam bio dobio povrat novca. A a ove iz 5 mjeseca sam se iznenadio jer su mi brzo stigli. Uglavnom izgleda je sad sve uredu sa ebayom.
Blago tebi. Valjda će i mene po tom pitanju sunce ogrijat
Ima li neko iskustva sa vraćanjem narudžbi nazad u Kinu. Obavijestili su me sa carine da ih nazovem i rekli su mi previse narucujem i da će robu vjerovatno vratiti nazad u Kinu. Kao imali su u zadnje vrijeme neke kontrole u vezi sa tim narudzbama i ko god puno narucuje dobit ce takvu obavijest.
Neki limiti postoje. Zato je tu poreska koja i prati ovakve stvari. Nije isto kada ti narucis u godini dana 100-200 sitnica za sebe i kada neko naruci 1.000 istih stvari. Onda je jasno da se radi o preprodaj.
Ne znam tacno koliko, ali se prati. Opet, ne mogu tek tako da kazu uvezao si previse, ne mozes vise. Moraju sabrati i jasno dokumentovati. Jedino sto mogu uraditi, jeste reci da uvozis previse i da se to smatra komercijalnim uvozom, a to ne mozeb bez registrovane firme.